Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

ja uopste ne komentarisem umetnicki aspekt i sta je na slikama. meni je samo fascinantno kako uspes da napravis ovako lose slike sa tako superiornim camera hw.

Pa, nema sta da se predlaze, textovi , linkovi. Jednostavno treba pratiti neke sajteve o fotografiji, forume, kao ovaj npr ali deo o fotografiji ( dslr), ili dizaj zonu, ili DP review, i tako neke. Pa onda kroz te neke fotografije pokusati fotografisati slicno. Najbitnija je kompozicija. Na mnogo telefona postoji Pro mod koji i sluzi za to da moze da se rucno podesavaju parametri fotografije. Auto mod je za amatere. Amateri samo fotografisu point and shot. Svemu tome je doprinela i Google Camera. Evo npr ovde imate https://event.mi.com/global/shotbymi/ mnogo fotografija koje su fotografisane xiaomi telefonima, za koje nikad ne bi pomislili da su uradjeni tim telefonom.

Ne zelim sad da ja tu nesto pametujem

Hajde onda ovako. Predložite nam iskusno i prijateljski uputstva, linkove ka video materijalima i tekstovima koje vi smatrate korisnim za napredak u sferi pro forografije.
Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ili da vidimo njihove radove, sa ovakom ekspertizom sigurno se može dosta naučiti od njih [emoji4]

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Imam ja neke radove na dizajzona forumu, pa na trekearth, treklens , treknature

Linkove čojk, linkove...nećemo biti skromni.

P40Pro+ & Tapatalk

Kao što rekoh, nisam osoba koja voli fotografiju iz koje moraš "izvlačiti" što je umjetnik htjeo reći. Ja fotografišem ono što se meni svidi, nešto što zanimljivo izgleda i tako to...što se vidi na mom Flickr_u, nema tu ni u od umjetnosti.
Tako da od ovih tvojih recimo ona šuma (Forest) bez veze, šta si htio reći?!
Ova prva, tree, meni također ništa posebno...po meni da je slikano po zimi, drvo golo, bijeli snijeg, možda plavo nebo...ovako previše zelenila...ok, rule of third pogođeno.
Što mi se svidjelo, siluetes...lijepo, zanimljivo. Ova "pčela" u makro...tehnički odlično.
To je moje viđenje i razumijem da se drugi neće složiti s tim što je sasvim u redu.

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
.....meni je samo fascinantno kako uspes da napravis ovako lose slike sa tako superiornim camera hw.

Ne može ni to svatko [emoji16]
Superioran, hm, u Pro modu vjerojatno...u automatici, treba vremena da odluči koju će scenu izabrati, hoće li makro ili ne a kako rekoh slikano je doslovno iz pokreta, pa je otišlo van fokusa i dok sam ja to dotjerao da bude kako meni paše...ima tu šminke da loptom možeš strugati ali krajnji produkt se MENI sviđa...vama, baš me briga [emoji6]
Edit, jedino što meni smeta je ova ograda dole lijevo, ali nisam mogao toliko crop_ati.

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Night gaming [emoji16]

Lep posao radi f1.6 na glavnom senzoru, pogotovo u LL uslovima. (OP 7 Pro)
9aceb3ce15575e1ad1aaae9e4fa5e28e.jpg

Kao što rekoh, nisam osoba koja voli fotografiju iz koje moraš "izvlačiti" što je umjetnik htjeo reći. Ja fotografišem ono što se meni svidi, nešto što zanimljivo izgleda i tako to...što se vidi na mom Flickr_u, nema tu ni u od umjetnosti.
Tako da od ovih tvojih recimo ona šuma (Forest) bez veze, šta si htio reći?!
Ova prva, tree, meni također ništa posebno...po meni da je slikano po zimi, drvo golo, bijeli snijeg, možda plavo nebo...ovako previše zelenila...ok, rule of third pogođeno.
Što mi se svidjelo, siluetes...lijepo, zanimljivo. Ova "pčela" u makro...tehnički odlično.
To je moje viđenje i razumijem da se drugi neće složiti s tim što je sasvim u redu.

P40Pro+ & Tapatalk

Eto, ja uvazavam tvoje misljenje i kritiku.

Drago mi je...recimo meni se sviđa ova slika, napravljena sa ovim telefonom, volim taj prirodni bokeh koje ima ali zbog veličine senzora ima jako mali DOF i zbog toga često slike ispadnu van fokusa ako ne paziš.

Ili recimo ova...

Nema tu ništa umjetničko ali meni je odličana...zašto, nemam pojma ali svaki put kad naletim na nju uvjek pomislim, lijepo.

P40Pro+ & Tapatalk

Moras da pazis na saturaciju kada obradjujes slike, druga je ok ali samo da je nisi preterao sa saturacijom, pozadina je uzasna
Prva slika je skladna

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

^Meni se na primer svidja tvoja (BricoGG) slika (ne ulazim u tehnicke aspekte slike), dok mi se slike hrane(kolaca i kiflica) "ne svidjaju", ogladnim u momentu. ;)

04f3ef68f2738e33de5c2f64b050e22a.jpg

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
[emoji1303]
Luzern...dugo nisam bio...više od godinu dana [emoji3525]

P40Pro+ & Tapatalk

Da, Luzern, bio prekjuce malko na izletu sa ćerkom i unucima.
323d4c8ea1dde106241ae0ee1efb4d2a.jpg

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Ovo su one male bobice...
Mi Note10 Lite macro modIMG_20201228_105010.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Htio sam i ja reći al bi me sramota [emoji16]

P40Pro+ & Tapatalk

Vrh Dno