Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
eto kljun zabrovaih juce kas sam sa kumom radio rekapitulaciju propustenih domacih serija... ali sve gledamnkad se zavrsi cela sezona

Pa zar se nije zaršila?
Koliko znam izašlo je svih 10 epizoda, još pre 10 dana.

Jeste, nego je ja nisam gledao. Sinoć 5, večeras 5 😀

Ima li ljudi nekih komedija za preporuku?

The Fall (3 sezone)

Odlagao sam je jedino zbog Gilian Anderson zahvaljujući ulozi koju je imala u Kruni, a i nikakva mi je glumica realno. Što se serije tiče, malo je falilo da se u toku prve sezone upecam i uvrstim je među neke zvučnije serije istog žanra. Sama radnja odavala je takav utisak, a sa druge strane veliki je izazov kreirati seriju od čak tri sezone u kojoj se već od prve epizode znaju neke krucijalne činjenice što dovodi do dva zaključka. Ili će biti jedna od onih serija koje se uvek pominju ili će je usr..i, poneseni prvom sezonom koja mi se sve više dopadala kako joj se bližio kraj. I naravno, dalo se naslutiti, druga sezona je
krenula sa velikim pros.....njem (tamo od 5ep), dok je treća sezona čist bezobrazluk! Jedno vreme sam se pitao da li ja ovo gledam Homeland, koga ovi uopšte ganjaju i čemu sve to, pa sve do toga da li ja ovo gledam Čikago bolnicu? Konačni utisak je vrlo dobra prva sezona sa jalovom drugom, dok mi je treća očaj.
6/10

A da ne bih napravio još jednu glupost, Squid Game zagašen na 3ep.

Poslednja izmena:
Succession.... Odgledao prve dve sezone, cekam da se treca zavrsi, pa cu onda i nju....

Kad sam krenuo sam prvom sezonom, bio sam kao ok, deluje da ima potencijal, ali kao da mi nesto fali i nisam siguran zasto bas ima tako dobru ocenu na imdb-u, ali reko ajde..... Kad je sezona usla u drugu polovinu, popravio mi se utisak, mozda sam se i ja malo navikao na likove i pricu, tako da je ispala sasvim dobra serija/sezona na kraju.

Onda sam krenuo sa drugom sezonom koja mi je bila bas odlicna, mogu cak reci da me je oduvala... Mislim da su generalno jako dobro prikazali i razradili sve bitne likove u seriji i svidja mi se sto su likovi tako osmisljeni da ni jedan nije takav (bar meni) da mozes 100% da stanes iza njega, tj da "navijas" za njega, jer svi imaju neke svoje mane, svi prave neko sr*****.

Gluma mi je odlicna, ali Brian Cox i Jeremy Strong su bas sabili.... Mislim, iz te starije garde mi je Brian Cox inace jedan od drazih glumaca, a Jeremy Strong, kog inace prvi put gledam u bilo kojoj seriji/filmu, je savrseno odglumeo te momente smusenosti, potlacenosti, tuge/bola, da mi nije dobro kad ga gledam onakvog 😄

I da, mislim da u seriji fali neki "f*ck off" brojac sa strane, cisto eto statistike radi, sa obaveznom rang listom izmedju likova 😄

E sad, glavni razlog zasto sam uopste pisao o seriji je zbog ovog clanka koji sam hteo da okacim, ali sam onda pomislio i da je red da dam svoje misljenje o samoj seriji.

Kad se vec prica o prevodima, postoje 2 serije koje bih voleo da pogledam ali nema titlova.

-Halt and catch fire
-The north water

@Shomi22 sve oci su uprte u tebe 😂

Najavljena je The North Water početkom novembra na HBO go. Verovatno iz tih razloga nisu puštali titlove nigde.

Eto, podsetite me za nedelju dana kad okače to na HBO Go da skinem / ukradem titlove pa ću vam okačiti... ko nema HBO Go a hoće da gleda... Doduše 99% će morati neko da sredi tajming da odgovaraju za piratsko izdanje.

Evo, srpski titl za The North Water.

Prilozi

• TheNorthWater_srp_subs.zip
    68.8 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
The North Water je dostupna na HBO Go

Midnight Mass, pomešana osećanja. Bespotrebno razvučeno na sedam epizoda. Zanimao me kraj pa sam cepao FFD. U tim dosadnim delovima kao da sam gledao indijsku seriju.
Ideja je odlična. Da je spakovano u tri epizode bilo bi taman.
Pogotovo mi nije jasno koketiranje sa antikvitetima.
Prvih pet epizoda sa izuzetkom modernog automobila u jednoj sceni i pape Franje na zidu, sve je izgledalo kao da je radnja krajem 70ih. Onda bum, mobilni telefoni, laptopovi, 9.11...
Pogotovo smeta što demon praktično statira

Midnight Mass, pomešana osećanja. Bespotrebno razvučeno na sedam epizoda. Zanimao me kraj pa sam cepao FFD. U tim dosadnim delovima kao da sam gledao indijsku seriju.
Ideja je odlična. Da je spakovano u tri epizode bilo bi taman.
Pogotovo mi nije jasno koketiranje sa antikvitetima.
Prvih pet epizoda sa izuzetkom modernog automobila u jednoj sceni i pape Franje na zidu, sve je izgledalo kao da je radnja krajem 70ih. Onda bum, mobilni telefoni, laptopovi, 9.11...
Pogotovo smeta što demon praktično statira
Imao sam isti utisak za vremenski period i odjednom mobilni... Pitao sam se da li sam nešto propustio, pomešao sa serijama koje pratim.

Narcos Mexico s3, na pola...
Otkud sad opet Chapo, zar nismo to vec gledali par puta..

Kljun, domaća. OK je, drugačija. Sporiji prvi deo, posle ubrzava (E08 po meni najbolja), finale je moglo bolje. 7.5/10
Nego, nisam odgledao Grupa (2019), vredi li šta?

• Like
Reagovanja: cof
da da, gledam ja upravo na sredini sam za sada super.

imas odeljenje ( na yt dostupna) je pilot epizoda pa su izmenili koncept i uloge glumcima npr klinac diler iz odeljenja je posle senior diler 😁 u grupi i prica je drugacija

taj pilot je prva stvar koja je nagovestavala da nam nove serije nece biti srecan zivot i ocesljane babe do kraja vecnosti pre nego se pojavile senke, ubice, kljunovi, tajkuni, sluzbenici i slicno. iz 2014 je pilot ako se ne varam

@emaremare znam, imam svih 1+11 epizoda.
Znači, da odgledam i pilot (odeljenje), ili ne?

mozes a i ne moras, savet da pogledas... nista ne gubis. Ja gledam sa nekih 5 godina razmaka... mozda prvo grupu pa odeljenje da ti ne kvari utisak ako ikako moze da kvari...

što pobogu svi smo ljudi, jedino sto to zeni ne bih sigurno mogao da objasnim 😂😂😂... kolko ljudi iz mog okruzenja zivi duple zivote to je cirkus... ne osudjujem i nisam jedan od tih, ali nikako ne preskacem one macke sto se okliznu na bananu...

Kako je moguće da je ovoliko opao kvalitet Narcos sa svakom novom sezonom?
One prve 3 su fantastične meni, ove 3 opada kvalitet svakom. Glumačka ekipa, muzika sve je bilo vrhunski.
Ovaj glumac pandur je užas ali užas.
Ispada da je narco rat u Mexico neviđeno dosadan, a poginulo 100k ljudi.

Da li je neko gledao:

Zanima me da li ima titl na srpskom. Sin bi da gleda, ne bih da plaćam ako nema titl.

Hvala, biće mu dovoljno i to. Ako budem gledao s njim, pišem utiske (mada ništa ne znam o LoL-u). 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno