Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ima u Galaxy Store za S21U .... probao , odlične fotke . Samo što su veličine 30 do 45 mb .

Expert RAW aplikacija kao što joj i ime kaže služi da onima koji znaju šta rade, i da razviju raw kako treba, omogući još jednu stepenicu mogućnosti više na s21/22 ultra modelima. Kad se "opali" fotka aplikacija napravi jednu raw fotografiju i jednu jpeg(ona veća je raw). Ono što se vama čini da je wow fotka ustvari i nije, vidi se da je sve upeglano zbog šuma a onda preoštreno do ludila kako bi se dobio taj efekat kao da je sve super oštro i upeglano, međutim nije tako, pogotovu ako pogledate fotku na monitoru. Raw fajl je ok za obradu ali u nekim situacijama bolje izgleda ono što napravite standardnom aplikacijom kamere nego kad se raw "razvije". Ja imam neke svoje presete pa mi to ide na ruku i budu jako dobri rezultati. Sve u svemu, moj savet je držati se stock aplikacije za kameru ukoliko ne znate šta je raw i kako se koristi.

Mislim da Expert RAW trenutno dostupna za S21 Ultra i S22 Ultra. Kasnije će biti dostupna app za S20 Ultra i Fold moddle i možda za još neke modele iz S i Note serije.

Sutra bih trebalo da menjam S20 Ultra za S21 običan(ako se čovek ne predomisli)...pa ćemo da vidimo ima li ga za njega...

Menjaš S20 Ultra za običan S21 ?
osim ako nije iz razloga što želiš manji telefon, ne vidim razlog za zamenu, jer je S20 Ultra bolji uređaj.

Menjaš S20 Ultra za običan S21 ?
osim ako nije iz razloga što želiš manji telefon, ne vidim razlog za zamenu, jer je S20 Ultra bolji uređaj.
I s20 obični je bolji a kamoli ultra. Ne vidim šta može biti drugi razlog za zamenu nego veličina.

@marinko98 kao sto rekoh ja na malom s21 još nemam opciju za camera raw mada mi je to bitno koliko i voda na saturnu (doduše voda je verovatno i bitnija).

Da li se neko sreo sa sledecom situacijom? S21 ultra, sa jednom karticom ubacenom prenos podataka radi kao i sve ostalo. Ubaci se druga, globaltel, i onda izgubi signal (precrtan krug) na drugoj kartici i budem nedostupan na prvoj. Isto se desava i sa esim globaltela.
Sa koleginom mts karticom radi normalno na obe, bar tih 5 minuta koliko smo isprobali.
Cudan problem, telefon bude neupotrebljiv.
Na njemu je android 12 oui4.1

Nikad sličan problem ni sa jednim telefonom i karticom a izmenjao sam gomilu istih poslednjih godina. Možda nešto do podešavaja oko globaltela, ne znam šta drugo može biti. Poentu eSima ne vidim i verovatno nikad ni neću

NemanjaZ88, Proday, tako je, menjam ga samo zbog veličine. Ide leto...šorc, kratke pantalone, trenerka...
Nije ni meni camera raw bitna, samo sam hteo da vidim razliku u kvalitetu fotografija...ništa više.
Menjao bih ja i za S20, ali nikog nisam našao da je raspoložen za zamene. Jedva nađoh i ovog za S21.

Testirao sam sada S21U vs Edge 20 Pro, i ne znam zasto pucam duplo vise para majke mi...evo ne znam. Da li je OneUI, IP68, stereo dovoljan za duplo...ne bih rekao.

Mali update: Poslao sam kilometarski mejl ProMobiju u petak nakon sto sam saznao od Yettela da su opet tamo poslali telefon na reklamaciju. Sve fino, kulturno i profesionalno napisano sa okacenim video snimcima u mejlu. Danas mi ProMobi podrska odgovara kako su prosledili moj mejl i da cu biti kontkatiran od strane Yettela o ishodu reklamacije. Sta im to znaci, ko sad odlucuje, ProMobi, Samsung ili Yettel?

Yettel izlaze problem ProMobiju, ProMobi Samsungu, vraca se odgovor do ProMobija, Yettel-a pa tebi. Svakako u zakonskom roku moraju nesto da ti odgovore. Mislim da je zato ta poruka.

Teško da su plastična leđa i fhd ekran u skladu sa najvišom klasom, ali rade posao u svakom slučaju. Koji model si uzeo?

Da mi kaze neko iskusniji da li vredi da prodam moju ultru S21 12/128 i kupim ovaj? Nadam se da nisam prekrsio pravila forumaScreenshot_20220410-165915_KupujemProdajem.jpg

Teško da su plastična leđa i fhd ekran u skladu sa najvišom klasom, ali rade posao u svakom slučaju. Koji model si uzeo?
Što se mene tiče više mi odgovaraju plastična leđa, bar se ne klizi u ruci kao sa staklenim. A fhd ekran mi uopšte ne smeta i ne obraćam pažnju na to.
Uzeo sam "normalni" sa exynosom, nisam mogao da biram...

@juventus89 Ne ako ti Ultra ima legalnu garanciju. Jeste ovo retkost, ali da je neko hteo, nestao bi sa oglasa očas posla, ovako je na oglasima neko vreme.

Da mi kaze neko iskusniji da li vredi da prodam moju ultru S21 12/128 i kupim ovaj? Nadam se da nisam prekrsio pravila forumaPogledajte prilog 340812
Deluje suvise dobro. I ja sam ga gledao. Ne bih uzeo ako je sa neke americke mreze. Inace 512gb je "taman" za nekog ko podosta slika si snima. Ja sam na zalost sve prebacio na oblak i odustao od 256gb varijante jer mislim da mi se vise isplati da jednom kupim i sastavim NAS i 2x4tb nego da svaki put uzimam skuplju varijantu telefona.

Pitaj coveka, mozda je HK verzija. Zadnji put u prodaji je bio 1350€..

Bem li ga, ne secam se. Nisam skoro bas video taj oglas.

Testirao sam sada S21U vs Edge 20 Pro, i ne znam zasto pucam duplo vise para majke mi...evo ne znam. Da li je OneUI, IP68, stereo dovoljan za duplo...ne bih rekao.
Edge 20 pro je dobar fon,ali kamera je losa, optički zum takođe. Imao sam ga par dana i prodao. Lep telefon ali kamera nije bas dobra niti brza.

Nema OIS, da ima, bio bi konkurentan i te kako. Samsungova kamera mislim da je u njemu.

Ovi sa istoka kad polude, 2 nadogradnje za 10 dana puštaju 🤪😇 Ako se dobro pokaže, ostajem na ovom do A13!

Prilozi

• Screenshot_20220411-135307_Software update.jpg
    Screenshot_20220411-135307_Software update.jpg
    81 KB · Pregleda: 52
Da li radi brzo punjenje sa xiaomi punjacem ili mora bas samsungov?

Pozdrav svima
Na s21ultra mi se pojavio burn in. Jel to pokriva garancija?
Hvala na odgovorima

Trebalo bi da da, al bilo je svakakvih iskustava...i pozitivnih i negativnih. Pravim pristupom i poznavanjem materije, morali bi da ti zamene ekran odnosno otklone nedostatak.

@alazic Radice, ja sam probao kod sebe na Ultri.
@00glle00 Naravno. Samo budi uporan da dobijes novi uredjaj, ne da ti menjaju ekran.

Nazad
Vrh Dno