Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam znao da je dno čim je Morbius ponovo počeo da najavljuje slom berzi i kripta. :D
Ne vredi, ne moze konja da ubode. Na 10K je najavljivao slom berze pa je na kraju usao ne daleeeko visoj ceni. Cim je krenuo opet da najavljuje sve je jasno ;)

Eno, ono sto kaze Zlatan iznad... Ne znam kako neko moze da bude bearish. Svake nedelje se milijardu dolara u kriptu ode u cold storage i ta akumulacija pojedinima nije apsolutno nikakav signal. Neverovatno.
A to za Amazon... Demantovali su ali i dalje im niko ne veruje, svi su u fazonu da necenda dizu cenu dok se ne nakupuju. Cinjenica je da zaposljavaju ljude za kripto kao sto je paypal radio...

Ja sam znao da je dno čim je Morbius ponovo počeo da najavljuje slom berzi i kripta. :D

Pih, prozivali su me tako i pred prethodni slom berze, pa gde su sad? A taj slom je bio mali i zaustavljen brzom reakcijom, da vidiš kakav će naredni da bude kad spiči ove ili sledeće godine.

Ja sam u kripto utrčao u decembru, možda i nesmotreno, kao u lokalnu fuksu bez kondoma, jer sam procenio da ćemo verovatno imati 6 meseci stabilne berze. Tih 6 meseci je prošlo i ja uopšte nisam siguran u narednih 6. I zato što se mene tiče, mali ulozi ovaj put, a ti slobodno skači, ako misliš da možeš da letiš.

Pazi, jednog dana ćeš svakako biti u pravu ali ti je tajming za sada 100% pogrešan. :D

Tajming je tačan, mi smo zapravo već prebacili termin. Leverage na berzama je oborio sve rekorde, smart money beži u bonds dok dumb money utrčava u stocks. Svi indikatori koji su tačno predvideli prethodne slomove su pozitivni, isti ljudi koji su tačno predvideli prethodni slom opet upozoravaju. Ovo je ona situacija kada Pera Kojot trči po vazduhu. Sve dok Kojot ne ukapira da je izgubio tlo pod nogama, on će nastaviti da trči. Može tako još mesecima, možda i preko godinu, ali kad više ne bude kupaca, pad je neizbežan, biće apsolutno brutalan i doneće nam novu eru stagflacije.

Ja sam bearish i bullish i izmedju. Ovi manipulisu sa cenama na Binance. Altovi na istom nivou kao kada je btc bio na 33k.
Nego, zamisli tek kada Apple udje u kripto pricu pa onda za njim i Samsung ;) Krajnji ishod bi mogao samo da bude stabilizacija kursa. Znaci da zakuca u mestu i ne mrda. Uh kad dotle dodje svi ce da prihvate novu valutu ;) i tada tek moze da bude taj slom berze :p

Tajming je tačan, mi smo zapravo već prebacili termin. Leverage na berzama je oborio sve rekorde, smart money beži u bonds dok dumb money utrčava u stocks. Svi indikatori koji su tačno predvideli prethodne slomove su pozitivni, isti ljudi koji su tačno predvideli prethodni slom opet upozoravaju. Ovo je ona situacija kada Pera Kojot trči po vazduhu. Sve dok Kojot ne ukapira da je izgubio tlo pod nogama, on će nastaviti da trči. Može tako još mesecima, možda i preko godinu, ali kad više ne bude kupaca, pad je neizbežan, biće apsolutno brutalan i doneće nam novu eru stagflacije.
Objasni mi samo zašto bi bilo ko kupovao bonds sa trenutnim kamatnim stopama? To je garantovani gubitak, pogotovo sa rastućom inflacijom.
A FED ne sme da podigne kamatne stope, jer je Amerika prezadužena i ne bi podnela da u sledećem ciklusu refinansiranja dugova mora da uračuna veće kamatne stope.

Objasni mi samo zašto bi bilo ko kupovao bonds sa trenutnim kamatnim stopama? To je garantovani gubitak, pogotovo sa rastućom inflacijom.
A FED ne sme da podigne kamatne stope, jer je Amerika prezadužena i ne bi podnela da u sledećem ciklusu refinansiranja dugova mora da uračuna veće kamatne stope.
mislim da se igraš sa vetrenjačama :) nema svrhe se objašnjavati sa njim. Istu priču vrti godinama

Meni samo nije jasno kako moze neko da kaze "tako moze trajati mesec ili godinu" pa samim tim celo predvidjanje nema smisla jer ako pricamo o vremenu u relativnom smislu cela prognoza kakva god da je apsolutno nema nikakvog smisla.

Ako ti je nick Morbius onda jesi upravu. Za njega vaze takve pravila.

BTC upravo nateze 42K i bilo bi lepo da probije i da se support napravi na 40K. To je ono sto ocekujem poslednjih par dana. Za sada deluje da ce biti para i volje da se probije to.

Ali samo na coinbase ,na ostalim menjacnicama cini mi se da nema tolko :)

Screenshot_2.png

Odgovor ti se sam nameće. FED je zapravo u pravu kad kaže da je sadašnja inflacija privremena. Znam, šok, kad neko toliko laže, ne možeš da veruješ kad kažu istinu. Mnogo puta sam ovde ponovio, za inflaciju nije bitno koliko ima para koliko je bitno u čijim su rukama te pare. Postoje tu razne analize, ali ne želim da se pravim pametan i postujem stvari koje su objektivno iznad mog poznavanja ekonomije. Umesto toga, evo šta Alessio Rastani uprošteno kaže na temu.

I stvarno mi nije jasno kako ljudi smatraju da će SAD dobrovoljno postati Argentina. Naša ekonomija potpuno zavisi od dolara kao svetske rezervne valute, hajde da uništimo dolar? Mislim da je takav stav nerealan.

Meni samo nije jasno kako moze neko da kaze "tako moze trajati mesec ili godinu" pa samim tim celo predvidjanje nema smisla jer ako pricamo o vremenu u relativnom smislu cela prognoza kakva god da je apsolutno nema nikakvog smisla.

Berza je nemoguća jednačina sa milion nepoznatih. Da sam ja jedini čovek na svetu koji može da je reši, budi siguran da ne bih bio ovde, već bih pijuckao šampanjac na Bahamima na svojoj super-jahti.

Niko živi ne može da kaže tačno kad će slom. Legendarni Michael Burry je recimo tačno predvideo morgage krizu iz 2008. i debelo profitirao od nje, ali je pogrešio datum kad će se slom desiti za preko godinu i po dana, što ga je umalo koštalo svega. I Burry kaže da je novi slom pred nama, inače.

Skapirao sam posle.

BTC je ostao na istom nivou kao juce ali su altovi malo krenuli, videcemo danas na koju ce se stranu prelivati. Ne bi bilo lose da BTC miruje danas ali ako predugo stoji ispitace se support sigurno.

I stvarno mi nije jasno kako ljudi smatraju da će SAD dobrovoljno postati Argentina. Naša ekonomija potpuno zavisi od dolara kao svetske rezervne valute, hajde da uništimo dolar? Mislim da je takav stav nerealan.
Pa svaka rezervna valuta tokom istorije do sada je imala rok trajanja. Nema razloga da verujemo da će sa US dolarom biti drugačije. Vreme mu je...

1627806247004.png

Citao sam malo La Prestige poruke. On je car. Rekao je za Ripple i Cardano da bi mogli da budu ok za hold. Sta mislite kakvu perspektivu imaju coini ciji je supply tako velik - 50 milijardi? Inace po prognozi uskoro bi moglo da se desi njegovo predvidjanje da Ripple krene na 20$ :)

Poslednja izmena:
Skapirao sam posle.

BTC je ostao na istom nivou kao juce ali su altovi malo krenuli, videcemo danas na koju ce se stranu prelivati. Ne bi bilo lose da BTC miruje danas ali ako predugo stoji ispitace se support sigurno.
Malo je nezgodan način kako ignore funkcioniše. Koliko god da sam zahvalan toj opciji, u ovakvim situacijama je nezgodno. Ja sam prvo pokušao da ukapiram da li se možda obraćaš nekome koga sam ja stavio na ignore..

Citao sam malo La Prestige poruke. On je car. Rekaoje za Stellar i Cardano da bi mogli da budu ok za hold. Sta mislite kakvu perspektivu imaju coini ciji je supply tako velik - 50 milijardi? Inace po prognozi uskoro bi moglo da se desi njegovo predvidjanje da stellar krene na 20$ :)

Ako ti imaš pristup La Prestige porukama kojima mi nemamo, napravi screenshot, pa podeli i sa ostalima. I ja držim dosta XLM-a i verujem u projekat, ali čak ni ja ne verujem da može na 20$. 😁 ;)

Izvinjavam se ne stellar vec ripple *** :) ali opet i on ima 50 milijardi supply
To je bas mnogo spram ovih sto su do 1 milijarde kao C98 koji mi se mnogo dopada itd
Evo nesto. Ipak je i stellar i ripple i cardano.. Morbius i tebe je pominjao ali to sada nije vazno :)

Prilozi

• Screenshot_20210801-104749_Chrome.jpg
    Screenshot_20210801-104749_Chrome.jpg
    113.4 KB · Pregleda: 204
  • Screenshot_20210801-104726_Chrome.jpg
    Screenshot_20210801-104726_Chrome.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno