Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Roditeljima istice UO u decembru, danas sam se cuo sa SBB-om i fina devojka kaze da su ukinuli promociji 12 meseci po 1din., sto iskreno sumnjam. Nude im 6 meseci za 1din. Moze savet? Da li je neko dobio i dalje 12 meseci po 1din?
Pošto i meni ističe ugovor sa SBB u decembru, gledao sam juče i poredio njihovu i konkurentsku ponudu iz MTS, obzirom da su poslednjih pola godine i konkurenti dostupni u mojoj zgradi.

Ukratko kod SBB Eon Full paket (300/30 Mbps internet, 187 kanala, Unifi bla, bla), sa 6 meseci po dinar i 18 meseci po 3.999din izađe ukupno 71.988din tj. 2.999 din mesečno. EON premium paket sadrži (600/60 Mbps internet, 241 kanal, Unifi, Tidal), sa 7 meseci po 1 dinar i 17 meseci po 4.999 din, što ukupno izađe 84.999din, tj. 3540 din mesečno...

MTS Box3 (500/160 Mbps internet, 250 kanala), sa 10 meseci upola cene (2.250 din) pa 14 meseci po punoj ceni (4.449 din) izađe ukupno 84.768 din, tj. 3.532 din mesečno.

Meni je lično internet najbitniji jer je razlika između ovih 187 i 250 kanala na televiziji u nekim opštinskim kanalima koji me ne zanimaju, i od bitnijih SK vs Arena i novaS i N1...

Ovo su zvanične ponude, ne znam da li nešto bolje nude u praksi (pisalo se na temi da SBB nudi 14meseci po 1din, a MTS 12 meseci po dinar).

P.S. Yettel-ovu ponudu nisam razmatrao jer je u startu (bar ova zvanična) dosta lošija od gorepomenutih.

Ukoliko se odlučite za BOX paket na optici stičete pravo i na benefite promocije prvih 12 meseci 50% popusta na mesečnu naknadu, dok korisnik koji se odluči za BOX paket koji se realizuje putem bakarne infrastrukture može da koristi benefite promocije prvih 10 meseci 50% popusta na mesečnu naknadu.
tako da ti mts box3 500/160 ispadne 27000 + 54000 = 81000 (3375 mesecno)
box2 500/160 ispadne 17400 + 34800 = 52200 (2175 mesecno)
zar nije mts 12 meseci po dinar ukinut pre nekoliko meseci i prebacen na 12 meseci po 50%, ako uspes da dobijes 12 po 1dinar onda je najpovoljniji

yettel hipernet je 4000 za 500/250 sa TV-om ili 3000 bez TV-a i jos prvih 12 meseci 1dinar ali MORAS imati dodatan mobilni broj kod njih od minimum 1500din mesecno, ako to ne racunas jer vec placas onda su najjeftiniji sa cenom 48000 sa TV (2000 mesecno) ili 36000 bez TV (1500 mesecno) ali to sto placas mobilni kod njih je dodatnih 36000 tako da je 3500 sa TV-om ili 3000 bez TV-a (mada ljudi kazu da im je taj tv lose pouzdanosti)

Poslednja izmena:
Ja u centru grada (Beogradjanka) nemam MTS optiku bar tako pise na njihovom sajtu, i nude neki net iz kamenog dobar fazon 150/20 Mb/s po ceni od 4190 dinara haha. Tragikomicno. A na SBBu imam 600/60 na Premium paket 3850 potpisao na dve godine jer sam to trazio da ostanem.

Pošto i meni ističe ugovor sa SBB u decembru, gledao sam juče i poredio njihovu i konkurentsku ponudu iz MTS, obzirom da su poslednjih pola godine i konkurenti dostupni u mojoj zgradi.

Ukratko kod SBB Eon Full paket (300/30 Mbps internet, 187 kanala, Unifi bla, bla), sa 6 meseci po dinar i 18 meseci po 3.999din izađe ukupno 71.988din tj. 2.999 din mesečno. EON premium paket sadrži (600/60 Mbps internet, 241 kanal, Unifi, Tidal), sa 7 meseci po 1 dinar i 17 meseci po 4.999 din, što ukupno izađe 84.999din, tj. 3540 din mesečno...

MTS Box3 (500/160 Mbps internet, 250 kanala), sa 10 meseci upola cene (2.250 din) pa 14 meseci po punoj ceni (4.449 din) izađe ukupno 84.768 din, tj. 3.532 din mesečno.

Meni je lično internet najbitniji jer je razlika između ovih 187 i 250 kanala na televiziji u nekim opštinskim kanalima koji me ne zanimaju, i od bitnijih SK vs Arena i novaS i N1...

Ovo su zvanične ponude, ne znam da li nešto bolje nude u praksi (pisalo se na temi da SBB nudi 14meseci po 1din, a MTS 12 meseci po dinar).

P.S. Yettel-ovu ponudu nisam razmatrao jer je u startu (bar ova zvanična) dosta lošija od gorepomenutih.
Pa i nije neka razlika, ocekivao sam da je MTS povoljniji ipak malo vise.
Sve u svemu MTS ima brzi UL, DL je tu negde, SBB Premium ima HBO Max i Tidal ( nije los Tidal ali nije sad ni za padanje i nesvest), dosta slicna ponuda realno.

Ja u centru grada (Beogradjanka) nemam MTS optiku bar tako pise na njihovom sajtu, i nude neki net iz kamenog dobar fazon 150/20 Mb/s po ceni od 4190 dinara haha. Tragikomicno. A na SBBu imam 600/60 na Premium paket 3850 potpisao na dve godine jer sam to trazio da ostanem.
Tragikomicno je sto nije ni 150/20, vec 20/4 za one koji nemaju optiku.

ponukan @CikaKURE tovom računicom, upravo sam kontaktirao SBB preko chat-a na sajtu:
pozvaće vas neko
....zove me ženska osoba...
dobar dan, ja bih želeo 1 din 6 meseci, docnije, standardna cena za EON Full
mi to nemamo u ponudi/to je samo za nove
hajde vi to proverite
...posle 30s...

koristio/plaćao do sad Trio Gold, 3.829, i generalno sam zadovoljan uslugom

kratko pitanje
istekla UO, hocu da raskinem
da li mogu preko telefona CC, maila ili moram licno do poslovnice?

Moraš lično do poslovnice

sigurno 10g i više, nisam pod ugovorom; ukupno cca 20g kod njih

ja sam, poput @filni, siromašan s opcijama, jer u zgradu nije ušao niko osim SBBa, tako da mi je ovo ok, jer mi je internet jedino važan, a pomenuta kompanija, me nije spram neta, zaista nikad izneverila

ponukan @CikaKURE tovom računicom, upravo sam kontaktirao SBB preko chat-a na sajtu:

...posle 30s...

Nije loše.Ja sam isto pre dve nedjelje prešao sa trio gold na Eon full. Samo ja dobio 8 meseci za dinar i 24 meseca HBO kanale. Daju i starima pogotovo od kada je počela engleska liga

Meni su dali 15% niža cena za 24 meseci plus zamena sa D3 mini na PDS 2100 ili Eon box , iskreno mislim da je to MAKSIMUM !

Pretpostavljam da je neko ovde imao iskustva sa prenosom ugovora na drugu adresu, sad mene zanima sledeće…

Naime, selim se i trenutno imam EON Full paket (6m po 1rsd i posle 3999) koji je skoro potpisan.

S tim da se selim u drugu zgradu u istoj ulici, infrastruktura za optiku postoji u ulici ali pitanje je kakva je mogućnost u novoj zgradi. Znam da niko nema SBB u istoj, rekli su mi u poslovnici da će me zvati u roku od 2-3 dana kada provere dal postoje tehničke mogucnosti.

Sad mene zanima koje su moje mogucnosti ako nije moguće? Ja kada sam pitao u poslovnici, rekoh pretpostavljam raskid jer niste u mogucnosti da mi pruzate uslugu za koju je potpisan ugovor, devojka reče da ne mora da znaci jer mogu da mi ponude kablovsku televiziju putem TotalTV i još nešto drugo.
Sto meni ne odgovara, ali njih to manje više ne zanima tj kaže moram dopis da pišem pravnoj službi gde će oni rešiti šta i kako.

Neko imal slična iskustva i kakav je ishod bio? Hvala!

kontaktiraj efektivu , sve ce ti reci i objasniti , a ako postanis njihov član i odradice ti sve kako treba

...posle 30s...

Samo da preciziramo ponudili su ti 6 meseci za dinar i EON Premium po ceni Eon Full narednih 18 meseci?

EDIT: @Marko-Dj pisao sam već, u identičnoj situaciji (preseljenje na lokaciju gde nije mogla biti pružena usluga od strane SBB, brat od tetke je morao nastaviti da plaća ugovornu obavezu tj. penale za raskid... U pitanju je bila Inđija i to neka 2012, pa je možda sad nešto drugačije.

EON Full, sve vreme trajanja ugovora; Premium nije ni spominjan

napisah par postova iznad, da mi je net isključivo važan, a objektivno, i ovih 150 megabita koje imam na Trio Gold, su puna kapa, ali što bih im naredne 2 godine plaćao 3.829, ako u proseku mogu 3.000 (thumbs up tebi što si se setio da izkalkulišeš)

fina ušteda od ~22%

EON Full, sve vreme trajanja ugovora; Premium nije ni spominjan

napisah par postova iznad, da mi je net isključivo važan, a objektivno, i ovih 150 megabita koje imam na Trio Gold, su puna kapa, ali što bih im naredne 2 godine plaćao 3.829, ako u proseku mogu 3.000 (thumbs up tebi što si se setio da izkalkulišeš)

fina ušteda od ~22%
Druže, ponudili su ti EON Full po ceni za EON FULL?!?

Ako ti ne vidiš problem, ok.

Na stranu to što si ti do sada preplaćivao Trio Gold pa ti ovo sad deluje kao super ponuda, a nije, jer dobijaš jedino 6 meseci po 1 dinar, što sada daju svakome, i čak ta opcija skuplja nego ona opcija koju su ranije davali svakome 12 meseci upola cene pa 12 meseci puna cena (sad sam računao skuplja je 8 dinara, ali je skuplja).

nisu mi ponudili, nego sam tražio, i platiću za 2 godine 71.988, umesto 91.896 koliko bih dao da ostanem na Trio Gold, a nemam opciju sem SBBa, kako napisah gore...

Ako neko zna ili je saradjivao sa SBB akviziterom/promoterom neka javi preko poruka da ne zagusujem temu. Voleo bih da izbegnem prelazak kod Yettela.

Prilozi

• Screenshot_20220824-124831_Chrome.png
    Screenshot_20220824-124831_Chrome.png
    479.6 KB · Pregleda: 147
Imam problem sledeće prirode: uzeo sam nedavno (tj. prebacio se) na paket EON Premium, a nekako baš u to vreme sam pravio drugačiji raspored u stanu i sa LAN kabla sam se prebacio na WiFi. U tu svrhu sam uzeo WiFi 5 adapter sa AliExpress-a, nije nonamer, platio sam ga nekih 20-ak evra. Uglavnom, kad god se konektujem, brzina je 173,3 Mbps. Probavao sam dosta toga, gledao klipove, menjao podešavanja po uputstvima, ali nije ništa pomoglo. Rekoh, možda je do adaptera, kineski šajze ili loš primerak, pa sam u tu svrhu kupio TP-Linkov Archer T2U Plus. Max brzina bi trebala biti 433 Mbps na 5GHz, ali je on konektovan na 86,2 Mbps. Meni klikne, rekoh upola manje nego ovaj stari koji bi trebao da gura do 867 Mbps. I vidim da se u stvari i jedan i drugi konektuju na ravno 20% od svog maksimalnog protoka. Da li je moguće da su ruteri podešeni tako da preko WiFi daju svega 20% protoka, tj. da su na neki način softverski ograničeni? Tj. da SBB može da poveća taj procenat daljinskom intervencijom? Ili je jednostavno loš primerak rutera u pitanju (Ubee je inače)?

Zavisi od uredjaja i komsiluka (zasicenost spektra) ali meni ovo radi.

1661356267572.png

@team1
Ubacio sam parametre koje si ti postavio, sada imam da je konekcija "punih" 867Mbps, ali na speedtest.net i dalje dobijam protok ispod 100.

@shamanNS
Na šta konkretno misliš: ruter, računar možda (podešavanja neka u BIOS)?

Dakle, mislite da nema veze sa SBB?

Na taj sa kojim meris...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno