Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Da upravo tako, da bi radila, ja moram da improvizujem,
Citam ovde da radi odlicno na hladjenju, pa normalno da hladi i radi, kad senzor vidi 30 i vise, Dok u ovom slucaju grejanja ona brljavi,
E sad ko ima idealne uslove klima radi i ne vide se ovi nedostaci.

Pa ako ti je u vrhu plafona 30 stepeni, tu je i klima, logicno je da senzor vidi toliko, osim ako nije nekakav drugi nedostatak, Senzor koji mjeri tu temperaturu je u samoj klimi, gdje usis,
Zato radi na IFeel, jer je onda senzor u daljinskom.
Po ovome klima pokazuje tacno, ali softver u klimi nije prilagodjen uslovima prostorije u kojoj se nalazi.

Da li je klima krs ili neispravna, nije mi cilj ovom diskusijom da postignem,
Kada bi oni pravili klime koje su prilagodjene nasim prostorijama to bi bile personalizovane klime..
Citao sam danas..da je kupac elektricnog vozila Golf od 32.000€ vratio auto jer ima mnogo manji domet od deklasiranog..Obecano mu je 230km a auto je prelazio 110 120km..zato sto je on iz hladnih i brdovitih predela u Austriji a trgovac automobilima nije naglasio da je domet manji u brdovitim i hladnim uslovima..
sta su uopste idealni uslovi za klima uredjaj?..ili neki minimum koji moramo obezbediti da bi ona radila po specifikaciji?

@maxy bi li ti mogao da raspises taj software? Evo recimo mene ne interesuje temp u sobi na 100cm od poda, vec na 35-45cm od poda, posto kad se zavalim u ugaunu, nisam madjionicar pa da levitiram iznad ugaone. Pa ako ti nije tesko i takav algoritam da mi raspises. Ajde pliz, castim koliko treba.

Evo sta "visok" minimalni protok vazduha (~500m3) i prostorija (stan) koji ima malo gubitaka u kombinaciji sa Š klimom postizu:
tcl-10i26.jpgsobna-10i26.jpg tcl-11i16.jpg sobna-11i16.jpg

klima je montirana na 30cm od plafona. termometar je na ~75cm od poda. plafon-pod je 260cm.

Kada je napolju ispod 0, tj minusi, a traju dovoljno dugo, razlika izmedju ove dve tacke je do 0.5C u "korist" vazduha koji klima usisava. Kako se spoljna temp priblizava 0C, tako se i ova razlika smanjuje. Na 0C je razlika od 0.1C do 0.2C. A na +6C spoljnih razlika je 0.0C. :) - jos da dodam da je 4m udaljenost ovog malog termometra od onog sto je na klimi

Ostali delovi prostorije su topliji, jer klima u ovo cose skoro da ne "dobacuje". Voleo bih da cujem neki komentar dr @maxy

Cisto da te uputim u rad ovog kineskog invertera, kada je zadata recimo 26C, a temp na usisu manja od 24.5C gruva izduv preko 45C, cim temp na usisu dodje oko 25C, duva oko 40C izduv i dalje obara kako se temp na usisu povecava i na kraju kada je temp 25.5C odlazi u najnizu modulaciju i gura oko 35C na izduvu. Ali ce se iskljuciti (stanby) tek kada na usisu bude vise od 28C.

Kada su nize temp setovane, recimo 23C ili tako to (ono sto vecina koristi), tada moze na izduvu da izduvava i nesto nize od 35C, tipa 32-31C je neki minimum sto sam ikada uspeo da vidim. Tako da tada i minimalna potrosnja moze biti oko 300-310W. Sa visoko setovanom temp, ta min modulacija je povecana na nekih 340-360W. Naravno, ako je napolju -5C, tada je min modulacija negde oko 400+W itd.

p.s. termometre sam "bazdario". kada su zajedno na istom mestu, pokazuju iste temp, odstupanja su 0.1-0.2C (primer, ovaj mali pokazuje 25.1C, ovaj veliki 25.0C, a sonda na velikom 25.2C - ili vec kako im dodje ... ali su "tacni")

Vrlo jednostavno,stavis daljinac u cose i uklucis i-feel.
Da to je jedina opcija da klima uspješno radi, Tad joj ne smeta toplotni džep oko nje, iako je njoj tu vruće ako zadam 22 na i feel, kod nje je 32 i više, ali radi.
U normal modu sa ovim parametrima ne može da radi.

Nemam ja nikakvih problema sto je to cose "hladnije", jednostavno setujem klimu na +1C od one temp sto zelim u cosku. :) Svakako moj Š TCL inverter 100% mu dusa kineska, nema i-feel/follow me i ostala cuda modernog doba. :) Mislim da je klima montirana u jesen 2015, a mozda i 2014. Nisam bas potpuno siguran. Tada nije bilo izolacije na kuci. Pa bih mogao da vam opisem i koliko se rad klime razlikovao te zime u odnosu na svaku narednu od kada je odradjena komplet zamena stolarije i stavljena izolacija. Ali, toga imate ovde na forumu koliko hocete, dovoljno je samo da se iscitaju nekoliko tema i problemi tipa: hladne noge, a klima misli da ima 30+C u prostoriji. A na usisu klime 35C. :)

Da to je jedina opcija da klima uspješno radi, Tad joj ne smeta toplotni džep oko nje, iako je njoj tu vruće ako zadam 22 na i feel, kod nje je 32 i više, ali radi.
Zahvaljujuci dobrom rasporedu ugrejem i kupatilo na 25c sa i-feel.Kupatilo je 6m od UJ.
Klima je VOX (AUX).

Mislim da ja imam relativno dobar raspored ali u te dve vece prostorije imam blagu kosinu i ona je jedan od uzroka mog problema. Okacio sam plan potkrovlja u prethodnim postovima,
Ovaj prostor, ako naucim klimu da ne viddi taj toplotni dzep, ili nabavim tu kvalitetniju, mislm da bi kompletan prostor mogao pokrivati sa dve klime. Normalno u narednom periodu se radi izolacija.

Pa brate menjaj to. meni je lomo namestena za debljinu majstorove libele, u cm to je 8cm od plafona. jos na 20cm od senzora imam gredu sa policom za vina.... i ona radi. Tebi ta klima ne radi dobro. I nemoj da se zamaras drugim stvarima. zovi servis, prodavca i resav se toga... Dok jos imas zakonska sredstva... Ja sam kupio najjeftinije klime, uz preporuku servisera(izgleda postenog i korisnog).

@maxy bi li ti mogao da raspises taj software? Evo recimo mene ne interesuje temp u sobi na 100cm od poda, vec na 35-45cm od poda, posto kad se zavalim u ugaunu, nisam madjionicar pa da levitiram iznad ugaone. Pa ako ti nije tesko i takav algoritam da mi raspises. Ajde pliz, castim koliko treba.

Evo sta "visok" minimalni protok vazduha (~500m3) i prostorija (stan) koji ima malo gubitaka u kombinaciji sa Š klimom postizu:
Pogledajte prilog 333525Pogledajte prilog 333530 Pogledajte prilog 333534 Pogledajte prilog 333538

klima je montirana na 30cm od plafona. termometar je na ~75cm od poda. plafon-pod je 260cm.

Kada je napolju ispod 0, tj minusi, a traju dovoljno dugo, razlika izmedju ove dve tacke je do 0.5C u "korist" vazduha koji klima usisava. Kako se spoljna temp priblizava 0C, tako se i ova razlika smanjuje. Na 0C je razlika od 0.1C do 0.2C. A na +6C spoljnih razlika je 0.0C. :) - jos da dodam da je 4m udaljenost ovog malog termometra od onog sto je na klimi

Ostali delovi prostorije su topliji, jer klima u ovo cose skoro da ne "dobacuje". Voleo bih da cujem neki komentar dr @maxy

Cisto da te uputim u rad ovog kineskog invertera, kada je zadata recimo 26C, a temp na usisu manja od 24.5C gruva izduv preko 45C, cim temp na usisu dodje oko 25C, duva oko 40C izduv i dalje obara kako se temp na usisu povecava i na kraju kada je temp 25.5C odlazi u najnizu modulaciju i gura oko 35C na izduvu. Ali ce se iskljuciti (stanby) tek kada na usisu bude vise od 28C.

Kada su nize temp setovane, recimo 23C ili tako to (ono sto vecina koristi), tada moze na izduvu da izduvava i nesto nize od 35C, tipa 32-31C je neki minimum sto sam ikada uspeo da vidim. Tako da tada i minimalna potrosnja moze biti oko 300-310W. Sa visoko setovanom temp, ta min modulacija je povecana na nekih 340-360W. Naravno, ako je napolju -5C, tada je min modulacija negde oko 400+W itd.

p.s. termometre sam "bazdario". kada su zajedno na istom mestu, pokazuju iste temp, odstupanja su 0.1-0.2C (primer, ovaj mali pokazuje 25.1C, ovaj veliki 25.0C, a sonda na velikom 25.2C - ili vec kako im dodje ... ali su "tacni")
Tvoja radi ok i x drugih koje tako ne rade. Tako i za ovaj Hisense. Na gradilištu smo imali tcl klime i ni jedna nije radila kako treba. Pa ti sad budi vračara i nagađaj koja će da radi kako treba.

Pa ni moja nije radila ok dok je bila u neizolovanoj kuci. A onda se magicno popravila, a nista nije prckano oko nje, samo su smanjeni toplotni gubici u prostoriji. A sa tim i razlika u temperaturi izmedju poda i plafona.

Sada zamisli da mi je klima radila ok u neizolovanoj prostoriji. Sta bi se dogodilo kada bi se nasla u istoj prostoriji sa smanjenim tolotnim gubicima? Mislis da bi radila isto ok? Ja iskreno ne verujem. Ako sam u neizolovanoj imao 25C kada podesim 26C na klimi, verujem da bih u izolovanoj morao da podesavam klimu na 23C da bih imao 25C. Sto znaci pregrevala bi :)

Zato je hiljadu puta receno da za neizolovane objekte klima kao osnovni vid grejanja je LOSA IDEJA. Od objekta do objekta i pozicije unutrasnje i koliko veliku/malu obradu vazduha ima ce zavisiti komfor koji uredjaj pruza. A tek onda da li je kinez, japanac, turcin, malezanin, tajladjanin, afrikanac ili sta god. :)
Pod uslovom da je montaza odradjena ok, nisu nagnjecene cevi i sam uredjaj je ispravan!

A o algoritmima za procenu sobne temp mozemo da diskutujemo, sigurno da ima "boljih" i "losijih". Ali da li su oni bolji ili losiji, zavisi pre svega u kakvom objektu/prostoru je klima montirana.

U mom slucaju klima plafonjerka, bi radila posao.
Ja definitivno i da izolujem prostor, necu klimu izvici iz tog toplotnog dzepa, Nema tu potrebno strujanje.

Prijatelju, tebi klima nece resiti problem bez navedene dve stavke:
  • pristojne izolacije
  • ispravnog uredjaja, koji je ugradjen propisno.

Cedis suvu drenovinu iz te klime bez potrebe.
Bolje vrati,uzmi pare, pa ulozi u izolaciju.
Kada sredis osnovne stvari, onda kupuj uredjaj.
Sve radis pogresno, na sta ti je manje vise i skrenuta paznja.

A prica o toplotnom dzepu.... Pa jel mislis da drugi ovde imaju laboratorijske uslove?

Ako je temp u podrumu oko 10-12+C tesko da ce ikada i ici u defrost. Temp izmenjivaca mora da bude 0C ili u minusu da bi formiranje leda na njemu pocelo. Kada je (spoljna/podrumska u ovom slucaju) ambijentalna temp 10+C temp izmenjivaca tesko da je u minusu.

Pokusavao sam sa njenim fast heating modom da je nateram, ali cak ni ne pobeli izmenjivac. Kada sam juce merio temp drzao sam direktno na izduvni ventilatora i pokazivalo je 9 stepeni

Temp izmenjivaca je 5-6-7-8, mozda max 10C manja od ambijentalne. Nisam nikada merio, ali ovako odokativno bih rekao najcesce 5-7C hladnije od ambijentalne temp. Jer mi se cini da sam nekada davno citao, da ukoliko je razlika veca, verovatno postoji neki problem u cirkulaciji freona ili njegovoj kolicini. I to naravno na ulazu u izmenjivac (donji redovi), a kako ides na gore, tako i temp razlika pada.

Poslednja izmena:
Pa ni moja nije radila ok dok je bila u neizolovanoj kuci. A onda se magicno popravila, a nista nije prckano oko nje, samo su smanjeni toplotni gubici u prostoriji. A sa tim i razlika u temperaturi izmedju poda i plafona.

Sada zamisli da mi je klima radila ok u neizolovanoj prostoriji. Sta bi se dogodilo kada bi se nasla u istoj prostoriji sa smanjenim tolotnim gubicima? Mislis da bi radila isto ok? Ja iskreno ne verujem. Ako sam u neizolovanoj imao 25C kada podesim 26C na klimi, verujem da bih u izolovanoj morao da podesavam klimu na 23C da bih imao 25C. Sto znaci pregrevala bi :)

Zato je hiljadu puta receno da za neizolovane objekte klima kao osnovni vid grejanja je LOSA IDEJA. Od objekta do objekta i pozicije unutrasnje i koliko veliku/malu obradu vazduha ima ce zavisiti komfor koji uredjaj pruza. A tek onda da li je kinez, japanac, turcin, malezanin, tajladjanin, afrikanac ili sta god. :)
Pod uslovom da je montaza odradjena ok, nisu nagnjecene cevi i sam uredjaj je ispravan!

A o algoritmima za procenu sobne temp mozemo da diskutujemo, sigurno da ima "boljih" i "losijih". Ali da li su oni bolji ili losiji, zavisi pre svega u kakvom objektu/prostoru je klima montirana.
Mnogo toga napisanog, a u suštini ništa novo rečeno.

Žalba za loše održavanje temperature su bile i za izolovane objekte. Moj objekat je takav i jedna klima održava zadatu temperaturu, a druga radi u skladu sa nekom svojom logikom. I ima tome jedno 3 grejne sezone kako sam pisao, ali đaka ponavljača je uvek bilo.

Nista nisi ti razumeo. :)

Jesi li probao da im zamenis mesta? I sta kazes koja tada preceznije odrzava zadatu? - U istom objektu, u 2 totalno razlicite prostorije, ako nisam nesto pomesao. Tipa 40kvm i 10kvm. To sto si ti nesto zamislio, a u praksi nije tako, nije problem do prakse, vec do tvog razmisljanja :)

Da znaš da si u pravu. Sad kada sam promenio način razmišljanja, promenio se i rad klime.
Vreme je da otvorimo novu temu, "ko dobro misli, dobro mu se vraća".

Uđe @Qiza čovek objasni da jednostavnije ne može i opet dušebrižnici vrte istu ploču. Pa neverovatno...da li temu ovde neki koriste da nabiju postove ili je zaista lupetanje u prazno na delu?

Ovoliko pritužbi nije bilo još od Muse i puni su forumi nezadovoljnih korisnika Hisense. A ti ih zovi kako hoćeš.

Prijatelju, tebi klima nece resiti problem bez navedene dve stavke:
  • pristojne izolacije
  • ispravnog uredjaja, koji je ugradjen propisno.

Cedis suvu drenovinu iz te klime bez potrebe.
Bolje vrati,uzmi pare, pa ulozi u izolaciju.
Kada sredis osnovne stvari, onda kupuj uredjaj.
Sve radis pogresno, na sta ti je manje vise i skrenuta paznja.

A prica o toplotnom dzepu.... Pa jel mislis da drugi ovde imaju laboratorijske uslove?
Upoznat si sa mojojm pricom i sad ja trazim od tebe savjet (prosao si sve i bolje upoznat, a ja sam samo pao ovako neobran), a da ne moram izmjestati klimu i da ne podmitim majstore iz gorenja (koji hoce sve po propisima i kazu da je klima ispravna).
Evo ja jesam nezadovljan uredjajem, sta da navedem kao razlog neispravnosti uredjaja, a da prodje kod ovih iz gorenja? Ne moras ovde javno, moze i PP.
Posto me i danas ovi momci koji su radili ugradnju, stavili na ignor listu,
Imam vremena na pretek i evo radim jos jedan test, da vidim da li ce odraditi posao. Ako ne odradi to sto sam ja zamislio, imam jos jedan argument.
Sve podatke sam davao tacne i ne krijem nista, nije mi cilj da lazem.
Ono sto mi je od prvog dana ubacilo crv sumnje u uredjaj, je prerano duvanje ledenog, Kako god zadam maksimum, ona meni daje minimum na izdivu, ali svi kazete da inverter, kad postigne odredenu temperaturu smanjuje i temperaturu na izduvu. U mom slucaju je to bas izrazno,
Jos jednom napominjem, nisam trazio da mi nabije temperaturu na -10, nego na +10 i nisam uspjevao. Zadam 30 na klimi, u sobi nece ni 19, a soba nema no 20m2.
Mozete li bar na testu ignorisati, to sto nemam izolaciju? Ne radim ga u debelom minusu, nego na +5 i +10.

Kao razlog navedi sve ono sto si naveo nama.
Dakle, zadate, pistignute temperature, temperature u app i sl.
Napisao sam ti vec, ne moram na svake dve strane teme jedno te isto da ti pisem.
Mrsko je i meni sa pisem sto puta isto,a verujem i drugima da citaju.
Ispati i moje pisanje o tim klimama dok sam ih imao i iskoristi sta mozes od toga.

I da ne pisem dalje. Vrati klime. Sredi izolaciju i kupi ili nesto sto je provereno ovde,a od tih jeftinih, ako vec neces da dajes pare.

Ako ces da dajes pare za klimu, a bez izolacije, onda predimenzioniraj.
To ne znaci samo po onome koliko hiljada btu ima, vec koliko kw toplote daje.
Ja za Mitsubishi LN35 mogu da kazem da daje dosta toplote i da dobro modulira.
Koliko vidim Fujitsu LTC isto daje dosta toplote i ne zale se ljudi na njega.
To su 12ice.
Ima jos 12ica koje daju dosta toplote, tipa LG F12MT, Mitsubishi Heavy SRC35ZSX, ali ispadnu cak i skuplje od LN35, a prikicno skuplje od LTC.

Mozes jos da razmislis i o 14ici tipa Mitsubishi AP42, hvale je, a kosta manje nego ove nabrojane jace 12ice.

To ti je to, da ne guslamo dalje, imas bukvalno sve

Da tesko citati i pratiti sve ovo, jer se ponavljamo, a u sustini rjetko ko razumije sta se desava.
Jedan od problema mi je majstor koji dolazi na intervenciju koji navodno zna sta radi,
Glavno pitanje, ako je senzor ispravan, mislim na onaj u klimi unutrasnje jedinice da li on utice na ispravan rad klime?
Nadam se da smo svi odrasli i da cemo se razumjeti. Samo mi sad reci da li je ovo dovoljan argument za reklamaciju. Opet kazem zaboravi izolaciju. Zamisli da imam savrsen uslov za klimu, sto se izolacije tice.
Danas u 14.00 sam stavio da radi na I Feel zadao 22, i njen maksimum od 15.00 do 18.00 je bio 20 u prostoriji, od tad duva mlako, Iznad nje je 35, a tu je i njen senzor. U ovom slucaju ja sam siguran da on utice na to kolika ce biti temperatura na izduvu.
Uzmem ventilator, uperim ga ispod klime da duva na gore - ispod nje. Znaci improvizujem smanjenje temperature u klimi.
Za vrlo kratko vrijeme u roku od 15 minuta dobijem ovo, izjednaci i postigne zadatu temperaturu, evo sad cekam sina da mi kaze hoce li se ugasiti tj otici u mirovanje.
Ja imam odlican argument, za reklamaciju, a sta cu kad je majstor zeznut, Jos ni jednom mi nije rekao, ne valja ti izolacija, nego mjesto na kojem je klima.
Nece da nikoga zove, da mu neko drugi kaze ne valja senzor.
Napise klima ispravna i ode.

Prilozi

• Screenshot_2022-01-31-19-15-55-830_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2022-01-31-19-15-55-830_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    486.9 KB · Pregleda: 58
Salji im namail sve dokaze koje imas.
Ako ti ne prihvate, onda ***, sredjuj izolaciju i moli Boga da pomogne.
To ti je sto ti je

Da tesko citati i pratiti sve ovo, jer se ponavljamo, a u sustini rjetko ko razumije sta se desava.
Jedan od problema mi je majstor koji dolazi na intervenciju koji navodno zna sta radi,
Glavno pitanje, ako je senzor ispravan, mislim na onaj u klimi unutrasnje jedinice da li on utice na ispravan rad klime?
Nadam se da smo svi odrasli i da cemo se razumjeti. Samo mi sad reci da li je ovo dovoljan argument za reklamaciju. Opet kazem zaboravi izolaciju. Zamisli da imam savrsen uslov za klimu, sto se izolacije tice.
Danas u 14.00 sam stavio da radi na I Feel zadao 22, i njen maksimum od 15.00 do 18.00 je bio 20 u prostoriji, od tad duva mlako, Iznad nje je 35, a tu je i njen senzor. U ovom slucaju ja sam siguran da on utice na to kolika ce biti temperatura na izduvu.
Uzmem ventilator, uperim ga ispod klime da duva na gore - ispod nje. Znaci improvizujem smanjenje temperature u klimi.
Za vrlo kratko vrijeme u roku od 15 minuta dobijem ovo, izjednaci i postigne zadatu temperaturu, evo sad cekam sina da mi kaze hoce li se ugasiti tj otici u mirovanje.
Ja imam odlican argument, za reklamaciju, a sta cu kad je majstor zeznut, Jos ni jednom mi nije rekao, ne valja ti izolacija, nego mjesto na kojem je klima.
Nece da nikoga zove, da mu neko drugi kaze ne valja senzor.
Napise klima ispravna i ode.
Jesi probao da je stavis na 30 i super?

Klima je ispravna i prema tome nećeš dokazati da je falična. Jednostavno, ovaj uređaj radi ovako.
Ti nisi zadovoljan radom ovog uređaja i to je druga stvar.

Sasvim je normalno da senzor temperature koji se nalazi na pola cm od izmenjivača koji dostiže i do 60 C pokazuje višu temperaturu nego što je u sobi, ali softver se izgleda vrti u zatvorenoj petlji i Kinez nikako da ukapira u čemu je problem.

Pa nije džaba napredna "i feel" tehnologija izmišljena, već da reši ovako ozbiljan problem.

Ako možeš, izvuci pare i beži od njih dok se ne poprave.

Moja je postavljena ispod plafona, na mestu gde je terasa od stana iznad mene i gde je plafon hladan na dodir, ali joj ni to ne pomaže jer misli da je stalno toplo.

Jesi probao da je stavis na 30 i super?
Kad je u mom slucaju I Feel, ne moze zeznuti, da stavim i 50 i turbo ne pomaze. Zato sto njoj senzor kaze, stani kuda gonis, vidis da si pretjerala.

Klima je ispravna i prema tome nećeš dokazati da je falična. Jednostavno, ovaj uređaj radi ovako.
Ti nisi zadovoljan radom ovog uređaja i to je druga stvar.

Sasvim je normalno da senzor temperature koji se nalazi na pola cm od izmenjivača koji dostiže i do 60 C pokazuje višu temperaturu nego što je u sobi, ali softver se izgleda vrti u zatvorenoj petlji i Kinez nikako da ukapira u čemu je problem.

Pa nije džaba napredna "i feel" tehnologija izmišljena, već da reši ovako ozbiljan problem.

Ako možeš, izvuci pare i beži od njih dok se ne poprave.

Moja je postavljena ispod plafona, na mestu gde je terasa od stana iznad mene i gde je plafon hladan na dodir, ali joj ni to ne pomaže jer misli da je stalno toplo.
Bravo, upravo to.
Vjerovatno da imam izolaciju, ne bi to bilo ovako i manje bi se osjetilo, ali opet mislim da ne bi radila u mojim uslovima kako treba.

Kad je u mom slucaju I Feel, ne moze zeznuti, da stavim i 50 i turbo ne pomaze. Zato sto njoj senzor kaze, stani kuda gonis, vidis da si pretjerala.

Bravo, upravo to.
Vjerovatno da imam izolaciju, ne bi to bilo ovako i manje bi se osjetilo, ali opet mislim da ne bi radila u mojim uslovima kako treba.
Sta nije jasno, ja sam ti pre nekog vremena napisao da ni i feel kod nje ne radi kako treba. Moras da igras ispred nje da bi i feel radio. I feel kod mene drzi 2 stepena manju temperaturu, a nekad nagura 2 stepena vecu, takoreci radi kakav joj je dan. Znavi ako hoces 24 u prostoriji stavi na 26 ili 27, posto je kod tebe trenutno raspolozena da drzi dva stepena manju temperaturu.
Samo mi nisu jasni ovi sto ce na kraju da te ubede da zidas novu kucu da bi klima radila.
Cinjenica klima je smece obicno kome softver ne radi kako treba. Ja ne znam da li ste primetili da vecina ljudi koji imaju problem izvode besne gliste da bi dobili to sto zele i sto je najbolje ne dobiju.
Kakva je bre to budalastina da ja trebam da izvodim generalnu rekonstrukciju objekta da bi ona "MOZDA" radila priblizno ocekivanjima a verovatno ni tada nece raditi, komentari koji neki ostavljaju su van pameti.
Ako sam stavio na diljinskom 22 hocu 22, ne 19 ne 23, ne 27, nego 22. Klima ne moze da ispuni najobicniju funkciju postavljanje temperature od cega je napravljena nuklearna fizika. Ako niste upuceni godina je 2022 a ne 1985. Grejalica od 3000din ce uspeti da odrzava temperaturu, znaci niko ne trazi ovde da ona peva sto bi i trebalo za te pare koje su date za nju.

Jel si ti ono uzeo Mideu Extreme da rasteretis tu? Kako ti se ona pokazala u odnosu na Hisense?

Vrh Dno