Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Aha, znači nisam jedini. Mislio sam prvo da je zbog smanjenog crowd density ali se ništa nije menjalo ni kada sam povećao skroz. :)

Btw, kada smo već kod vozila, evo jedan kratak snimak koji sam večeras napravio. Gledam i ne verujem da bukvalno svaki koji je išao tom trakom je uradio istu stvar! Odličan NPC AI... ili sam možda i ovo nekako lažirao? :d

VIDEO LINK

Katastrofalan NPC AI, uzasan.

Meni super radi sa dlss performance na 4k.

Nije to ocajan Ai, nego je traka pogresno programirana, pa ide kroz ogradu umesto pored nje.

Ne koristi se Ai za genericko kretanje vozila, razmislite pre nego sto kazete nesto :)

Kao sto sam i rekao, nitpicking snowflakes :)

Evo mobilnim snimljeno, zeza me record na kompu.
Very hard difficulty.
I to sam namerno samo spam igrao, nisam hteo ni stealth, ni combo, ni nista, nego klasican rampage...
[video]https://drive.google.com/file/d/1Ph80uCKD0HnsNeqHnOzZpXeeIRuRY93I/view?usp=drivesdk[/video]

Poslednja izmena:
Ma sve je sjajno i savršeno. Radim misiju gde treba da gađam mete i oborim rekord nekog lika. Kako sam opalio prvi metak spawnuje se gomila pandura oko mene i ubiju me. U sred jurnjave kolima spawnuje se NPC vozilo tik ispred mene i u punoj brzini se zakucam u njega. Vozila oko mene random eksplodiraju sama od sebe. Moje vozilo se random na sred puta samo zaustavi, čak i kada idem punom brzinom. Bukvalno se ukopa u mestu i ne mogu napred nego kao da imam neku nevidljivu prepreku na putu koju moram je zaobići... Ali nebitno. Igra je savršena, ja tražim dlaku u jajetu. :d

Poslednja izmena:
Brate koliko si platio dobro si i dobio.
Ne znam samo što mučiš sebe ako ti već tako loše radi.
Zar stvarno nema nijedne bolje igre koju bi igrao već samo ovo vrtiš i beležiš bagove?

Ova tema i igra bi bile mnogo prijatnije da CDPR koristi Denuvo :)

Iskreno, da ja nailazim na toliko bagova i da mi se stalno dešavaju kao tebi odavno bi batalio igru i čekao bih par meseci da isprave sve te stvari, dok si ti krenuo u drugi prelazak 6 dana nakon izlaska igre, a na forumu samo kukaš. Jel neki mazohizam u pitanju? :D

Inače, slažem se s ljudima, sporedne misije su odlične, nastavljaju gde su stali sa TW3. Džonija su odlično uklopili, baš zanimljiv koncept, šteta samo što ga ne igra neki talentovaniji glumac, nekad bukvalno zvuči kao parodija samog sebe.

A *mjau**mjau**mjau*, pisao sam već... Ja zaist želim da mi se igra svidi i da je odigram u fulu, ali ne ide. Jednostavno sam je toliko dugo čekao, slušao/čitao obećanja i najave i čak imao u planu da odvojim od ove moje siće i da je kupim odmah, ali sam se totalno razočarao. To je ono što izgleda niko ne konta. Ovo nije hejt nego totalno razočarenje. :(

Obrisao sam je upravo jer sam prso totalno. Treba da se šibam sa jednim likom i on mi kada je počeo fajt samo nestane. Nekoliko puta reloadova sejv, restartovao igru, čak i pozvao par prethodnih sejvova i svaki put isto. Znači ne mogu da završim misiju. :(
Ništa, čekam da ispeglaju što može da se upegla i možda koji DLC da padne.

Ova tema i igra bi bile mnogo prijatnije da CDPR koristi Denuvo :)
I šta bi bilo onda? U tom slučaju bih je kupio, jer kao što sam već rekao, to mi je bio cilj... I? Još više bih bio razočaran i tek bih onda popizdeo... Srećom da sam imao prilike da je isprobam, a ne da pljunem dobar deo plate bezveze.

Poslednja izmena:
Ako zelis open world igru kao sto je GTA (a izgleda da zelis) ovde je neces naci.
AI pesaka je neuverljiv, AI saobracaja ne postoji, a policija je ocajno resena.
Grad je tu zbog atmosfere i da se provozas do sledece misije. Sustina igre je nesto drugo.

Ja sam negde na 40 sati, a izgleda da necu skoro zavrsiti igru.
I dalje je odlicna.

Sto se bagova tice, misije sa pesnicenjem su najgore, tu se bas vidi da im je ponestalo vremena.
Ja ih nisam imao previse, cak sam i one gamebreaking nekako uspevao da resim.
Izlazi ove nedelje patch 1.05.

Poslednja izmena:
@shin-bojan Radio sam tad one misije gde treba po gradu redom da se pesničiš sa nekim likovima. Prvo oni blizanci, pa ona razbacana riba itd. Nema veze. Pratiću dalje temu, pa ako vidim da su šta sredili konkretno možda je zaigram ponovo kroz koji mesec. :)

Na tom sam i mislio, bas dosta grafickih bagova i nesavrsenosti ima kada igras te misije.

A *mjau**mjau**mjau*, pisao sam već... Ja zaist želim da mi se igra svidi i da je odigram u fulu, ali ne ide. Jednostavno sam je toliko dugo čekao, slušao/čitao obećanja i najave i čak imao u planu da odvojim od ove moje siće i da je kupim odmah, ali sam se totalno razočarao. To je ono što izgleda niko ne konta. Ovo nije hejt nego totalno razočarenje. :(

Obrisao sam je upravo jer sam prso totalno. Treba da se šibam sa jednim likom i on mi kada je počeo fajt samo nestane. Nekoliko puta reloadova sejv, restartovao igru, čak i pozvao par prethodnih sejvova i svaki put isto. Znači ne mogu da završim misiju. :(
Ništa, čekam da ispeglaju što može da se upegla i možda koji DLC da padne.

I šta bi bilo onda? U tom slučaju bih je kupio, jer kao što sam već rekao, to mi je bio cilj... I? Još više bih bio razočaran i tek bih onda popizdeo... Srećom da sam imao prilike da je isprobam, a ne da pljunem dobar deo plate bezveze.

Bedak kada se ciljevi u zivotu ne ostvare :)

Nego, koju verziju pirata si instalirao?

Bedak kada se ciljevi u zivotu ne ostvare :)

Nego, koju verziju pirata si instalirao?

Najčistijeg mogućeg - GOG i to full izdanje, nije repack. Tu dobijam istu igru kao da sam je i kupio i bila mi je nasigurnija varijanta... kad ono - cvrc.

Poslednja izmena:
1.03 ili si instalirao i 1.04 update?
Ako igras 1.03, imas vise bagova, a 1.04 installer takodje ne radi lepo i daje errore, pa je moguce da zbog toga nekih bagova imas vise od nas na originalu.

Kao sto sam i rekao, ima bagova, ali to nije nista sto remeti igru previse, 95% su ti smesni, fazon auto npc-a ide kroz ogradu umesto trakom ili sedi na sred ulice umesto da sedi na betonskoj ogradi 3m pored...
Ja sam sada na preko 35 sati i bas sam sve zivo i mrtvo isprobao, kao sto sam i rekao, penjao sam se na najvise zgrade, antene, kuda nisam skakao i pentrao se, kao i ulazio...i bas nisam osetio da je igra u losem stanju, vec klasicni bagovi koje vecina igara ima.

1.03 ili si instalirao i 1.04 update?
Sa oba sam imao užasnih problem. Ovo mi je danas inače drugar poslao - https://www.gamesradar.com/cyberpunk-2077-bugs/ - kao i još neke kompilacije. Znači oplakao sam. :d Tako da ne verujem baš da bi bila mnogo bolja situacija i da je kupljen pošto sam video i raznim stream-erim da su se dešavali isti ili slični bugovi. :d
Ali nebitno sada... Pao je perma delete svih fajlova tako da do daljnjeg nema CP-a za mene.

Edit: Malko ima veze sa temom... [emoji23][emoji23][emoji23]

Poslednja izmena:
Ne racunajuci po koji bezvezni glitch, kod mene narodni codex (sto je u stvari verzija sa Steama) uz 1.04 update radi bez greske.

Odakle bre tolike pare, ja još ni dug nisam vratio :D Doduše kupovao sam svakojake gluposti, a u jednom side quest-u sam platio za neki blueprint 13K a dobio na kraju misije 2300 lol. Sad sam uzeo novi OS napokon :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Malopre sam lagano skupio preko 20 hiljada tako sto sam 2-3 sata resavao kriminal po gradu i usput hakovao one terminale.

sto dalje u igri to se bolje zaradjuje

evo posle skoro 70h trenutno sam lvl 40 i imam jos gomile stvari da odradim u NC, uzivam u atmosferi, bugova ima ali nista strasno da me odbije od igre

trenutno sam na nekom blades buildu sa Lizzie pistoljem, Ashura sniperom (smart weapon brutalno) i melee klatanom za close combat, mada dosta toga resavam sa Mantis Blades sa dosta crits nonleathal (no headshot dmg) kako bih izbegao sporu animaciju kod Mantis blades strong hit, a i zbog raznih bountija gde treba meta da prezivi

para ima dosta, nisam kupovao prevozna sredstva osim Akira motora :)
i jednom sam odradio repsec perkova sa onim uredjajem za 100k, navise trosim na crafting

Prilozi

• 70h.jpg
    70h.jpg
    587.7 KB · Pregleda: 118
  • pistol.jpg
    pistol.jpg
    648.5 KB · Pregleda: 109
  • sniper.jpg
    sniper.jpg
    641.1 KB · Pregleda: 104
  • blade.jpg
    blade.jpg
    623.2 KB · Pregleda: 102
evo i perkovi :)

Prilozi

• assault.jpg
    assault.jpg
    687.1 KB · Pregleda: 127
  • handguns.jpg
    handguns.jpg
    654.1 KB · Pregleda: 104
  • blades.jpg
    blades.jpg
    660 KB · Pregleda: 101
  • crafting.jpg
    crafting.jpg
    652.5 KB · Pregleda: 101
Sa oba sam imao užasnih problem. Ovo mi je danas inače drugar poslao - https://www.gamesradar.com/cyberpunk-2077-bugs/ - kao i još neke kompilacije. Znači oplakao sam. :d Tako da ne verujem baš da bi bila mnogo bolja situacija i da je kupljen pošto sam video i raznim stream-erim da su se dešavali isti ili slični bugovi. :d
Ali nebitno sada... Pao je perma delete svih fajlova tako da do daljnjeg nema CP-a za mene.

Edit: Malko ima veze sa temom... [emoji23][emoji23][emoji23]

Pola toga nisam susreo, a ono sto jesam, to su vise funny bugovi, nego nesto ozbiljno.

Necemo pogadjati da li bi bilo isto da si kupio igru, mozda bi, mozda ne bi :)
Svakako da je piratska sama instalacoja vec zbagovana, a verujem i igra da ima vise bugova.

@illidan i ja se razmisljam da stavim non lethal, a ona animacija mantisa je strasno operisana...bilo bi ok da ne mogu da te pogode dok to dadis, a ovako me opeglaju dok izvrsava mozda i najbezvezniju i najbespoentniju animaciju ikada :)
Mislim, da ga barem nesto rasparca ili slicno..ma jok, dignem i spustim lika...wtf!?!

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:

Zar bleeding nije must have perk za svaki Blade build, jer ima ludakčki damage sa produženim dejstvom?
Pa bukvalno skakućeš oko neprijatelja dok on krvari do smrti...
Pitam jer vidim da si ti zaobišao svaki bleeding perk?

@pshnd pirat mračnih voda, nije čudo što ima bagove kad fura 1.00 verziju...

@ Heroj Da li se mantis može isključiti/uključiti po potrebi ili kad ga uzmeš po default menja blade weapon slot? Pitam jer sam i ja krenuo blade specifikaciju, pa bih uzeo mantis iz kurčenja, ako se uz njega uredno može koristiti katana... Može odgovor i na PP...

@Xepoj87 Hajde objasni mi u čemu je razlika da li si kupio igru na GOG-u i skinuo instalaciju ili si pokupio iste te fajlove od nekoga...
Ja sam nekoliko igara do sada prvo nabavljao GOG verzije da isprobam i onda kupovao na GOG-u i kada sam njih skidao dobijao identične fajlove, identičan instaler... Sve isto.
I pošto sam neke od tih igara koje sam kupio davao sestri, u čemu je ona bila u lošijem položaju od mene kada koristimo iste fajlove, skinute direktno sa GOG sajta? [emoji846]

@kure1982 1.03 i 1.04.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Ok...

Dok se Heroj ne javi, razlika je očigledno u količini bagova, jer ovoliko bagova koje si ti pobrojao i dokumentovao (neke) u prethodnih par strana za 10+ sati igranja, nije video ceo forum i ceo TPR tim zajedno...

Jedini zaključak, pod pretpostavkom da nisi trol, je da je to do piratske verzije igre koju koristiš...

Jel moguce da ovi sto imaju mnogo bugova u igri imaju slabe masine?
Ono kao cpu ne stize da odradi sta treba na vrijeme i to?

@kure1982 Pa da najlakše je tako objasniti. Evo, sad da iskeširam 60€, hićete mi vas dvojica nadohnaditi te pare ako mi igra bude identično radila?
Jer jednostavno nema smisla. Evo dodao sam gore još jedno pitanje. Kupio sam igre sa GOG-a i par njih dao sestri i po čemu je ona bila u lošijem položaju kada koristimo iste fajlove skinute sa GOG sajta?

@kure1982 Pa da najlakše je tako objasniti. Evo, sad da iskeširam 60€, hićete mi vas dvojica nadohnaditi te pare ako mi igra bude identično radila?
Jer jednostavno nema smisla. Evo dodao sam gore još jedno pitanje. Kupio sam igre sa GOG-a i par njih dao sestri i po čemu je ona bila u lošijem položaju kada koristimo iste fajlove skinute sa GOG sajta?

^ Naravno da hoćemo, Heroj i ja imamo akcije u CD TPR, pa nam se uložen novac svakako vrati, čak i ako Vaše veličanstvo ne bude zadovoljno...

@Kure1982

Mantis ti dodje na 4. slot, van redovnog oruzija, i dalje koristis 3.
Pocinjem da razmisljam da li je bolje uzeti Gorilla arms, jel probao neko?

@pshnd
Zbagovan je 1.04 installer, na GOG-u nemas installer i patcher za update, vec se samo svuku fajlovi, naravno da nije isto.
Dobro znas da ti nije prosao update bez problema, jel tako?
Cekaj sledeci, mozda bude bolji.

Ne kazem da igra nije bagovita, jeste, to nije diskutabilno uopste.
Ali, neki bagovi koje ti spominjes su bezazleni, kao sto sam video u AC Origins krokodila koji je usao u drvo...mislim, koga bole uvo.
Ima par koji nekoga mogu da iznerviraju, ali nista zbog cega bih rekao nekome da ne kupi igru.
To je na nivou da igri umesto 9 ocene, dam 8.5.

Poslednja izmena:
@pshnd
Zbagovan je 1.04 installer, na GOG-u nemas installer i patcher za update, vec se samo svuku fajlovi, naravno da nije isto.
Dobro znas da ti nije prosao update bez problema, jel tako?

Nikakvih problema nije bilo. Skinuo, pokrenuo fajl, sačekao, prijavio da je peč prilepljen i igra krenula normalno.
Ali neka. Napisao sam već par puta da je nebitno jer sam svakako obrisao igru i otišli smo daleke od onoga za šta sam prvo pisao, a to je da je igra prazna i nedovršena, a tu uopšte nisam jedini koji vidi problem. Bio original ili "kupljen". Sačekaju da se to sredi i da legnu DLC-i. Ako tada srede sve kako su i najavljuvali od početka što se tiče gejmplej-a, taman možda bude koja akcija da ne kršim pravilo kojeg se držim od kako sam počeo da kupujem igre:
409098a3786cfc4da934cef68c12c1df.jpg

Poslednja izmena:
Nikakvih problema nije bilo. Skinuo, pokrenuo fajl, sačekao, prijavio da je peč prilepljen i igra krenula normalno.
Ali neka. Napisao sam već par puta da je nebitno jer sam svakako obrisao igru i otišli smo daleke od onoga za šta sam prvo pisao, a to je da je igra prazna i nedovršena, a tu uopšte nisam jedini koji vidi problem. Bio original ili "kupljen". Sačekaju da se to sredi i da legnu DLC-i. Ako tada srede sve kako su i najavljuvali od početka što se tiče gejmplej-a, taman možda bude koja akcija da ne kršim pravilo kojeg se držim od kako sam počeo da kupujem igre:
409098a3786cfc4da934cef68c12c1df.jpg

Odes u patch log i verovatno ces naici na ovo na slici ili nesto slicno :)

Skinuo sam sa privatnog torrenta i instalirao(pratio) instalacije na 3 kompa...sva 3 su imala neki problem sa tim updateom na 1.04.
Ceo torrent sajt kuka da ne radi najsjajnije.
1e643e46784d39ce2ef79895f8a3cde5.jpg

@shin-bojan jos se nisam tukao, nikako da dodjem do toga, bruka koliko side contenta ima :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sinoc igrah jos par sati, sada sam na 10+ ukupno.
Igrao sam side quest za taxi vozila, koji implicira mnogo voznje. Na stranu clipping i slicni bagovi, meni je voznja kao takva ocajna definitivno. Pa sa onog motora ne mozes pasti osim ako se ne tiltujes direktno u nesto, u protivnom ili se motor okrene kao olovka na stolu ili se jednostavno vine u vertikalu kao balon i padne nazad na zemlju. Skretanje, dinamika je ocaj zivi, pa GTA koji je bazican sa voznjom da nema dalje je primer simualcije. Ne pricam o voznji kao bitnoj stavki za feel, ali fakat je da se dosta vozi po Night city-ju i da se onako izvede sama koncepcija/fizika voznje... sramota. Imam utisak kao da igram neku Lego igricu iz '99te.

Takodje imam pojavu praznog grada cesto, sto pripisujem 'tom delu grada' namenski, ali onda se pocnu pojavljivati vozila i tu i vise nisam siguran da li je namerno ili je jos jedan bullshit. :) Crowd density na high, naravno. Sve to u paketu sa ovim gore sto sam pomenuo za voznju mi prilicno ubija imerziju.

Vrh Dno