Verovali ili ne, uzeo sam MacBook Pro 13" M1 2020 na pijaci

E sad sama cinjenica da sam ga platio mnogo jeftino, da osoba koja ga je prodavala nije znala ni sta je ni koliko vredi, moram da pitam par pitanja. Naime, laptop sam kupio od jedno cige koji ga je doneo iz Nemacke. Kada sam ukucao serijiski broj bio sam i vise nego zaprepascen kada sam video da je unutra M1. Prva pomisao je bila da je laptop ugraden, sto je i logicna stvar, ali proverom serijsom broja video sam da laptop nije prijavljen kao ukraden ili izgubljen. Ciga je navodno tvrdio kako ga je probao i kako radi. Kada sam ga pitao gde ga je nabavio, gde mu je punjac i sto ga prodaje tako jeftino on je tvrdio kako je taj laptop od nekog njegovog rodjaka bla bla, i nakon nekog vremena je ispljunuo da je laptop bio u kontaku sa sokom nakon cega je prestao da se puni. Posto je meni ta prica i dalje sumnjiva i dalje sam ubedjen da je laptop ukraden. Nakon pola sata cenkanja i pogadjanja uzmem ja taj laptop. Kada sam dosao kuci, zakacio sam ga na punjac, laptop se upalio i trazio password za logovanje. Nakon toga odmah sam napravio butabilan fles sa Monterey, formatirao sam disk nakon cega mi je trazio da se povezem na internet kako bi aktivirao uredjaj. Ovde sam odma mislio da je iCloud lokovan, za s obzirom da T2 cip nije moguce bajpasovati kod M1 mekova mislio sam da je to to. Medjutim, povezem se ja na internet i nakon minut iskoci mi poruka kako je mac uspesno aktiviran i kako mogu nastaviti sa instalacijom i tu se javlja drugi problem nakon kog pocinjem da mislim da ciga mozda i nije lagao. Naime, baterija se napunila na nekih 25% i nakon toga je prestao sa punjenjem, i nisam uspeo ni intalaciju da zavrsim jer mi se pred sami kraj laptop iskljucio. Prvi USB-C port nece da puni laptop, ali ucitava fles. Drugi USB-C port preko kog sam inace punio vise ne reaguje niti prepoznaje fles/mis/tastaturu preko USB-OTG kabla. Odlucio sam da otvorim laptop i kao sto mozete videti na slici, stvarno je bio u kontaku sa nekom tecnoscu. Na netu sam nasao da je "Service Coverage" do jula 2022 godine pa me zanima da li je onaj Apple Care ili je nesto drugo? S obzirom da nemam ni racun ni dokaze da je to moj laptop, ukoliko bi ga odneo u neki ovlasceni apple servis (iStyle npr.) i ispostavi se da je laptop ukraden (sto i dalje nije iskljuceno), na starnu sto cu ostati bez laptopa, koliko ja mogu nagrabusiti s obzirom da posedujem ukradenu stvar?
Hvala svima unapred na odgovoru