Ja covjeka razumijem.
Imao sam nekad isti problem.
Tako mi radio lg inverter.
Kad stane mi cekamo i cekamo kad ce krenut.Osjecaj los,kao da je temp pala ko zna koliko.Nikad vise takvu klimu nebi kupio.
Sa fujitsu i sa daikin nemamo takvih situacija.Osim sto se rijetko gase uopce,ako se i ugasi pauza je jedva koji minut i ide ponovo,osjecaj neuporedivo bolji.
Jesam filtere, onoliko koliko ja mogu sam,ali nisam zvao servis da odradi detaljno pranje. Mada napominjem da se ona isto ponasala i prosle zime, a montirana je u julu 2019. znaci kada je bila nepunih pola godine stara. Opet kazem niie to sad nista drasticno da mi pravi problem, meni cak ni ne smeta taj mali pad temperature,ali žene, znate kakve su, vazda im je hladno[emoji23]. Meni je vise do toga da znam da je to normalno ili nenormalno funkcionisanje, a s obzirom da sam laik, bojim se da bi me servis ladno otkacio sa konstatacijom da je to tako ispravno. Mislim dok je jos pod garancijom, o njihovom trosku. Vidim da nekome taj prekid traje krace nekima duze, izgleda da je od modela do modela. Kad prodju praznici nabavicu neki termometar pa cu pratiti koliko zaista se spusti temperatura dok klima stoji. Inace drzimo na 24 stepena i zaista ugrije stan lijepo, imamo nekih 18m2 dnevne sobe sa kuhinjom, hodnik i cerkinu sobu ok 10m2. Kad podignem na 25 meni bude pretoplo, ali na toj temp.nisam primijetio da se desava ovaj problem. Visoko je potkrovlje pa je u najvisem dijelu kuhinje visina i 4m, a sama klima stoji dosta visoko, na nekih 2.6m visine. Istina je da je kod nas vrlo blaga klima i da to sigurno ima uticaja. Vise je problem vlaga kad se uvuce u kosti i to onda bude subjektivan osjecaj hladnoce, nego sto je zaista niska temperaturaKažeš da nikada ne bi kupio takvu klimu. Problem je što ne znaš kakva je, dok je ne kupiš. Pazi, ovde pričamo o Violi, klimi za koju nije bilo pritužbi. Čak je preporučivana kao dobar odnos uloženo - dobijeno.
Verovatno se radi o izolovanom slučaju.
Moj LG inverter radi kako treba (ne branim LG, da se razumemo). Ispade da je manje, više, sve lutrija.
@paparazzo
Jesi li prao skoro klimu i filtere?
Jesam filtere, onoliko koliko ja mogu sam,ali nisam zvao servis da odradi detaljno pranje. Mada napominjem da se ona isto ponasala i prosle zime, a montirana je u julu 2019. znaci kada je bila nepunih pola godine stara. Opet kazem niie to sad nista drasticno da mi pravi problem, meni cak ni ne smeta taj mali pad temperature,ali žene, znate kakve su, vazda im je hladno[emoji23]. Meni je vise do toga da znam da je to normalno ili nenormalno funkcionisanje, a s obzirom da sam laik, bojim se da bi me servis ladno otkacio sa konstatacijom da je to tako ispravno. Mislim dok je jos pod garancijom, o njihovom trosku. Vidim da nekome taj prekid traje krace nekima duze, izgleda da je od modela do modela. Kad prodju praznici nabavicu neki termometar pa cu pratiti koliko zaista se spusti temperatura dok klima stoji. Inace drzimo na 24 stepena i zaista ugrije stan lijepo, imamo nekih 18m2 dnevne sobe sa kuhinjom, hodnik i cerkinu sobu ok 10m2. Kad podignem na 25 meni bude pretoplo, ali na toj temp.nisam primijetio da se desava ovaj problem. Visoko je potkrovlje pa je u najvisem dijelu kuhinje visina i 4m, a sama klima stoji dosta visoko, na nekih 2.6m visine. Istina je da je kod nas vrlo blaga klima i da to sigurno ima uticaja. Vise je problem vlaga kad se uvuce u kosti i to onda bude subjektivan osjecaj hladnoce, nego sto je zaista niska temperatura
Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
Gree Viola 12, ako je komentar namijenjen meni, mada mislim da je pitanje uopsteno, mozda grijesim.Ljudi kada pisete , napisite o kojoj klimi je rec
Nije ovo tema specijalizovana za jednog proizvodjaca ili model.
Ne mozemo non stop da nagadjemo o kojoj klimi pisete.
Uzalud neko pise, kad neko ko cita sa strane, nema pojma o kom modelu ili proizvodjacu klime pise
Ali cemu onda petljanje sa ovim postavkama? Ako dobro kapiram, ako je korekcija +2, zadata temp. 22 stepena, klima grije na 24. Ako je korekcija +1, zadata temperatra 22, klima grije na 23. Pa zar nije jednostavnije samo podici temp.za 1 stepen?To je razlika između onoga što senzor meri i zadate temperature.
Ne, neću da kupim Muse i da mijenjam ovu klimu, jer mi ova situacija nije toliko zabrinjavajuća da bi poslije godinu ipo mijenjao klimu,ali mi je čudno da po dva sata ne uključi grijanje jer se osjeti pad temperature. Samo sam htio da podijelim iskustvo i eventualno od nekog čujem ohrabrenje ili potvrdu da se obratim servisu, jer je još pod garancijom,a ne znam da li je to zaista neki kvar. I žao mi je što si ostao bez vica godine, ali ako nekad dodješ do Kotora,javi se pa da ti platim pivo. Možda znam neki dobar a da nije vezan za klime
Ali cemu onda petljanje sa ovim postavkama? Ako dobro kapiram, ako je korekcija +2, zadata temp. 22 stepena, klima grije na 24. Ako je korekcija +1, zadata temperatra 22, klima grije na 23. Pa zar nije jednostavnije samo podici temp.za 1 stepen?
Verovatno da ne moraju svi korisnici klime da pamte koliko je offset.Ali cemu onda petljanje sa ovim postavkama? Ako dobro kapiram, ako je korekcija +2, zadata temp. 22 stepena, klima grije na 24. Ako je korekcija +1, zadata temperatra 22, klima grije na 23. Pa zar nije jednostavnije samo podici temp.za 1 stepen?
VOX IVA5-12JR na svakih pola sata radi defrost,a defrost inace traje 10 min.Za to vreme mi se spusti temp.u dnevnoj i spavacoj sobi za 1C, pa postane neugodno.Iakonsam joj zadao 25,ona jedva postize 21-22.Nisam uopste zadovoljan ovakvim nacinom grejanja.Prostorija dnevne sobe koja je povezana sa spavacom nije veca od 30 kvadrata.
Ubija mi ovaj defrost sve.Zar je moguce da na svakih pola sata mora to da radi!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari