Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam već malo dosadan, ali kome je samo WiFi problem topla preporuka za Ubiquiti Unifi access pointe, ja sam ih montirao u tri stana u Bg i na sva tri mesta Wifi konačno radi dobro i stabilno. Uz to su skroz jednostavni za podešavanje, i nema potencijalnih problema koje koje donosi korišćenje dva rutera.
Jel ima više različitih modela? Koji Kupovao si u Beogradu?
Hvala!

12.11 podneo zahtev za raskid ugovora, danas 12.12 u 22h ostao bez signala za tv i net. Profesionalci, nema sta :)

Jel zna neko kako napreduje digitalizacija? MTS kod mene vec razvukao optiku svuda, SBB ovim tempom ce da stigne za jedno 5 godina ako i tad...

Jel ima više različitih modela? Koji Kupovao si u Beogradu?
Hvala!
Ima više modela, od standardnih, tj. jeftinijih Lite i LR (Long Range). Ja sam uzimao long range varijantu Ubiquiti Unifi AP AC LR, donosio sam iz Norveške, ali sam video da mogu da se kupe i na KP, ugarska varijanta.
Pošto su Power over Ethetnet, i lako se kače na zid/plafon iskoristio sam mogućnost da dovedem samo Lan kabl i pozicionirao ih bolje nego originalne rutere.

Moze da bude.Pojma nemam da li odgovaraju na wa.

Ima i watermark “whatsmock”...

@vodka_commando

Hvala na iscrpnom odgovoru....:)
Da,kao sto si rekao tako sam i pretpostavljao,net dobar televizija losa.
Nemam pojma sta da radim,vidim da ovi iz mts daju samo 1 ili 2 stb uredjaja(zavisno od paketa) a posto meni treba za 3 televizora i to bih doplacivao.
Opet, 12 meseci po dinar primamljivo....
Videcu sa ovima iz SBB zasto su nama sa TEL3 ikomovim paketom ugasili HBO pa ako ostanu pri tome ide odjava,ionako nemam ugovornu obavezu.

Možeš da aktiviraš besplatne HBO pakete . Ovo je novogodišnja akcija.

^^
Necu ja novogodisnju akciju,nisi pratio moj slucaj.
Ja imam HBO od kada postoji u ponudi na IKOMu i sada na SBBu,znaci non stop do pre neki dan kada su samo iskljucili i rekli mi da nemam HBO uz moj paket!!?

A koji paket imaš? Druga firma , drugi paketi .

Poslednja izmena:
Poslao sam im mail za to pre neki dan. Cekam odgovor. Ako je negativan ide i zastita potrosaca u CC. Nemaju pravo da menjaju pakete kako se njima cefne jer neko nije presao na EON i ostao je na starom paketu.
@Darc0 - Kakav je kod tebe slucaj na drugom/trecem TVu? Druga CI kartica kod ovih mojih nema pola kanala kao na primarnom TVu.

@Miki
Da, nemaju pravo da menjaju jer ja sa njima nisam ništa novo potpisivao, imam potpisani ugovor sa IKOMom gde pose da imam HBO paket.

Na drugom i trecem imam samo osnovnu ponudu, na njima HBO nisam nikad imao.
Drugi je CI kartica a treći d3mini.
Ovaj glavni TV CI modul .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovah hbo promo ne vazi za korisnike pojedinih paketa van mreze? Ja imam porodicni+sportski i uopste nemam opciju da aktiviram promociju cak ni preko moj sbb aplikacije.

@Miki
Da, nemaju pravo da menjaju jer ja sa njima nisam ništa novo potpisivao, imam potpisani ugovor sa IKOMom gde pose da imam HBO paket.

Na drugom i trecem imam samo osnovnu ponudu, na njima HBO nisam nikad imao.
Drugi je CI kartica a treći d3mini.
Ovaj glavni TV CI modul .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Itekako imaju prava da menjaju šta hoće. A ti imaš prava da zbog izmene proizvoda/usluge raskineš ugovor.
To što si ugovor potpisao sa Ikomom, ne menja stvari. Oni su preuzeli sve obaveze iz tog ugovora i ispunili su ih odredjeni vremenski period (onoliko koliko su morali). Čak i da je Ikom ostao, velika je verovatnoća da bi i oni izmenili paket koji si potpisao. Dakle, sad si u situaciji "uzmi ili ostavi". Jedina šansa da nešto dobiješ je ako procene da im se više isplati da te zadrže nego da te puste da odeš.
Pozdrav

Rafiki, nisam bas siguran da je tako.
Primer mobilnih operatera gde drugar ima toliko star paket da mu je obracun na sekundu. Ne mogu da mu promene niti nateraju da predje na bilo sta drugo.

Mozda gresim, mozda je drugacije kod kablovskih.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Mogu da ponude nove uslove i mobilni operateri ali to ne čine jer je Vip jednom to uradio i opekao se. Naravno, korisnici u tom trenutku mogu da napuste mrežu bez ikakvih troškova.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Gde najbrže odgovaraju na pitanja, Twitter, FB...?!

Jednom prilikom je i Telenor promenio korisnicima tarifne pakete. Mnogi nisu ništa rekli, ćutke su prihvatili; retki su se nešto bunili, a samo "šačica" njih je preduzela konkretne akcije, ili raskinula ugovore.
Ako mislite da operater ne može da menja uslugu, razmislite šta će se desiti ako, napr. HBO ukine HBO Go uslugu? Jel' stvarno očekujete da SBB nastavi da pruža uslugu koja ne postoji?
To što nekom Telenor ne menja paket na silu je specifična situacija: postoji stavka u ugovoru koja onemogućava promenu paketa. Naravno, Telenor je odavno tu stavku izbacio iz novih ugovora, a tih nekoliko (desetina ili stotina) korisnika koji i dalje imaju tu stavku važeću su izuzetak, a ne pravilo. Mogu oni i njih da reše, ali niko nema hrabrosti da odluči, niti da prihvati krivicu za malo loše medijske pažnje.
Kad je SBB preuzeo Ikom, korisnicima je garantovan period u kome će imati uslugu dogovorenu ugovorom, a i ponudjeno im je da predju na nove pakete. Moguće je da je taj period istekao a SBB je krenuo da bivše Ikom korisnike "podseća" da je vreme za nove ugovore...
Pozdrav

Pitanje za korisnike Ubee modema. Da li na Ubee-u radi samba protokol i koja je brzina kopiranja na/sa usb-a pomenutim protokolom?
Hvala unapred.

Pitanje za korisnike Ubee modema. Da li na Ubee-u radi samba protokol i koja je brzina kopiranja na/sa usb-a pomenutim protokolom?
Hvala unapred.

Koliko vidim, UBEE ima USB 3.0 port nazad - mislim da ce ti primarno ogranicenje pri upisivanju sa mreze biti brzina tvog ethernet-a. Nisam probao, ali verovatno podrzava samo SMB v1, ta verzija protokola je podrazumevano onemogucena u Windows 10 zbog raznih sigurnosnih problema, za internu upotrebu bi trebalo da je realtivno bezbedna.

Brzina upisa/ćitanja zavisu od samog rutera, kod mnogo skupljih to ume da bude problem. Zato mi i treba iskustvo sa "terena". Sama verzija SMB protokola trenutno mi nije bitna.

uzeo sam eon light,dobio cisco epc3928...
ruter se nalazi izmedju tv i betonskog zida(stara rad-ova zgrada),
wifi u dnevnoj gde je ruter mi ide od 15mbit(trenutno) do 60mbit(150 mi je na lan-u),u sobi i kupatilu uzas 1,2,5 mbit i to je to.
e sad dal da im trazim neki drugi ruter koji ima bolji signal,i dal ce mi dati uopšte jer sam light paket?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Gde najbrže odgovaraju na pitanja, Twitter, FB...?!

Mail [email protected]
Tu odgovaraju isti ili najkasnije sutradan... Ako problematika nije za njihovo odeljenje upućuju predmet onom ko se time bavi...

EDIT: @chifta ja godinama mučim muku sa njima i slabim signalom (nekvalitetnim ruterom)... Iskreno ništa mi nisu rešili, iako su modem menjali...

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno