Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogu mirne duše da preporučim seriju Carneval Row https://www.imdb.com/title/tt0489974/ čiju prvu (i za sad jedinu sezonu) sam juče odgledao.

Muzika i fotografija su vrhunski odrađene, gluma je nadprosečna obzirom na tematiku i budžet serije (dakle nije u pitanu Šekspir i visoka gluma, ali za ovaj žanr nadprosečno dobro), Orlando objašnjava sa glumom, a glavna glumica je pomalo iritantne spoljašnosti, ali dobro glumi.

Scenario je razrađen i realan, lore sveta je odličan - suštinski neki viktorijanski steampunk, npr. kao Arcanum, dok su likovi životni i dosta dobro prezentovani sa karkterne strane, uverljive prošlosti i međusobnih odnosa, a njihovi problemi i reakcije su realne i neisforsirane.

Zamerka je svakako na nestalan kvalitet CGI koji se kreće od WAU (npr. kako su odrađena krila pix-a (vilenjačica) su wau, prelivanje boja na njima, njihovi pokreti), preko MEH (npr. sam čin letenja, tipa prvi Supermen samo se ne vidi sajla po kojoj ga vuku :sneaky: ), do LOL uradaka (npr. neke aktobacije u letu, i izgled i animacije vukodlaka, koje su prejadne).
Po mom mišljenju bolje bi bilo da su neke stvari (tipa vukodlake) rešili upotrebom živih glumaca i maski (npr. kao u Dog solders) nego jadnjikavim CGI rešenjem.

Takođe smeta i mrvica političke korektnosti koja provejava tu i tamo, ali ko je gledao Netflix serije, ovo će mu biti banja, u smislu da se o politički korektnim temama priča malo i diskretno, ne napadno i isforsirano kao u Netflix produkciji.

Sad na prvu deluje da sam opljuvao seriju, ali stvarno ovo što sam pobrojao kvari utisak i to u smislu da seriji ne mogu da dam jaku 9, pa joj dajem jakih 8/10, uz preporuku da je pogleda svako ko voli ovaj žanr, ali i detektivsko/misteriozni jer je Orlando praktično detektiv u Arcanum svetu.

Nadam se da će biti druge sezone.

Mogu mirne duše da preporučim seriju Carneval Row https://www.imdb.com/title/tt0489974/ čiju prvu (i za sad jedinu sezonu) sam juče odgledao.

Muzika i fotografija su vrhunski odrađene, gluma je nadprosečna obzirom na tematiku i budžet serije (dakle nije u pitanu Šekspir i visoka gluma, ali za ovaj žanr nadprosečno dobro), Orlando objašnjava sa glumom, a glavna glumica je pomalo iritantne spoljašnosti, ali dobro glumi.

Scenario je razrađen i realan, lore sveta je odličan - suštinski neki viktorijanski steampunk, npr. kao Arcanum, dok su likovi životni i dosta dobro prezentovani sa karkterne strane, uverljive prošlosti i međusobnih odnosa, a njihovi problemi i reakcije su realne i neisforsirane.

Zamerka je svakako na nestalan kvalitet CGI koji se kreće od WAU (npr. kako su odrađena krila pix-a (vilenjačica) su wau, prelivanje boja na njima, njihovi pokreti), preko MEH (npr. sam čin letenja, tipa prvi Supermen samo se ne vidi sajla po kojoj ga vuku :sneaky: ), do LOL uradaka (npr. neke aktobacije u letu, i izgled i animacije vukodlaka, koje su prejadne).
Po mom mišljenju bolje bi bilo da su neke stvari (tipa vukodlake) rešili upotrebom živih glumaca i maski (npr. kao u Dog solders) nego jadnjikavim CGI rešenjem.

Takođe smeta i mrvica političke korektnosti koja provejava tu i tamo, ali ko je gledao Netflix serije, ovo će mu biti banja, u smislu da se o politički korektnim temama priča malo i diskretno, ne napadno i isforsirano kao u Netflix produkciji.

Sad na prvu deluje da sam opljuvao seriju, ali stvarno ovo što sam pobrojao kvari utisak i to u smislu da seriji ne mogu da dam jaku 9, pa joj dajem jakih 8/10, uz preporuku da je pogleda svako ko voli ovaj žanr, ali i detektivsko/misteriozni jer je Orlando praktično detektiv u Arcanum svetu.

I meni se dopala serija, dobro si je opisao. Negde sam naleteo na info da se snima ili da treba da počne snimanje S02, u Češkoj republici, čini mi se.

Nisam znao da su odobrili-snimili drugu sezonu uzeci u obzir da je imala jak cast i veliki budzet.
Prva sezona je bila ok ali nista posebno.

Vredi trositi vreme ili ne? Uzeci u obzir da Netflix serije imaju nasvirane ocene.

Nisam znao da su odobrili-snimili drugu sezonu uzeci u obzir da je imala jak cast i veliki budzet.
Prva sezona je bila ok ali nista posebno.

Vredi trositi vreme ili ne? Uzeci u obzir da Netflix serije imaju nasvirane ocene.
Ako ti CR nije bila ništa posebno S&B će ti biti teški meh, ja odustao na trećoj epizodi (gladao pre mesec-dva, dakle pre CR)...
U svakom slučaju probaj, meni nije bilo gledljivo...

P.S. Nisam znao da je CR imala veliki budžet, glumci jesu malo poznatiji od proseka, ali...

EDIT: Sad sam pogledao 72 milliona dolara je bio budžet za prvu sezonu CR, a 112 milona će biti za drugu. To nije ni u prvih 15 Amazon serija po budžetu, npr. The Boys koji jeste u prvih 10 Amazonovih serija po budžetu je imala 10 milona dolara po epizodi.
Uglavnom budžet mali ili veliki, po meni, je dobro potrošen...

EDIT2: Sad pogledah i budžet S&B, 26 miliona dolara za prvu sezonu, isto osam epizoda u sezoni... Po meni je za tu razliku u budžetu, dakle jedno 3,5 puta gora od CR.

Odgledao colony. Skroz drugacija serija u 3 sezoni nego na pocetku... nema 4. Sezone, jer nije završena...

Ja pratim, sto?
Dobra serija
Cisto da pitam da li neko prati posto mi po opisu nije ulivala neko poverenje. Imao sam viska slobodnog vremena zadnjih dana pa sam poceo i stvarno odlicna serija za sada.

Cisto da pitam da li neko prati posto mi po opisu nije ulivala neko poverenje. Imao sam viska slobodnog vremena zadnjih dana pa sam poceo i stvarno odlicna serija za sada.

To jeste. Po opisu deluje kao bilo koja cw serija o superherojima ali ipak je ozbiljnija i mracnija prica. I bolja produkcija naravno

The Killing

Odgledao prvu sezonu, dobra je serija, ali

scenaristi su se bas bas zaigrali... volim tvistove, ali ovde u 13 epizoda ima fazon 10 komada i preterase ga malo.... da ne pricam o tome sto su neki momenti strasno naivno-glupi, dolazak do nekih novih otkrica/tragova se poklapao kao da gledam concord air crash investigation, ko razume, shvatice....

Pored toga dobra gluma/glumci, setting, likovi... malo je sporija serija, ali se solidno ulozilo u razvijanje nekih likova i tako to.... ne znam zasto cesto moraju da ubace neku kr*tensku decu, ali i ova serija ne manjka istog...

Pa nacitao sam se dosta dobrih kritika apropo US verzije, pa odlucio da je odgledam....

inace, kako su krenuli sa setanjem gledalaca ko je ubio Rosie, ne bi me cudilo da je na kraju sama sebe u trku zakljucala u gepek nakon sto je "pustila" auto da krene u jezero....

Jedna od retkih serija gde su i original i remake odlicni... Pri tome remake se dosta razlikuje narocito po tempu, atmosferi i emocijama ( hladna danska i dosta toplija americka verzija) Preporuka za obe :)

Završio Vikinge konačno.
Dosta uspona i padova, vidi se da je sezona zbrzana.
Kraj isto tako, malo nedorečen po meni ali ajde.
Gledano u globalu 8/10 i to najviše zbog prve 3-4 sezone

I mene je prijatno iznenadila

A ti pogledaj finski original pa prenesi utiske ;)

Nisam bio u tom fazonu niti raspoložen za tako nešto. Previše mi je to tematski i po mentalitetu blisko našem okruženju i svakodnevnici.

Mislim na Umbre (Sijenke), rumunsku seriju. Nema veze sa "Senke na Balkanu" ako si na to mislio. A serija neodoljivo podsjeća na Ray Donovana, da ne spojlujem više... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno