Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Koja je najbolja gcam verzija i koji konfig, da radi i wide kamera, macro nije bitna?

Stigao updejt.Screenshot_2022-02-24-11-25-27-055_com.android.updater.jpg

Kad se ocekuje A12 i miui 13?
Niko ne zna pouzdano jer je nas telefon vec pregazen i manje bitan, tek se krece u beta testiranje MIUI 13 na njemu. Poco X3 PRO bi trebalo da bude u prvoj turi i poceo je update na MIUI 13 stabilne verzije juce bukvalno, najpre za najjaca trzista, a stici ce u toku marta i do nas verovatno. U drugoj turi mahom ide Redmi serija, tipa Redmi Note 10 i svi moguci modeli odatle, a mi dobijamo tek u trecoj turi tamo posle maja. Tako da, nacekacemo se, a kako ce okvirno izgledati MIUI 13 mozes da vidis ovde:

Ovo je neki Indijac dobio MIUI 13 za svoj X3 PRO model, ali to ti je to u sustini 😉

@_Stevan_

Koristiš li neki pogodan xml fajl za naš telefon u toj verziji Gcam ? Uvek sam raspoložen da probam neku novu gcam verziju, kada imam vremena :)
Ja trenutno koristim MTSL V5, prilično sam zadovoljan.

Evo i xml fajl koji koristim, fokus u istom je na prirodnim i realističnim bojama i brzini okidanja. Sve ostalo je na visokom nivou takodje.

Dajte neki gcam za nas fon da daje sto bolje hdr+ fotke, nije bitno koliko traje okidanje.

@dane007 - nemam ništa od toga, po default-u mi daje lepše slike nego ostale verzije gcam. Subjektivno mišljenje. Dodatno je ubedljivo najbrža od svih

@Gimp suit - probaj ovu bigkaku

Kad vec pominjemo kameru i app za rad sa njom - mozda je subjektivni osecaj, ali fabricka app za kameru sa svakim update-om biva sve gora, iako je u pitanju i Security Patch recimo... Ajd kad se azurira nova MIUI ili Android verzija ili kombinacija kao sto cekamo u okviru MIUI 13 update-a, ali cini mi se da je Camera app jos gora nakon ove poslednje januarske zakrpe.

Fabrickom app za kameru sam skljocao redom i pravio fenomenalne fotke ranije, sada su sve losijeg kvaliteta iako definitivno nisam promenio nacin na koji slikam, jer ne vodim mnogo racuna, samo fokusiram i skljocnem. Ovo je nesto neminovno, tipa na Samsungu S6 sam na fabrickom Androidu 5 imao vise opcija za rad sa kamericom nego na bilo kom drugom telefonu koji sam video i sa svakim update-om se naravno to smanjivalo, da recimo na istom telefonu na Androidu 7 imam na raspolaganju samo opcije za slikanje i snimanje videa maltene.

Svi dobro znamo da su kamere ne samo ovog naseg, vec vecine telefona maltene veoma lose iskoriscene, jer hardverski su one odlicne, ali je softver veoma los i korisnik ne moze da izvuce ni 50% onog sto zapravo ima na raspolaganju sto se tice hardvera. Ista stvar je i sa ostalim hardverskim komponentama, jer svaki telefon danas moze da bude azdaja, kada bi softver bio maksimalno optimizovan za njega, a nas telefon bi mogao ladno da tera jos duuuze vreme i da bude top, ali kome od proizvodjaca odgovara tako nesto? Zasto da ti telefon traje 5 god. kad je realno da traje dok traje i garantni rok 😉, jer vec za to vreme ce istancati sjaset novih modela, napucace brojeve jos vise iako opet ne mozes da iskoristis vecinu tih stvari "ispod haube" telefona...

@_Stevan_ i @dane007 - moze jos informacija iz iskustva sa radom sa ovom "kakanom" verzijom gCam-a? Koristio sam do skoro neku levu gCam, ali je bila totalno nepouzdana app, koje su prednosti ove verzije po vama u odnosu na fabricku app za kameru? U kojim uslovima ste je sve koristili? Instalirah je juce, pa cu bas danas da je probam i javim svoje utiske za izvesno vreme...

Poslednja izmena:
Ukratko: instalirao, probao, video da je brža od ostalih sa lepšim slikama, ostavio.

Ukratko: instalirao, probao, video da je brža od ostalih sa lepšim slikama, ostavio.
Jasno, nisi je preporucio dzaba, sigurno ima benefita u odnosu na fabricku app. Za sada nijednom nije pukla app, a probao sam vec dosta opcija, ovaj burazer sto je izbacio ovaj gCam derivat se potrudio izgleda da je skarabudzi kako valja, iako neke opcije zablokiraju na par sekundi pre startovanja, ali opet ne puca app.

Treba ipak pomenuti da ova verzija gCam zauzima oko 330MB, za razliku od 40-ak MB koje zauzima fabricka app, tako da to ljudi imaju u vidu. A, videcemo da li je ova razlika u zauzecu memorije zaista opravdana 😉. Jer ovolika app treba da kida i max. izvlaci iz hardvera na kome se pokrece, a ponavljam sama kamerica naseg telefona kao i ostale komponente su na zavidnom nivou i nakon godinu ipo dana od kada je prakticno izasao na svetsko trziste...

Prvu sa liste, ali je isto koju god da izabereš, dokle god je u pitanju ista verzija softvera (AGC 8.4.300.18 V6).

Ovo "snap", "scan 3d", "ruler" je samo različit "potpis" aplikacije. Na xiaomi će svaka proći, Samsung će verovatno tražiti "ruler" ili "scan 3d" itd.

U svakom slučaju, bilo koja od ponuđenih je ista app sa različitim potpisima.

cao drustvo.. djevojka ima x3 nfc a ja Mi 10.. razlika u radu je nevjerovatno velika. Poco štuca, animacije na 120hz su lose, sjecka citav UI. Kad izađe iz neke igrice, desi se da čeka po 2 3 sekunde da se vrati na početni ekran. Uradio sam clean instal prije mjesec dana, toliko o tome.. E sad, pošto je stanje sa stock miui toliko loše, imate li preporuku za neki custom rom u slučaju da uspijem da je nagovorim da joj zamijenim sistem, jer telefon radi nepodnošljivo loše. Ukratko, tražim ROM koji je stabilan, fino radi i nema bagova. Hvala unaprijed :)

Mozes Xeu da probas, a moja ti je preporuka Havoc, koristim ga od prvog dana, nikakvih problema nemam ..

Mozes Xeu da probas, a moja ti je preporuka Havoc, koristim ga od prvog dana, nikakvih problema nemam ..
Znaci XEU je mnogo fluidniji u odnosu na stock miui?
Ona voli izgled MIUI, ja ne bas. Izdrzao sam preko godinu dana na stock miui na Mi 10 i prije 2 dana sam aplicirao za otkljucavanje BL. Da se malo promijeni haha..

Ja ne mogu na miui ni dan, koristim ga samo dok ne otkljucam BL. Da, Xeu mnogo bolje i fluidnije radi od stock miui...

Huh, znaci ostalo mi je samo nekako da uspijem da je nagovorim da to sredim.. Zao mi da proda telefon zbog glupog miui..

Može mala pomoć? Hoću da mi aplikacija radi u pozadini non stop. I to sam postizao tako što držim stisnutu ikonu od aplikacije, i pojavi mi se meni, i odaberem katanac. Sada tog više nema. Potrebno mi je za smart kamere. Unapred hvala

Imam problem sa LED lampicom na telefonu. Najpre sam mislio da je u pitanju softverski problem i sumnjao kao i uvek na MIUI 12.5 update jer okvirno u to vreme sam primetio da mi LED lampica na telefonu niti blinka kod notifikacija, niti svetli konstantno pri punjenju. Sva podesavanja u telefonu su ista u fazonu da je naravno za sve apps ukljucena LED lampica za koje inace zavrsava posao (Messages, Gmail, socijalne mreze) kao i podesavanja na nivou telefona u okviru Additional Settings vezana za LED.

Primetio sam da je gornji zvučnik u okviru koga se prikazuje LED bukvalno preplavljen cesticama prasine. Bacite pogled na sliku dole. Interesuje me da li je neko pokusavao da ocisti ovo? Citao sam po forumima da koriste naravno cackalice za ovako nesto, ali to je vise za donji zvucnik gde su rupice dosta krupnije, ove su toliko sitne da ce i iglom biti problem ocistiti ovo, pogotovo sto postoji mogucnost da se osteti zvucnik.

Probao sam vec sa Clear Speaker opcijom iz Settings-a, koja je napravljena bas za ove potrebe, jes da je mnogo napinjacki zvuk specijalne frekvencije koji utice na vibracije, no ovo nije pomoglo iako sam probao vise puta, pojacao na max. + tresao telefon kako bi prasina brze izasla iz rupica zvucnika, sto i pise u uputstvu, a i gledao sam neke klipove vezane za ovo.

Na telefonu sam aktivirao CIT ekran tapkajuci Kernel u About Phone koji okvirno testira osnovne hardverske funkcije i kada forsiram ukljucenje LED lampice ona i dalje ne radi, ali toliko ima prasine da je vrlo verovatno to citava problematika ili je jednostavno riknula LED lampica. Telefon je u garanciji, pa sam sve ovo pisao direktno i servisu i ako ovde niko ne javi kako i sta, prenecu vam svakako sta mi je servis odgovorio...

Daleko od toga da je ovo narocito bitna opcija, ali je veoma prakticna u odredjenim situacijama i jednostavno ako je riknula LED, iskoristicu garantni rok iako unapred znam da cu gotovo mesec dana biti bez telefona, ali imam poslovni mob kao backup 😉
IMG_20220312_054336.jpg

Poslednja izmena:
Cetkica za zube, malo protrljas i resen problem.

Problem resen nakon sto sam ocistio ove slojeve prasine, peska, cega god, bar u delu zvucnika gde se LED nalazi. Iskreno, mislio sam da je MIUI 12.5 update jer bas se u to neko vreme ovo desilo, ali nisam vodio racuna dok nisam eto danas zagledao. Mozda jos neko bude imao slican problem, samo pazljivo procistiti gornji zvucnik cetkicom za zube kao sto rece @Kidence ili iglom za konac. Na slici u prilogu je rezultat pocetka ciscenja zvucnika gde se jasno vidi da LED radi sve vreme bez problema, samo se nije videla lampica zbog slojeva prasine - vodite racuna gde sve ostavljate telefon pogotovo kada idete na letovanje 😉

IMG_20220312_120513.jpg

Prilozi

• Screenshot_2022-03-13-21-00-04-888_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-03-13-21-00-04-888_com.miui.securitycenter.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 49
Meni androd sistem ide do 20% a na dnu uvek stoji "other" i on zna da povuce do 20%

Danas sam dobio apdejt sistemske wallpaper aplikacije i za sada je čini mi se rešen problem zumiranja pozadine. Meni iskreno vrlo iritantan bag koji traje već dugo. Na slici je verzija apdejtovane aplikacije. :)

Primetno je i da interfejs dosta fluidniji i bez "trzanja" nakon apdejta, naročito u 60 hz modu osveženja ekrana.

Prilozi

• Screenshot_2022-03-18-14-52-47-117_com.xiaomi.discover.jpg
    Screenshot_2022-03-18-14-52-47-117_com.xiaomi.discover.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 22
Vrh Dno