Šta je novo?

torrent klijenti

Jel moze neko ko koristi qbittorrentu da kaze kako da menjam redosled falova, tipa stavio sam 10 torrenta da se skida ali hocu onaj sto je bio prvi sada je zadnji na listi kako da ga pomerim da bude prvi na listi za skidanje.

Danas sam poceo polako da prebacujem fajlove sa utorrenta na qbittorrentu i dosta sam izgubljen jer ima brdo opcija za podesavanje a generalno ja necu ni sedminu od svega toga koristiti ali mi je bitno da torrenti rade ok.

Uostalom koji torrent klijent je sada najpogodniji za koriscenje na racunaru. uTorrent koristim vec godinama ali ovi nove verzije mozda rade ok ali su pune reklama sto me nervira. Jel postoji nacin da se iste uklone osim da se klijent kupi.

Ja sam sa ovim prebacio laganica. Nikad lakše.

Nije meni problem prebacivanje fajlova, nego odredjivanje mesta. Da mogu falove da pomeram gore dole u torrent listi. Ako imam primera fajlove od 1-5 i hocu broj 5 da podignem na broj 1 kako to da uradim?

Jel moze neko ko koristi qbittorrentu da kaze kako da menjam redosled falova, tipa stavio sam 10 torrenta da se skida ali hocu onaj sto je bio prvi sada je zadnji na listi kako da ga pomerim da bude prvi na listi za skidanje.

Danas sam poceo polako da prebacujem fajlove sa utorrenta na qbittorrentu i dosta sam izgubljen jer ima brdo opcija za podesavanje a generalno ja necu ni sedminu od svega toga koristiti ali mi je bitno da torrenti rade ok.

Uostalom koji torrent klijent je sada najpogodniji za koriscenje na racunaru. uTorrent koristim vec godinama ali ovi nove verzije mozda rade ok ali su pune reklama sto me nervira. Jel postoji nacin da se iste uklone osim da se klijent kupi.
Za uTorrent probaj ova podesavanja:
Disable ads by going to Options > Preferences > Advanced.
Set the following items to false:
•• offers.content_offer_autoexec : (this auto-executes signed Featured Torrent content with autoexec flag)
•• offers.content_offer_url : (Used to test install-time content offers)
•• offers.left_rail_offer_enabled : (enables-disables new Offers (Ads) by Bittorrent Inc.-located at the left pane)
•• offers.sponsored_torrent_offer_enabled : (enables-disables new Offer -Featured Torrents at the top of main view)
•• gui.show_plus_upsell : ( Show Plus Information in Plus box on the sidebar)
•• gui.show_notorrents_node : (shows a page in the sidebar when no torrents are loaded).

Imam rpi koji mi sluzi kao seedbox i kako sam promenio internet provajdera (mts -> sbb), prestali su da rade torrenti (dok na racunaru rade, pretpostavljam da nije cg-nat problem). Koristim qbittorrent i njegov web UI. Seeduje torrente sa privatnih trekera i za svaki announce link pod "trackers" tabom, stoji status "not working". DHT, PeX i LPD su bili disable-ovani, probao sam da ih enable-ujem i skinem manjaro .iso preko torrenta, medjutim stoji status stalled, dok u trackers tabu za link udp://tracker.opentrackr.org:1337 takodje stoji "not working".

Zna li neko kako da resim ovo ili bar ima ideju sta jos da proverim? Sam torrent klijent sam vec restartovao i probao sam da forsiram reannounce i recheck.

Pitaj SBB da ti nije ukljucen CG-NAT ako jeste trazis da ti skinu ili ces tako biti ili da im platis oko 250 dinara za javnu ip adresu.

Napisah gore da radi na računaru, dakle ne bi trebalo da je cg-nat, a i bio sam i kod mtsa iza cg-nata, pa je radilo.

Ako si kod mts-a imao optiku nema sanse da si bio iza cg nat posto oni nemaju na optici to, a nemaju ni na vdsl-u koliko znam posto su oni jedini koji ne satavljaju korisnike iza nata.

Probaj sada sa kucnog racunara da vidis jel ide upload na privatnim trakerima ako ide onda ti je problem podesavanje tog seed box-a.

Bio sam na vdslu kod mtsa i bio je cg-nat. Gledao sam više puta, čak mi i podrška jednom reče.

Meni i deluje da je problem do klijenta na seedboxu, zato i pitah u ovoj temi. Ne znam šta bih još mogao da pokušam, sem onoga što već jesam. To za upload sa računara mogu tek kasnije, dok za seedbox imam online pristup.

Moguce da su nesto promenili jer vec godinama nisam na vdsl-u i cim sam dobio mogucnost da predjem na optiku to sam uradio pa je moguce da je nesto promenjeno u medjuvremenu.

Prvo pokusaj sa kucnog racunara da dignes neki fajl na neki privatni traker ako imas mogucnost uploada pa daj nekome koga znas da je na tom trakeru link da pokusa da skine, ako ide upload sa tvoje strane onda nema cg nat ali ako nejde ili ne mozes da otvoris portove na ruteru za sredjivanje dostupnosti onda je to to.

Mada najbrze mozes da saznas tako sto ces da pozoves sbb i pitas jesi natovan ili nisi.

Desni klik gore gde pise Name/Size itd pa ukljuci "Added On" pa klikni na taj i sortiraj opadajuce (strelica na dole)

Screenshot 2022-09-03 181736.png

Hvala ali sada sam se vec privikao pa vise i ne gledam na to, malo mi je neobicno ali dobro ziv covek se na sve navikne.

Od kako znam za torrente i skidanje sa neta uvek sam koristio utorrent sada sam presao na ovo i posle toliko godina nije ni cudo sto mi je sve drugacije.

A moze i ovako, obelezis fajl i menjas mu mesto u spisku sa strelicom gore ili dole.
sshot-2022-09-03-[1].png

To je vezano za Torrent queueing, podesavanje prioriteta skidanja ako nisam pogresio. Mada mozda je @KovacTibor na to mislio.

@optical tema o CG-NAT https://forum.benchmark.rs/threads/cgnat-kako-živeti-sa-istim-ili-kako-ga-se-rešiti.484359/
prvo proveri jesi li iza toga (verovatno jesi). piše u toj temi kako da proveriš
Proverio sam i izgleda da za divno čudo nisam. WAN ip u okviru podešavanja rutera je ista kao public ip, odradio port forward na port gde se vrti qbittorrent, proverio sa canyouseeme i još par servisa, svi prijavljuju da je port otvoren, ali recimo ni TL, ni MAM ne prikazuju da se išta seeduje. MAM mi prikazuje sivu ikonicu za connectable, nema uopšte ikakvog klijenta u listi, dok je pre pokazivala žutu, kao nešto između konektovan i ne.

Probao sam ponovo force reannounce, međutim trekeri ne prikazuju ništa. Ima li neko predlog šta bih mogao da probam?

A jesi probao seed sa racunara jel to ide? Prvo odkloni najjednostavnije stvari pa tek onda resavaj teze.

Da, seed sa racunara radi, iako canyouseeme ne vidi otvoreni port, sto MAM i potvrdjuje, jer pise "unconnectable" i da klijent ne prima dolazece konekcije, ali radi ispravno announcing ka trackeru.

Da li mozda neko zna sta znaci ovaj Error u qbit-u?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 27
Neki Tracker je nedostupan

Ali to mi se nikada ne skloni,samo kada iskljucim i ukljucim qbit.
Konkretno ovo je za TL,a stoje samo njih 9 a seedujem 52.Znaci nije to.

Klikni taj error pa će ti pokazati koji torrenti imaju nedostupan tracker

Pa kazem ti,svi su sa TL.Ne znam na osnovu cega se pojavljuje taj error.Nekada su sa PrivateHd,Nekada sa TorrentDay.Nema pravila.

Možda ti trekeri imaju više announce url-ova, pa kada jedan od njih ne radi, qBit ih stavi u tu kategoriju. Moguće da je u novijim verzijama to ispravljeno.

Meni je qbit 4.4.4.
Pokusavao sam utorrent da koristim,ali mi ne radi taj port koji sam otvorio,dok na qbit radi.

Pitanje u vezi cross seed. Da li je dozvoljen na privatnim trakerima? Nigde ne nalazim info na FL, TL, IPT, itd u vezi ovoga. Dodao sam čisto da probam fajl i nekad mi prikaže da Cannot be merged because its private tor... a nekada odradi checking i doda novi taj fajl ali sa tog novog trakera i seed ide.
Da li je ovo ok i po pravilima i zašto samo ne doda traker u postojeći torent?
Edit nasao sam onda je ok ako je dva puta u klijentu
Section 2A - How to Cross-Seed without feeling the wrath of the banhammer
First and foremost, never ever, never ever, NEVER, mess with the announce URL's. DON'T. The reason follows: If you upload 10GB to tracker A and 10GB to tracker B, both will see it as you uploaded 20GB. Yes, this is ratio cheating and it is very easy to detect.
Secondly, always make sure the torrent is listed in the client twice, as such:
1982.png

Otherwise you, our your client, combined the announce url's, and... yea. It is very important it is listed once per tracker.

Poslednja izmena:
Da li postoji klijent koji može da skida direktno na Google Drive?

skineš Google Drive za desktop, i u settings klijenta, podesiš:
1662965677712.png

(ovo je u qBittorrent-u)

Nazad
Vrh Dno