Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
On je kod mene već godinama na crnoj listi. Al’ i dalje mi je jedan od omiljenih do 2000-tih.
 
Terminator Geneza (2015) mi je nekako izmicao do sad. Odgledaću ga ponovo jer mi se mnogo dopao.
Zapravo, odgledaću ga ponovo jer ništa nisam skopčao. I to od samog starta. Obično lako se uključim u priču, sad ili je sve potpuno spetljano ili mi ova sparina ne da da progutam sve to.
Ko je kome šta, ko tu koga sad spasava, koji je vremenski period, kako se veže priča u odnosu na prethodne delove... Zbrka živa, ispašće da je čovek stvorio terminatora koji je stvorio čoveka koji je stvorio terminatora.
Prelazim na Abota i Kostela, dušu malo da odmorim.
 
Jungle Cruise verovatno zato sto nema nista u zanru mi je podnosljiv cak sta vise i dobar.

Evo bas sada ide Mumija na FOX da se osvezim
 
Odgledao Jungle Cruise nije los, mogli su od ovoga serijal da naprave ali s manje usiljenog humora u pokusaju.
Na ovu foru "potrage za blagom konkvistadora" su mogli da naprave bar 30 filmova..
 
Ne bih volio nikoga da uvredim i o ukusima se ne raspravlja ali ne razumem Uncut gems da se nekome svidja. Neurotican film koji nisam imao snage gledati vise od 45 min a trudio sam se.
Uncut Gems je jako cudan, pomeren, sa agresivnim zvukom i 99% naturscika ali cist biser. Film koji me je naterao (kao sto sam ranije pisao) da poslednjih 20 minuta odgledam grickajuci nokte stojeci i opet uspeo da me oduva na kraju. Ne pamtim da mi je neki film izazvao takvu nelagodu i nemam zelju da ponovim taj rolokoster ali mi je drago sto sam ga gledao. Naravno, potpuno prihvatam da ce neko da ga ugasi i posle samo 5 minuta posto stvarno napada sva cula.
 
Evo bas sada ide Mumija na FOX da se osvezim
Imao si ovih dana i Jurassic Park trilogiju, čini mi se da je vrte iznova. Čudna stvar, kao klinac sam imao ljubičastu majicu sa skeletom dinosaurusa i naslovom Jurassic Park. Pre neki dan sam je se setio, smešno mi bilo što sam je svuda rado nosio a pojma nisam imao šta slika predstavlja.


Kad smo vec kod avanturistickih filmova - da li je neko gledao Diznijev The Rocketeer iz '91?
Davno beše, negde krajem 90-ih sam odgledao par puta, nisam znao da je skoro deceniju stariji. Sećam se da mi je glumac ličio na mladog Majkl Parea, nosio neku čudnu kacigu i njegove finalne borbe na Cepelinu sa nekim "rođakom" Zube iz 007 filmova.
Nije nešto posebno, mada mi je kao klincu bilo "cool". Eto, možda osvežim detinjstvo.
 
Odgledah i ja Jungle Cruise sinoć sa gospođom.

Sve ste već rekli plitko, usiljen humor, preglumljivanje, ja bih dodao i neočekivano ružan i neubedljiv CGI za film ovakve produkcije i budžeta, i to verovatno kao posledica pokušaja da se uštedi pa da se umesto RL maketa ili životinja koristi kompjuterska tehnologija i gde treba i gde ne treba. To rezultira time da i sam brod koji je jedan od glavnih junaka, izgleda neubedljivo, pogotovo ona scena kad Dvejn krpi rupe od mitraljeza po brodu, majko mila koliko je ono loše, a i životinje (zmije, žabe), čak i ženka leoparda kao jedan od glavnih protagonista su odrađene preloše.
O pozdainskim scenama (grad, trg, selo) da i ne govorim.

I sve bi se ovo nekako i progutalo imajući u vidu publiku kojoj je namenjeno, da su likovi bar malo simpatični i životni, a buntovna klišerizovana engleska bogatašica, njen homo brat i prerasli mačak u čizmama (Dvejn) to nisu. Tokom filma nemaju nijednu liniju teksta koja je simpatična ili smešna, a usiljeni nadimci "pants" i "skeepy" nisu zanimljive nikom starijem od dve godine, pogotovo što se tokom filma ponove u 100 scena.

Elem, Pirati sa Kariba od trećeg dela naovamo (tj. filmovi gde je Džoni u najvećoj depresiji, na najlošijem belom i na ukislom vinu) su deset u glavu za ovaj film...

Moja ocena 2/10 i to častim.
 
Џолт (2121)
Пааа... јес глумица да је драга из времена кад је била вампирица, али овај филм... Нит смрди нит` мирише. Можда јаких 4/10 Смешно је на крају када улази у стан, све изгорело осим картонске кутије у коју убацује нагореле слике из металне кутије
Због начина завршетка филма, могуће да одраде и наставак.
 
Terminator Geneza odgledan ponovo. :rolleyes:
Prvih 15-20 min je jasno, veže se na početak prvog filma. A onda sve naopako. Ona scena ispred portala gde se Kajl i Sara raspravljaju u koju godinu da idu, pa "Ćale" objašnjava tehnikalije paralelnih univerzuma - vrhunac besmisla.
Mada ideja da glavni heroj postane "Dart Vejder" nije bila loša, sve je nekako zbrljano.
Kajl od Džona dobije sliku Sare (Linda Hamilton), sreće Saru (Emilija Klark) u kombiju i konstatuje: "Ti si Sara".:LOL:
 

Prilozi

  • t2.jpg
    t2.jpg
    221.1 KB · Pregleda: 144
kako mislis Geneza?
 
ne, nego nisam cuo jos nikoga da Genesis prevodi Geneza :)
 
ne, nego nisam cuo jos nikoga da Genesis prevodi Geneza :)
Tehnički, nisi ni sad. Pročitao si.;)
"Terminator: Geneza" je naziv koji se prolamao TV-om kad je bila najava filma u bioskopima. Takođe se ista najava čula na Pinkovim kanalima u godinama posle premijere. Uostalom, Reprizna Televizija Srbije je objavila par tekstova, evo jednog:
Terminator se više ne vraća?

Čudi me da nisi opazio? Možda ne živiš u Srbiji ili jednostavno nisi obratio pažnju.
Meni je taj naziv ostao urezan jer para uši, a koristim ovaj naziv koji su mu "pametnjakovići" nadenuli zato što je film glupost kako god da ga krstiš. S druge strane, ako bih ga imao snimljenog na DVD-u, a to se neće desiti, budi siguran da ne bi imao taj naziv kao što npr. "Magnum Force" ne bih nazvao "Klopka za Inspektora Kalahana".
 
Da si rekao postanak, asocirao bih se u sekundi. Za genezu sam morao da porazmislim koji trenutak.
 
Da si rekao postanak, asocirao bih se u sekundi. Za genezu sam morao da porazmislim koji trenutak.
Wiki daje izraz "Postanje", prethodni je "Spasenje". Ne volim te biblijske izraze, a još može i stvaranje, nastanak, rađanje... Termina koliko hoćeš, kao i za "one" stvari, a još vučemo kašiku bez alternative.
Kad pominjem film "Spasenje", odgledao sam i njega da povežem priču na nastavak i meni nije delovao toliko loš kako ga zvanična kritika etiketira. Drago mi je da nije bilo paralelnih univerzuma i priča je dosta "pravolinijska". S druge strane glumci su dosta mehanički, tekst skoro bez emocija, nema drame. Neki zaplet bi dobro došao.
 

Prilozi

  • Salvation.jpg
    Salvation.jpg
    316.6 KB · Pregleda: 56
Planeta majmuna

odgledah sve filmove iz FOX-ovog opusa "Planete majmuna", neke prvi put (rebbot trilogy) a neke da se podsetim. sledi lista od najboljeg ka najgorem, prema mom mišljenju

Planet of the Apes (1968)
ubedljivo na prvom mestu. obavezna lektira

Rise of the Planet of the Apes (2011)
dobra priča, prvi iz reboot trilogy
majmuni su dobro prikazani

Dawn of the Planet of the Apes (2014)
nastavak prethodnog filma, priča se realistično nastavlja, majmuni su još bolje prikazani

War for the Planet of the Apes (2017)
poslednji deo reboot trilogy, priča sa rupama, previše CGI-ja, majmuni su prikazani otprilike kao u prethodnom filmu

u najavi je 4. film koji će raditi Disney

Beneath the Planet of the Apes (1970)
nastavak filma iz 1968. u kom je Čarlton Heston nevoljno glumio

Planet of the Apes (2001)
drugo viđenje poznate priče, mada su Timu Bartonu dobro skresali budžet. ovaj film ima ubedljivo najbolju masku i dosta su obratili pažnju na ponašanje majmuna. čak su i specijalni efekti solidni dan-danas.
kraj filma prati kraj romana
razmatrao se nastavak ali je Tim Barton definitivno bio protiv toga nakon saradnje na ovom filmu. interesantno je da je FOX 2-3 decenije nakon poslednjeg iz 1973. pokušavao da snimi sledeći "Planeta majmuna" film

sada slede poslednja 3 dela "originalne petorke", koji su u stvari ceđenje suve drenovine sa sve manjim i manjim budžetom. zanimljivo je što je reboot trilogy u stvari zasnovan na njima

Escape from the Planet of the Apes (1971)

Conquest of the Planet of the Apes (1972)
za ovaj film je zanimljivo da su snimljena dva završetka, orignalni koji je zastrašujući i ublaženi. tj. razlika je u zvuku na kraju, tj. u govoru

Battle for the Planet of the Apes(1973)


#####


...Has Fallen

odgledah ova 3 filma. dobra akciona razbibriga

Olympus Has Fallen (2013)

London Has Fallen (2016)
najnerealniji

Angel Has Fallen (2019)
jedini donekle realan

u najavi su još 3 filma
 
87e9827fab.jpg


Laka zabava u totalno Diznijevskom fazonu.
Ukoliko ste fan Pirata sa Kariba, svideće vam se i ovaj film.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno