Šta je novo?

Prečistač vazduha

Ima i Daikin MCK55W kod nas u prodaji. Verujem da je dobar, ali je i jaka cena.

Uzeh ovo cudo na Ali-ju. Uporedicu sa rezultatima koje daje Mi Purifier 2S, pa cu pisati ovde.

Prilozi

• IMG_20211116_112316.jpg
    IMG_20211116_112316.jpg
    68.7 KB · Pregleda: 68
Ako mislis da je senzor u Xiaomiju nesto mnogo bolji od tog zato sto je u vecem aparatu, nije, ista klasa su.

Vredi li ovo vise od 3c ili 3h saomi modela? Pita me prijatelj. Ja imam 3h i meni je on ok...ovo deluje kao dobar popust

Ne nalazim nesto online o njemu van ovog reklamnog bloka... malo mi ne uliva poverenje da nije top shop mutljavina

Hmm, a kad ne bude vise u prodaji filtera za Rovus Nano, onda se kupuje opet Xiaomi? :)

pa ja se generalno slazem. ja nisam za rovus, ali da vidimo sta je bolje.. takodje valjda u slovackoj je redovna cena 150e za rovus :)

filtere moze da resi tako sto odmah uzme barem 2 komada za rezervu...
sem lepseg displeja ne vidim korist da uzve ovaj Rovus ali rekoh da pitam:)

Verovatno nema nikakvog popusta. Jednostavno odvalili da kosta 45k, pa onda kao dali 60% popust... Tako radi top shop.

Edit
Ne bi me iznenadilo da pašu Xiaomi filteri :)

I ovaj uredjaj nije smart, odnosno ne moze se kontrolisati putem aplikacije.

Uzeh ovo cudo na Ali-ju. Uporedicu sa rezultatima koje daje Mi Purifier 2S, pa cu pisati ovde.
Radi ovo cudo ok. Nisam ga nosio jos nigde, ali cim se oseti da vazduh menja miris napolju (tada se vidi i da je ceo grad pod sivim smogom), on povecava vrednost.

Malopre neko od komsija palio nesto, dim napolju svuda, izbacio je oko 400.

Drustvo, koja je preporuka za preciscivac do 20.000din? Stan je manji, i ima 2 sobe, ne znam da li je bolje kupiti 2 jeftinija za obe sobe, ili kupiti jedan jaci i staviti ga...ne znam ni ja gde da bi vazduh bio cist svuda?

Xiaomi 3C, 1 kom. Možeš ga premeštati izmedju spavaće i dnevne sobe, lagan je.
Koriste se obe sobe, klinci u jednoj, ja u drugoj, tako da od premestanja nema nista. Ima neki proficare za 6500 sad na akciji , moze on za tu malo sobu da posluzi, to je 5 kvadrata. Posto se cirkulise kroz ceo stancic non stop, da li mislis da bi 3c ili 3h koji bi stajao u hodniku npr mogao ceo stan da pokrije?

Ne može on baš tako lako da "pokrije". Ali ako bi stajao u hodniku, negde između te dve prostorije, možda nešto i učini. U tom slučaju bih uzimao 3H.

Ovo pričam kao neko ko ima 3C, a razmišljam i da uzmem još jedan 3C.

Koriste se obe sobe, klinci u jednoj, ja u drugoj, tako da od premestanja nema nista. Ima neki proficare za 6500 sad na akciji , moze on za tu malo sobu da posluzi, to je 5 kvadrata. Posto se cirkulise kroz ceo stancic non stop, da li mislis da bi 3c ili 3h koji bi stajao u hodniku npr mogao ceo stan da pokrije?

Imaš i ikein za 6000. On pokriva od 8-10 kvadrata, pa moze da ti bude izbor za tu manju sobu.

Postoji li šta od ozbiljnih air purifier što imaju ono da se doda neko eterično ulje?
Ili se za to koriste neki air humidifier kao lampe? Nesto sam davno video na Aliexpresu

Kreni sa jednim, pa ćeš lako dodati. Ne bih mešao marke zbog kasnije nabavke filtera. Više obaveza. Može da se prenosi iz razloga što ako se koristi ispravno, sa zatvorenim prozorima, relativno brzo precisti vazduh pa se može posle kratkog boravka u dnevnoj sobi vraćati kod dece, a noću u tom hodniku pa da obuhvati obe sobe po malo.
Ne vidim da 3H opravdava razliku u ceni. Jedina znacajna razlika je sto ima merac temperature.

Postoji li šta od ozbiljnih air purifier što imaju ono da se doda neko eterično ulje?
Ili se za to koriste neki air humidifier kao lampe? Nesto sam davno video na Aliexpresu
Kupi odvojeno uređaj, ali znaj da ti nebulizeri istripuju se gore za PM čestice.

Jeli ima neko iskustva sa Blueair Classic 205?

Drugari vidim da je xiaomi 3H na nekom blagom popustu ovih dana, pa sam resio da kupim jedan. Jedino sto me buni je koja je razlika izmedju 3C i 3H, koliko sam po specifikacijama video 3H pokriva malo vise kvadrata. Stan mi je 50 kvadrata, imam 2 sobe a drzao bih ga u dnevnoj, u blizini ulaza u spavacu pa da moze koliko toliko da utica i tamo na vazduh.

Koliko je meni prodavačica rekla razlika je samo što 3h ima otvor za izbacivanje vazduha duž cele ivice uređaja. Taj otvor kod 3c je malo manji.

Pa mozes da nadjes posebno termometar i merac vlaznosti za oko 2000, ali ako je razlika izmedju H i C 3000, mozda je bolje da uzmes 3H.

Pozdrav, dvoumim se izmedju xiomi 3h i alpha k2 ultra, koji bi preporucili? K2 je skuplji ali da li opravdava razliku u ceni i ciji je to uopšte proizvod? Hvala

Imam 3c vec godinu dana, za prostorije do 30kvm savrseno radi posao.

Jedno "glupo" pitanje: Da li ovaj preciscavac vazduha moze da zameni kuhinjski aspirator, barem privremeno?

Mislim da bi filter stradao vrlo brzo. Hepa filter nije napravljen za tu namenu. ja moj gasim kada se kuva. Tada se prozori otvaraju i iskoristim da izluftirm kucu pa pun gas sa preciscivacem.

Nazad
Vrh Dno