Šta je novo?

Vruc vazduh izlazi iz zadnjeg kulera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lakishaa

Poznat
Učlanjen(a)
07.11.2021
Poena
40
Pozdrav, ovako kupio sam nove komponente za komp i napravio tako reci novi build kompa i sada je problem kada igram tipa csgo 20 min nekih IZLAZI VRUC vazduh iz zadnjeg kulera pozadi
Temperatura graficke u toku game je 45c, a procesora oko 40 - 45c, vidim i ostale komponente pch dioda i to su oko 50c
Zanima me zasto je vruc vazduh pozadi imam kuler RBg neki od Ms 12 mm

ima li nesto da od napred ubacuje hladan vazduh?
zadatak tog pozadi i jeste da izbacuje vazduh napolje, a komponente unutra greju taj vazduh, ako nema sta da spreda dovlaci svez onda se unutra sve mnogo vise "kuva" nego normalno, pa je samim tim i taj vazduh koji izlazi topliji

Imam msi Iron industrial kuciste u imam samo pozadi kuler poslaću ti sliku
Skinuo sam ovo staklo da bi slikao

Prilozi

• IMG_20220304_170242.jpg
    IMG_20220304_170242.jpg
    178.1 KB · Pregleda: 70
  • IMG_20220304_170251.jpg
    IMG_20220304_170251.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 59
  • IMG_20220304_170258.jpg
    IMG_20220304_170258.jpg
    150.2 KB · Pregleda: 47
  • IMG_20220304_170305.jpg
    IMG_20220304_170305.jpg
    125.7 KB · Pregleda: 69
kupi neki vent pa stavi napred da uvlaci, mada taj prednji panel i nema bas mnogo velike rupe :) ali bice sigurno bolje nego bez ventilatora

Trenutno nisam pri parama jer sam puko na build, ali prvom prilikom hocu, inace da li ja da igram igrice posto izlazi topao vazduh, meni temperaturee deluju sve ok ne vidim problem
I sada kada sam skinuo stranicu opet izbacuje topao vazduh, a kada pipnem hladnjak od kulera na CPU kuler je malo kao mlak / vruc mozda je zbog njega to?

Poslednja izmena:
Temperature su ok. Sad to topao vazduh je relativan pojam, manje-više normalno je da duva topliji vazduh od vazduha u sobi. Ako napred nemaš ventilator, svakako ga ubaci.

Jedino da nema neki radijator ispred one zavese na drugoj i trećoj slici?

Nemam radijator u sobi je malo kao hladno, a ovo zagreva komp sad ne znam da li li je procesor ili nes drugo evo slike temperatura
Igrica upaljena samo sam alt tab da slikam

Prilozi

• IMG_20220304_173530.jpg
    IMG_20220304_173530.jpg
    133.4 KB · Pregleda: 69
Skini prednju masku i montiraj taj ventilator da uvlači vazduh. Treba da ima predviđeno mesto napred.
Bolje je rešenje nego tako kako je sada.
Posle, kada kupiš, dodaj jedan da izvlači vazduh tu gde je sada montiran.

ok su to temperature, napred jedan vent da uvlaci bi znacio samo da napravis protok vazduha, da ne stoji dugo topao vazduh u kucistu, mozes cak i da drzis otvorenu stranicu ako ti bas smeta sto izlazi vruc (mada moras definisati to vruc) vazduh

E ovako ja kada igram cs go 20 min, pipnem hladnjak od CPU, Hladnjak je mlak onako, graficka nije vruca, cipset nb nije vruc sve mi deluje ok, ali kada stavim ruku pozadi iza kucista osecam strujanje Toplog vazduha

ako nije vrelo nista, onda je ok. vent napred bi bilo dobro, cisto i kad dodje leto i toplije vreme :)

Ovde kada stavim ruku osetim topao vazduh ili kad skroz pipnem taj deo gde je kuler, ali ja mislim da tu toplotu provodi ovaj kuler na CPU a da vent hvata njegov topao vazduh i izbacuje napolje

Prilozi

• IMG_20220304_183149.jpg
    IMG_20220304_183149.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 64
tako i treba :)

Evo sada kad sam izasao iz csgo duva ladan vazduh, a kada bi ga oprz igrao duvao bi pozadi topli vazduh, malo pre sam pustio stres test CPU-a i ista prica opet kao u csgo
Evo ovako ko mene namontirano

Prilozi

• IMG_20220304_183658.jpg
    IMG_20220304_183658.jpg
    183.1 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Ako taj ventilator od procesora duva napolje vazduh, onda ventilator na zadnjoj strani kučišta nema bukvalno nikakvu funkciju. Samo produvava bezveze kroz njega.
Prebaci ga ili napred da uvlači svež vazduh u kučište. Ako te baš mrzi to da uradiš, stavi ga gore ili na bočnu da izvlači vazduh, tu gde je sada, je apsolutno nepotreban.

Pa kako nije potreban, potreban mi je tu taj kuler jer on vuce topao vazduh iz kucista i izbacuje napolje

Tu ti izbacuje kuler od procesora ako duva na tu stranu.
Uvek je bitnije jače ubacivanje svežeg vazduha. Pritisak se napravi u kućištu itd... Nekada se stavljao samo napred ventilator, dok kompjuteri nisu postali rerne...

Ovo je sve ok, u tom gornjem levom delu kućišta je vazduh najtopliji, tu je naponska od ploče i procesorski kuler i treba taj topli vazduh izbaciti napolje. Ako je moguće dodati još neki ventilator napred da ubacuje vazduh u kućište i to će biti još bolje, ali i ovo je sve normalno, nikakav razlog za paniku.

Uzecu neki dodatni fan pa cu ugraditi 1 ili 2 napred pa cu videti

Pozdrav, ovako kupio sam nove komponente za komp i napravio tako reci novi build kompa i sada je problem kada igram tipa csgo 20 min nekih IZLAZI VRUC vazduh iz zadnjeg kulera pozadi
Temperatura graficke u toku game je 45c, a procesora oko 40 - 45c, vidim i ostale komponente pch dioda i to su oko 50c
Zanima me zasto je vruc vazduh pozadi imam kuler RBg neki od Ms 12 mm
Ja uopšte ne vidim tu nikakve velike temperature. To je sve normalno. Grafička u toku igre 45? Meni je toliko kada je komp u idle-u.

Ma meni druze izbacuje topao vazduh kroz zadnji kuler ( fan) i tu je kao toplo

A gde bi ti da ga izbacuje?Ili hoćeš da ti izbacuje hladan vazduh?

Ne, mene brine sto on izbacuje topao vazduh pozadi onako vruce

Pa tu je naponska od ploče i procesor i naravno da je vazduh tu vruć, bolje da ga izbacuje napolje, nego da ostaje vruć vazduh u kućištu. Ostavi to kućište i ne pipkaj to više. Koristi kompjuter normalno.

Ok brate, dok ne kupim kuler neka ga, ali on izbacuje topao vazduh samo kada igram cs go ovako na Chrome ne
Sad ne znam da li posto se greje kuler od CPU pa on to izbacuje to

ako ti smeta sto izbacuje topao vazduh onda nemoj da igras cs go :)

Iskreno ne razumem se toliko bolje da pitam ove na forumu iskusniji su

Normalno je da izlazi vazduh osetno vise temperature na izduvnom ventilatoru pogotovo kada je PC opterecen nekim zahtevnijim procesom (Igrice ili neki rad u zahtevnoj aplikaciji)
Komponente trose vise struje kada je intenzivniji proces aktivan, deo struje odlazi na toplotu itd

Vidi se da si mlad i da nisi imao AMD Duron

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno