Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

uzmi X
ja sam skoro uzeo S i video sam da sam trebao X, vise memorije ima

npr da instaliras app za DOT pojede ti pola memorije

Zanimljivo istraživanje koje je sproveo Nomics u Americi. Relevantno? Ko će to znati. :)

Постоји ли неки начин да "упослим" стари лаптоп да зарађује неки коин? Скупља прашину, па што не би нечему служио, конфигурација је слаба, i5, nvidia појма немам која, али је бар проток добар.

Ne da ima ikakvog smisla i isplativosti.

Zapravo, postoji, Idena.

Morao bi da probaš, ali ako nije tipa deset godina star, trebalo bi da radi kako treba.

Зар није идена активно коришћење, решавање оних слагалица или шта ли су већ?
Мени пала још глупља идеја на памет, а видим после није само мени, запазих на редиту. Скрипте за коришћење brave browser-а, и добијање око 1 BAT-а дневно. Можда би за Србију то било мање, али и то се да заобићи. Свакако 30 комада таквог новчића ми је сасвим океј.

Kad tako kažeš, jeste aktivno korišćenje, ali treba ti ~dva sata mesečno. Dva puta po pola sata da napraviš flipove (rebuse, slagalice, kako god :)), i dva puta po pola sata za validaciju.

Ili, jednostavno, skripta :D

Zapravo, postoji, Idena.

Morao bi da probaš, ali ako nije tipa deset godina star, trebalo bi da radi kako treba.
Zapravo da ima smisla i isplativosti ne postoji.
A ima stotine razlicith coina koji moze da "kopa" samo da bi "kopao".

Постоји ли неки начин да "упослим" стари лаптоп да зарађује неки коин? Скупља прашину, па што не би нечему служио, конфигурација је слаба, i5, nvidia појма немам која, али је бар проток добар.

Jedino Monero (XMR) da kopaš.

Зар није идена активно коришћење, решавање оних слагалица или шта ли су већ?
Мени пала још глупља идеја на памет, а видим после није само мени, запазих на редиту. Скрипте за коришћење brave browser-а, и добијање око 1 BAT-а дневно. Можда би за Србију то било мање, али и то се да заобићи. Свакако 30 комада таквог новчића ми је сасвим океј.
Ja skupljam bat ovde u Francuskoj, i mesecno se skupi oko 6BAT, jos nijednom nisam dobio onaj poklon revard od 30BAT a vec dva meseca skupljam

То је баш мало с обзиром на то да се Француска добро котира, мада са растом вредности БАТ-а смањује се и број реклама.

Zdravo, da li neko ima iskustva sa crypto visa karticom? Za koliko stize u SRB i slicno? Ili imate neku drugu da preporucite?

Po ko zna koji put, jedina kripto kartica koja može da se poruči u Srbiju je Crypterium :)

Na ovo pitanje sigurno svi znaju odgovor, sam ja ne :):
Nije mi baš najjasnije, ako postavim order na npr. cenu 12.00 a ponuđene cene budu 11.99 pa 12.01, šta će se pre realizovati?

Order za šta, prodaju ili kupovinu? Ako je za prodaju, realizovaće se 12.01 (tj recimo ako si stavio da prodaješ 100 novčića po 12.00, a neko hoće da kupi 40 komada za 12.01 - > taj njegov order će kompletno da se ispuni, a tebi ce ostati 60 novčića u orderu za prodaju i 480.40 usd/eur ili koja je već valuta u pitanju). Onih 11.99 će i dalje da stoji.

Za kupovinu je suprotno.

Ako sam dobro shvatio, taj koji kupuje kupiće od mene po ceni koju je on zadao (a koja očigledno može biti i veća od moje). Preostalih 60 novčića i dalje ostaju na mojih traženih 12.00 a sledeći kupac može da bude i na 12,02 a možda iskoči u međuvremenu kupac i na 11,99 ?

Ne nego ce kupiti automatski po najnizoj - tvojoj cijeni.

jel drzi neko HBAR hederu? uzeo sam nesto sitno, deluje da ima potencijala...

Zdravo, da li neko ima iskustva sa crypto visa karticom? Za koliko stize u SRB i slicno? Ili imate neku drugu da preporucite?
Samo Crypterijum mada i tu ima problema sa isporukom.Meni prva kartica nije ni stigla (cekam vec 4 meseca na nju) a uredno sam platio 15e...
Opet sam porucio pre par dana pa da cemo da vidimo dal ce da dodje ?A crypto.com jos uvek ne salju za Srbiju ...

Prilozi

• cryptocom.jpg
    cryptocom.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 44
Order za šta, prodaju ili kupovinu? Ako je za prodaju, realizovaće se 12.01 (tj recimo ako si stavio da prodaješ 100 novčića po 12.00, a neko hoće da kupi 40 komada za 12.01 - > taj njegov order će kompletno da se ispuni, a tebi ce ostati 60 novčića u orderu za prodaju i 480.40 usd/eur ili koja je već valuta u pitanju). Onih 11.99 će i dalje da stoji.

Za kupovinu je suprotno.

Ne nego ce kupiti automatski po najnizoj - tvojoj cijeni.

Hvala, sad je jasnije.

Kad sam kod toga, koja je strategija ispravna kod povlačenja u stable coin, USDT, BUSD, USDC ili možda nešto četvrto...

Jel probao neko ove Nemce, Bitwala ? Vidim nema fee niti za odrzavanje ni za bankomate.Jedino uzimaju 1% za trejd btc/eth u fiat.Pise da je podrzana Srbija.

Hvala, sad je jasnije.

Kad sam kod toga, koja je strategija ispravna kod povlačenja u stable coin, USDT, BUSD, USDC ili možda nešto četvrto...
Zavisi za sta ti treba, ako je za futurse na binance moras USDT, ako je samo za trejd BUSD parovi nemaju trading fee, ali vise coina ima u USDT odnosu

Pisalo se ranije, tj pitalo sta je najbolje za transfer sa menjacnica uz najmanje fee. Pored LTC meni je najbolje TRX, sa TRX walleta na binance 0fee.

Pozdrav ljudi, novi sam u svemu ovome oko kriptovaluta, pa bih imao nekoliko pitanja za ljude koji imaju volju da mi pojasne. U zadnjih par dana dosta sam citao i gledao na YT kanalima i koliko toliko sam shvatio o cemu se radi. Posto trenutno zivim i radim u Italiji a tako ce biti i u buducnosti, imam fina primanja, i odlucio sam se na ovaj korak sa kripto, volim ekspermentisati i igrati se pa i zaraditi ne bi bilo lose :) Za pocetak, imam na umu da ulozim neke svoje pare za kupiti valute koje ne kostaju mnogo tipa ADA,HOT itd. U opticaju je da kazemo u startu nekih 200€ uloziti pa sledeci mesec bih jos.
Ima li, tj moze li biti kakve koristi od toga u nekoj buducnosti?
Racunar imam ryzen 5 2600 sa gtx 1070ti, mozda bih i njega uposlio, samo sto je cena struje ovde kod mene 0,22 centa pa ne znam da li se isplati?
lep pozdrav

Ko hoće da izgubi pare, pump u 19h danas na Binance:

11april2021-Binance-Mega-Dump.png

Nazad
Vrh Dno