Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Baterija nije loša. Ja sam zadovoljan, a smatram da sam dosta zahtevan po pitanju baterije. Nije wow baterija, ali daleko od iPhone razočarenja 😁

Meni uglavnom sot izadje 4-5h tokom celodnevnog koriscenja, uglavnom pozivi, video pozivi, mejlovi, mreze i portali. Nije toliko losa baterija kao sto se prica, a isto tako nije ni vrh kako je predstavljena. To je moje iskustvo za ovih 6-7 meseci koriscenja. Svakako, telefon je vrh u tom cenovnom rangu. Jos sam ga i isprobao u moru čisto iz radoznalosti, i mogu reci da je isao do 2m dubine i vise od pola sata u kontaktu sa vodom, apsolutno nista mu ne nedostaje. Saceka se malo da se isuši i rokaš dalje.

Da li je istina da se koriscenje svede na 4,5-5h sot? Poziv, sms, viber, chrome, bez dr mreza, je ono sto bih u nacelu koristio. 21fe mi u svemu privukao paznje ali ako je baterija takva uzalud kupovina. Hvala
Normalno da nije moja stvar ali bas me interesuje koji je to scenario u kome 4-5 sata gledanja u ekran dnevno nije dovoljno.

Normalno da nije moja stvar ali bas me interesuje koji je to scenario u kome 4-5 sata gledanja u ekran dnevno nije dovoljno.
Mene zanima zasto se pepele tvor nije okupao i onda ga odbijale ne bi.
Ne mora se puniti telefon svake veceri i biti rob istom.
Naravno da znam da je sot relativna stvar od upotrebe zavisi ali bih voleo da ne razmisljam svako vece.
Ako je to nesto 4-5 h onda mi ne odgovara.

@kamango604 5h SOT često nije ni 3h upotrebe, jer ekran često svetli dok radiš nešto drugo. Bar kod mene. Pogledam ekran, prebacim se na monitor, ekran telefona sa taman iskljuci, ja ga uključim, zvoni drugi telefon, javim se i tako ode 5h.

@Senat telefon koji ne moraš da punis svako veče je danas pre retkost, nego standard. A što se Pepea tiče, kucaj na Google Wiki tvor, pa pročitaj zašto tvorovi smrde i zaključi zašto tuširanje ne bi pomoglo, a možda odbijanje nije imalo veze sa neprijatnim mirisom. Potraži tu epizodu na YouTube. Eto, i to za tvora sam ti rešio. Nazad na S21FE.

@PJ bila je sala za pepea ali na lep nacin si to prihvatio
Inace slazem se za SOT. Telefon je vrh ali dvoumim se zbog baterije jedino.

Kome nije dovoljno 5-6h sot-a trebalo bi da potraži profesionalnu pomoć. I da može više da izdrži na kraju radnog dana mora u svakom slučaju na punjač da ide. Meni je svejedno da li ide na punjač sa 10-15% baterije ili sa 40%.

Dok ne probaš ne možeš da znaš. Svako korišćenje je individualno.
Tako sam se i ja raspitivao za S7 pa su ljudi imali pomešana iskustva, na kraju ga kupio i prvih godinu dana sam bio zadovoljan baterijom, nakon toga je postalo golgota. Al i dalje mi je to omiljeni telefon koji sam imao. 😂 Ja bih mu dao šansu, ipak za 470e koliko je nov ne verujem da može nešto kompletnije da se nađe.
U tom cenovnom rangu imaš još Pixel 6, Mi 12/12x, Realme GT 2, Nord 2.

@zbunjujem_masu +1 za S7. Moj je još uvek životu. baterija izdrži radno vreme, koristi se za jedan Instagram nalog (camera radi extra) i povremeno telefoniranje.
Za prime upotrebu svakako više nije. A i ekran je prilično požuteo posle 5ipo godina upotrebe.

Uzeto. Prvi utisak, "vadi vadi pare, daj pare..."
Telefon kao telefon. Lepo uredjen moram da priznam. U ruci lepo lezi. Interfejs lep.
Na dalje videcemo.
Jedina zamerka 6GB rama mada igrice ne igram i nisam zahtevan.
A da i puno samsung aplikacija, meni nepotrebnih.
Neka me lepo sluzi.
Hvala svima na postovima.
P. S. ne treba biti okrutan u komentarima, individualno je kako ko koristi telefon, ali niko nije za "profesionalnu pomoc" zbog nacina koriscenja telefona.

Pomaze tu i RAM Plus koji mozes da stavis na max, pa onda oduzme od prostora, ali dobijas nesto slicno swap-u ili page file-u kod Linux i Windows OS-ova. Neka te lepo sluzi ;).

Mislim da sa ovim telefonom nema greske. Ja sam uvek bio protiv samsunga ali telefon mi je top. Kamera super, eno bio na svadbi u subotu, ljudi gledali slike čude se kako to telefon napravio. ***. Telefon generalno ne bih menjao nista, jedino bih voleo da ima barem 33W punjenje. Navikao sam poslednje vreme na brzu dopunu, Nord, Note 10 Pro, 11T, Mi11 Lite 5g... svi imaju brzu dopunu. 25W je onako...

25w brzo punjenje je ok za telefone do 200e (Redmi note 9 Pro ima 33w brzo punjenje i punjač u kutiji).
Samsung i Apple se vode glupom filozofijom i ne razvijaju brzo punjenje kako dolikuje takvim kompanijama.

Bezbroj puta pokusah da dodam otisak prsta i nece. Pomislis eto problema. Skinuh staklo, 1500din placeno, i od prve. Vratim staklo ne prihvata. Postoji li neka fora da uspem sa staklom ili mora nova kupovina drugog? nije da mi je bitan ali voleo bih da ga imam.
Inace zagrejao se tokom punjenja, tokom koriscenja zagrevanja nema.
Da li je verzija SM-G990B SD ili Exy ne mogu u fonu da nadjem?

Bezbroj puta pokusah da dodam otisak prsta i nece. Pomislis eto problema. Skinuh staklo, 1500din placeno, i od prve. Vratim staklo ne prihvata. Postoji li neka fora da uspem sa staklom ili mora nova kupovina drugog? nije da mi je bitan ali voleo bih da ga imam.
Snapdragon 99%

Instaliraj AIDA 64 app pa ćeš tako videti

Nalepi foliju možda će bolje raditi čitač

Sto se tiče otiska neće ti raditi ni na jednom staklu osim white stone, na folijama hoće ali manja zaštita.

^ jeste, na žalost ja sam promenio 10 vrsta dok sam imao Samsung i nije rešilo problem. Ili folija ili da porucis staklo.

Poslednja izmena:
Ja sam imao neko staklo 1500 din, sa crnim ivicama i otisak je radio normalno. Jedino sto je puklo posle mesec dana koriscenja.

На овом телефону батерија није неки проблем, али би много више значило да има брзо пуњење од бар 33w. Ових 25w делује споро.
Осим тога, одличан телефон свакако, све препоруке.

Telefon za sada, od sinoc, ono sto primecujem, bas fluidan u radu. Brz. Jedina zamerka malo vece zagrevanje tokom punjenja. Nzm da li je na period o 4-5 godina za koriscenje ali pokusacu toliko da ga koristim.

^ jesi iskljucio brzo punjenje? Po fabričkim opcijama ti je odmah upaljeno i pretpostavljam da se zato i greje. Idi u bateriju i isključi, onda ga stavi na punjač pa ćeš videti.

Da druze iskljucio ali nakon punjenja pa cemo videti prilikom sledeceg.
W stone 20$ postarine za slanje u evropi.
Zna neko kako umanjiti postarinu? Kako ste narucivali

^ mislim da će ti sledeće punjenje biti mlak, oko stakla narucivalo je nekoliko kolega pa će ti sigurno neko javiti.

Nema problema, neka te lepo služi telefon

Ma mogu i druga stakla na telefon, probao sam vise njih ali jedino me je na hydrogelu zezalo.

Takodje imam neko random staklo iz radnje od 1500rsd, koje na aliexpressu nije vise od 2-3 dolara i sve sljaka bez problema.

Ja sam zainteresovan da porucim nesto sa https://www.caseologycases.com/, pa ako hoce neko da se mozda podelimo oko shippinga, cini mi se da je oko 20$.

Nazad
Vrh Dno