Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Bitno je jer nisu mogli da ubace u LK,a obrazlozenje je upravo to sto sam rekao.Tako je meni receno.

Onda nisu umeli da odrade jer su drugacije procedure za LK izdate ranije. Meni je izdata LK 2013 i imam sertifikat u trajanju od tri godine.

E, hvala puno...
Posto sam podneo zahtev, pa da odradim sve od jednom.
reci mi da li znas, da li su dovoljne samo uplatnice, jer koliko sam shvatio, za sve one koji imaju biometrijsku staru , ne moraju da podnose izvode iz drzavljanstva i maticne knjige...
Taman posle praznika ce biti manje od 6 meseci do isteka, pa cu da menjam i LK i pasos...

Onda nisu umeli da odrade jer su drugacije procedure za LK izdate ranije. Meni je izdata LK 2013 i imam sertifikat u trajanju od tri godine.
Gde se može videti do kada važi sertifikat? Je l' 3 godine standardno ili zato što ti 2023 ističe LK, a ti uzeo prošle godine?

E, hvala puno...
Posto sam podneo zahtev, pa da odradim sve od jednom.
reci mi da li znas, da li su dovoljne samo uplatnice, jer koliko sam shvatio, za sve one koji imaju biometrijsku staru , ne moraju da podnose izvode iz drzavljanstva i maticne knjige...
Taman posle praznika ce biti manje od 6 meseci do isteka, pa cu da menjam i LK i pasos...

Samo pokazes uplatnice i to je sve. Ako je sa cipom ne treba nista vise osim uplatnice.

Kul, kul, hvala...

A ovo za placanje...
Pa mogli su da stave na sajt e-uprave, da mozes pa platis to tamo direktno karticama..
Vidim da imaju pregled placenih uplatnica i slicno, kad se klikne " + " , ali nema nikakvih dodatnih opcija...

Moja žena ima LK iz 04/2014, zakazala termin u MUPu za sertifikat, otišla, I vratili je, ne može na taj čip, samo LK posle 08/2014. Novi Beograd

Gde se može videti do kada važi sertifikat? Je l' 3 godine standardno ili zato što ti 2023 ističe LK, a ti uzeo prošle godine?

Manager User Certificates > Personal > Expiration date.

Sad vidim vest sto je salecg postavio, ja sam izgleda uhvatio poslednji voz za "stare" LK. Bas bezveze sto ljude vracaju, nisam imao pojma. cert.PNG

Moja je izdata 21.05.2014. Prošle godine su me šetali par dana, pola MUP-a se izredjalo i nisu uspeli. Kažu mora nova... Digitalno doba!

Moja žena ima LK iz 04/2014, zakazala termin u MUPu za sertifikat, otišla, I vratili je, ne može na taj čip, samo LK posle 08/2014. Novi Beograd

Koji smor, ja izvadio LK 18.7.2014. :D Da li moze sad da se izvadi nova LK i da se trazi sertifikat, ili moram da cekam da dodje 2024. godina?

Može, pogledaj nekoliko postova iznad, čovek tražio istovremeno izdavanje i nove LK i sertifikata
Edit: post #360

Hvala hvala :)

Ako sam do sada na e-uprava imao nalog sa username i password pa sada dobio lični elektronski sertifikat da li mogu nekako da upgrade-ujem nivo autentifikacije uz pomoć sertifikata na istom useru?

Samo se uloguj sertifikatom.

Ako sam do sada na e-uprava imao nalog sa username i password pa sada dobio lični elektronski sertifikat da li mogu nekako da upgrade-ujem nivo autentifikacije uz pomoć sertifikata na istom useru?
Samo se logujes gde pise sa el.sertifikatom i to je to.

Da li neko moze da proveri da li mu opcija “Izdaj podatke” radi za reaktivacinu 2Waya?

Pozdrav svima, zanima me može li se preuzeti potvrda o prebivalištu i boravištu sa elektronskim sertifikatom?
Sa ovom dvofaktorskom autentifikacijom je moguće videti podatke iz centralnog registra (probna opcija), između ostalog tu su i ti podaci, ali ne mogu da preuzmem te podatke.
Ako bih mogao da preuzmem to, u smislu da je validno, to bi bilo jako dobro, pa ako neko ima informaciju molim da mi odgovori. Hvala!

Da li je iko ikad dobio mail za reset passworda sa euprave?

Sam sebi da odgovorim.
Poslao sam im print screenove pitao sta da pokusam jer izdavanje ne radi i dobio odgovor da idem u postu.
Sjajno :D

^ Prvo sam to pomislio, ali kad sam se pokušao registrovati (ponovo), obaveštavaju da već postoji aktivna registracija sa tim JMBG i email adresom. Dakle moja prethodna registracija, koju fakat nisu obrisali. Međutim, pošto user i šifra ne funkcionišu, pomislio sam da tražim reset šifre, ali mailovi za reset uopšte ne stižu.

Pozdrav svima, zanima me može li se preuzeti potvrda o prebivalištu i boravištu sa elektronskim sertifikatom?
Sa ovom dvofaktorskom autentifikacijom je moguće videti podatke iz centralnog registra (probna opcija), između ostalog tu su i ti podaci, ali ne mogu da preuzmem te podatke.
Ako bih mogao da preuzmem to, u smislu da je validno, to bi bilo jako dobro, pa ako neko ima informaciju molim da mi odgovori. Hvala!
Nažalost to još nije implementirano, za sada su podaci postavljeni da korisnik proveri podatke pre puštanja u rad centralnog registra stanovništva.

^ Prvo sam to pomislio, ali kad sam se pokušao registrovati (ponovo), obaveštavaju da već postoji aktivna registracija sa tim JMBG i email adresom. Dakle moja prethodna registracija, koju fakat nisu obrisali. Međutim, pošto user i šifra ne funkcionišu, pomislio sam da tražim reset šifre, ali mailovi za reset uopšte ne stižu.
Nemaš kvalifikovani sertifikat?

Nemam... Imam onu user i pass varijantu...
Jedino što mi pada napamet je da skokneš do MUP-a po sertifikat ukoliko imaš ličnu kartu sa čipom, besplatno je izdavanje sertifikata na šalterima MUP-a pa da onda se logujes kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i uradiš merge naloga ili da kontaktiraš eupravu...

Je li aktuelno još ovo da onaj ko je imao nalog na lpa ranije može sad ako se registruje na E upravu da dobije podatke za dvofaktorsku autentifikaciju bez odlaska u neku poštu/LPA gde bi dobio te podatke ? Da otvorim za oca nalog u tom slučaju...
Samo da potvrdno odgovorim na svoj upit. Danas odradih ovo na očevom nalogu, znači svako ko je imao ranije nalog na LPA može da dobije ID korisnika i registracioni broj preko opcije ''izdaj podatke''. Bez odlaska u poštu/lpa, a mi ostali na koje se ne vodi porez moramo u jednu od te dve ustanove ako želimo da koristimo dvofaktorsku autentikaciju.

Hvala svima koji su o ovome zborili još pre mesec-dva.

Gde se nalazi ta opcija? Ja sam imao ranije i ne dozvoljava mi bez odlaska u postu .

Gde se nalazi ta opcija? Ja sam imao ranije i ne dozvoljava mi bez odlaska u postu .
Uloguješ se sa mejlom i pass onda ideš na tvoje ime u gornjem desnom uglu, ispod opcija moja euprava, pa onda sa leve strane pojave se tri opcije ti ideš na eid i kad na to klikneš videćeš sa desne strane ekrana opciju izdaj podatke, klikneš na to i popuniće ti se podaci u dva pravougaonika, te podatke posle ubacuješ u mobilni telefon u aplikaciju consentID, dalje radiš po uputstvu sa sajta.

Ja sam bas tako uradio i ne postoji polje 'izdaj podatke'...

Vrh Dno