Bas tako. A sto se prodaje tice, tako sam i ja razumeo. To zaboravih da napisem takodje. Kad prodajes, uglavnom bi trebalo da se svodi na spot cenu - neki minimalni procenat, tipa 1% ili tako nesto. Ne verujem da ce iko da otkupljuje (osim verovatno putem oglasa ili tako nekim putem) po ceni vecoj od spot.
Rang za male franjevce je od tih 21.13% do nekih 40% vise u odnosu na spot, zavisi od ponudjaca, ukljucujuci i male oglase.
Sve ovo se naravno odnosi na situaciju da se investira tj. kupi odredjena kolicina, ali da vrlo brzo moze da se proda, ne vremenski, vec u smislu kad zatreba da moze da se vise manje odmah proda. Ako se neko bavi time da prodaje polagano na oglasima, to je onda drugi sistem i bukvalno drugi vid profita. Ili ako kupuje iz drugih razloga na oglasima itd. da ne ulazimo u tu tematiku.
Sto se tice investicije, uzmimo prosek, recimo da neko kupi od svakog gore navedenog proizvoda po jedan komad, platice ukupno 15.81% vise za 318.96 grama zlata.
Jucerasnja cena u vreme kalkulacije je bila 55509.19 EUR, znaci da bi bio neko pozitivan sa svojih 318.96 grama zlata, cena mora biti bar nekih ~64285.19 EUR.
Mozda nesto nisam najbolje razumeo. Mozda "masim poentu"... Ali sa ovim razlikama u ceni (premium) ovde to nema bas puno smisla u smislu investiranja. Osim ako nije u pitanju kupovina za poklon, decu, unuke, malo na stranu za penziju i tako to...
Bilo bi dobro ako bi neko tj. OP kada bude u mogucnosti, ako je raspolozen, da napise na konkretnom primeru kakva je situacija preko. Recimo na konkretnom primeru polugica od par grama recimo ili slicno. Naisao sam naravno na strane forume gde sam takodje citao o tematici i ispada da tamo ima malo vise smisla u svakom slucaju jer razlike u cenama nisu ovolike da gubi smisao.
Izvinjavam se na dugackom odgovoru. Zainteresovala me tematika jer je interesantna, ali sa ovim razlikama u cenama se trenutno nesto ne uklapa. Ili bar meni tako deluje.