Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Moram da odem da vidim onda je to vec ozbiljno dobra ponuda, samo neki review da izadje da vidimo kakav je taj novi Exynos u Ultri i odoh da zamenim Galaxy S9+ posle 4 godine.
Nijedan telefon me nije toliko dobro sluzio, tako da mislim da bi S22 Ultra mogla i duze da bude upotrebljiva. Realno gledano nema vise toliko mnogo prostora za napredak, telefoni su u ovom formatu as good as it gets. Ni S9+ nemam neki razlog da menjam osim sto posle 4 godine smori svaki telefon...

Svaka kupovina koja je bila sa karticom Intese je u G imala popust, jer sam plaćao sa njom. E sada, ovo je već na popustu od 15.000 dinara. Baš ću sada da pozovem drugara koji radi kod njih da mi proveri, pa javim.

Edit: Pitao sam ga, čekam odgovor, a pisao sam i direktno upit na sajt, pa ko se pre javi.

Poslednja izmena:
Cene S22 Ultra (preorder) kod MTS uz Omoriku 3 je 7975, A1 uz Neo 3 je 7174, a uz NEO NEO je 7824, a kod Telenora uz Total 12 je 8669, a uz Total Data je 9519 dinara. Definitivno je A1 opet najjeftiniji za premium telefon.
Bas i ja to gledao. A1 najpovoljniji

Svaka kupovina koja je bila sa karticom Intese je u G imala popust, jer sam plaćao sa njom. E sada, ovo je već na popustu od 15.000 dinara. Baš ću sada da pozovem drugara koji radi kod njih da mi proveri, pa javim.

Edit: Pitao sam ga, čekam odgovor, a pisao sam i direktno upit na sajt, pa ko se pre javi.
Aj molim te i javljaj ovde :)

Deluje previse dobro, a videh na Intesa sajtu da to ne vazi za Top Artikal proizvode i proizvode koji su vec na popustu, pa je verovatno da nema dodatnog popusta :)

Da, u pravu si, vidim sada i ja kod njih, tako da verovatno otpada to. A jeste bilo previše dobro, mada javim kada se neko javi.

U G jedino gde mozes na artikle sa top i sok cenom,jeste placanje VISA karticom,gde se ostvaruje popust od 5%

Ultra 12/256 sa tim placanjem u preorder periodu iznosi 142.500 dinara

Mogli su S pen da stave sa desne strane kao na Note 10 Plus modelu.

Da li je realno da mnogi i dalje ne kapiraju kako funkcionišu ovi tech-review wannabe/Scum YT kanali, kao što su Hyder Tech, Dope Tech, Dan Tech i slični? Svi ti paćenici nisu videli dalje od fan rendera najnovijih telefona, a postavljaju nekakva kamera poređenja. Mislio sam da je većina na benchu upoznata bar sa čuvenim Hyder Tech scum-om, lik je prejadan u svom prikupljanju pregleda i lajkova. Postojao je i još jedan sličan YT kanal, ali vidim nema ga više, verovatno je obrisan zbog velikog broja prijava.

Na celom Flickr-u ne mogu da se nađu foto semplovi još uvek, celih 8 (nebitnih) za sada, a nekakvi Pakistanci u pubertetu postavljaju poređenja kamera S22 serije sa svim mogućim flagship telefonima, baš realna priča 🤡 🤡
https://www.flickr.com/photos/janitors/albums/72177720296567391

Da li je realno da mnogi i dalje ne kapiraju kako funkcionišu ovi tech-review wannabe/Scum YT kanali
Isto se i ja pitam. Takođe moram da podstim da kad sam u novembru kačio slike o dizajnu nove ultre mnogi članovi bili skeptični i govorili da je verovatno fejk, da je ružan, da će modul kamere da skuplja prašinu, itd itd. A sada se ispostavilo da je dizajn upravo onaj koji je i procurio pre 4 meseca, i vidim da se niko ne žali, štaviše pali su i prvi preorderi. 😁

Boga mi, ovo je dobro. Zanima me kako su rešili bliže objekte. Tu se S21 serija gubila samo tako. Bez odaljavanja i 2x zoom nisi mogao krštenu fotku da napraviš.

Zašto kod nas ne može da se poručit 512gb model? Na samsung sajtu piše da ga ima ali kad se klikne na preorder, ne postoji ni u jednoj ponudi.

Krem de la krem ti je 512 za nas :D. Mislim da opcija 16/512 ima male šanse da se pojavi za sada. Možda kasnije, ali sada teško.

S22+ imaš od 128 i 256 GB.

Edit:

"Iz kompanije je stiglo saopštenje da bi prerađeni otpad iz mora i okeana uskoro trebalo da se nađe u svim novim uređajima, a prvi primer su Galaxy modeli. Ipak još uvek nije poznato koji će se procenat recikliranih materijala naći u Galxy S22 telefonima, te u kojim sve delovima."

Malo prokopaš po morkom đubretu, recikliraš i tako "vodiš" računa o prirodi.
To je sada trend za sve živo. Gomila garderobe ima tu oznaku. Nisam stekao utisak da im je to nešto jeftino, već da su aktivni u očuvanju životne sredine.

Boga mi, ovo je dobro. Zanima me kako su rešili bliže objekte. Tu se S21 serija gubila samo tako. Bez odaljavanja i 2x zoom nisi mogao krštenu fotku da napraviš.
Ako se ovo odnosi na objekte koji su blizu, ali u istom kadru ima i neih koji su malo dalje (malo kao centimetri), na mom trenutnom telefonu je isti porblem. U fokusu je ili jedno ili drugo. Dobio savet od kolege sa foruma i radi odlično, odem na zoom 0.9 tj prebacim na wide kameru i onda radi fokus celog kadra bez problema.

@PJ Znam da jeste, jer ga i auto industrija koristi, ali opet ne moraju da se "hvale" time. Sa jedne strane koristiš aluminium, nerđajući čelik itd., i onda bupneš samo da ima nečeg recikliranog. Utiče na uši i na psihu možda kod ove cene. Ono što ne znam, ne zanima me :).

Tako je, na objekte koji su blizu, i znam da je to "nedostatak" ovog senzora, ali opet mora da se pozicionira kako treba, pa da se namesti, pa da se bude irne ruke i da se okine.

Čisto iz radoznalosti, pitam se da li će i ove godine Exynos verzija telefona biti osakaćena, bez podrške za 5G milimetarske talase (mmWave).
Ako se dobro sećam, pri rastavljanju S21 Ultra na nekom videu, prikazano je da ne postoji antenski modul za milimetarske talase u Exynos verziji iako ih je sam čip 2100 podržavao. Dok su Snapdragon bili kompletni.

Čovek bi pomislio da njegov skupo plaćeni telefon podržava sve izreklamirane tehnologije, ali to na kraju bude omogućeno samo za Snapdragon.

@vojkan85 To "hvaljenje" im je zapravo važnije od same upotrebe pomenutog materijala, a da li neki proizvod ima ili nema reciklirani materijal, u 2022. godini, je verovatno kod šire populacije prednost ako ima.

Gledam na mts sajtu, posto spadam u poslovne korisnike, za poslovne korisnike samo crna boja u opciji biranja, za privatne moze da se bira boja...

@PJ Samim tim je onda i kvalitet slabiji. Mogu da razumem recimo da je na dugmićima, delovima plastike unutar samog telefona, ali staklo, i ostalo bitno ne bih podneo da je reciklirano.
@red baron Uvek je kompletniji zmaj. Sirotinjski i narodski, a po ceni isti Exynos, a za ono pravo zmaj. Ipak mi njima ne značimo ništa za neke stvari. Mada si u tu kontradiktorni sami sebi. Flip3, Fold3, Tab S7+, svi u Srbiji sa zmajem.

@ICE pitaj svog biznis menadžera, sigurno ćeš moći da izabereš boju ;)

@outlaw Ne uvek :). Mi smo uzimali za firmu S seriju isto, bukvalno im se stanje menja satno. Nismo mogli nikako do određenih boja, samo trenutan lager. Vrte te telefone iz dana u dan, ali do ljubičastih i roze boja nikako nismo mogli.

vojkan85
10.02.2022
Poštovani, da li na ovu cenu ide popust za plaćanje Banca Intesa kreditnim karticama i koliki je iznos popusta? Hvala.
Gi.a.ron
10.02.2022
Poštovani, ne.

Poslednja izmena:
Ameri povlašćeni, kao i obično:

• United States US$1,199.99
  • South Korea US$1,215.32
  • Thailand US$1,219.42
  • Malaysia US$1,313.51
  • Indonesia US$1,329.93
  • United States US$1,337.99
  • Canada US$1,366.96
  • Singapore US$1,384.40
  • United Arab Emirates US$1,388.05
  • New Zealand US$1,402.76
  • Jordan US$1,407.04
  • Saudi Arabia US$1,412.39
  • Philippines US$1,423.89
  • Switzerland US$1,426.72
  • Australia US$1,435.48
  • Morocco US$1,445.74
  • Canada US$1,497.15
  • Ukraine US$1,500.25
  • Estonia US$1,539.29
  • Luxembourg US$1,540.69
  • Germany US$1,540.69
  • Slovakia US$1,540.69
  • Netherlands US$1,540.69
  • Belgium US$1,540.69
  • Austria US$1,540.69
  • Romania US$1,546.95
  • Lithuania US$1,552.11
  • Spain US$1,552.11
  • Latvia US$1,552.11
  • France US$1,552.11
  • Italy US$1,574.96
  • Portugal US$1,575.98
  • Kazakhstan US$1,593.22
  • Ireland US$1,597.80
  • Greece US$1,597.80
  • Finland US$1,598.94
  • China US$1,602.73
  • Czechia US$1,618.37
  • Poland US$1,625.01
  • Egypt US$1,630.72
  • Denmark US$1,642.03
  • Norway US$1,642.75
  • Sweden US$1,644.54
  • Russia US$1,672.24
  • Myanmar US$1,685.44
  • United Kingdom US$1,690.27
  • Hungary US$1,715.05

Pitanje za taj popust i Intesa kartice, je l to online kada se porucuje vazi posto meni ne prikazuje ni u jednom trenutku taj popust?
A, bas mi je intesa spamovala mejl sa tim silnim popustima na sve strane, koliko juce.

Znaci nema popusta na karticu, kao i uvek debilana. Znaci placanja po preuzimanju u radnji ce da radi.

Ja sam rezervisao u A1 uz neo neo max koji i sada koristim, isplati se definitivno. Sama tarifa je 4K bez uređaja, tako da telefon ispada 99K, jer bih svakako plaćao Neo Neo max 4K bez telefona. Javljam kad stigne, s22 Ultra beli, da zameni Note 10 plus beli. Olovka je bila presudna za ponovnu kupovinu samsunga :D

Isto se i ja pitam. Takođe moram da podstim da kad sam u novembru kačio slike o dizajnu nove ultre mnogi članovi bili skeptični i govorili da je verovatno fejk, da je ružan, da će modul kamere da skuplja prašinu, itd itd. A sada se ispostavilo da je dizajn upravo onaj koji je i procurio pre 4 meseca, i vidim da se niko ne žali, štaviše pali su i prvi preorderi. 😁
Ja sam jedan od tih koji je to pisao i dalje stojim iza toga. Meni se licno ne svidja, nekome se svidja, sto je sasvim normalno. Bilo bi dosadno kada bi svi isto mislili i kada bi nam se svima iste stvari svidjale :D

Screenshot-20220210-140749-2.png

Za ljubitelje Snapdragona, relativno dobre vesti: samo u Evropi ce biti Exynos, tako da ce biti Snapdragona na KP od prodavaca koji nabavljaju telefone iz UAE...

Nazad
Vrh Dno