Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Nisam nista blokirao, nisam uspeo da pristupim boxu pa sam sve preko hdmi ceca sredio. Tako da bi trebalo da dobijem update ali nece.
Kapiram da bi fabricka podesavanja resila problem ali onda moram sve ponovo da radim.

Skinuo sam file, stavio na flesku ali kako da pokrenem update? Zio file, dal sam trebao da otpakujem?

Inace, u poruci gde stoji da je spreman update, stoji jos:
"Isupdate":"true",
"upgrade_method":"0",
"force_update": true

Probaj da držiš power dugme na boxu, isključi adapter i ponovo uključi, i dalje držiš taster dok se ne pojavi recovery mod. U meniju biraš install from ext, tako valjda beše. Isključi internet za svaki slučaj tokom instalacije.

Ma da, video sam posle datum. Ta verzija meni sleduje po mac adresi.
A kako sam skapirao iz tvojih poruka, ako ubacim noviju, vratice me na staru automatski?

Probacu svakako.

Kad se uradi update jel ostaje pristup preko adb-a i jel moze u Recovery mod da se udje?

Ne ostaje pristup. Ne može se nikako logovati. Može da se uđe u recovery. Za svaki slučaj skini terminal emulator i preko njega možeš da uđeš komandom reboot recovery
Uspeo sam da skinem novu verziju Supernova launchera pa ću je postaviti kasnije. Možda će raditi na starijoj verziji fw sa adb pristupom.

Skinuti DTVKit Source [9](2), DVB PRD Supernova [v4.5.2-881-g7ad3e109-prd_dvb_supernova_beacon], Settings [v1.0.0-83-g398aa44]
Ostali fajlovi su isti kao na starom fw.

Instalirao sam "DVB PRD Supernova" na fw iz februara, radi odlično.

Hvala kalehrl

meni se jutros instalirao Update i novi Meni...
nista spec...:)

Ko je na starom fw, za update skinuti samo DVB PRD Supernova [v4.5.2-881-g7ad3e109-prd_dvb_supernova_beacon] i instalirati.
Ako se instalira DTVKit Source [9](2), stalno crashuje pa se mora uraditi deinstalacija azuriranja.
Ne instalirati ni Settings [v1.0.0-83-g398aa44] jer se pokece stara verzija Settings aplikacije pa nova samo nepotrebno zauzima prostor kojeg ionako nema puno.

Dobio sam move box, da li možete mi reci koliko se sada razlikuju uputstva od onih sa prednje strane i na sta treba sa obratim pažnju , pošto je sad novi update i fw ,i sta sad mogu a sta ne mogu

Znao sam da će doći do ovih pitanja i zbog toga sam tražio da mi se omogući da editujem prvi post najnovijim informacijama ali moderator kaže da nije moguće. Treba da skineš stari fw sa ovog linka https://prd-ota-supernova.spectar.tv/version/hybrid/prd/to-20210225103731/p212-ota-full.zip i prebaciš ga na flešku formatiranu u fat32. Ubaci je u usb port. Isključi box iz struje i drži power dugme pritisnuto na boxu dok vraćaš adapter u struju. Sačekaj da se pojavi crn recovery ekran sa tekstom. Idi na apply update from ext i odaberi fajl sa fleške. Kad se instalira, onemogući pristup internetu - iščupaj koaks kabl iz rutera ako ti je kablovski net ili slično i odaberi reboot to system da se rebootuje box. To će sprečiti da se box ažurira pre nego što instaliraš Wolf Launcher i button mapper. Posle prati uputstvo.

Ako se onemogući pristup internetu kako da uradim instalaciju button mappera i Wolf launchera

Pa ima dva kabla koaksijalni i ethernet, na koji vuče update ,?
A stopiranje update preko hosts da li i to moram da uradim?

Vuce preko etherneta. Samo iscupaj koaks kabl iz rutera kako bi onemogucio internet na kratko dok ne instaliras launcher i button mapper i podesis ih.
Posle pusti slobodno da se updatuje box, a ta podesavanja ce ti ostati.
Ne moras da diras hosts, jedino ako hoces da ostanes na starom fw.

Kod mene DVD PRD Supernova instaliran na starom fw iz februara nakon duže upotrebe drugih aplikacija instaliranih na Wolf launcheru, prilikom pokretanja zabaguje (pritiskom na dugme OK prebaci na B92, itd) i mora restart. Nisam instalirao nove verzije DTVKit Source, ni Settings aplikacije.

Vrlo korisna stvarčica je što se mogu mapirati ova četiri tastera u boji na daljinskom, koja nemaju nikakvu funkciju.
Ja sam mapirao nekoliko aplikacija koje često koristim (Eon, Kodi, Youtube), tako da uopšte nemam potrebe da se prebacujem u Wolf launcher, aplikacije se automatski otvaraju u Supernovinom launcheru.

Kod mene sve radi ok, ali kad gasim uredjaj zadrzim dugme power na daljinskom pa idem na opciju isključi, imao sam problema jos davno izbacivalo je neku gresku, pa mi je njihov tehnicar rekao da tako gasim, od tad nema problema. Mozda nekome to pomogne.

Kada bi bila opcija da sam brise Kes memoriju verovatno ne bi pravilo probleme.

Poslednja izmena:
Znao sam da će doći do ovih pitanja i zbog toga sam tražio da mi se omogući da editujem prvi post najnovijim informacijama ali moderator kaže da nije moguće. Treba da skineš stari fw sa ovog linka https://prd-ota-supernova.spectar.tv/version/hybrid/prd/to-20210225103731/p212-ota-full.zip i prebaciš ga na flešku formatiranu u fat32. Ubaci je u usb port. Isključi box iz struje i drži power dugme pritisnuto na boxu dok vraćaš adapter u struju. Sačekaj da se pojavi crn recovery ekran sa tekstom. Idi na apply update from ext i odaberi fajl sa fleške. Kad se instalira, onemogući pristup internetu - iščupaj koaks kabl iz rutera ako ti je kablovski net ili slično i odaberi reboot to system da se rebootuje box. To će sprečiti da se box ažurira pre nego što instaliraš Wolf Launcher i button mapper. Posle prati uputstvo.
Ne radi link. Jel može neki drugi izvor?

Nazad
Vrh Dno