Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Stigao je i meni Mi Box S. Jedan za spavaću, drugi za dnevnu. Uprkos prilično skromnim specifikacijama, jako lepo radi sve što sam pokušao da pustim na njemu. Eon Smart TV, HBO GO, Kodi (lokalni striming sa NAS-a), YouTube. Kvalitet prikaza i na 1080p i na 2160p (4K) TV-u je odličan i bez problema radi premotavanje. Da napomenem, oba su povezana na 5GHz WiFi. Možda nekom prilikom uzmem Ugreen LAN adaptere.

Mislim da je idealan Box za manje/srednje zahtevne korisnike. Definitivno no brainer za 46€.

Sad jos da uzmes Eon daljinac na Kp i imas sve sto ti treba. Naravno mozes i ta jadapter kasnije ako imas padove na 5Ghz.

Sad jos da uzmes Eon daljinac na Kp i imas sve sto ti treba. Naravno mozes i ta jadapter kasnije ako imas padove na 5Ghz.
Imam već airmouse (dva komada), ali nije potreban za EON koji je pravljen za Android TV. Sasvim lepo se koristi sa daljincem koji dolazi uz Mi Box S.

Eon daljinski radi sa mi smart boxom? Mozda nekako da zaboravim da ga vratim sa boxom [emoji1787][emoji1787]

Huawei P30

Radi odlicno. Prednost je sto mozes da menjas kanale na ch +- ili da ukucas broj kanala. Ja imam dva Eon Sdmc boxa i Mibox 3. Za njega sam kupio na Kp Eon daljinac tako da sad imam 3 Eon boxa na 3 TV-a :).

Nisam razumeo da misliš baš na Eon daljinac. Istražiću, mada ja retko gledam Eon, radije strimujem svoj sadržaj sa NAS-a.

Odličan je Eon daljinac, uzeo sam i ja roditeljima jedan za Mi Box.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

EON daljinski je baš dobar. Iskreno sam se začudio da se SBB toliko otvorio, znajući koliko su škrtice :)
Čak su na početku uz skuplje pakete davali i onaj mali daljinski, kao neki magic remote koji može da se kupi u paru uz ovaj glavni, ali brzo su odustali od te lepe prakse.
Pozdrav
P.S. Evo sa sajta proizvodjača: https://www.tech4home.com/product/notus-remote-control/

Poslednja izmena:
Da li Eon daljinski može da uključuje i gasi Mi Box S, kao daljinski koji dolazi uz njega?

Hvala za link, rafiki!

Moze

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Zapravo kod mojih može samo da ugasi, neće da pali. Ako kod nekoga radi paljenje, pitanje - kako ste namestili to?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Odlično, hvala! Kupiću i ja dva komada, za oba Mi Box S.

Nece da pali box jedino na taster namenjen za to :).
Opet originalni daljinac nece uvek da upali box, dok Eon pali momentalno.

Ma da, predpostavio sam da uklj. može na bilo koji taster, ali napisah za brojeve i krug jer ga tako ja uključujem.

Meni i Eon daljinac nekad zašteka sa uključivanjem.

Potreban savet. Planiram kupovinu externog hdd za mi box s. Posto ce biti samo za tu namenu da li kupiti externi hdd sa sopstvenim napajanjem ili externi hdd koji se napaja preko usb-a. Razlog kupovine... Mi box s se muci sa pustanjem 4k BDRemuxova (probao 50Gb remux) sa hdd racunara serovanog preko mreze pomocu kodi-ja. (vdsl 20/4 MBps).

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Uvek je bolje sopstveno napajanje za HDD
A to sto se mi box muci je zbog slabe lokalne mreze i slabog wifi, to pre svega mora biti 5ghz, nikako 2.4ghz

Tako da ako nemas 5ghz bolje da kupis novi ruter nego novi hdd

VDSL nema veze sa lokalnom mrežom, što reče Baki dobar 5Ghz ruter i nema zime. Ja ne skidam te teške fajlove, isprobao sam jednom film od 30ak Gb i radio je bez problema lokalni streaming sa kompa. Imam ruter sa dve odvojene 5 Ghz mreže gde komp koristi 'ekskluzivno' sam jednu od te dve.

Uvek je bolje sopstveno napajanje za HDD
A to sto se mi box muci je zbog slabe lokalne mreze i slabog wifi, to pre svega mora biti 5ghz, nikako 2.4ghz

Tako da ako nemas 5ghz bolje da kupis novi ruter nego novi hdd
Kao sto sam napisao imam vdsl 20/4. Mi box je na 1,5 m od rutera. Da na 2,4Ghz je ali wifi je odlican, pokrivenost na oba sprata i u dvoristu. Mislio sam da mozda je net 20/4 nedovoljan za strimovanje kroz mrezu jer prilikom koriscenja mi boxa npr. gledanje filmova kodi+elementum imam uvek max brzine downloada.A i strimovao sam kroz mrezu brripove od 10-12gb bez problema, ali bdremux od 50gb sa hdd na racunaru nisam mogao (2 sec i stane strim, bufferuje...)

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Protok van LAN i protok u LAN veze nemaju jedno sa drugim. Streaming u LAN (sa kompa na box) nije limitiran WAN brzinom koju plaćaš provajderu već mrežnim karticama (enternet ili WLAN/WiFi) i ruter svič-em...

2,4 Ghz WiFi ne može biti odličan, prosto mreža ima daleko veća ograničenja nego 5 Ghz, uz to se deli na sve uređaje koji je koriste. Internet brzina je potpuno nebitna za lokalni stream, protok ti se deli u lokalu između PC i rutera (ako je wifi), kao i između rutera i Mi Box. Ako baferuje, znači da protok nije dovoljan.

Ovo i mene muči(što i mwsavka),jel može neki predlog za ruter?Znam da nije mesto ali i ja koristim Mi box S.Hvala

Zahvaljujem.A jel pravi problem što sam još uvek na ADSL,50/8?

Još jednom veliko hvala.

Pitanje jedno,odakle brze stize posiljka,sa Aliexpress-a ili Geekbuying?Hvala

Vrh Dno