Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

Dobri su, al pitanje je sta imas od audio izlaza na tv-u. Kod mene na samsungu (2 godine star tv) od izlaza ima samo optika.

Ooooo DA.
Ako su samo 14.800 kupuj.

Da znas da si me "poterao" na razmisljanje, da zamenim moje Logitech X-230 sa njima ...
Ipak neću u kupovinu jer ionako skoro nikad ja ne palim zvucnike, stalno sam na slusalicama.
Mada mozda bi dobro dosli za tv, sta mislite?
Poručeno, sa nekim njihovim bodovima me izašli 14.500 din. Decembra prošle god su bili 13.500 i još uvek se kajem što ih nisam tada kupio, mada i ovo je dobar popust.

Stigli zvučnici, ali nakon par sati sam primetio problem. Krči visokotonac na desnom zvičniku u određenim momentima, čuje se kad pojačam neki klip/film gde neko nešto priča, u muzici se ne čuje. Sad je pitanje da li će to u Gigatronu umeti da prepoznaju kao problem, ili je bolje da ih prosto vratim pošto zakonski to mogu?

2.0 sistem ništa ispod 5 inča wufer, ako hoćeš primetan bass u muzici. Ako gledaš takve sisteme npr Edifier R2000 pa ili jače, ako kupuješ jeftinije stvari razočaraćeš se. Ako si ograničen sa parama Microlab FC 330, ali NIŠTA ne kupuj bez probe.
Inače hvala svim članovima Benchmark foruma na pomoći i savetima u momentima kad mi je gorelo pod nogama. :)

Sto nam se zahvaljujes kad smo te nagovorili da uzmes nesto sto krči... :(

Niste me vi nagovorili, ali dobro bi mi došao koji savet kad sam već bio u takvoj situaciji. Pročitao sam na hiljade komentara, odgledao svaki klip o njima i niko nije pominjao takve probleme. Uglavnom su bili vezani za crkavanje blututa, ili generalno za prestanak rada samih zvučnika.
Elem, vratio sam ih nazad Gigatronu u Petak i čekam da njihov servis odobri povraćaj novca. Nadam se da će biti tako, jer su našli neke navodne sitne ogrebotine i znakove upotrebe, ukoliko mi vrate zvučnike zbog toga moraću da nastavim da ih koristim. Učinio sam ono što je do mene i šta sam smatrao da je najbolje...
Šta kupiti posle toga nemam pojma... Kad su me zvučnici od 18.500 din razočarali šta očekivati od onih jeftinijih? Prošlo je nažalost doba Altec Lansinga, 4121 model sam kupio za 5000 din, prikačeni na DAC i sa malo naštelovanim Ekvilajzerima sviraju ko sumanuti i posle 15 god svakodnevne upotrebe.

Uzeh FC330, baš lepo sviraju. Samo me zanima da li se i kod ostalih čuje kad pomeraju bas da u kutiji ima nešto što se slobodno kreće po njoj. :D Ne znam da li je nešto iz pakovanja upalo u bas ili šta se čuje, tj. šta se to pomera po njemu kad ga premeštam, a mrzi me da ga otvaram sad.

Ne cuje se....

A da sviraju lepo, sviraju... pogotovo za te pare :)

Našao sam šta je, tj. otvorio kutiju - otpalo je jedno drvce zalepljeno između dve ivice, ima više takvih, pa se ovo jedno odlepilo. Zalepiću ga kad me ne bude mrzelo, ne utiče na zvuk.

Dampiraj unutrašnjost vufera i satelita, kad si već "u kancelariji".

Kako je najbolje da se to uradi ovim zvučnicima i koji materijal da se koristi?

Da li neko ima edifier r1280db? Da li je cist zvuk i kakvi su basovi? Najvise me zanimaju zbog nekoliko mogucnosti konekcije, kako bih povezao vise uredjaja na njih.

Prelistaj malo temu, pisali smo dosta o njima. Zvuk je čist, basovi nisu sjajni, zavisi od prostorije ali generalno ne spadaju u neke ubice. Ja ih koristim u dnevnoj sobi (stan, mala dnevna soba) i prezadovoljan sam.

FC330 imaju jednu izuzetno glupu stvar, a to je da odu u sleep ili power saving mode kad su dosta stišani (konkretno, zvuk mi je trenutno u Windowsu podešen na 2/100). Kako se to isključuje?

Meni su povezani na eon box i veći deo dana mi je zvuk na eon boxu na prvom podeoku i nikad se nije desilo da odu u sleep mod.

Da li neko ima edifier r1280db? Da li je cist zvuk i kakvi su basovi? Najvise me zanimaju zbog nekoliko mogucnosti konekcije, kako bih povezao vise uredjaja na njih.
Imama ja. Ja sam pre njih koristio fc330 na tv-u (jos uvek su na tom tv-u), zakacen na 3.5mm izlaz na tv-u. Edifire sam zakacio preko optike na tv, a sve pustam sa fire tv-a.

Meni ovo super zvuči, bas nije kao na fc330 (razumljivo). Al skroz ok, jedina mana mi je sto nisu svi ulazi aktivni pa mora rucno da se prebaci.

Uvek mozes da uzmes online i vratis ako nisi zadovoljan.

FC 330 ne idu u stand by kad su stisani nego posle 20 min... ne moze da se iskljuci...

Ako 20 minuta nema signala idu u standby... Ne znam sta je kod tebe ali to nije regularno ponasanje...

Sad vidim da se slična stvar događa i sa drugim zvučnicima

It is true what is written in the comments here, it has about 10 minutes before it will go into "standby" if it is not picking up any low level sounds, such as when watching a show or a movie with a long dialogue scene, the light will turn red and it will not "wake" back up until a sufficient amount of bass is passed through.

Pa ovo je presmešno 😂

Toliko preporuka dobijaju i opet problemi. Kupovina zvučnika je jedno minsko polje u koje ne treba zalaziti bez preke potrebe. Kupovina računarskog hardvera je bar prosta, cpu od 200 eur je bolji od onog od 100 eur i to je to. Kad se kupuju zvučnici postoji milion komplikacija koje se ne mogu predvideti.

Ja još nisam video da mi ode FC330 u Stand by a ne gasim ih nikad

I ja isto citam to o standby, i ne mogu nikako da skontam o cemu se radi. :unsure: :confused:
Nisam to video niti primetio na FC330 za ovih godinu i po od kako ih imam, povezani su preko eksterne kartice, ali to ne bi trebalo da pravi razliku, radili su i povezani direktno na komp, pa ni tada ne primetih...

@bombaš
Nema drame, samo pišem šta se dešava i pitam kako da rešim.

Upravo to sam i uradio popodne (stišao na vuferu i pojačao u Windowsu) i otad se nije ponovilo.

Pa kako da primetite kad cim pustite izvor krene da svira, nema delay-a... Prosto samo funkcija za ustedu energije i produzavanje zivota komponenti... Majoru je ocigledno previse mali nivo signala iz windowsa pa se zbog toga desavaju odlasci u standby... Pojaca se na Windowsu jacina zvuka a smanji na samim zvucnicima....

Zvucnici nemaju nikakav problem sa tim...

Nazad
Vrh Dno