Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno i najiskusniji sada mogu samo da nagadjaju idemo li ka 100k ili nas ceka hladjenje. Logicno je da nas uskoro ceka ozbiljnije hladjenje mesec dva i onda da se zavrsi cetvorogodisnji ciklus pocetkom sledece godine i da pocne sledeci tj bear. Nece valjda da guraju jos 10 meseci samo na gore. Ja od samog pocetka, prosle godine nisam verovao da ce ovako da krene bull, u onakvom haosu da tako krene oporavak ne samo kripta vec i berze. Ne bi se ni desilo da nisu zaustavili ponor silnim milijardama kojima su pokupovali sve zivo.

Nista se novo ne desava kratkotocno u narednih par meseci je moguci pad ..

Dugorocno ( 6+ meeeci se ocekuje rast )..

Ako ste kupovali od
februrara ili marta na vamo moze se desiti da u jednom momentu imate 20-40% manje od ulozenog, ali ako holdujete trebalo bi da zaradite na duzi period i da dobijete lepu priliku za prodaju u nekom momentu..

Pricam za BTC/ ETH/ LINK / ADA / DOT / LTC ( mada taj LTC ne volim )

Ne i za ostale coine poput DOGE - XRP i sta ti ja znam, a ima mnogi dobrih za koje ja ne znam..

Ako dodje do pada to gledajte kao na sansu da se dokupite.
Mislim da je ovo jedan od boljih saveta za pocetnike.
Svaka cast

Vazduh trepti kao da nebo gori.
Sprema se oluja.
Ovo nikako nije finansijski savet!

BTCpatern.png

BTCpatern-Bump-And-Run.jpg

Po pitanju optimizma verovatno sam gori od SAJ a(ako je to ikako moguce) :)ali po pitanju mernih jedinica se ne slazemo. Ja sve merim prema BTCu a on prema dolaru.U tom kontekstu sam skloniji ETH u. Onda kada eth dosegne 0.1 BTC , mogu razmisljati o izlasku. Btw. mislim da uskoro dolazi i SAJ ovo vreme, sudeci po volumenu. Za pocetak bi mogao da odskoci do 0.008.Dakle skoro da se duplira. Ipak je LTC u odnosu na BTC i ETH u duboko negativnom trendu.Zato imam tek nekoliko LTC i to vise radi tradinga
Videla se akumulacija. Doduse video sam akumulaciju i kod LTC (u odnosu na ETH)pa mrka kapa. :cool: Moguce da ceka sledeci mesecni candle pa da im se svima na.ebe keve.U svakom slucaju LTC razresenje ocekujem u narednih desetak dana, kako po pitanju ETH , tako i po pitanju BTC

ETH je sada vodeći indikator za kretanje cena. Pre par dana kad je BTC probio "trougao" na dole napravio je fake out, otišao jako na dole i onda još jače na gore, dok je ETH sve vreme ostao u okviru trougla dok nije probio na gore.

Poslednja izmena:
Svi su bili u pravu. Probio na dole, krenuo jako dole, vratio se u trougao, probio na gore i krenuo jako gore. :)
TA daje samo verovatnocu da ce se nesto desiti na osnovu analiza cena iz prethodnog perioda. Tako su se tokom posmatranja kretanja cena razlicitih imovina tokom stotina godina uocili obrasci koji se ponavljaju. Dobro ju je znati i pratiti ali ne treba se drzati TA kao pijan plota. Sto je lakse manupulisati trzistem to je i manji znacaj TA.

Eth 0.0499

Ja se vratih jutros sa onih 80% u eth, uz male gubitke. Imao sam priliku da uzmem 5% ali mi to nije bilo dovoljno, tako da sam platio 5% da se vratim u kolo.
Oprosti mi moj ethe, bio sam neveran

cemu zurba ponovo ce dole, prodao juce pa cekam da padne ako padne padne ako ne padne ne padne trougao kocka X

IMG_20210428_222703.jpgKako sam postavio order svaka mi dala. Prosli put mi za brucu nije zakacio XPR i LTC, sad sam ovo uhvatio (pod uslovom da krene na dole) sam vrh. Da jos malo nastelujem nisan ima da gadjam kao Vasili Zajcev 😉.

Sad ja malo maštam ali biće zanimljivo videti reakciju ljudi ovde na benču na nekim žestokim ath btc-a na nivoima preko 100k 🙂.
Tu će i verujem i najjači se zapitati "should i sell now" 🙂

Apsolutno niko :)

Ko ti garantuje da ce rast da se nastavi narednih 6 mjeseci?
Nema ovde garancija, samo verovatnoca.
Mogao bih da citiram x tehnickih parametara koji kazu da ce bull da potraje,isto tako mozes ti da citiras neke druge koji kazu suprotno.
Na kraju svako veruje u onu verovatnocu koja mu se svidja i odgovara mu.

Ja sam kasno usao, februar,mart. Uzeo sam solidne coine u koje verujem long term. Ako i sad sve padne,cekam mirne duse iduci bull, naravno ako ga bude.
A svakako se minimalno nadam sezoni altova da bar bude jos x2-x4

Velika je verovatnoća da će ETH da izvrši veliki veliki outperfom nad BTC-om. Probio je trend na gore u paru + kada eip 1559 krene live, biće ~$50M manje dump-a po danu i mnogo više će ETH-a ići na staking što na kraju znači veoma malu cirkulaciju na menjačnicama, oni koji se razmišljaju da ga prodaju, moje je mišljenje bolje nemojte.

ETH kida, Bitman je upregao asic-e, diff skace. I tek ce da skace, to gura cenu gore i potpuno je predvidivo. Ustvari ETH se sam ponasa potpuno predvidivo i to je normalno. U principu svi ce jacati kao BTC-u kako vreme bude odmicalo. Ali nece ni BTC samo stajati, kad skoci bice variranja pa ko kako uhvati.

Da, napravili su dosta prostora za cenu Eth, moze jos duplo, ako se gleda na zaradu od rigova i asica.

Da, napravili su dosta prostora za cenu Eth, moze jos duplo, ako se gleda na zaradu od rigova i asica.
ETH moze duplo ali on ce lagano skakati. Ima svoj lagani tempo i ne staje.
S druge strane LTC sedi zalepljen za BTC. Jednom je iskocio iz trougla kad je otisao na 330 i posle toga je BTC pao i povukao sve dole. Hitno ce morati jos jedan proboj ka 300+ pa onda run ka ATH.

I ja mu kazem ali ne slusa nas, iskreno pripremio sam se na zivciranje oko LTC-a ali nisam mogao da predpostavim da ce bas toliko da nas cedi. :)

Za LTC koliko god da se spremis psihicki on ti zivce rastegne jos malo. Mislio sam da ce malo lakse ici ovog puta ali neko ima drugacije planove.
Nema sumnje da ce krenuti, samo je pitanje trenutka. Ovo je bas za istinske ljubitelje mazohizma 😁
Racunao sam da ce krenuti do sada ali kad god da krene dobro je. Ako pomislim da je LTC lose krenuo samo pogledam BCH i Dash i bude mi lakse :)

Ako btc testira 35k, ltc ce 100$ tako da u tom slucaju nije nemoguce da ode x10.

Šta mi preporučujete za štek na duže staze. Rešio sam svakog meseca da pazarim za 200/300 dolara kripto valute kao vid štednje.
Pre dva meseca sam pazario za 200 dolara ETH kad je bio 2000 i ADA za 100 dolara kad je bio 1.0. To sam procenio da će rasti stabilno. Posle zakačio koronu pa nisam ništa radio, a ovog meseca bih uložio 300 dolara. Nemam nameru da prodajem/kupujem već samo da štekam. Tako da za par godina imam neku solidnu količinu kripta. Ili da sačekam sa kupovinom neki pad (od kako sam kupio recimo - ADA došla do 1.46 pa u jednom trenutku pala ispod 1.0, sad je preko 1.30)

Navijam za Polygon i ono što rade za eFeerijum mrežu. Ono što sam ispratio je da im se sve više projekata priključuje. Ako ovako nastave, dugoročno gledano, nema zime za njih. ;)
MATIC ~100% UP za nedelju dana :love:

MATIC-29-04-2021-1400h.png

Ada ,danas ada afrika , uskoro ce testnet + mainet na leto + adaswap , vec cekaju preko 100 projekta da predju na ada ekosistem,ocekujem boom kao bnb mozda i flipovanje :)

Ako pomislim da je LTC lose krenuo samo pogledam BCH i Dash i bude mi lakse :)

BCH je napravio rast preko 70% zadnjih mesec dana sto je vise nego duplo od LTC-a za isti period, u jednom trenutku je bio registrovan rast preko 120% kada je skocio na 1200usd pa se korigovao, no, kako god svaki novcic ce jos da raste kako stvari trenutno izgledaju na trzistu. Moje misljenje je da nema brige za coin-e poput njih in the long run kako god sagledali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno