chronograph
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.10.2017
- Poena
- 95
Je l' raskinuo neko ugovor? 
Kažem po meni najbitniji jer npr u mom mestu MTS i A1 imaju užasan signal pa mi oni nisu opcija već samo Telenor prepaid. Tako ja gledam da raskinem ugovor i pređem na prepaid što mi Telenor ne dozvoljava ali će ipak sudeći po ovim rečima biti moguće. Naravno, ovo su samo reči Efektive a ne pitaju se (samo) oni.Prema njegovim rečima, ono što je naročito zanimljivo sa aspekta zaštite potrošača je informacija koja kruži društvenim mrežama, da u slučaju raskida ugovora korisnici neće moći da zadrže svoje brojeve.
“To nije tačno, brojevi će moći da se prenesu ili u drugi paket, ko ostaje u Telenoru, ili kod drugog operatora ko želi da promeni, i tu nema nikakve dileme”, dodaje naš sagovornik.
Pa, nisam ni pregovarao! 🤦♂️ Uzeo sam što su mi ponudili...Nisi uspeo izgurati na 50%?🤔
Nemaju oni reputacijuOvim poskupljenjem su obesmislili UO koju toliko svi forsiraju. Reputacija kompanije, šta to beše....
Videćemo šta će biti, ako Telenoru prođe da se gubi broj, zakon o zaštiti potrošača ne postoji.
@PJ
Jedno pitanje za tebe.
Ja imam broj od 2000.godine i sav posao koji sam gradio ovo vreme vezan mi je za taj broj. Šta da je Telenor povisio cene nekoliko stotina puta i ja to ne mogu da platim. Da li treba da izgubim broj?
Čista logika kaže da se raskida UO, a ja imam izbor, ili potpisujem novu UO po skupljim cenama, prelazim na pripejd ili kod drugog provajdera.
Ne mora, nikad nije ni moralo. Evo ja na primer mogu da odem danas u poslovnicu uzmem novi broj SA telefonom preko Mobi banke ex Telenor banka i sutra da odem da podnesem zahtev za raskid, rate na Mobi banci ostaju.U Telenoru tvrde da moraš, iako se otplata telefona vrši preko Mobi banke (pretpostavljam da je i kod tebe tako), a to je drugo pravno lice.
Netačno.Kod mene nije otplata uredjaja preko Mobi banke,vec preko njihovog telenor racuna. Sada sam zvao call centar,i rekli su mi da mora da se otplati uredjaj,pa tek onda bez penala da se raskine ugovorna obaveza. Jer navodno meni telefon ostaje. Kakvi slepci. To je nezakonito kako zele narod da obmane. Ukoliko neko ima precizniju informaciju,bilo bi lepo da to ovde i napise
🙄 Ne bih smeo da tvrdim ni da ni ne. Konkretno u mom slučaju raskida interneta sa A1 ex VIP pre isteka UO platio sam povoljnije po mene (razliku u ceni promotivne cene paketa do pune cene za 4 meseca) ali sam uređaj morao da otplatim kroz taj račun koji je stigao. Nisu prihvatili da ga vratim iako je bio neotpakovan.Efektiva:
“ Potrošač svakako ima pravo da vrati uređaj, pa neka mobilni operator vidi šta će sa tolikim brojem polovnih uređaja”, navodi Gavrilović.
Možeš i u praksi. Samo se pozoves na odredbe ZOZPP-a. Broj reci da želiš da ti ostane na postpejdu bez UO.Ja sam potpisao UO u novembru prošle godine, uzeo telefon i isplatio ga na 6 rata. Teoretski ja sad mogu da raskinem UO (koju plaćam po punoj ceni paketa) i da potpišem novu sa sniženom cenom istog paketa kao da nisam uzimao telefon....
Trebali su ali im valjda dali grejs period zbog korone. Davno tu nema ni T od nekadašnjeg Telenora.Zar ne bi trebalo uskoro da prestanu da koriste ime norveškog operatera, bilo je valjda do 2021. a evo skoro će i kraj godine.
Broj i jeste vezan za tvoj matični broj. Jer kako ti drugačije stiže račun za usluge. Da bi uslugu prenosa govora, sms ili podataka mogao da koristis broj mora biti u nekoj mreži.Kada brojevi telefona budu vezani za naš matični broj ili na neki drugi način budemo mogli da dokažemo vlasništvo nad brojem, nezavisno od mreže u kojoj broj funkcioniše, onda ćemo moći da zadržimo brojeve nakon raskida ugovora.
Da li je trenutno moguće posedovati broj, koji je bio u funkciji, a sada nije u upotrebi, već je moj broj van mreže, dok ne odlučim u koju mrežu ću da se povežem?
U trenutnoj situaciji, da bi se raskinuo ugovor sa Telenor, potrebno je da se pređe u drugu mrežu, a da bi se prešlo u drugu mrežu, potrebno je da se izmire obaveze, a pošto se ugovor raskida sporazumno, bez izmerenja obaveza, Telenor ima pravo da ne odobri prenošenje broja.
Super su pravnici koji se javljaju po društvenim mrežama, ali verujem da Telenor ima poveliku pravnu službu koja je sve ovo odobrila.
Meni je paket poskupeo 100 dinara, ali kada vidim šta je sve oko mene poskupelo, tih 10eur godišnje mi zaista ne pravi razliku.
Upravo zato je Telenor danas i najskuplja mreža. Jer je svakog mrzelo da se cima do poslovnice, pa 100 po 100... Najjeftiniji paket sa popustom 1750 dinara... Au. Pa kod Globija je 900 i to bez uo 😁Nemaju oni reputacijuIma je Telenor čije ime još uvek ovi koriste.
Pritom, poskupljenje je dovoljno malo da je ljudima neisplativo i da odu do poslovnice i čekaju red tamo.
Naravno. Raskidaš uo i u zahtevu za raskid staviš da želiš da koristiš novi paket koji želiš bez uo i da plaćaš po punoj ceni.jel moze da se raskine samo UO, a da ugovor i broj ostanu? pa onda da se uradi zahtev za prebacivanje u drugu mrezu
Ti mi pobeže u ovom opsežnom odgovaranju.Ako neko sada uzme telenor postpaid uz uo na 24meseca, može da raskine zaključno sa 8.12? Jer još uvek daju po staroj ceni, a drug bi uzeo na probu zbog signala pa čisto pitam kako ide sa te strane proceduraIli pošto je već izašlo obaveštenje ne važi za nove korisnike, već samo za one koji imaju uo pre obaveštenja?
Prilikom sklapanja ugovora, korisnik se saglasi da paket plaća po novoj ceni od 9. decembra, tako da za njih ne važi mogućnost raskida ugovora bez plaćanja naknade štete. On svakako može da potpiše ugovor i raskine ga posle mesec dana, platiće malu naknadu štete (iznos popusta koji je imao za tih mesec i nešto dana).Ako neko sada uzme telenor postpaid uz uo na 24meseca, može da raskine zaključno sa 8.12? Jer još uvek daju po staroj ceni, a drug bi uzeo na probu zbog signala pa čisto pitam kako ide sa te strane proceduraIli pošto je već izašlo obaveštenje ne važi za nove korisnike, već samo za one koji imaju uo pre obaveštenja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari