Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlučio sam da kažem SBB-u, ali i generalno televiziji zbogom, pa bih da pitam nekoga ko je ovo već prošao za par saveta kako da prođem proces razvoda sa provajderom što bezbolnije.
Prvenstveno, ako može “mapa puta”.

Ако ти је истекао уговор, у пословници предаш захтев за раскид. Ако није, плаћаш разлику или ако су они мењали цене тј правила уговора раскидаш без пенала.

Potpišeš u poslovnici zahtev za raskid ugovora. Dobiješ primerak, sa listom opreme koju treba da vratiš 30 dana nakon potpisivanja zahteva.
Posle 30 dana (ja sam par dana pre), odeš, vratiš opremu, I opet dobiješ potvrdu da si vratio opremu. Gledaj da sve platiš do tog momenta, može i na licu mesta.
Posle par dana, uđi na mojSBB, napravi SS da duguješ 0.
Ja I dalje imam pristup portalu mojSBB, prošlo je nekih 5 meseci.
Imam samo MTS Box 2 (optika plus fiksni), koristim pozajmljeni EON smart TV nalog (nude ljudi ovde na forumu), i ništa mi ne nedostaje. Koristim i IPTV.

Hvala svima na savetima.
Ako se vodi na suprugu, pretpostavljam da mogu sa ovlašćenjem koje je notarizovano ja da završim?
I ja ću na optiku, Box2 (net+fixni), najjači 400/160, TV ide u zaborav.

Vidim da za IOS nema Tidal za nas region. Ne znam preko cega ce ga pustiti ali bi meni samo mobilna aplikacija bila od koristi.
Besmisleno je koristiti app store za ios za naš region kad nema mnogo većih aplikacija. Napravi acc za USA i vozi.

Ja ne mislim tako, imam ja i za drugi region ali nemam potrebu. Cega nema, bez toga se moze😉. Ne potresam se ja sto neko nece da uzme moje pare,njihov problem. Ima alternativa i to nekoliko. Doduse ako to progura Sbb, resice oni to s njima. Videcemo kako su zamislili to.

I ja mislim da ako već dobijaju sbb korisnici to da koriste moraju omogućiti za naše prodavnice aplikaciju.

Hvala svima na savetima.
Ako se vodi na suprugu, pretpostavljam da mogu sa ovlašćenjem koje je notarizovano ja da završim?
I ja ću na optiku, Box2 (net+fixni), najjači 400/160, TV ide u zaborav.
Verovatno imaš potrebe za tom brzinom. Imaj u vidu da paket možeš da menjaš na veći, u bilo kom trenutku, ali ne i na manji. Ja sam zato odabrao 200/80, sa namerom da probam, pa da menjam. Za sada je više nego dovoljan, ni jednog momenta nisam uočio nikakav pad brzine (gimnazijalka, studentkinja ETF, i nas dvoje koji uglavnom radimo od kuće).

Код мене црче Д3 мини, из чиста мира. Преко ноћи.

Naravno da su bahati zamalo monopolisti koji koriste sve načine da izvuku što više profita i održe što bolju poziciju na tržištu. Uključujući tu i sopstvene 'nezavisne' medije. Zato me i čude pojedinci koji ih brane kao da su plaćeni za to.

Koliko vidim na putu su i da HT(hrvatski telekom) ne produzi saradnju sa njima.

Treba uvek citirati obe strane.

Poslednja izmena:
Stav duge strane je standardan, svi drugi se nekako dogovaraju, samo siroti N1 ne može nikakav dogovor da napravi sa bilo kim.

Ми немамо битне информације о њиховом стању и намерама и можемо само да нагађамо.
Pa, kad bi se malo vise interesovao imao bi te infomacije: scenario je isti: SBB trazi dva tri puta visu cenu po korisniku za svoje kanale nego drugi strani distributeri; to, naravno, poslovni partner odbije a oni se onda zale kako taj partner vrsi diskriminaciju njihovih kanala i kako on, taj partner, ne zeli SBB kanale i vrsi cenzuru! I onda nastane prepucavanje sa OBE strane. Taj isti princip se koristi i u Srbiji i u Hrvatskoj. U Srbiji se tako kreira politiki problem, a u Hrvatskoj to rade da bi izvrsili pritisak na drzavu da promeni zakon o medijima. Naime, u Hrvatskoj nije dozvoljeno da internet i TV distributeri mogu imati svoje kanale, a to SBBu ne odgovara, naravno, jer tako ih moze davati samo drugim tv distributerima na koriscenje.
Nema na cemu. :p

Koliko vidim tražili su istu cenu kao i do sada za ugovor na 3 godine ili ugovor na 6 meseci i besplatno jer se tamo očekuje novi Zakon o elektronskim medijima. A1 im je ponudio nižu cenu za ugovor na 3 godine. I Srbija i Hrvatska su banana države gde se svaka vlast svojski trudi da ih kontroliše, samo što je kod nas mnogo gore.

A1 i HT traze nizu cenu zbog toga sto je SK izgubio prava na neke lige. Koliko sam upucen A1 je ovih dana potpisala ugovor sa Arenom i zamenice SK kanale sa Arenama.

Bane, moj post se odnosio na kanal N1. Verovatno svi znamo da je to CNN-ov kanal za ovo područje. I znamo kako CNN transparentno izveštava, bar je tako bilo i to smo dobro osetili, mala je verovatnoća da se o tome nešto promenilo.
Zato i dalje stoji da nemamo dovoljno informacija, nemamo one bitne, ova prepucavanja su luk i voda, bacanje prašine u oči.

Ni tamo, ni ovde nije problem SK, već N1 i Nova.

Ala su skresali kvalitet slike..
Alal im za HD sliku..:mad:

Prilozi

• sshot-2021-03-28-[1].png
    sshot-2021-03-28-[1].png
    3.3 MB · Pregleda: 136
  • sshot-2021-03-28-[2].png
    sshot-2021-03-28-[2].png
    1.8 MB · Pregleda: 136
Ne razumem bas najbolje ove slike gore....pre bih rekao da sa Hardwareom nesto nije u redu.
Kod mene je F1 danas bila besprekorna slika, i HD, a narocito 4K.

Kod mene 4k primetno mutniji..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno