Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The adoption is just started!
Da li postoji sansa da je ovo sa namerom uradjeno, on jutros objavio, za do 24h krece ludacka kupovina i ode cena(ne mora na 75k,moze do sadasnjeg Ath, malo iznad) ... i kroz par dana je obori na cifru o kojoj mnogi pricaju tipa 48-50k?Isto tako nekim postom..

Ne znam ali ako ode naglo gore i opet se odbije samo ce nagrditi altove....bolje lagano da raste
Malo sam se igrao sa futursima i oni svaki njegov cim mi opali stoploss na altove

Da li postoji sansa da je ovo sa namerom uradjeno, on jutros objavio, za do 24h krece ludacka kupovina i ode cena(ne mora na 75k,moze do sadasnjeg Ath, malo iznad) ... i kroz par dana je obori na cifru o kojoj mnogi pricaju tipa 48-50k?Isto tako nekim postom..
Pa takve glave kao što je Elon, ništa ne rade slučajno, trust me ;)
Pisao sam neki dan o petku i CME fjučersima.

Iskreno, očekivao sam dump bar do 50-52k, ali ga nije bilo. Znači da se kupuje na veliko.

A te cifre o kojima mnogi pišu i očekuju ( čitaj - veliki twitter influenseri i kripto youtuberi ) u većini slučajeva ne vidimo.

Ovo sam teslom definitivno nije dovoljno da otera cenu na 100k, ali do sadašnjeg ATH - vrlo verovatno.

Ako se razmišljaš šta da radiš, onda ne diraj ništa. To je u većini slučajeva najbolja odluka.

Ja sam u longu i čekam svoje targete ( 62-65k i 70-75k )

Pa takve glave kao što je Elon, ništa ne rade slučajno, trust me ;)
Pisao sam neki dan o petku i CME fjučersima.

Iskreno, očekivao sam dump bar do 50-52k, ali ga nije bilo. Znači da se kupuje na veliko.

A te cifre o kojima mnogi pišu i očekuju ( čitaj - veliki twitter influenseri i kripto youtuberi ) u većini slučajeva ne vidimo.

Ovo sam teslom definitivno nije dovoljno da otera cenu na 100k, ali do sadašnjeg ATH - vrlo verovatno.

Ako se razmišljaš šta da radiš, onda ne diraj ništa. To je u većini slučajeva najbolja odluka.

Ja sam u longu i čekam svoje targete ( 62-65k i 70-75k )

Uradio sam sta sam uradio i dosta... u manjku 10% u coinu a u plusu $ kad se gleda... svakako zadovoljan sam, cenu cekam kroz BTC ili $... odnosno BTC>USD.
Prebacio sve na wallet.... vise ne eksperimentisem 😐
Mogao sam jutros jos 5% uvecati saldo u coinu ali sam cekao i cekao i pomerao buy order ali dzabe, ***** objavi tvit i sve. krene gore, da ne ispadnem iz voza bez karte, oprostio sam se od tih 5%(ukupno 10%).Sad cu bar mirno spavati za razliku od prethodnih par dana...
JEDINU NEDOUMICU IMAM i DILEMU.... da li je realno ocekivati opet kad BTC dodje do pika i do nekog dumpa kao i od 17.12.2017.-07.01.2018. tih 15-20 dana totalno ludilo Altova ili je te godine bio izuzetak koji se vise nece ponoviti?

To je za loženje mase, vi ovde treba da budete pametniji i par koraka ispred njih. To što se Musk napalio na BTC realno ne znači ništa, tip je praktično avatar za trenutni asset balon. Majkl Sejlor je dokazani lopinger, platio je milionske kazne za nameštanje cena. Batali što takve "institucije" trče u kripto.

Fundamentalno, ništa se nije promenilo. Ovo je i dalje balon koji će da završi kao i ostali asset baloni. Ne zanositi se, pratiti tehničku analizu i ostati hladnokrvan, da bi iz ovoga izašli punih džepova.

Mass adoption je fakticki predstavljen sa paypal-om. 26M trgovaca koji rade sa paypalom i koji primati kripto. Takodje i Visa koja ce poceti sa kriptom sto otvara vrata prakticno svuda. To su vesti koje dugorocno znace. Naravno, svako ovako krupno i zvucno ime koje odluci da direktno prima BTC je veliki plus.

Ova trenutna situacija a pogotovo pisanja ovde me jako podsecaju na period kada je btc 2018 jurio od 18k na dole. Svi su kulirali downtrend chart, cekali novi top, kupovali "dip", a on je tonuo svake nedelje sve sigurnije.

Ova trenutna situacija a pogotovo pisanja ovde me jako podsecaju na period kada je btc 2018 jurio od 18k na dole. Svi su kulirali downtrend chart, cekali novi top, kupovali "dip", a on je tonuo svake nedelje sve sigurnije.
Situacija nije ni približno ista. Veliki diktiraju cenu, a sada veliki ulaze i podržavaju kripto.

To je za loženje mase, vi ovde treba da budete pametniji i par koraka ispred njih. To što se Musk napalio na BTC realno ne znači ništa, tip je praktično avatar za trenutni asset balon. Majkl Sejlor je dokazani lopinger, platio je milionske kazne za nameštanje cena. Batali što takve "institucije" trče u kripto.

Fundamentalno, ništa se nije promenilo. Ovo je i dalje balon koji će da završi kao i ostali asset baloni. Ne zanositi se, pratiti tehničku analizu i ostati hladnokrvan, da bi iz ovoga izašli punih džepova.
Naravno da je balon ali balon moze jos mnogo da se naduvava pre nego sto pukne. Kao i kod svih ostalih balona tek kada pukne mozemo sa sigurnoscu da potvrdimo da je balon postojao. Nije vise cilj uvuci u igru prosecnog Amera nego investicione fondove i milijardere. To pokusavaju Saylor i Musk i ostali koji su u igri. Rade direktno za nas dzep, tako da mogu biti lopurde i sta god hoce, ne vredi da glumimo lazni moral.
Ako pogledamo prvu stranicu ove teme, Saj je pisao na 140 da je balon. Ali je i dalje tu jer je shvatio kakva je ovo igra. Jedina mana mu je sto je i posle 8 godina u braku sa ltc, a pojavile se mnogo mladje i lepse. Ltc pokusava estetskom hirurgijom da im parira al ne ide zasad.
Poslednju recenicu 100% podrzavam, ne treba biti ni alav jer ne mogu biti svi u profitu. Stavise, vecina ce na kraju da ostane kratkih rukava.

Ako udju veliki, a ulaze , nista nece biti kao pre , pa ni baloni. Sto se tice nase lepotice kozmetika radi cuda a i photoshop, s tim sto ce ovde biti photofinish

Ko su to svi?

Pa ako ti se tako čini, onda je ova cena odlična da izađeš skroz iz kripta i uživaš, zar ne?
Na greškama se valjda uči, pa zato nemoj da praviš istu grešku ponovo ako si je već napravio 2018-te, simple :D

To što je većina nas bulish, ne treba da te dotiče uopšte.
Niko od nas ti neće platiti stan, račune, gorivo, hranu itd... zar ne?

Ako slušaš sve šta ljudi pišu ovde i po telegram grupama, twitter-u itd, onda si u ozbiljnom problemu :)
Post automatically merged:

Ja dao par eth za glk 220. *** sitotinjska g klasa. Ko j... teslu
To too.. teslu bih vozio do pijace eventualno.
J.b.š auto na baterije, ali Musk-u skidam kapu za hrabrost / ludost :D

Mass adoption je fakticki predstavljen sa paypal-om. 26M trgovaca koji rade sa paypalom i koji primati kripto. Takodje i Visa koja ce poceti sa kriptom sto otvara vrata prakticno svuda. To su vesti koje dugorocno znace. Naravno, svako ovako krupno i zvucno ime koje odluci da direktno prima BTC je veliki plus.
Ma da, slažem se da je tada predstavljen, ali je poenta pravog uvođenja kripta ta da nema nikog između ko će da te odere za provizije i ima uvid u tvoj balans...
PP samo hvata priključak, ali je i dalje skup za ono što pruža u vezi sa kriptom.

Mislim da su to uradili samo da bi napumpali cenu svojih akcija.
Sad je pitanje zapravo koliko ljudi uopšte i koristi PP da bi plaćao kriptom.

Ja odavno nisam koristio PP, pa iskreno ni ne znam da li i kako zapravo funkcioniše to što su navodno uveli.
Ako je isto kao na SKRILL-u, onda je to samo radi klepanja klijenata na fee-ju :D

Mislim da sada, kad je Musk probio led, priključiće se sigurno još mnogi veliki igrači ( čitaj - APPLE, AMAZON, MICROSOFT itd...) To nam može poterati cenu do 100k, mnogo brže nego što

Poslednja izmena:
Ma da, slažem se da je tada predstavljen, ali je poenta pravog uvođenja kripta ta da nema nikog između ko će da te odere za provizije i ima uvid u tvoj balans...
PP samo hvata priključak, ali je i dalje skup za ono što pruža u vezi sa kriptom.

Mislim da su to uradili samo da bi napumpali cenu svojih akcija.
Sad je pitanje zapravo koliko ljudi uopšte i koristi PP da bi plaćao kriptom.

Ja odavno nisam koristio PP, pa iskreno ni ne znam da li i kako zapravo funkcioniše to što su navodno uveli.
Ako je isto kao na SKRILL-u, onda je to samo radi klepanja klijenata na fee-ju :D

Mislim da sada, kad je Musk probio led, priključiće se sigurno još mnogi veliki igrači ( čitaj - APPLE, AMAZON, MICROSOFT itd...) To nam može poterati cenu do 100k, mnogo brže nego što

Znam da ne pratis YT i nazovi trgovce itd.... ako imas par minuta, pogledaj, zanima me tvoje misljenje. Inace pump kao i u januaru kada je twitovao BTC... covek lepo objasnio i ponovio da se ne ulazi sad u trejd..

Znam da ne pratis YT i nazovi trgovce itd.... ako imas par minuta, pogledaj, zanima me tvoje misljenje. Inace pump kao i u januaru kada je twitovao BTC... covek lepo objasnio i ponovio da se ne ulazi sad u trejd..

Pa ako je lepo objasnio, što je bitno moje mišljenje :D
Rekao sam X puta šta mislim o njima i o njihovim " prognozama ", a i napisao sam šta ja radim, pokazao pozicije, kao i šta očekujem :D

Kad ti youtjuberi urade isto, onda ću možda i početi da ih gledam 😂 ( čitaj - NIKAD )

Ovog lika sam pratio jedno par nedelja na YT i odustao. Sve zna sta je bilo juce. Za sutra kaze ili ce dole ili ce gore. Sutradan kad radi klip ispade da je bio u pravu 🤣
Budalastina.
Da ne bude zabune, ne ocekujem da predvidi buducnost i da nas xy pratilaca svaki dan pravi lovu jer nam je predvideo buducnost i podelio sa svetom ali najmanje koristi sam imao od ovakvih likova. Moje licno iskustvo i misljenje.

Samo sam pitao za misljenje jer on ne iskljucujwle, bar jos ne, opciju da se spustimo na 49-50k gde ima ordere za kupovinu, nesto preko 1 BTC.... obzirom da su ovde svi za raketu i da je definitivno dump prosao l. Bo, nema veze... gledajte na to, kao da nisam ni okacio klip 😉

Ko su to svi?

Pa ako ti se tako čini, onda je ova cena odlična da izađeš skroz iz kripta i uživaš, zar ne?
Na greškama se valjda uči, pa zato nemoj da praviš istu grešku ponovo ako si je već napravio 2018-te, simple :D

To što je većina nas bulish, ne treba da te dotiče uopšte.
Niko od nas ti neće platiti stan, račune, gorivo, hranu itd... zar ne?

Ako slušaš sve šta ljudi pišu ovde i po telegram grupama, twitter-u itd, onda si u ozbiljnom problemu :)
Post automatically merged:

To too.. teslu bih vozio do pijace eventualno.
J.b.š auto na baterije, ali Musk-u skidam kapu za hrabrost / ludost :D
Nije tema ali sam pre par dana provozao BMW i3. Malac sa 170 konja na baterije. Moj glk reži kad dam gas, 205 konja... ali ovaj malac na baterije je totalno ludilo, zlo i naopako... Dodjes gajbi, ukljucis ga u struju i po skupoj struji ga napunis za novih 160-180km za 300din... ***, buducnost dolazi... Da mi je neko rekao pre 10 godina da cu u kaficu izvaditi wallet, zakaciti na telefon i za 5min postati vlasnik mecke rekao bi mu da lupa.

Nije tema ali sam pre par dana provozao BMW i3. Malac sa 170 konja na baterije. Moj glk reži kad dam gas, 205 konja... ali ovaj malac na baterije je totalno ludilo, zlo i naopako... Dodjes gajbi, ukljucis ga u struju i po skupoj struji ga napunis za novih 160-180km za 300din... ***, buducnost dolazi... Da mi je neko rekao pre 10 godina da cu u kaficu izvaditi wallet, zakaciti na telefon i za 5min postati vlasnik mecke rekao bi mu da lupa.
Kapiram sve, ali o ukusima ne vredi diskutovati :D ipak sam i dalje za G.

Koliko sam čuo i video, teslu možeš puniti i free na njihovim punjačima ( ima ih valjda nekoliko i kod nas ) i to za pola sata - sat - dva valjda, jer su turbo punjači ( ne drži me za reč ).
Svakako podržavam ko voli, a i sve spram mogućnosti naravno.

Ipak smo svi u kriptu samo zbog tehnologije 😂

Ja ne znam zašto bi neko danas kupio jedan Tesla model 3 u full konfiguraciji za 1 BTC, ako za par meseci može da ga dobije za pola BTC?

Ja ne znam zašto bi neko danas kupio jedan Tesla model 3 u full konfiguraciji za 1 BTC, ako za par meseci može da ga dobije za pola BTC?
Bitcoin paid to Tesla will be retained as Bitcoin, not converted to fiat currency.

Bitcoin paid to Tesla will be retained as Bitcoin, not converted to fiat currency.
Ne kontaš, Tesla model 3 danas košta oko 55 000 dolara. Recimo da je to približno 1 BTC. Ja dam taj jedan BTC i dobijem kola. BTC za 3 meseca ode na 90 hiljada dolara, ili možda 200 hiljada, nemam pojma. I sad će Tesla model 3 za meseca da košta 200 000 dolara? Hoće šipak. Što znači da sam ja moja kola preplatio.

A šta će Tesla i Ilon Mask posle da rade sa tim bitkoinima, to me iskreno zabole. Kad im jednom legnu na wallet, to je njihova stvar, ja nemam ništa od toga što će oni da ih drže i neće da ih prodaju, moja kola neće da zadrže vrednost u BTC, koju sam ja njima platio.

Ne kontaš, Tesla model 3 danas košta oko 55 000 dolara. Recimo da je to približno 1 BTC. Ja dam taj jedan BTC i dobijem kola. BTC za 3 meseca ode na 90 hiljada dolara, ili možda 200 hiljada, nemam pojma. I sad će Tesla model 3 za meseca da košta 200 000 dolara? Hoće šipak. Što znači da sam ja moja kola preplatio.

A šta će Tesla i Ilon Mask posle da rade sa tim bitkoinima, to me iskreno zabole. Kad im jednom legnu na wallet, to je njihova stvar, ja nemam ništa od toga što će oni da ih drže i neće da ih prodaju, moja kola neće da zadrže vrednost u BTC, koju sam ja njima platio.
Isto tako i ode na 20k...
Oni nude samo opciju, sto je veliki korak napred za kripto

Ti si auto platio $55K. Sve posle toga te ne interesuje. Kako ce oni da oplode tvoj (sada njihov) novac je njihova stvar.
Platio si ga 1BTC i za godinu dana ce isto kostati 1BTC. Ako mislis da ce BTC vredeti vise, ne kupuj auto nego HODL.

Ja msm da ti nisi mene razumeo, samo sam citirao post. Po meni... 1 auto = 1 BTC ili 0.5(od volje) .... covek ima milijarde, svesno to radi. On ce kostati 1 BTC i da je on 55 i da je 14k 😁 on sebi moze da priusti da saceka 1-2 godine sa "nazovi gubitkom" kroz odnos $ ali nakon te 2 godine, on ce naplatiti sa kamatom x3, x5.
Ti u tom momentu hoces Trslu od 100k$ ali ti se ne placaju provizije, plasis se da se nadjes licno sa nekim da mu prodas BTC a hoces kola... jedna od opcija.

Taj auto će za par meseci koštati pola BTC, jer on ne može da veže cenu svojih proizvoda za BTC. Ako bi to uradio, brzo bi bankrotirao, pošto će većina ljudi i dalje da kupuju za dolare i neće da preplaćuju njegove igračke. Ima i drugih proizvođača na tržištu, nije on jedini.

A inače na ovoj temi su sve tehnološki pioniri i bitan im je samo napradak tehnologije, niko ne gleda čartove i ne računa zaradu u dolarima i evrima. Sigurno.

Taj auto će za par meseci koštati pola BTC, jer on ne može da veže cenu svojih proizvoda za BTC. Ako bi to uradio, brzo bi bankrotirao, pošto će većina ljudi i dalje da kupuju za dolare i neće da preplaćuju njegove igračke. Ima i drugih proizvođača na tržištu, nije on jedini.
Jedini za sada pokazao myda+money koliko se da primetiti... nije on lud. Znas kad imas SVE i hoces jos vise 😉
Taj bankrotirati nikad nece...

Poslednja izmena:
"Cigo, jel volis ti palacinke?"
"Pa... voleo bih!"

Tako i ja, vrlo rado bih kupio Teslin auto za 1 BTC, pa posle nek skace koliko hoce.

Salu na stranu: Das preduzimacu unapred 100.000 evra za stan u zgradi koju zida. On od tih para finansira izgradnju 2 sprata u istoj zgradi. Kada se zgrada zavrsi, hoces li da dobijes 1 stan ili 2 sprata? Oba kostaju isto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno