Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su pustili ali i dalje nemam na mojsbb korigovane brzine.

Verovatno idu fazno, biće ovih dana.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Drugari što se tiče izbora rutera u SBB-u koji ruter ima bolje performanse Technicolor ili Ubee? Radi se o teritoriji Novog Sada, ako to ima veze. U ponudi su ova dva pa me zato zanima koji je po vama bolji. :)

Meni su pustili ali i dalje nemam na mojsbb korigovane brzine.
Мени је месецима на мојсбб писала стара брзина 150 а имао сам 250/25.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Da li ovo otljučavanje kanala (i HBO) važi i za EON van mreže ili samo za u mreži?

Force close Eon app, pa Clear Cache (dakle ne DATA već cache) pa ponovo otvori Eon app i testiraj jel sad radi i HBO.

Kod mene radi i na mobilnoj app i na sajtu i na Eon boxu.

[emoji115]Ne pomaže ni to...
77f9f06bdb303f7c4ca9946345b09587.jpg

A na sajtu? :D
Pre koliko vremena si ti aktivirao taj HBO promo na MojSBB?

Pre par dana...

Na TVu tj na d3 radi normalno, nisam probao preko browsera. Sad ću...

edit: neće ni preko browsera...

Poslednja izmena:
@TsarOfZanzibar: Ajd na browser-u (Chrome?) da obrišeš keširane podatke i nateraš ga da povuče sveže podatke sa servera pa proveri da li će onda da proradi:

1) otvori Eon sajt
2)Stisni F12 na tastaturi da otvori Developer Tools prozor
3) Idi na "Application" tab
4) Pod "Storage" sekcijom klik na "IndexedDB" > eon.db > klikni na "delete database" dugme.
5) Dok ti je još uvek otvoren Dev tools prozor (ako zatvoriš nema "hard reload" opcija) desni klik na refesh/reload ikonicu u gornjem levom uglu (3. ikonica, posle strelica za napred/nazad) i izaberi najdonju od 3 opcije: "Empty cache and hard reload".
6) sad možeš da zatvoriš Dev Tool prozor :D

Kad ponovo učita stranicu proveri da li ti rade HBO kanali. Ako ne radi problem je defnitivno na server strani i/ili vezan za tvoj nalog tako da ćeš morati da zoveš SBB podršku da oni pročačkaju na njihovom kraju.

Ako ti na sajtu proradi nakon gore navedene procedure onda je i na mobilnom problem da koristi bajatu listu kanala / keširan odgovor servera ali tu da se to reši imaš izbor između 2 opcije:

1) da čekaš dok ne istekne keš i povuče nov info o kanalima
2) da uradiš "clear data" za Eon app...

Ali u ovom #2 slučaju ukoliko nešto nisu promenili u poslednje vreme oko toga kako "pamte" indentitet mobilnih telefona isti mobilni telefon će ti tretirati kao da je novi uređaj i onda ćeš "stari"/"zombi uređaj" morati da brišeš sa MojSBB i ispucao si to 1 brisanje mesečno. Zato sam ti napisao ovo da prvo testiraš sa browser-om jer etu može da se obriše "cache" i dobije nov info od servera bez da brišeš komplet registrovan uređaj. Da ne bi za džabe ispucao jedno brisanje a problem ustvari kod njih na server strani.

Mada ako ti par dana prošlo od aktivacije a ne radi na aplikacijama šanse su velike da nije problem bajat info nego kod njih nešto na serveru / gremlini u vezi aktivacije promo-a.

Poslednja izmena:
[emoji115] Hvala veliko na trudu da pomogneš, cenim to

Ipak je do njih, zvao sam ih, obrisali sve uređaje sa naloga, ja obrisao keš... Deinstall pa ponovo install app na androidu, i sad radi.

Izgleda da nisam ni prvi ni poslednji, jer me je gospoja odmah prebacila na teh podršku.

Tako da, ako neko bude imao sličnih problema, neka zove sbb, sve gotovo za 2 min.

ShamanNS, još jedared hvala...[emoji106]

Poslednja izmena:
Ok :) Kod mene je proradilo odmah (bukvalno minut kasnije :D ) po aktivaciji promo-a jer sam preventivno obrisao keširane podatke i na kompu i na mobu (pošto je meni mob root-ovan ne moram da radim baš "clear data" već mogu ručno da obrišem šta znam da treba da se obriše iz /data/data :D )

Eto, sad znaš i proceduru kad sledeći put SBB bude dodavao u ponudu neki novi kanal (ili prebacivao iz SD u HD) a kod tebe ga još uvek nema :D Da ne moraš da čekaš X sati...

p.s. Stvarno bi SBB mogao da mi da platu makar kao čuvenom Božidaru :D :D

Poslednja izmena:
Da li iskljucuju za jedan neplacen racun?
Ne radi mi mbanking.

kupio sam pre par sati kabal lan/usb koji kod laptopa pretvara mreznu karticu u gigabitnu.....cim sam je povezao odradio sam speed test i stvarno radi, brzina je 150!!!...e sad ja imam cisco ruter i nisam do sada imao problema sa netom.....posto sam u giga gradu trebalo bi da ih nazovem i trazim onaj novi ruter sa kojim bih izvukao tu vecu brzinu....koliko sam ovde citao postoje dva rutera koje oni nude pa vas pitam koji se u praksi bolje pokazao? hvala.

Poslednja izmena:
kupio sam pre par sati kabal lan/usb koji kod laptopa pretvara mreznu karticu u gigabitnu.....cim sam je povezao odradio sam speed test i stvarno radi, brzina je 150!!!...e sad ja imam cisco ruter i nisam do sada imao problema sa netom.....posto sam u giga gradu trebalo bi da ih nazovem i trazim onaj novi ruter sa kojim bih izvukao tu vecu brzinu....koliko sam ovde citao postoje dva rutera koje oni nude pa vas pitam koji se u praksi bolje pokazao? hvala.

Bolje se pokazao... nijedan :)

Ubee iz iskustva do danas (danas sam prešao u Supernovu i skinuo svu SBB opremu) je nestabilan, a onaj Tehnikolor isto kažu tanak, loš.

Pozdrav svima , imam jedno pitanje za korisnike SBB-a u sustini kod ovog operatera sam 7 godina i imam paket d3go gold varijantu to je kao sto je sad eon full isto sve imam, pre godinu dana je istekao ugovor i nisam produzio samo sam ostaviotako i placam i dalje isto pitao sam ih da produzimo ugovor i uzmem eon full i u njihovoj prodaji u Zrenjaninu su mi u petak rekli da je moguce dobiti 6 meseci ako potpisem na 2 godine eon full paket rekao sam da cu razmisliti , u ponedeljak sam otisao da potpisem ugovor i zena je rekla da ona ne zna za takvu ponudu i da to nije moguce vec samo kao dve godine stara cena posto je cena za moj paket 3850 a taj eon full je 4000 , glupost za 150 dinara kao da mi izadju u susret al dobro , i zvao sam par puta sbb i pitao na fb-u da li je moguce to 6 meseci za dinar ali kazu da je to samo za nove korisnike da li je neko imao slicna iskustva i da li je moguce dobiti tu "akciju" i za stare korisnike jer ipak su stari korisnici finansirali sbb i mislim da ih treba ispostovati barem jednom probao sam da nadjem drugog provajdera ali niko u Zrenjaninu nije ni blizu Sbbu po kvalitetu beotelnet ima dobru ponudu ali ih vise nema u Zrenjaninu od prosle godine, hvala na odgovorima izvinjavam se na dugackom postu.

znaci sah-mat...onda bolje da ne menjam nista, barem mi je cisco stabilan!!! ......primetio sam kod drugara u zgradi da je on sa ciscom imao jako los signal wifi u stanu i kada su mu zamenili ruter (stavili ovaj nov beli tehnikolor) bukvalno se isto ponasa....mozda je i do samog kapaciteta, da su negde preterali i zagusili sa brojem korisnika?

Hoce li u 2021. davati sta novim korisnicima zna li se? Otkazao KDS pa ne znam da li Mts optika ili SBB kabal najskuplji paket

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ne kapiram ti bi hteo 1Gb brzinu a da li si ugovorio taj paket, ne dele ga dzabe. To sto si na laptopu dobio vecu brzinu to je samo razlika sto si na lan kablu a ne na wi-fi i pitanje je sta wi-fi kartica u laptopu podrzava 1GB sigurno ne.

A i TV ..ne znam ziv sta cu

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ne kapiram ti bi hteo 1Gb brzinu a da li si ugovorio taj paket, ne dele ga dzabe. To sto si na laptopu dobio vecu brzinu to je samo razlika sto si na lan kablu a ne na wi-fi i pitanje je sta wi-fi kartica u laptopu podrzava 1GB sigurno ne.

nisi me razumeo....ja imam eon full sa brzinom od 150 Mb/s ali nikada nisam mogao da ga poguram jer nemam gigabitnu lan karticu u laptopu (imao sam oko 80-90 na lanu)...e kada sam kupio taj lan/usb odmah mi je brzina skocila na tih 150 koliko bi i trebalo da bude jer taj paket placam...posto sam ja u giga gradu a i dalje imam cisco ruter koji ocigledno ne moze da gura tu brzinu koja se reklamira od 250 Mb/s , potrebno je da mi donesu noviji ruter koji moze tu brzinu da podrzi (ili ja gresim negde)...na konto svega ja sam pitao koji je od ta dva rutera bolji u praksi da se ne "dopisujem" sa tehnickom podrskom svaki drugi dan...nadam se da si me sada razumeo...pozdrav.

Prešao danas na EON platformu, malo je reći da sam razočaran. Pojedini kanali imaju kvalitet slike kao 480p, pa razvučeno na 43"... Na starom D3 je sve to izgledalo bolje, jesam ja propustio nešto u podešavanjima?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno