Šta je novo?

[PS4, PS5] Gran Turismo 7

shin-bojan

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poruke
8,481
Poena
605
Gran Turismo 7 izlazi 4. marta sledece godine!
Igra je crossgen, tako da ce i ljudi koji imaju ps4 moci da je odigraju. Meni je ova igra glavni razlog za kupovinu PS5.



Verujem da postoji dosta fanova koji serijal prate od samog pocetka.
Obozavao sam igre na prva dva playstationa. Petica i sestica mi nisu ponudili kvalitet koji od ovog serijala ocekujem, dok je Sport od starta imao potpuno drugaciji koncept.

Konacno smo sinoc mogli da vidimo kako igra zaista izgleda:



Iako volim da odigram i neki time trial ili MP okrsaj, za mene je GT pre svega bio CARPG.
I jako mi je drago sto se prava kampanja vraca.

51440664121_82526dabf0_h.jpg

51440915628_45536f2f0f_h.jpg


GTS je konacno u serijal doneo livery editor koji konkurentne igre odavno imaju.
Po svemu sudeci ovaj deo igre ce biti dosta bolje odradjen u nastavku.

51440663756_b2179cfcf5_h.jpg


51439912132_b8963d1393_h.jpg


Lepo je bilo videti i povratak nekih starih favorita kao sto su Trial Mountain i High-Speed Ring.

51440915178_f207be1760_h.jpg

51440663371_0053ad75ee_h.jpg


Posto se igra vraca CARPG korenima, mozemo da ocekujemo ogroman broj automobila.

51440915488_a63a6347dd_h.jpg

51440915448_e7106d90df_h.jpg


GT je uvek imao najreleasticnije osvetljenje u zanru (mnogo bi rekli i uopste), tako da je odlicno sto ce igra imati i simulaciju protoka vremena i razlicitih vremenskih uslova.

51440662751_25c616424d_h.jpg

51440914293_91023f2bfb_h.jpg

51441407569_e18b24def1_h.jpg

51440662916_eeff04444c_h.jpg
 
Jel je i GT7 orjentisan na online ili ce biti kao prva 4 dela
 
Planiram ovo da igram na T300 RS GT kao i GTS.
Mada, mi ovaj Fanatec CSL DD bas deluje dobro.

Neko je odradio mix starih introa i novog trejlera:
 
Lepo sto su vratili tuning i budzenje svega i svacega, turbine kocnice itd.... U sportu je bilo par slajdera koje povuces i to je sto se budzenja tice.
Ako Sp kampanja bude kvalitetna, bice sati i sati zabave. Online me nikad nije privalacio, jer jednostavno ne mogu protv no lajfera, pokusao sam volanom (g25), ali jendostavno me oduvaju posle 2 krvine...
 


One other point of clarity I wanted to make was about dynamic time and weather, which wasn't a part of Gran Turismo Sport.

Kazunori Yamauchi:
In GT7, the time and weather will be moving in real time.

That's all good news to me. The recent blog post said something about Gran Turismo having a different approach to the weather system and how it works. I wonder if you could talk through a bit more about how dynamic weather works in Gran Turismo 7 - does it impact track surface temperature, if there's a dynamic track, does it rubber in over the course of an event?

Kazunori Yamauchi:
We don't have a system for simulating the amount of rubber that's laid on the track, but we do have a simulation of where the rain would create a level of water over the track. When a car passes over it, it will spray aside, and so the racing lines will dry quicker than the other parts of the track. That's something that is simulated and does affect the grip of the course accordingly as time goes on, and the track begins to dry in different places. The air temperature, the humidity, and then the road surface temperature will also be affected by these weather changes as well.

This is a cross platform game as well, which I imagine is quite a big undertaking. Will PlayStation 4 and PlayStation 5 versions have feature parity - will things like the dynamic time and weather be a part of both versions?

Kazunori Yamauchi:
Feature wise, they will be the same, but the quality that you'll be seeing will be different.


――I'm looking forward to implementing ray tracing, but on the other hand, what game fans are interested in is where ray tracing can be used because it is very heavy processing.

Mr. Yamauchi:
For the time being, you can choose ray tracing in the replay even during the game, and then you can see the stage demo and the picture with ray tracing applied in the garage.
 

51497090878_0b5eb20ec7_h.jpg


Pre-order items:
  • Toyota Castrol TOM'S Supra
  • Mazda RX-VISION GT3 Concept (Stealth)
  • Porsche 917K Living Legend
  • 100,000 in-game Credit (CR)

Anniversary items:

  • Includes PS5 Game Disc and Voucher for PS4 Game**
  • In-Game Credits – 1,100,000 CR
  • Toyota GR Yaris with country specific Livery
  • 30 Manufacturer / Partner Avatars
  • The Music of Gran Turismo Official Soundtrack
  • Toyota Castrol TOM'S Supra
  • Mazda RX-VISION GT3 Concept (Stealth)
  • Porsche 917K Living Legend
 
Vidim na Amazonu cena za preorder najskuplje fizicke verzije igre " samo " 90 dolara , pitam se koliko ce kostati kod nas .
 
GT još od prvog dela igram. Nema bolje vožnje.
Pretpostavljam da svi imate volane... Ja nikako da nabavim jedan, a velika mi želja.
Do marta ću se verovatno snaći za PS5, ali za volan teško. Što se mene tiče, ne bi bilo loše da se mi odavde zberemo. Interesantnije bi mi bilo takvo utrkivanje, sa našima da kažem, makar i najgori bio, nego sa tamo nekim no liferima.
 
Jel sad ima vise volana sa ps5 podrskom ili je i dalje samo onaj jedan logitechov koji kosta kao konzola?
 
Svaki licencirani ps4 volan ce raditi i na ps5.


Fanatec, Logitech, and Thrustmaster have all confirmed that their officially licensed PS4 wheels will all continue to function for PS5.
 
Svaki licencirani ps4 volan ce raditi i na ps5.

Da da, nisam se dobro izrazio. Mislio sam na full support, posto koliko sam citao na novim volanima ce biti implementitan haptic.
 
GT još od prvog dela igram. Nema bolje vožnje.
Pretpostavljam da svi imate volane... Ja nikako da nabavim jedan, a velika mi želja.
Do marta ću se verovatno snaći za PS5, ali za volan teško. Što se mene tiče, ne bi bilo loše da se mi odavde zberemo. Interesantnije bi mi bilo takvo utrkivanje, sa našima da kažem, makar i najgori bio, nego sa tamo nekim no liferima.
Ko kaže da na forumu nema no lifera :p Ja igram na kontroleru još davno sam probao na volanu u vreme PS3 i nije mi leglo baš. Sreća pa sam ga bio pozajmio da probam. Inače kolega napisa da volan košta kao konzola,pa oni dobro koštaju i više od konzole.
 
Ma ni ja nisam tiliko loš. Bar tako mislim s obzirom na to da sam u GT Sportu sve one licence, čelindže itd. sa lakoćom savladavao, kao i u MP trkama gde sam obično u gornjoj polovini završavao. Najviše volim Nirburgring sa Gr.2 i Gr.3 kategorijom i koliko god se ja trudio, bio pažljiv i precizan, opet su tu oni koji su precizniji i veštiji. Od mnogobrojnih trka, desilo mi se da budem dva ili tri puta prvo mesto, a ja srećan k'o dete. :) Sve mi se čini da su to vozači za volanom i imam neki osećaj da bi mi doziranje gasa i kočnice bilo lakše preko papučica, a preciznije skretanje preko volana. Jer kada recimo zalamam iz jedne krivine u drugu, ili ispravljam auto od proklizavanja, fali mi ta preciznost sa pečurkicom iz jednog smera u drugi. Hoću da kažem da bi mi možda bilo lakše da pogodim ugao skretanja na volanu sa rukama nego na pečurkici sa prstom.
 
Da si stavio neko pivo pa da te razumemo....... :ROFLMAO:
Svaka cast!
 
ma idi svojevremno sam editovao nba live 97,98,99,toca race driver, pes.... nema sanse vise ni iz ingame editora

svaka cast za guaranu odlicno izgleda, jedan calsberg bi bas legao
 


Malo više se igrao sa livery editorom i baš sam se zabavio.Iz trećeg puta napravio ovo da liči na nešto svi furaju red bull pa ja reko aj nešto naše :p. Nadam se da ga neće pokvariti u GT 7 a dobro bi bilo da ovi skinovi mogu da se prebace i u GT 7

Brate sto ne posaljes PRu Guarane ovo, pa da dobijes gajbu besplatno xD
 
Zna li se kakva ce biti podrska volana? Uzeo bi g29, koji vidim da funkionise na ps5, nisu valjda toliki slepci da podrze samo neke svoje volane?
Ima neka akcija 20% na logitech u gamesu.
 
Svaki licencirani ps4 volan ce raditi i na ps5.
Koliko izadje taj g29?
 
Ja sam u poslednjih par meseci istrazivao malo volane, i generalno je Thrustmaster t300 u bilo kojoj pod varijanti bolji izbor od G29, jer Logitech koristi stari gears sistem za prenos force feedback-a koji je zastareo odavno.
 
Jeste bolji, problem je sto su pedale bas lose.
Zbog toga treba juriti ili GT verziju (ja imam tu) ili Alcantaru.
 
Nazad
Vrh Dno