Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

kako si zadovoljan sa kamerom na 12x? Jesi poredio možda sa ultrom? :)
Koliko zaostaje

Pretražih temu i nisam našao odgovor na pitanje: koje zaštitno staklo za 12x kupiti?
Ima li zaštite i za kamere i da li je potrebna?

3 za 1.99$ na aliju najbolja opcija.
Ne treba zaštita za kameru, pravi lens flare.

Zaštita za kameru uništi slike ne vredi. Bamper jedino neki koji čuva kameru ko je rizičan.

Kupiš futrola kao ja "wow, kako ova dobro štiti kamere" ...

Slike sa širokougaone...
Crvene se 😂, majku ih glupu kinesku, jedino sam ja gluplji od njih, što im još i dam pare ..

Prilozi

• IMG_20220903_123205_3.jpg
    IMG_20220903_123205_3.jpg
    403.7 KB · Pregleda: 167
Eo konacno sam stigo da pocmem da koristim 12S Ultru.

Xiaomi.eu sam instalirao cim izaso, tako ja to uvek kod Xiaomi zbog bolje optimizacije i jezika.

Prvi utisak: super ekran i odlican hendling. Podesio sam itd. slikao gomilu slika (thread) nikako se nije zagrejao (kod Mi11 Ultre bilo toga kod koriscenje kamere), zvucnici su ok, nesto nisu glasni moram jos da podesim EQ.

Kamera je wow. Game changer. Znaci taj senzor od jednog incha... Plus optika od Leice, nzm. uvek imam svaki novi telefon kao i sad pored S22U, iP13PM, Oppo X5 Pro, Vivo X80 Pro al main cam kida. Ma da moram da uporedim 1:1 sa Vivo, tamo je Zeiss + V1 Chip vrh.

(Ma da iz blizek se vidi nepovoljnost istog zbog mog fokusa tj. velikog senzora, onda je macromode prednost)
IMG_20220905_155944.jpg

Pozadina mi se skroz svidja kako lezi u ruci, nije pretezak, ugodno se oseca ta umetna koza.
Kod ovog uredjaja MORA maska. Camerabump je stvarno BUMP.

Sto se tice brzine i fluidnost sistema.. mislim sta reci MIUI je od uvek bio medju najboljim sa animacijama. Ja obozavam.
Za bateriju nemogu jos nista - za to kratko vreme koliko ga imam kao daily driver - da kazem.

Tek kad se instalira xeu vidi se koliko je MIUI fluidan i lag free. Global rom je đubre.

X leti u odnosu na poslednji iPad. Možda su meni oči spore ako treba još brže. :D

E sad neznam kako laufa na nekom entry level kao Redmi 9A ili slicno posto uvek sam na midrange ili flagship i definitvno je MIUI smoother than others.
Drug ima Redmi Note 11 Pro, CPU nije jak al 120Hz i sistem cine svoje. Nikakav lag.

Za xiaomi.eu: da global rom zna neki put da ima bugs i da laga, zadnji put primetio na Mi10.

Jos jedna od pozadi, koja "skalamerija" 🤣
IMG-20220905-WA0010~3.jpg

Šta da ti kažem care, uzmi fon sa xeu romom pa se uveri sam. Fluidniji je od OneUI definitivno.
Mi 10 je trenutno 1000h uptime, sve radi savršeno.
Svaki xiaomi koji sam imao, a imao sam ih dosta (prvi bio mi4) je vukao neki bug, neko ograničenje, neku iritantnu glupost svojstvenu xiaomiu. Bilo xeu rom ili ne. I svaki je proradio kako treba tek nakon flash-a aosp roma.

Meni je 12x na papiru fenomenalan uredjaj, i da je aktivnija zajednica (postoji normalan aosp rom) uzeo bi njega, a ne pixel 6a.

Možda je sa razlogom neaktivna zajednica?

Neaktovna je ili zato sto je uredjaj bug free ili je xiaomi opet zakinuo na source codu.

Nisam upalio macro da pokazem da nema samo prednost na velikom senzoru

Jel stavljao neko taj XEU na 12 Pro, ima li smisla igrati se ?

Xeu i Global nebo i zemlja. Flešuj obavezno.

Cool, sad ću na odmor pa da imam igračku.. a možda dobijem i ciglu.. 😂

Edit:
Jel to ovo:

Minorna razlika xeu i global. S tim sto na xeu mozes ocekivati povremeni bug tj nesto da ne radi. Ako hoces fluidnost onda neki aosp rom

Da, to je to. Flešuj slobodno weekly. Ako ti telefon bude radio odlično bez bagova i trzaja ne ažuriraj ništa više do pojave MIUI14 i A13, pošto postoji mogućnost na dirty da pobrljavi neka glupost i upropasti bateriju/fluidnost (kao i kod drugih proizvođača).
Mada ja sam na dirty flash-u na Mi 10 i nikakvih problema nemam.
@Kesa ne lupaj gluposti, velika je razlika. Na Global romu su bagovi normalni uz povremene trzaje i lagovanje interfejsa. Na xeu nema. I taj tvoj aosp rom što forsiraš je đubre jer ubije kameru i 50 drugih korisnih stvari koje MIUI ima, uz krštene phone i messages aplikacije.

6se7e8.jpg

Da, to je to. Flešuj slobodno weekly. Ako ti telefon bude radio odlično bez bagova i trzaja ne ažuriraj ništa više do pojave MIUI14 i A13, pošto postoji mogućnost na dirty da pobrljavi neka glupost i upropasti bateriju/fluidnost (kao i kod drugih proizvođača).
Mada ja sam na dirty flash-u na Mi 10 i nikakvih problema nemam.
@Kesa ne lupaj gluposti, velika je razlika. Na Global romu su bagovi normalni uz povremene trzaje i lagovanje interfejsa. Na xeu nema. I taj tvoj aosp rom što forsiraš je đubre jer ubije kameru i 50 drugih korisnih stvari koje MIUI ima, uz krštene phone i messages aplikacije.
Dokazano da nemas pojma. Verovatno ne znas ni da flesujes aosp rom kako treba.

Poretpostavljam da je bilo govora, sorry sto kao padobranac ali.. kako doci do 12S ultra ?

Fotka koju si okačio je pregorena. Pojam fotografije kad ti hajlajtsi odu u belo skroz umesto da se vide boje koje jesu i detalji. To ti je sturo objašnjenje ukratko.

To nema veze fotkao ti sa standard ili wide ili macro. Fotka pregori, pa pregori.

Pojmove ostale, ako hoćeš malo da se obucis o fotografiji ima raznih sajtova za to pa možeš pročitati.

Pa kazem, zbog velikog senzora i neoptimalnog slikanja. Mislim naravno da izgori i ispadne "crap" kad je depth of field skroz mala na 1 inch. Slikam vec godinama.
Al neka, BTT.

Vrh Dno