Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Da li je neko imao situaciju da osteti opticko vlakno u stanu, i koja je procedura ?

Uskoroc cu malo da renoviram (krecenje, negde tapete, itd..) i skroz je realno da vlakno negde dozivi prekid..

Ja cu da pozovem mts tehniku unapred, ali me zanima da li je jos neko imao slicnu situaciju i kako je prosao.
Zanima me koliko je trebalo izvodjacima da izadju na teren, kolilo je kostalo, itd..

Да ли се приликом инсталације оптике наплаћују следеће услуге?
То нико није споменуо.

Prilozi

• Screenshot_20210619-113658.png
    Screenshot_20210619-113658.png
    124.4 KB · Pregleda: 148
da ovo sitno po dinar dva, svakome naplaćuju, mi smo platili 7 dinara ukupno

Jel se vracaju opticki kablovi po raskidu?

@Envoy Ne, niti diraš ZOK (kutiju na zidu). To je deo Telekomove infrastrukture. Mada, možeš da poskidaš i baciš ako baš hoćeš.

Neki bilde promoter/operater MTS mi tako natuknu. Kao i to se vraca, mora da izadje ekipa da sve razmontira... Mislim da veze nema i da lupeta ali, obzirom da u poslu komuniciram/saradjujem sa inzenjerima Telekoma Srbije svakodnevno i da sam se svega negledao i naslusao, ne mogu tek tako da odbacim neciju suludu pricu je ipak dolazi od njih.

ZOK je u podrumu zgrade, pitam za kablove po stanu.

@Envoy Evo ja tvrdim da se ne vraća jer sam sa optike prelazio nazad na VDSL kad sam se selio, samo skineš ONT i vratiš ga. Možeš i patch kablić, ja moj nisam vratio jer sam kleptoman. Nema šta ekipa da raskačinje, taj optički kabl svakako ne mogu da upotrebe ponovo 🤣

U poslednje vreme mi je nesto usporio net, cak i pesme na YT-u seckaju, odradim speedtest posle duzeg vremena, ono ping cak 18 ms, a download brzina 240 Mb preko NS-a, a preko BG servera 325 Mb, a imam paket 400/160, i do nedavno mi je ping uvek bio 6 ms...ima li jos neko ovaj problem u poslednje vreme? Interesantno je da upload brzina je uvek 150 Mb, i nikad ne varira, dok download drasticno. Cudi me da ping sada toliko varira.

Zbog nedostatka montera sad kad raskidas ugovor moraš da odeš kod onog ko preuzima tvoju opremu i da njemu instaliras 😂

ne vraća se naravno, mada naravno da može da se koristi ta instalacija u stanu za npr drugog operatera, samo se splajsuje negde sa njihovim kablom gde je zgodno i tako poveze sa novom optičkom mrežom…

@ozzzy Jel koristiš WiFi? Ukoliko koristiš, probam sa gigabitnim Ethernet kablom i mrežnom karticom da se povežeš na ONT pa uradiš testiranje tamo sa SpeedTest desktop aplikacijom (može da se preuzme na sajtu ili u Microsoft Store).

Zbog nedostatka montera sad kad raskidas ugovor moraš da odeš kod onog ko preuzima tvoju opremu i da njemu instaliras 😂

ne vraća se naravno, mada naravno da može da se koristi ta instalacija u stanu za npr drugog operatera, samo se splajsuje negde sa njihovim kablom gde je zgodno i tako poveze sa novom optičkom mrežom…

Lik danas splajsovao na tri mesta i teglio merdevine kroz pozarne stepenice sve ukupno 20 spratova (vojna zgrada, svaki sprat drugi kljuc od ulaza na pozarne, subota... ne bi ja radio taj njihov posao nema sanse. Draza mi moja klimatizovana kanc u erportu :D

Bili smo u fazonu super samo utakne kabl u zok pored ali jok nisam ja te srece...

Jedno pitanje za vas iskusnije, devojka mi je u stanu koji izdaje imala supernovu i presla je na mts optiku, e sad ugovor od supernove se vodi na gazdaricu, a od mts na nju. Iz supernove nece da dozvole raskid ugovora jer su dva razlicita nosioca na ugovoru, i ako je adresa i broj stana isti. Jel postoji neko resenje?

Pa da ali nema osnova, jer se optika od mts vodi na devojku moju. O tome se radi

@palace Nikad nije bila priča lol. Mislim, zvanično, a to šta su promoteri, monteri i šalteruše lupale i mi ovde na forumu pisali ima istu težinu kao nešto što ti se ukazalo dok si gledao u pasulj. Konkretno - to su još uvek isti operatori, i ako je ugovor uzela sad, teško da će moći ikad da raskine gazdaricinu Supernovu. Eventualno ako ikad Telekom ponudi prelazak sa Supernova coax na MTS optiku to će morati gazdarica da uradi i tad će joj ugasiti ugovor. Žao mi je što vam se to desilo, ali za sada nema mrdanja.

Ja npr. nisam čuo za to. Možda su bili neki posebni dogovori sa aktiviziterima koji se moraju sklopiti unapred?

edit: čitaj šta je milan napisao

Ugovori se zaključuju na neodređeno vreme i mogu se (u skladu sa stavkama ugovora) raskinuti nakon isteka ugovorne obaveze, Sami ne ističu.

@ozzzy Jel koristiš WiFi? Ukoliko koristiš, probam sa gigabitnim Ethernet kablom i mrežnom karticom da se povežeš na ONT pa uradiš testiranje tamo sa SpeedTest desktop aplikacijom (može da se preuzme na sajtu ili u Microsoft Store).
Koristim WIFI. Cudno je sto npr. internet radi normalno, i kad ucitam utorrent, prestane da radi? Tj. torent nastavlja da skida, ali net ne radi ovako za bilo sta drugo. To nije do skoro bio slucaj. Kad ucitam VPN, nastavi da radi normalno...cim ga iskljucim, opet ne radi? Znaci nakon prvog pokretanja utorrenta se zezne net, i onda mi samo radi preko VPN-a dokle god ne resetujem komp/ruter? Odradio i fabricki reset, i opet sve isto...pitam li se da li je neki apdejt programa zeznuo nesto, ili ne znam ni sam.

tek što sam uveo optiku negde oko 10. juna, evo danas ništa ne radi, na nokia ruteru ne svetli ni link, ni auth, ni intenet naravno. ceo dan. prijavljeno, zahtev prosleđen i sad čekamo...

u nokia ruteru pokazuje WAN Failure : ISP TIME OUT, u logu "signal 15 received, terminate now". kad uradim reboot, piše failed.
zrenjanin je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno