To sam i ja ovih dana razmišljao kada sam video da izbacuju ABC Studio i videh na jednom sajtu da piše sledeće:
"Operator SBB objavio je obaveštenje
na svom sajtu u kome se navodi da na zahtev nosioca autorskih prava (The Walt Disney Company), ABC Studios on-demand katalog neće biti dostupan u SBB video klubu od 31. marta 2022. godine.
Kao i uvek, kako ova izmena predstavlja jednostranu izmenu uslova pružanja usluga, korisnici koji nisu zadovoljni promenom mogu da do 31. marta 2022. godine podnesu zahtev za raskid SBB ugovora koji sadrži usluge televizije sa uključeni ABC Studios OD video katalogom u sastav paketa, bez obaveze plaćanja naknade štete za prevremeni raskid, u skladu sa članom 107 Zakona o elektronskim komunikacijama."
E sad ovo je neki random sajt, ali u poslednjih mesec dana su ukinuli TV Marš, ABC Studios katalog i sada RT, a pronašao sam i ugovor u kome piše:
"SBB će pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i o pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen.
Pretplatnik ima pravo da po prijemu obaveštenja iz stava 1 ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga pod ponuđenim promotivnim pogodnostima."
Obaveštenje naravno nije stiglo, ali mi deluje da ima osnova za raskid. Ako ima nekog ko se razume, svaka pomoć je dobrodošla