Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^
Ja se bacio na Shield... :)

Btw Billions nikakva najava za novu sezonu?

^
Ja se bacio na Shield... :)

Btw Billions nikakva najava za novu sezonu?

Odlična serija

Malo mi je žao zbog svega što se desilo na kraju. Ipak sam mislio da je lojajlnost beuzslovna

The Shield me je toliko potresla na kraju pete sezone kada je Šejn ubio Lemanskog da sam pomislio i da prestanem da gledam. Fantastična serija.

Na žalost to je stvarni život. Ja još verujem u ideale.

Mladi član foruma će da odmori od foruma do ponedeljka, ovakav spoiler je nevidjen.

Izasao Netfliksov spin-off za Kingdom (korejska serija) u vidu filma Ashin of the North.

Meni se baš dopada Mare of Easttown, baš mi legla. U opšte nije napucana glumica. Skroz je zdepasta, namršena i puna problema :D

Počeo sam da gledam Babylon Berlin. Za sada mi se sviđa.
Mare je bas legao lepo
Priznajem, da me devojka nije nagovorila da krenemo da gledamo ne bih nikada bas zbog Kate Winslet ( Titanik i Leo :sick: ) a ona mi ispala najgotivnija. Bas takva rascupana, nadrndana (y)(y)

Ok je, moze da se odgleda.
Neka vrsta prequel-a serije i dopune za predstojecu 3. sezonu, deluje konfuzno ali se kasnije poklope kockice.

ako se secas cliffhanger-a sa kraja, ovo ga "objasnjava" tj dopunjuje i postavlja bazu za taj karakter u 3. sezoni

Masters of the universe: Revelation, preskočiti.
Serija je o muškobanjasto napravljenoj Tili koja ide kroz akcije sa svojim drugaricama. Znači ukinuli Hi-Mena, Skeletora, sve muške likove, izuzev kad treba neki flešbek.
Ocene su uglavnom 1,2 od onih koji vole originalni serijal i 10 od onih koji su oduševljeni sa girl power.

Serija je o muškobanjasto napravljenoj Tili koja ide kroz akcije sa svojim drugaricama. Znači ukinuli Hi-Mena, Skeletora, sve muške likove, izuzev kad treba neki flešbek.
Ocene su uglavnom 1,2 od onih koji vole originalni serijal i 10 od onih koji su oduševljeni sa girl power.
Slažem se, ja odgledao prve dve, i čim videh Tiline obrve ko u Marka Kraljevića, i vilicu Dolfa Lungrena, pomislih da će biti njesra. Prvi zagrljaj-dva sa drugaricom, i sve mi je bilo jasno.

Neću da kvarim uspomenu iz detinjstva.

Sa druge strane za ovaj Kingdom svaka preporuka. Korejci su baš impresivna civilizacija. A kako i ne bi bili non-stop kroz istoriju u klinču sa dvema mega-civilizacijama i kulturama Japanom i Kinom, i brdom civilizacijski ne tako razvijenim, ali zato vojno ubitačnim narodima-hordama, tipa Mongoli...

Ok je, moze da se odgleda.
Neka vrsta prequel-a serije i dopune za predstojecu 3. sezonu, deluje konfuzno ali se kasnije poklope kockice.

Prilično je ovo slabije od serije. Nadam se da nije indikator i najavnja srozavanja kvaliteta serije tipičnog za Netflix. Delovalo mi je kao da je pola budžeta otišlo na CGI životinje :)

Meni se više svidelo prvih 2/3 filma, gde zombija i nema, i više možeš saznati o odnosima raznih naroda koji žive na korejskom poluostrvu (ili žele da ga osvoje). Kao i o njihovoj organizaciji društva, kulturi... Ova preostala 1/3 filma koja je nabijena zombijima i akcijom je lepo uklopljena sa dešavanjima u seriji koja slede kasnije.
Razjašnjeno je kako je doktor saznao za mogućnost cveta genšeng biljke da diže iz mrtvih, sam postupak pripreme tela za uskrsnuće, a mi gledaoci smo saznali da je osveta bika motiv one koja mu je tajnu odala da to učini...
Nemam utisak da je kvalitet serije opao bar ne scenarija/režije/glume/produkcije, niti imam utisak da je CGI životinja nešto vau odrađen...

Ovo je i onako tizer/filer za 3. sezonu, mozda je cak i izbacen prinudno jer serija kasni.
Tako da ga ne vidim kao nikakvo merilo kvaliteta jer se do sada pokazalo da su radili fenomenalan posao sa limitiranim budzetom koji im je Netflix (kao po obicaju dao) dao + to su "sabili" u formatu od 6 kvalitetnih epizoda i ne razvlace na bespotrebnih 12.
Ako ista drugo treba kriviti Netflix jer su poznati po tome da sabotiraju svojom poslovnom politikom sabotiraju projekte.

^ 6 epizoda po sezoni, svaka sat vremena... I nisu ga baš sabili, jer mu po dužini ukupnog trajanja serije dođe kao 12-15 epizoda "normalne" dužine trajanja po sezoni...

Mislio sam u pozitivnom kontekstu i na to da nema "filer" epizoda koje bespotrebno razvlace seriju.
I sami producenti su rekli da je zbog budzeta koji im je omogucen, serija morala biti skracena - prva sezona je bas iznenadno presecena, tako da obe sezone deluju kao jedna. (rekao bih cak i kao zaokruzena celina, da nije cliffhangera na kraju)
A i serija generalno ne podleze standardnoj politici o raznovrsnosti i politickoj korektnosti koju Netflix gura, tako da je jos jedan veci plus i razlog za koji smatram da je mala verovatnoca da ce 3. sezona biti fail.

Ja sam se nadao bice okej, pogledao 5 minuta i ugasio. Za klinca fali CRO sinhro tako da ide pod led do daljnjeg.

Ja sam se nadao bice okej, pogledao 5 minuta i ugasio. Za klinca fali CRO sinhro tako da ide pod led do daljnjeg.
Bolje junioru nađi orginalne sinhronizovane Masterse.
Ako se sećate svaka epizoda je imala lepu pouku na kraju, nešto kao vaspitne i moralne smernice vezane za sadržinu epizode. Jako lepo...

Uf, nisam znao da je baš ovoliko loše
https://www.youtube.com/watch?v=u6GUGatFBLo

Pošto ne rade YT linkovi, u pitanju je review novog He-mana

Pogledao Masters of the Universe: Revelation. Navukli nas sa trailerim-a. Ovo je snimano za neke nove klince koji nemaju kontakt sa starim materijalom.
Ostaviću u spoileru jedno zanimljivo poredjenje.
LHVoxTO.jpg

Pa zavisi sta je pitanje? Koju bi da sobalis ili koju bi pored sebe u tuci? Serija nikako nije ni mogla niti treba da lici na onu od pre 30 godina. I dalje nisam napisao da je dobra ili losa, tako da nemoj da me spamujete molim vas.

Odgledao https://www.imdb.com/title/tt10795658/

Vrlo dobra i gledljiva japanska serija u Netflix produkciji, napravljena po manga serijalu.

Osnovna premisa serije je neka vrsta Battle Royale.
Naime, jednoga dana Tokio je iznenada opusteo.
U njemu je ostalo samo par stotina ljudi.
Niko ne zna kako i zašto.
Jedino što se zna je da preživeli moraju igrati razne igre (najčešće smrtonosne) koje im priređuju nevidljivi game master-i tzv. "delioci" koji na raspolaganju imaju čitav niz džidža-bidža kojima mogu naterati igrače da poštuju pravila (lasere, mine, zamke i sl.).
Za uspešno prelaženje igre preživeli igrači dobijaju nagradu - vaučer da u narednih par dana mogu živeti (jedan, tri, pet i sl. dana zavisno od težine igre koju su preživeli) i da za to vreme ne moraju ponovo igrati igru i rizikovati život (osim ako to hoće da bi sakupio vaučera i karata).
Igre se odvijaju na raznim mestima po gradu (hotel, lunapark, gradilište, muzej...) i mogu biti različite u zavisnosti od toga koji tip karte je nagrada (tako npr. pobeda u igri gde je nagrada herc karta podrazumeva izdaju saigrača (najčešće i njihovo ubistvo), tref i karo su misaona zagonetke i igre koje se mogu preći samo ako igrači sarađuju, pik igra fizičke snage...).
Takođe, kao nagrada za prelazak igre dobija se i karta za kartanje i među preživelima se priča da će igrač koji sakupi ceo špil karata moći da napusti igru.

Druga sezona je najavljena za ovu godinu, ali i odložena (što nikad nije dobar znak).

Uglavnom, prva sezona preporuka i laganih 8/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno