Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aaa, pa ok, gledao sam tu seriju, ali mi ne prija šizofrenija nekih likova.
Davno sam pročitao knjigu, i knjiga je odlična.

Battlestar Galactica

Obi-Wan Kenobi

Nije loš, neko se žalio da je spor, bogme treća epizoda je brža jer
Dart Vader je izuzetno brutalan, par ubistva i onom klincu kad zavrnu vrat nisam mogao da verujem još kad roštiljao Kenobija, brutalno.

Mislio sam malo da se odmorim, ali nabasah na ovu mini seriju WeCrashed i nisam mogao da odolim. Vrhunska produkcija (što se i očekivalo od APPLE -a), vrhunski glumci, odlična tema i super zabavna. Nemojte je nikako propustiti, uživaćete! Zaista.
E sad, lošije vesti. S obzirom da svaka epizoda ima gomilu titlova, bukvalo ne zatvaraju usta, moraću dosta da skraćujem, a to zahteva vreme, kojeg nažalost, i nemam baš na pretek, pa će ići malo sporije. Pokušaću da maksimalno ubrzam prevođenje, prvenstveno zbog sebe i mojih prijatelja, ali ništa ne obećavam. Dakle, budite strpljivi. Vredi!
Za sada uživajte u prvoj epizodi, postavio sam prevod. 😁
B5FB38A8-F101-41FB-BCBA-3B5395857B8E.jpeg
Miniserija o velikom skandalu američke kompanije za iznajmljivanje poslovnih prostora WeWork, o usponu i padu jednog od najvrednijih start-apa na svetu.
”WeCrashed” (PADAJMO, IONAKO NAM PAD NE GINE) u fokus stavlja bračni par Nojman koji je bio sastavni član tima u izgradnji WeWork kompanije, globalnog brenda koji je u jednom trenutku vredeo vrtoglavih 47 milijardi dolara, a zatim je u manje od godinu dana drastično izgubio na vrednosti. Rebeka i Adam Nojman su kontroverzni par čija je pohlepa i narcisoidnost dovela kompaniju do ivice propasti.

Beli lotos

Baš mi je legla, dugo sam je odlagao i bez prestanka odgledao celu prvu sezonu.
Druga sezona trebala bi uskoro da bude.

Koliko ima serija koje ljudi vole a otkazuju se na ovat nacin?
Trebalo bi svaku od njih zavrsiti sa bar 2 zadnje epizode i zaokruziti pricu...
Ovako svaka serija moze da se prekine kad hoce bez obzira dal se ljudima svidja

Mislim da je Netfliks radio neko istrazivanje gde su skapirali da im se vise isplati da prave nove serije nego da zavrsavaju stare i odatle taj trend kod svih.
Da ne pricamo da vecina serija mora da ostavi prostor za nastavak da bi ako bude uspesna mogli da mlate pare.

Ja sam počeo doku seriju davno ali nisam je završio... I to neku iz 2004 godine. Je l ovo na Netflix opet nešto novo? Igrana serija mi se ne počinje baš zbog ovog započetkog dokumentarca, jer mi je tih par epizoda baš držalo, a sad vidim i ovo na netflix.
Dokumentarac sa pravim događajima i snimano od 2004 a završava se zadnja 13ta epizoda 2018te čini mi se.Zanimljivo do neke tačke gde počinje smaranje i prosipanje iz šupljeg u prazno. Realno sve je moglo da stane u 3-4 epizode . To je verovatno ista koju si ti gledao samo su je osvežili i dodali još koju epizodu kako su se stvari razvijale/menjale u toku godina sa tokom događaja vezanih za slučaj .
Možeš ladno da odgledas samo zadnju epizodu ako si već u toku sa pričom 😀

Obi-Wan Kenobi

Nije loš, neko se žalio da je spor, bogme treća epizoda je brža jer
Dart Vader je izuzetno brutalan, par ubistva i onom klincu kad zavrnu vrat nisam mogao da verujem još kad roštiljao Kenobija, brutalno.
Meni serija deluje kao los napisan fanfiction a 3. epizoda je najgora do sada. Osim kratkog cameoa DV-a.
I ne bih da ulazim u detalje i talasam po forumu, dovoljno je samo da se odgleda i da te zaboli glava koliko je lose napisana epizoda.
Ocigledno je da neko u Dizniju mrzi SW i totalno zeli da unisti fransizu, jer ne verujem da mogu ovako netalentovane ljude da stave na pisanje scenarija i seriju puste u etar.
Ovakvo "olaksavanje" po omiljenim likovima tesko (isto kao i sa Lukom) da drugacije moze da se objasni, pre svega u postupcima koje su van karaktera.
Sto bi rekao Dzoni Dep: "it was basically a fecal delivery."

Mislim da je Netfliks radio neko istrazivanje gde su skapirali da im se vise isplati da prave nove serije nego da zavrsavaju stare i odatle taj trend kod svih.
Da ne pricamo da vecina serija mora da ostavi prostor za nastavak da bi ako bude uspesna mogli da mlate pare.
Zato samo miniserije i ne!a greške (čitaj: zjba)

Meni serija deluje kao los napisan fanfiction a 3. epizoda je najgora do sada. Osim kratkog cameoa DV-a.
I ne bih da ulazim u detalje i talasam po forumu, dovoljno je samo da se odgleda i da te zaboli glava koliko je lose napisana epizoda.
Ocigledno je da neko u Dizniju mrzi SW i totalno zeli da unisti fransizu, jer ne verujem da mogu ovako netalentovane ljude da stave na pisanje scenarija i seriju puste u etar.
Ovakvo "olaksavanje" po omiljenim likovima tesko (isto kao i sa Lukom) da drugacije moze da se objasni, pre svega u postupcima koje su van karaktera.
Sto bi rekao Dzoni Dep: "it was basically a fecal delivery."
+1

Da je Vader toliko jaci od Kenobi-ja, samo 10 godina nakon sto ga je ovaj lepo istranzirao na Mustafar-u, nikako ne pije vodu.
A posle i u A New Hope se vidi kako je Vader bio oprezan tokom duela. Ovo je sad totalno out of character i ide mi na ganglije...

^
Naprotiv Vadera koga ovde gledamo je na vrhuncu svojih moci i divljastva kao Sith Lord i kao takav daleko je iznad Kenobija koji cak i nema dodir sa Silom od Mustafara, niti je "sporcki" lovio dzedaje po svemiru i trenirao... :) (sto opet odstupa od nekog kanona)
Inace nisu spojleri ali zbog duzine sam stavio u isti
Inace ni Kenobi nikada nije bio medju najboljim borcima u redu Dzedaja, to je bilo rezervisano za Dukua (pre prelaska na Tamnu Stranu), Yodu i Mace Windu-a. Cak se Duku i Windu smatraju kao najbolji "duelisti", dok je Windu (kanonski) verovatno bolji od Palatina i Yode, ali slabiji u koriscenju Sile. Kenobi se vise oslanjao na lukavstvo kao i Qui-Gon Jinn (sto je lepo docarano u filmu i kasnije u animiranoj seriji), mada je na "pocetku karijere" podjednako brzoplet i impulsivan bio kao Anakin.
Anakin bi verovatno pretekao gore navedene da mu se nije desilo gubljenje udova na Mustafaru u "trenutku slabosti"...Inace te dodatne augmentacije mu samo jos pomazu oko koriscenja Tamne Strane jer prouzrokuju bol+sto mu je u kombinaciji sa njegovom mrznjom/opsednutoscu prema Kenobiju omogucilo da stvori vecu "konekciju" sa istom i samim tim da "sportski" tamani dzedaje bez vecih problema iako se parkira na mesta rezervisana za invalide.
Najveci problem je sto u principu niko ne zna ko je Darth Vader (kanonski samo par osoba u Imperiji), sto se iz trilogije dalo videti i onaj susret/duel Kenobija i Vadera iz New Hope-a sugerise to i sto svako ko otkrije biva ucmekan. U principu obezvredjuje ceo koncept originalne (ali hajde zbog radnje u seriji se da progutati)

Takodje (kanonski) Obi-Wan je nastavio da trenira na Tatooine-u sve vreme ono sto mu je Yoda preneo od Qui-Gon Jinn, kako bi postao "besmrtan" odnosno force ghost.
Cak je i ako se ne varam u tom periodu i imao "bliski susret" sa rezurektovanim Darth Maulom..
Ali dobro, Dizniju se ocigledno *ebe za sve SW, dok mogu da cede licencu... Samo je pitanje dokle ce da ide...

Poslednja izmena:
Obi Wan je bio najpoznatiji i najbolji defanzinvni duelista u celom SW univerzumu. Sam Vader je zbog toga i oklevao u A New Hope da ga napadne svim silama, jer se seca kako je izgledao njihov prethodni duel. Nije koristio nista od moci Sile tokom tog duela, jer zna da bi bilo bezuspesno. Pritom samim cinom da ga je OWK pobedio na Mustafar-u i pekao na 220*C oko 2h, je doprinelo tome da Anakin tj Vader izgubi dosta od svog force sensitivity.

A u seriji:

OWK bezi od njega, sto mi je donekle OK - nije znao da je ovaj ziv, pa je mozda bio i neodlucan. Medjutim, kad je vec vrag odneo salu i kad je video da ovaj bukvalno hoce da ga muci, ispada da je OWK samo neki punk of the street, sto nikako nije u skladu sa karakterom i celim kanonom. Vader ga u tri poteza razoruza, onda ga digne od zemlje i uvlaci u vatru. I sta sad?
Kako ce oni to sad spojiti sa filmom? Osim da ce OWK naci nesto u sebi, da ponovo nadje povezansot sa Silom i da postavi stvari na svoje mesto, pred A New Hope.
A generalno, bas su usrali motku sa ovim, za sada.

^
Slazem se, u svakom slucaju je previse odstupanja od vec poznatog sto nervira ako je neko makar malo upoznat sa SW univerzomom.
Ocigledno je da se Dizniju moze i da jos uvek sve ima "prodju" kod vecine ako se na to zalepi "Star Wars", posebno ako se vracaju stari likovi zarad nostalgije - sve vec po oprobanoj formuli, a krajnji produkt truba. Pitanje je samo jos koliko dugo ce publika da trpi sto im se servira.
Meni je ovo cak i ispod kvaliteta poslednje "trilogije", a izgleda u tom pravcu ide i ostatak najavljenih projekta.

Vidim da je počela treća sezona The Boys, ima već 3 epizode. Prva sezona mi je bila vrhunska, druga slabija ali zadovoljavajuća. Prva epizoda treće sezone otprilike nastavlja gde je druga stala, sa jednom dosta degutantnom scenom na početku (ovo je subjektivno, nekom će biti kul, ja mislim da je preterano čak i za The Boys). Imam zamerku na
način kako se neke stvari razvijaju, što je često korišćen (jeftini) trik u serijama, tipa da neko stoji iza ćoška/zida/nečega i sasvim slučajno prisustvuje jako bitnom događaju ili razgovoru a niko ga ne primeti. Ovo se dešava 2x u prvoj epizodi, moguće da samo meni to smeta, ali smatram da to predstavlja lenjost scenarista, da na taj način "guraju" radnju napred.
Ali ipak zanimljiva epizoda, lepo je videti dobro poznate uvrnute likove ponovo u akciji. 😎

Poslednja izmena:
OWK je baš loše, dosta slabije od mandaloriana. Dosta naivnih scena i jednostavno nije to dobro. Nemaju dosta prostora da to isprave u naredne 3 epizode. Vader je dzoker kad žele da malo podignu epizodu, to stalno rade...

Dokumentarac sa pravim događajima i snimano od 2004 a završava se zadnja 13ta epizoda 2018te čini mi se.Zanimljivo do neke tačke gde počinje smaranje i prosipanje iz šupljeg u prazno. Realno sve je moglo da stane u 3-4 epizode . To je verovatno ista koju si ti gledao samo su je osvežili i dodali još koju epizodu kako su se stvari razvijale/menjale u toku godina sa tokom događaja vezanih za slučaj .
Možeš ladno da odgledas samo zadnju epizodu ako si već u toku sa pričom 😀
Biće da je to u pitanju. Godine izlaska su me i zbunile u celoj priči.

Dobar je ovaj Forbdlsynblablabla ( kako se piše već)

Odlgedao 5-6 epizoda za kratko vreme.

Ima malo nekih filler momenata i scena ali dobro guraju priču.
Ne znam što se lože ljudi na Saru Lund meni je Meyer bolji lik.

Scenografija me fascnira. Kad god prikažu Kopenhagen ono neki crni oblaci nad gradom :ROFLMAO:

A onda mini serije / limited series prestanu da budu mini i dobiju sezonu 2, 3... :D
samo zvanicno zavrsene serije i nema greske... samo je tesko drzati se toga hipi ponese... kod mene se sve zavrsava sto sam u psolednjem talasu zapoceo (expanse, bcs, ozark, bosch-hebiga dobio spinoff) i bas se jako drzim da novo nista ne pocinjem sto nije zvanicno gotovo

Postane to zamorno u jednom momentu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno