Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nudiš rešenje koje nije rešenje tj nije odgovor na postavljeno pitanje. Time unosiš dodatnu konfuziju.

A za moj odgovor: ja nisam citirao njegov komentar i ne odgovaram njemu nego tebi.

Meni je to bilo rešenje za isto to pitanje: da li tv ili običan android, koji firmwer i slično.

Posle instaliranja nekoliko polu-rešenja, našao sam rešenje za mene, tako da sam izneo i moj savet.

Tvoja pitanja i moja pravdanja su sasvim nepotrebni, više liče na spamovanje teme i tako možemo u beskraj.

Možemo u beskraj i u krug ali činjenice su činjenice: Nije te pitao šta je tebi najbolje nego je pitao da li može da na uređaj ubaci AndroidTV ROM i koji preporučuju ljudi koji su istu stvar već radili.

Šta treba da bi se gledao EON na mi box s? Mora njihova pretplata ili kako? Hvala.

Mora i to na skuplje pakete. Moze ti i neko ko placa pretplatu aktivirati uredjaj.

Što na skuplje? Ja sam dobio slot za smart tv aplikaciju uz EON light duo (valjda) paket.

Tako je, Eon Light ima pravo za Smart TV app ali zato se ne dobija EON box, dok se kod Full, Premium dobija box i jedan slot za Smart TV app.

Kod nas u cg je samo na skupljim, izvinjavam se sto nijesam bio precizan do kraja.

A jeste li probali da uradite hard reset posle nadogradnje? Ne onaj iz podesavanja nego pravi. Iskljucite Mibox iz struje, ukljucite kabal za napajanje i drzite odmah na daljincu tastere Ok, i Back. Uvesce vas u meni gde se odrade ona dva brisanja, wipe cashe, wipe format i restart. Za Mibox je uvek preporuka uraditi hard reset posle vecih nadogradnji, narocito onih sa sistema na sistem.

Jel se gube instalirane app na ovaj način?I mene zeza Mi box s,stalno moram da mu isključujem napajanje.Ranije toga nije bilo.

Gube se, kao da mu instaliras nov sistem. Morace sve ponovo da se instalira. To je opet max pola sata posla.

Ja nisam uspeo da nteram mobilnu aplikaciju eona da radi na mi box s

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja nisam uspeo da nteram mobilnu aplikaciju eona da radi na mi box s

Radi provereno i mobilna eon apk koja se aktivira mejlom i lozinkom, a posle se upravlja misem, a radi i verzija eon apk koja se aktivira kodom, na mi box s.
Licno to kazem jer trenurno imam eon apk koju sam aktivirao kodom, a imao sam i onu verziju koja se aktivira mejlom i lozinkom, a upravlja se misem

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ako sam vas razumeo dobro na primer na mi sticku i mi box ne bi radile mobilne aplikacije?

Dakle, neko ko ima SBB paket može da mi da "slot" da guram kod sebe na mi box s? Jel bitno što sam na mts-ovom internetu?

Mi box S je AndroidTV uređaj, "osakaćena" verzija Androida potpuno prilagođena radu na TV aparatima i kontroli kursorskim tasterima a ne dodirom ili air mouse (imitator dodira jednim prstom).
Na AndroidTV verziji Androida NE RADE apps za običan Android i nema ih u ponudi na Play Store. Čak iako se side load-uju neće raditi (postoje izuzeci, Stremio npr).
Ako se neko potrudi i ubudži takvu app tako da je box prepoznaje kao AndroidTV verziju, onda da ali radiće samo uz pomoć običnog miša ili air mouse i to samo ako je za njihovo originalno korišćenje dovoljan jedan prst.
Da, postojale su takve budžene verzije EON mobilne app. Da li je neka još uvek aktuelna ne znam, napisaće vam već neko...

Sad, čemu onda AndroidTV OS pored običnog Androida? Ima on svojih prednosti koje se svode na licence za zvanične streaming apps, Chromecast i udobnost korišćenja.
Prosečnom Srbinu, koji ne koristi te zvanične apps već voli "narodne" stvari, trebalo bi preporučiti box sa običnim androidom, međutim za ono što većina nas koristi dovoljan je (a komforniji) AndroidTV.
Opet, jedina mana ali nekome bitna, je ta nemogućnost korišćenja običnih mobilnih apps tako da, razmislite pre kupovine...

I da, MTS kućni internet je "problem" za dobar broj kanala na EON-u.
Postoji opcija, sa osnovnim kanalima i 4 apps (1 TV+3 mobilne) za 500 din mesečno bez ugovorne obaveze, koja radi kod svih internet provajdera (kućni internet) u Srbiji. Postoji mogućnost doplate sportskih, filmskih... paketa.

Poslednja izmena:
Mi box S je AndroidTV uređaj, "osakaćena" verzija Androida potpuno prilagođena radu na TV aparatima i kontroli kursorskim tasterima a ne dodirom ili air mouse (imitator dodira jednim prstom).
Na AndroidTV verziji Androida NE RADE apps za običan Android i nema ih u ponudi na Play Store. Čak iako se side load-uju neće raditi (postoje izuzeci, Stremio npr).
Ako se neko potrudi i ubudži takvu app tako da je box prepoznaje kao AndroidTV verziju, onda da ali radiće samo uz pomoć običnog miša ili air mouse i to samo ako je za njihovo originalno korišćenje dovoljan jedan prst.
Da, postojale su takve budžene verzije EON mobilne app. Da li je neka još uvek aktuelna ne znam, napisaće vam već neko...

Sad, čemu onda AndroidTV OS pored običnog Androida? Ima on svojih prednosti koje se svode na licence za zvanične streaming apps, Chromecast i udobnost korišćenja.
Prosečnom Srbinu, koji ne koristi te zvanične apps već voli "narodne" stvari, trebalo bi preporučiti box sa običnim androidom, međutim za ono što većina nas koristi dovoljan je (a komforniji) AndroidTV.
Opet, jedina mana ali nekome bitna, je ta nemogućnost korišćenja običnih mobilnih apps tako da, razmislite pre kupovine...

I da, MTS kućni internet je "problem" za dobar broj kanala na EON-u.
Postoji opcija, sa osnovnim kanalima i 4 apps (1 TV+3 mobilne) za 500 din mesečno bez ugovorne obaveze, koja radi kod svih internet provajdera (kućni internet) u Srbiji. Postoji mogućnost doplate sportskih, filmskih... paketa.

Ima mnogo aplikacija koje nisu za ATV nego za obican Android pa rade na ATV-u, naravno obavezna upotreba air mousa.

Dakle, neko ko ima SBB paket može da mi da "slot" da guram kod sebe na mi box s? Jel bitno što sam na mts-ovom internetu?

Kad trazite slot sa njim dobijete i login podatke od sbb-ovog naloga, ne znam bas ko ce da da nekom nepoznatom jer sa tim podacima moze da se pristupi sbb-ovim podesavanjima, pa neka svako radi prema smom nahodjenju...

Uzeo sam air mouse po preporuci ovde kako bih migao da prebacujem eon kanale po principu +1/-1, ali jok, na Android box-u uz Android TV aplikaciju (EON preko koda) i dalje ne mogu da "šaltam" kanale kao čovek :/

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Ima mnogo aplikacija koje nisu za ATV nego za obican Android pa rade na ATV-u, naravno obavezna upotreba air mousa.

Kad trazite slot sa njim dobijete i login podatke od sbb-ovog naloga, ne znam bas ko ce da da nekom nepoznatom jer sa tim podacima moze da se pristupi sbb-ovim podesavanjima, pa neka svako radi prema smom nahodjenju...

Nisam nepoznat kumu. Zato pitam.

Uzeo sam air mouse po preporuci ovde kako bih migao da prebacujem eon kanale po principu +1/-1, ali jok, na Android box-u uz Android TV aplikaciju (EON preko koda) i dalje ne mogu da "šaltam" kanale kao čovek :/

Pa jesi li probao gore dolje tastere? Ne pg+/-,nego bas gore dolje oko OK dugmeta.

Moze li na pm link do narodne stbemu pro za mi box s? Ili neka druga tog tipa, svaki predlog je dobrodosao. Hvala.

@jaffar i otkaz, napisao sam da postoje izuzeci...
A na koje mislite vas dvojica? Gmail, Chrome... ili ih nema u GPlay ili ako ih side loaduješ a rade, nema ih u launcher-u (mada može i to da se reši) ili iako rade i vide se zahtevaju 2 prsta (miš i air mouse to ne mogu da emuliraju)... retko koja može da se koristi u ful.
Nije da sam ih mnogo probao pošto mi na boxu treba "okruglo" 6 apps, Plex, Kodi, Stremio, EON, Smart YouTube app i Send Files to TV. Od navedenih, samo jedna app je mobilna verzija, ostalih 5 su za AndroidTV ili ove verzije OS-a.

Poslednja izmena:

Ja sam bas zbog Eon-a, zbog lakseg prebacivanja kanala, po preporuci odavde uzeo Eon daljinac i upario sa Mecool km1 boksom i sve sljaka extra, takodje i lakse mi da kucam broj kanala koji hocu da prebacim. Za druge aplikacije koje koristim mi je sve jedno koji daljinski cu da koristim...

Послато са Poco X3 помоћу Тапатока

Dao sam na nekoj od prethodnih strana gomilu daljinaca koji imaju air Mouse, mikrofon i dugmice sa brojevima

Ništa, ako neko hoće da menja svoj EON daljinac za air mouse, neka mi se javi [emoji16]

Na kom televizoru koristis taj box?

Vrh Dno