Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Узео сам скоро, тј скоро ми је стигла поштом трака за волан, доста добра, а цијена је реда 8-9е, толико сам је ја платио, а сада видим на овом огласу да је мало скупља. Углавном вјерујем да се може за наћи у другим радњама за горе написану цијену, а дајем препоруке за њу, пријатна је под руком баш, фин материјал.
Линк - https://www.aliexpress.com/item/1005001682621831.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dnALxc1

Мислим да код нас нема у радњама нешто овог квалитета за ову цијену, ако има пишите, ваљаће као резервна..
 
deluju interesantne, ja koristim Deda tape 1090din i ne ceka se mesec-dva shipment :)
 
Za te i slicne pare ima da se kupi mnogo bolje od kineskih traka.
 
Narucio sam nedavno preko subotice cube mtb sa bike discount.de . dosao zagreban u kutiji. Odma sam ga stavio na oglas. Ako nekog zanima.....

 
Pisao sam na prosloj strani u vezi bajsa za nekog pocetnika sa skromnim budzetom koji bi bio pocetni korak ka nekom triatlonu i sasvim slucajno otvorim cikloberzu na konto Miegovog oglasa i nadjem sledece.


Ne razumem se u marke pa samim tim ni ne znam koliko je avenue dobra opcija za pocetak, ali mi se bajs dopao na prvu loptu. Da li bi vredelo otici i probati ga ili da potraziti nesto drugo? Koliko je cena dobra i da li vredi cenjkati se?
 
ako ti se dopada, idi pa ga vidi uzivo, mozes lepo pregledati bicikl, videti da li nesto skripi itd

malko mi je velika cena za taj groupset, mada sad kad pogledam oglase na CB neki traze i vise novca za losije ili slicno...
 
Poslednja izmena:
Sora/altus je sada normalno za 300-350 eur. Drugarica kupovala i ja se sokirao. Manjak sverca uvoza zajedno sa povecanom potraznjom.
To je jos i dobro. Kada vidim koliko ima tourney bajseva u ovom rangu. Vecina prodavaca ni ne napise grupu, nego samo shimano. Odmah vidim koliko je sati
 
ako ti se dopada, idi pa ga vidi uzivo, mozes lepo pregledati bicikl, videti da li nesto skripi itd

malko mi je velika cena za taj groupset, mada sad kad pogledam oglase na CB neki traze i vise novca za losije ili slicno...
Pogledacu bas a i nije obaveza kupiti po toj ceni. Ako ne bude hteo da spusti potrazice se nesto drugo. X
Sora/altus je sada normalno za 300-350 eur. Drugarica kupovala i ja se sokirao. Manjak sverca uvoza zajedno sa povecanom potraznjom.
To je jos i dobro. Kada vidim koliko ima tourney bajseva u ovom rangu. Vecina prodavaca ni ne napise grupu, nego samo shimano. Odmah vidim koliko je sati
Sta bi bila najbolja kupovina u tom nekom cenovnom rangu od 300-350€? Da li su (sora/altus) dobra opcija ili treba traziti neku drugu kombinaciju?
 
Najbolja kupovina je najbolje sto nadjes u tom trenutku. Tako je sa oglasima. Mozda neko postavi xtr za te pare ne znajuci za situaciju. Opet, dzaba i xtr ili dura ace ako su neispravni.
Vidim da je jako popularno prodavati bicikle sa "losim" groupsetom i najjeftinijom hidraulikom. Valjda se naloze ljudi da je to tako bolje.
Ja licno vozim tiagru sada (jer sam uzimao nov bajs), ali kada bih uzimao polovno, ne bih isao ispod 105 serije ili slx u mtb grupi. To neces naci za 350eur.
 
Ponosni vlasnik ktm speed rc 4.0.. Xt, slx, rockshox 100mm prednji i manitu srednji amort. Stvarno izdrzljiv bajs, vozio sam ga po najvecem krsu i nikad problem nisam imao. Gume su Noby nic 2.10 tubeless.. Samo redovan servis..
 

sta kazete za ove kineze? :) ne kapiram samo kako je do 80kg taj tocak onda nije duplozidni

inace ovo je po meni kul ponuda https://metalflex.rs/?s=Oxygen&product_cat=0&post_type=product

ima i 29' za 26100.... jedino sto se nema je 200 e :D
meni ovo prvo kinesko lici na neki deciji bicikl

ako si iz NS grad ce davati subvencije za kupovinu novog bicikla, 10000din za 700 bicikala
 
Jedino sto mislim da mora da se bude prijavljen na ns adresu
 
Pozdrav, da li je neko kupovao nešto sa sajta Mojabicikla.rs? Samo sam kod njih uspeo da nađem da ima na stanju menjač i par sitnica, pa da vidim ima li ko iskustva sa njima. Hvala :)
 
Samo da znaš ako nešto nema na stanju kod većih prodavaca oni to mogu da naruče od uvoznika ili iz svoje veleprodaje
 
wireless shifting se polako spusta medju sire narodne mase

 
ja koristim ovo

 
Nisam do sada pratio ovu temu, možda neko može da mi pomogne.

Tast ide u penziju, pa umesto sata, da kupimo nešto što mu je potrebno. Trenutno vozi neki old school bike iz osamdesetih. Ono što smo zvali, klasičan, muški bicikl.

Čovek je visok preko 180, mora i adekvatna visina bicikla, neophodna korpa, može i napred i pozadi. Može i bez menjača ili samo zadnji.

Cena, otkud znam, 200eur, ali nije problem ni 30-40 hiljada dinara, ako pravi razliku. Nemam vremena za čekanje, potreban mi je do sledećeg vikenda.
Neki predlog?
 
Novo ili polovno? Slaba je ponuda, polovno bez provere uživo je jako teško preporučiti, pride cene bicikla divljaju od Korone.
Od novih, a da vredi npr. Polar Shadow (njega u XL veličini), ali on je najjeftinije 48k rsd (ako ga ima negde uopšte trenutno), plus korpa ili paktreger. Ova prodavnica (Blizanci) prodaje i neke (poljske valjda) Cross bicikle (kod njih je 52cm uglavnom XL) koji imaju i neke zanimljive modele sa Shimano Nexus menjačem, npr. Cross Citerra.
Od polovnjaka, OK prodavac je Fahrrad sa Cikloberze, on ima par modela, ali moralo bi sa njim da se provere tačne dimenzije (veličina u cm je dužina sedalne cevi, a to nije precizno):
Međutim, sve polovno je na rizik.
 
Ne, nikako polovno. Poklon za penziju i verujem da će da kaže "ovaj će da mi traje dok sam živ" :)
Mora novo.

Čovek ima Astru, kupio novu pre 12-13 godina, mislim da ima tipa 30.000km na satu. Verujem da je biciklom prešao više.

Ovaj Cross deluje bolje. Jednostavnije.
Ima i blatobrane, a on vozi i po kiši, tako da je to obavezno. Jedna od blagodeti života u ravnici, svako može svuda da stigne biciklom :)

Korpe se mogu naknadno montirati na neke nosače?

Pre nekoliko dana smo dogovorili poklon i umesto da sam otišao to da kupim dok je napolju bio minus, dočekam 20C, ne možeš da pridjes prodavnicama bicikala od gužve.
 
Korpa može praktično na svaki bajs, za paktreger treba da ima rupe pozadi, mada, mislim da svaki treking ili city bicikal ima rupe za kačenje.

Shadow je bolji i sigurniji sa veličinom. Cross ima više opreme, ali sve se to može naknadno da stavi. Ne mogu na Cross sajtu da nađem ovaj Citerra model, možda bude mali. Ima samo noviji model, ali nisam siguran da li je ista geometrija.
Koja je preciznija visina tasta, 180 ili bliže 190?
U svakom slučaju, treba i prodavnica da se pozove da se vidi ima li ga uopšte na stanju i da daju preciznije veličine.

Ris Cycling ima razne modele na sajtu, piše i da ih imaju na stanju, ali to ne znači puno. Ima i tu zanimljivih modela:
 
Poslednja izmena:
koje ulje za podmazivanje lanca preporucujete iz planetbike-a?

ja koristim ovo


Bas danas u toku voznje, pitam prijatelja, covek koji je presao Srbiju uzduz i popreko, nema planine na koju se bajsom nije popeo, u amaterskom biciklizmu celi zivot, bas cime da cistim lanac i kojim uljem da podmazujem
Ok, oko ciscenja to i onako vec tako radim, mada nisam skoro je je lanac nov, prao sam celi bas cesce i cist je, ali oko ulja sam se dvoumio.
Uglavnom sam ga podmazivao kvalitetnim motornim uljem, ali ono se brzo zaprlja i pocrni lanac, pa je ciscenje teze i duze traje.
Na pitanje koje ulje, rekao mi je da on koristi silikonsko, sto cu i probati, ali nikako teflonsko.
U ovom slucaju cu poverovati njegovom iskustvu.
 
Ova prodavnica (Blizanci) prodaje i neke (poljske valjda) Cross bicikle (kod njih je 52cm uglavnom XL) koji imaju i neke zanimljive modele sa Shimano Nexus menjačem, npr. Cross Citerra.
Не разумијем се у нове бицикле баш, али сам чуо све похвале за Cross-ове бицикле, и да су екстра у односу уложено-добијено (боље од Каприола).
Такође сам чуо да су Бугари у питању, да је то њихова марка.

Ако је и то истина... онда стварно људи драги... на шта смо ми спали кад чекамо увоз бицикала из бугарске а не можемо сами да их састављамо.
Застава пре оних 10ак година када је поново стартовала производњу, боље да су се одмах преоријентисали на бицикле .... са аутима се видјело да неће ићи.
 
Odlicna zamena za bicikl star 40 godina :)

Akcija je do 31.3.

Korpa nešto malo preko 700 din.


korpa_bicikla_mesto_svetlo.jpg
 

Prilozi

  • 22.png
    22.png
    996.4 KB · Pregleda: 41
Mali ram, mislim da ce bajs koji vozi da duze traje od ovog novog.
 
Ok, ja imam preko 180 cm i imam 26cu (nije mi mali ram) vrlo slicnu koja traje uz odrzavanje x godina. Nisam profi kao pojedini, ali meni završi posao odlicno. 25 ti-Ada sezona tu oko 1000 km.
 
Što se tiče podmazivanja lanca ima u risu ulje sa voskom (mislim da je to) i to ću kupiti sada kada budem uzimao lanac, 1000 dinara je bočica. Radnik mi je pokazao njegov lanac i puno je čistiji i nije "masan" kao moj od teflon spreja
 
Nazad
Vrh Dno