Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam stigao da proverim ali pre Android firmware update nije radilo naravno ako se ne obriše update za Android TV Remote Service app, kad se to odradi onda radi(lo). Ne koristim pa ne znam... ni voice search a boga mi ni sam Eon box :D
 
Ne radi glasovna. Opet preko android remote radi.
 
Burazer je na preko windows prodavnice instalirao eon program i odusevljen je jer eon na ovaj nacin radi bolje nego ikad :)

Hvala puno na savetu!

Ja sam pre par dana imao update za eon daljinski, ali nisam probao da li sada rade glasovne komande

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
E ovako, situacija je sledeca. Razgovarao sam sa njihovom naprednom tehnickom podrskom i objasnio problem. Momak mi rece da je poslednji update uradjen kako bi mogli preko remota da se prikljuce na eon da bi resili eventualni problem sto je i demonstrirao na meni. Medjutim nisu se nadali da ce on da dovede do toga da zeznu glasovnu komandu ovog puta skroz i da joj nema pomoci. Naravno on je pokusao da izbrise azuriranje remote servisa, ali malo sutra, default verzija je sad problematicna 4.1 i vise tu nista ne pomaze. Zahvalio se na ukazanom problemu i prenece hitno svojim nadredjenim za ovaj problem. E sad jos samo da sacekamo da oni srede taj probem. A koliko cemo cekati, eeee to je pitanje za milion. :) Ovde je problem do frimvera daljinca 99% ako radi preko moba sa android remote control aplikacijom. Daljinski radi proverio na drugom boxu koji jos nisam na srecu azurirao. I primetio sam jos jedan mali bug kod novog azuriranja, pojacavanje iz skroz smanjenog da kazem na prvi sledeci nivo, jedan klik na daljincu, pojaca, bar mi se cini malo vise nego sto treba. Na drugom boxu koji nisam azurirao je manji nivo zvuka na ovom prvom nivou. Sve u svemu ne azurirate na ovu novu verziju androida, na SDMC korisnike mislim.
 
Za njihov remote pristup te malčice slagao pošto taj "rac" app su uvalili kroz Eon "platforma" update kao data app još negde u septembru/oktobru 2020. sad je nakon Android firmware update-a to "samo" postala system app da ne može da se obriše :D Doduše negde u to vreme je optrilike i prestao da radi voice input? :D :D :D

Nego napiši kako je izgleda taj demo kad se kačio na tvoj box? :D
 
Poslednja izmena:
Da zvuk ke sad jaci. Morao sam da smanjim ton na tv-u sa nekadasnjih 15 na 7 da ne bi bilo toliko glasno. Nekad sam i ton na samom boxu morao da pojacavam oko polovine, a sad je jedva malo iznad nule.
 
Ko je dobio Live TV Channels aplikaciju, da li možete da proverite da li mogu da se skeniraju kanali u okviru aplikacije?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Pa da bi skenirao bilo šta moraš da imaš provajdera / backend koji je kompatibilan sa Live TV Channels app. SjBB za Eon naravno nije implentirao to da se kanali mogu dodati u taj app. Pričam o SDMC Eon boxu i OTT režimu rada, mada čisto sumnjam da je odrađeno da i DVB-C mux može da se skenira i importuje... Čak šta više čini mi se da je neko testirao i tvrdio ranije kad se tek pojavio taj KAON model Eon boxa da je DVB-C tjuner zaključak i nedostupan svima ostalim osim Eon TV app??

Live TV Channels app definitivno radi (radio? testirao sam pre ovog update-a za SDMC model Eon boxa) u kombinaciji poput TVirl + piratska M3U playlista.
 
Meni je ubacio u live chanels i neki film sa rys planete koji nisam odgledao do kraja. Jel bese moze i tivimate da se ubaci u live chanels ili ne?
 
Ja mislim da ne... TiViMate interfejs se samo počeo kao klon/kopija Live Channels app :D
 
Za njihov remote pristup te malčice slagao pošto taj "rac" app su uvalili kroz Eon "platforma" update kao data app još negde u septembru/oktobru 2020. sad je nakon Android firmware update-a to "samo" postala system app da ne može da se obriše :D Doduše negde u to vreme je optrilike i prestao da radi voice input? :D :D :D

Nego napiši kako je izgleda taj demo kad se kačio na tvoj box? :D

Ma kako je izgledalo, dao mu dozvolu i onda prcka po tv-u. Ma neverovatni su, cekaju da google sredi aplikaciju a nije do aplikacije vec do njihovog daljinca tj frimvera. Na play storu je zadnja verzija 4.1 remote servisa, ima na netu i 4.3 i 4.5 ali ne radi ni sa njima, probao. U reviziji 4 remote servisa ima nesto sto se ne gadja sa njihovim frimverom. Revizija 3 je radila bez problema. Ali oni se od avgusta nisu udostojili da srede ovaj problem nego su ljudima gasili automatski update i brisali azuriranje remote servis aplikacije i tako resavali problem umesto da su resavali to u njihovom "dvoristu" . Medjutim sad vise nema toga. Sada ce morati da rese ovo na neki drugi nacin. Bar se nadam. :)
 
Pitao te je kako je izgledalo kad si mu dao dozvolu da šara po tvom Box-u.

Jel si išta video na ekranu ili se na Box-u nije dešavalo apsolutno ništa dok je "napredna" podrška "rešavala" problem?

Mnogo mutne radnje rade. Ja još nisam čuo da neki provajder bez znanja korisnika ubaci aplikaciju koja se zove RemoteAccessControl ili RemoteAccessClient. I ne samo da potajno ubaci čudne aplikacije u naše Box-eve nego kad ih obrišeš one se odmah vrate čim otvoriš EON TV app.

I sada, sasvim očekivano zapravo, naprave sistem update samo da te aplikacije sada ubace kao sistemske da više niko ne može ni da ih obriše.

A najsmešnije je to da već 2-3 meseca se one nalaze na našim Box-evima što znači da su testirane 2-3 meseca i ovaj update koji se upravo instalira postepeno na našim Box-evima je takođe u planu isti taj period. I nakon 2-3 meseca testiranja svega izbace update koji s*ebe glasovnu pretragu.

Dobar posao SBB (United Cloud). Nema šta.
 
Vidi se sve na tv-u dok radi. Kao da ti upravljas daljincem. Mozes i ti simultano da upravljas sa njim. Ma ne smeta mi remote kontrola, smeta mi sto slabo sredjuju probleme, sto ne unapredjuju postojeci sistem a ima mesta za to koliko hoces. Kada bi se slusali korisnici i njihove potrebe to bi bio savrsen sistem ali ovako to ce uvek ici traljavo.
 
taj daljinac je valjda od neke portugalske firme... na kaonu isto dugo glasovna nije radila pa se popravila a toliko je bitan da ni ne znam dal sad radi
 
Je li iko uspio povezati daljinski sa tv-om ali preko IR opcije?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Neko nekad jeste ali ako nije nekad sad neće nikad :D

SDMC model Eon boxa nije moglo nikad tj radi samo sa Samsung TV-ovi gde ne mora ništa ni da se povezuje i podešava, odmah radi.
A KAON model Eon boxa je dok je bio na Android 8.0 imao aplikaciju preko koje se mogao menjati IR režim a sad posle update-a na Android 9.0 nema te aplikacije prema tome ko nije uradio na vreme sad je doživotno Samsung TV only.
 
Može da se namesti.
Ja sam namestio eonov daljinski da radi na Philips TV-u.
Postaviću link ka YouTube videu, ispratite uputstvo i pročitajte komentare. Video nije na srpskom ali ćete se snaći :)
https://youtu.be/VMEXrht2wJ8
 
Poslednja izmena:
Vise pitanja... da vidim zna li neko gde gresim...

SDMC box instaliram oriontv izuzetno jednostavno, kroz google play, ukucam kod koji dobijem na fon i to radi. Na Kaon nema sanse, i kad ga instaliram na silu (1.05 ili 2.0.ovu najnoviju verziju) ne mogu da gledam nista niti mi daje meni da ukucan kod, slika je nekako stanjena i neki prozori su necitljivi. Kaon radi uzasno sporo, cak i gore dole na daljincu kada se klikce. Probao sa usb tast nikakav uspeh.

WiFi po uputstvu odavde enable-ovao i povezao na SDMC. Na kaonu enable-uje ali nema spiska mreza. Cak i kada ukucam ime mreze i kljuc manualno nista se ne desava. Gde gresim?
 
Kaon nema wifi.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
 
  • Like
Reagovanja: M J
@Troller Onda mi je jasno zasto nece da radi :) hahahahahaha

A problem sa Orionom jel zna neko kako se resava na kaonu?
 
  • Like
Reagovanja: M J
Može da se namesti.
Ja sam namestio eonov daljinski da radi na Philips TV-u.
Postaviću link ka YouTube videu, ispratite uputstvo i pročitajte komentare. Video nije na srpskom ali ćete se snaći :)
https://youtu.be/VMEXrht2wJ8
Hvala

Nadjoh u komentarima uputstvo od slovenskog sbba, uglavnom ono dugme tv/Stb držati pa ukucava se kod zavisno od TV-a i radi bez problema [emoji122][emoji122]

Evo u prilogu to slovensko uputstvo
Pogledajte prilog Navodila-za-ročno-kodiranje-IR-daljinskega-upravljalca-EON-10-2020_compressed (1).pdf

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Hvala na tabeli
Bitno je naglasiti da verzija firmwarea mora biti 0133.03.07 ili novija. Znaci da sdmc korisnici jos ne mogu da upare daljinac sa televizorom jer je trenutno na verziji 0133.02.15
 
Vidim ja da kod nas ott-ovaca sve drugačije pa počeh da sumnjam u sebe [emoji16][emoji849]

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
 
Hvala na tabeli
Bitno je naglasiti da verzija firmwarea mora biti 0133.03.07 ili novija. Znaci da sdmc korisnici jos ne mogu da upare daljinac sa televizorom jer je trenutno na verziji 0133.02.15

Jel probao neko ovako "naštelovan" daljinac posle da se upari sa drugim nom-eon boxom a da se zadrže IR podešavanja?
 
Na koliko uređaja može da se gleda mobilna app istovremeno?

U pitanju je EON full Tv van mreže.

Znam da je ranije bilo 3 uređaja na jednom samo može da se gleda tj. ne može istovremeno na više uređaja. Sad vidim da ukupno može da se prijavi na 8 uređaja[emoji848]

Nije moj nalog...
 
Zavisi da li je prepaid ili postpaid varijanta OTT paketa. Pošto ako nešto nije menjano u međuvremenu taj promo za "3 od 5" kao bonus preko "1 od 3" je ranije bio dostupan na MojSBB portalu samo za postpaid (a i prepaid paketi su koristili MojEon umesto MojSBB :D ) korisnike.
Tako da je odgovor valjda 4 istovremena multiscreen/non-Smart stream-a? :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno