Kakva ti je to investicija da platis nesto 600 evra i onda cekas sledecih 6 meseci da je otplatis, pri tom da molis Boga da cena ne padne, jer svaka fluktuacija cene ispod tih 100 evra mesecno ce da ti produzi otplacivanje.
Pored svega navedenog, nemoj da zaboravis kako ta karta od 600 evra, koja vec ima dobrih 3-4-5 godina starosti iza sebe, fino je izakana za to vreme (igranjem ili kopanjem; mada koliko vidim po KP, nijedna 480/580/1070/1080 karta nije sluzila za kopanje, sve redom su sluzila za igranje i to prilicno casual, verovatno povremeni Solitaire ili eventualno Tetris), davno izasla iz garancije... moze bukvalno da rikne svakog trenutka. Jos jedan faktor, prilicno bitan - mozda i najbitniji. Onda propade investicija u momentu.
Da ne budem totalno maliciozan i kazem da zelim svakome ko kupi te i takve karte, sa toliko "staza" i starosti iza sebe, a za toliko sumanute pare - da im crknu same od sebe, vec nakon par dana.
2 giovanni:
Pod 1: 75000 dinara koje si naveo nije 500€.
Pod 2: Suludo, da... suludo je i tih 75K, kao sto je i tih "projektovanih" 3x vise sada/ubuduce. Mada mislim da debelo preterujes, kako sa cenama tako i sa tim intervalom.
Suludo... i suludije, hajde da tako kazem, da se pojasnim kako bi bolje razumeo moju poentu.
Pozajmio si kartu? Odlicno, pravi potez si napravio u ovom trenutku. Iskreno to mislim. Nisi pukao precenjenih 75K u tom trenutku, kao sto neces ni sada za jos precenjenijih 50-100-150% vecu cenu.
Ne daj Boze da rikne - kupi neku kartu,
bilo koju kartu da ti baca sliku (zakljucujem da nemas integrusu), sto jeftiniju. Kakav crni 1660, zaboravi. I to je precenjeno, naravno.
Bilo sta kako bi ti komp bio operativan. I cekaj, pare su u dzepu, ne daj nikome od alavih u citavom lancu od proizvodjaca do maloprodaje... proci ce i ovo jednom.
Onda kupi kartu koju zelis u tom trenutku, po nekoj MSRP ili ceni pribliznoj istoj... pa uzmi preko firme pride, oslobodi se PDVa.