Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Needful Things
Kakvo je uživanje gledati dva fantastična glumca u vidu Ed Harrisa i pokojnog Maxa von Sydowa. Sasvim prostojan mystery-horror film rađen po knjizi Kinga. Svideo mi se.
7/10
Zato što je akcenat tad još bio stavljen na samu glumu. Na šta bi film ličio da je snimljen npr. 2016-e kao Cell sa Kjuzakom i Džeksonom? Nisam odmakao dalje od scena na aerodromu, ugasio, okrenuo glavu i zzz. Ipak, sama priča nije loša, ostaje da se nadamo obistinjenju.:devilish:

Ne znam zašto sam se ložio kao mali na ovaj film, sigurno zbog Kim Bejsindžer i dve crtane cice.:giggle: Ništa drugo nije vredno pomena.
 

Bas mi se dopalo ovo hororce,tj mozda je film vise triler sa elementima horora.....nije neko remek delo,ali obzirom kakve se sve gluposti snimaju zadnjih godina,ovaj je odlican......glavna glumica nije bas neka super ultra (silikonska) riba (sto je takodje popularno zadnjih godina),ali bas dobro nosi ulogu i radnju
 
Pogledao sa devojkom Things Heard and Seen na Netflixu. Da li je još neko gledao ovo đubre?
Greota talentovanih glumaca, film je očajan. 2/10
 
Гледао сам и горе 5,5/10
Навикао сам на боље филмове од Корејанаца
 
Eternals - nista pametno, fenseraj za danasnje klince.
Bacis mozak kroz prozor i uzivas.
 
Napokon Dune :D

Meni dobar.mnogo bolji od Eternalsa... koji mi vise izgledao kao crtac u odnosu na Dune. 8.5/10 PREPORUKA
 
Ko nije gledao obavezno da pogleda "Novecento" ili ti kako je kod nas preveden "Dvadeseti vek"...
Mozda ce se nekome uciniti dosadnim ALI na filmu je ucestvovalo par legendi sedme umetnosti poput Bertolucija, Suterlanda, Depardijea, De Nira, etc...
Moje subjektivno (a mozda i nije) misljenje je da Dvadeseti Vek svrstavam u 20 najboljih filmova koje sam ikad gledao...
Kuriozitet je da Dvadeseti Vek pocinje tek 1901 a ne 1900 kako glasi naslov filma :)

 
Moja 4 najomiljenija filma,tj najbolja koje sam ikada gledao


Za mene,jedan od najboljih filmova IKADA....mogao bih da ga gledam 1000 puta i nikada mi ne bi bio dosadan....ta Queen muzika,ti kadrovi,pejzazi Skotske,mesanje neke davne proslosti i "sadasnjosti"....stvarno nesto neprocenjivo za mene :)

Btw,da li ste znali da je glavnu ulogu trebalo da igra (meni fenomenalan glumac) Kurt Russel?.....ali je odbio zbog uloge u "Big Troble in Little China" :)



Ovo je strip pretocen u fenomenalni film...ta akcija,Melova gluma,atmosfera,takodje nesto neprocenjvo za mene.....mislim da (izmedjuostalog) zbog ovog filma imam crni auto od 200ks i koznu jaknu :) :)



Zbog ovog filma sam poceo da idem u teretanu i dok slusam onu muziku,30% sam jaci :) :)....nisam bas fan ostalih Rokija,ali ovaj me oduvek odusevljavao....tako jednostavan a efektan film,kakva atmosfera neverovatno....(mada,naravno,uvek sam "navijao" za Dolfa) :)



Ovo je prosto "umetnost"....znaci,nemam reci....film me odusevljava koliko god puta ga gledao....stvarno neverovatan film...
 
Poslednja izmena:
Taman sam pomislio da je "Identitet" klasičan film gde jedan od gostiju nije ono što se predstavlja i da ubija sve oko sebe. Tipovao sam na Liotu, nekako mi leži u ulozi psihopate.:giggle: Moram priznati da me je kraj iznenadio, nisam očekivao da je sve to u glavi poremećenog debeljka.
"Ludnica na osami" (bin Ladenu valjda :)) kako ga prevedoše naši dosta je predvidiv film osim raspleta sa identitetom dr. Njugejta. Kraj mi se dopao: "Ti si luda, ja sam lud, ništa nam stoga ne stoji na putu. Bežimo iz ove ostrvske horor ludare u mirnu italijansku da tamo provedemo ostatak ludog života".
 
MV5BZWMzY2QxMjYtYTYwMy00YjMyLTgxODUtNWNhODgxNGU0YTk5L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg

Dobar i brutalan film. James Wan majstor. 8.5/10

large_8eqEw3NGdqAfGtHyCTiuoMb4RrM.jpg
Solidna komedija. 6.5/10
 
De uskyldige (2021)

Imao sam utisak da će ovo ići u nekom family pack movie pravcu, drami koja klizi ka nekom zlu sa decom u glavnim ulogama, a i početak je tako nešto obećavao, iako je plot govorio nešto sasvim drugo.... Međutim prevario sam se i malčice razočarao pogotovu kada je priča krenula u nekom sasvim drugom pravcu. Gluma dece me je prijatno iznenadila, posebno male Ide, Bena i Ane, s tim da su ovo dvoje prvih kod mene stvarali i osećaj nelagode i jeze. Ali Ida je definitivni pobednik koja i facijalnom gestikulacijom u pojedinim scenama itekako menja gledaočeva osećanja prema njoj. Zloćko jeste, ali postoji u njoj i trunka saosećanja i osećaja za neku granicu koju zna da ispolji.
Film se sporo otvara i poseduje potrebnu atmosferu ali ono što mi je najviše zasmetalo su oscilacije u praćenju. Taman pomisliš da će ovo biti dobar film i onda neki pad u meni. Pa opet tako... Zanemarimo supernaturalni deo ali postoji previše nelogičnosti i površnosti u nekim delovima, ali činjenica je da su skandinavski filmovi u smislu dijaloga jako šturi, prosti, nema te elokventnosti, niti osećanja i iz dečje perspektive to izgleda sasvim dobro, ali odrasli akteri...
Da sumiram, film je vredan pažnje ali i pored velike želje, kod mene nije uspeo dostići magičnih sedam.
6/10
 
Норвешки I onde dager (The Trip) - црни хумор / хорор комедија, назови како хоћеш. Лепо се насмејах. 7/10
Корисне ствари ( Needful Things ) - Стивен Кинг у свом најбољем издању. Одлична глума, исто 7/10.
 
Норвешки I onde dager (The Trip) - црни хумор / хорор комедија, назови како хоћеш. Лепо се насмејах. 7/10
Корисне ствари ( Needful Things ) - Стивен Кинг у свом најбољем издању. Одлична глума, исто 7/10.

Sve sa Noomi Rapace se pod obavezno mora pogledati. :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno