Šta je novo?

IPTV iskustva (FAQ i pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve je to lepo, jedno dugme ili glas. lako otvoris netflix, yt, sta god. a onda? kako ga koristis? kad treba nesto da nadjes nabadas slovca po ekranu? mozda mu kazes sta ti se gleda, ali opet po mom iskustvu to glasovno kucanje ne radi tako dobro, pogotovu ne ako hoces sadrzaj na vise jezika

Ti uzmi prikaži bežičnu tastaturu i miš pa kucaj sastave na YT.
Pogledaj i Magic remote od LG-a :)

Možeš i tastatura sa mobilnog :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote

Poslednja izmena:
Imam ja nekih 90-ak sinhronizovanih dugometražnih crtića, oko 60-70GB. Nije sve srpska sinhronizacija. Ako ima zainteresovanih možda bih mogao dignuti to na Mega, imam tamo 50 GB. Svi su nazivi na engleskom zbog povlačenja info podataka u Kodi-ju!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ako mozes, okaci ih, ja bih skinuo vrlo rado

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

i ja mislim da je cista glupost placati kablovsku pored ovoga. da se zlopatim sa daljincem, i televizorom, kad mogu ko covek sa tastaturom i misem da pustam televiziju. ko u devedesetim da listam kanale dok ne prodje 10 minuta da nadjem ono sto mi treba, umesto samo da ukucas u pretrazi ime i za sekund pustis. neke stvari se nikad ne menjaju, ajde razumem neke tehnicki nepismene ljude, ali clanovi ovog foruma...
Pa zato sto ne zivis sam. Ajd ti piratske liste i nacin koristenja i stekanja objasni matorcima..

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

ja mogu da doprinesem nindza kornjace staru sinhronizaciju. moj bivsi cimer je skupljao vhs kasete od ljudi sirom srbije sa starim snimcima sa kojih je u studiu izvlacio audio i lepio na dvd rip, tako je dobio dobru sliku sa nasom starom sinhronizacijom. cim budem dosao u srbiju popecu to na neki klaud pa cu share-ovati. mislim da je vrlo fino stivo za decicu :)

ljudi google ukucajte sinhronizovani dugometrazni crtaci i izacice ce vam komsijski forum gde ima sve

sad probah ne izlazi, moracete malo da googlate

Poslednja izmena:
Ti uzmi prikaži bežičnu tastaturu i miš pa kucaj sastave na YT.
Pogledaj i Magic remote od LG-a :)

Možeš i tastatura sa mobilnog :)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote
Raspravljate se oko gluposti, jer je specificno individualna stvar sta i kako koristis.
I ja imam 2 pc na 2 tv-a, jer je familija tako navikla jer koriste sve prednosti pc sto boxovi ne mogu. Takodje nema klinaca ni matoraca.
Imam fire tv ali je izbacen iz upotrebe, jednostavno ne moze da pridje pc i to samo zbog nasih potreba i navika, nista vise.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

slazem se. nije vredno rasprave.

android box se navodi kao prednost zbog manje kablova u odnosu na komp, ali ne vidim kako? do njega idu hdmi i naponski kabl. isto tako i za pc. jeste da zauzima drasticno manje mesta, ali imas i kompjutere velicine android boxa. ja trenutno koristim stari laptop i to ne zauzima puno mesta realno, manje nego dvd plejer nekad.

a o tome sta je bolje i brze. jednostavno - pc moze sve sto i box, ali ne i obratno. i dalje imam problem da poverujem da je jedan box brzi u svemu od i5/i7 + ssd kombinacije, no mozda i jeste, sta znam.

Svašta smo naveli, ali prednost manje kablova nismo, al' nema veze. :) Potpuno mašiš poentu, taj i5 koliko košta da bi sve glatko gurao u 4k, koliko mesta zauzima, koliko se greje, koliko je bučan?

Ps. box nije brži od PC-ja ali je jednako brz u onim operacijama o kojima ovde raspravljamo, a to je manipulacija multimedijom, iptv & surf.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sasvim je dovoljan android box, slazem se sa tobom. Ja imam kbe varijante, ali je ioak box bolja

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

ja sam oduvek bio pre za pc ali od kad sam uzeo eon box u drugoj sobi mogu reci da je odlicna stvar...naravno pc uvek vise mogucnosti... mada i tada samo prebacim sliku sa pc na box i bezicnom tastaturom radim na boxu a u stvari sam na pc

Raspravljate se oko gluposti, jer je specificno individualna stvar sta i kako koristis.

Kakva crna rasprava, samo različiti pogledi na istu stvar :)

Svašta smo naveli, ali prednost manje kablova nismo, al' nema veze. :) Potpuno mašiš poentu, taj i5 koliko košta da bi sve glatko gurao u 4k, koliko mesta zauzima, koliko se greje, koliko je bučan?

Ps. box nije brži od PC-ja ali je jednako brz u onim operacijama o kojima ovde raspravljamo, a to je manipulacija multimedijom, iptv & surf.

+1

Poslednja izmena:
Ajde malo da se umesam, posto sam filmofil, seriofil itd, volim dobru tehniku kao i vecina, pravo uzivanje za gledanje filmova u 4K i 7.1 sa dolby atmosom je dobar android boks, (4/64),pretplata na Real debrid (9e za 3 meseca), elementum nije tog kalibra, normalno i dobre resurse, poput AVR, tj AV resivera, spojiti ga sa Led ili oled tv-om od 65inca, HDMI ARC izlaz jer opticki ne podrzava 7.1 i obavezno u boksu ubaciti SD microkarticu sa COREELECOM, e to je pravo uzivanje. Zlopatio sam se i ja dugo kojekavim spajanjima hdmi kablovima sa tv-om, lutao, trazio najbolje resenje, ali ovo je definitivno vrh vrhova. Eto malo teme za razmisljanje. Normalno u boksu STB emulator za IPTV, Vu zero satelitski resiver 4K i igranka moze da pocne, pozdrav

I mene...[emoji15][emoji15][emoji15]

Uhh, pa ima ih vise, od skupljih je Minix neo, na njemu ne treba Coreelec, a od jeftinijh tu je MAX 96 HD, Pendoo, ili x10 plus, X88 king i jos po neki. Ovi su provereno dobri jer sam ih i sam koristio, normalno uz Nvidiu Shealds, ali je ona preskupa. Verovatno ima jos dobrih, ali ja sam ova 4 koristio.

Uhh, pa ima ih vise, od skupljih je Minix neo, na njemu ne treba Coreelec, a od jeftinijh tu je MAX 96 HD, Pendoo, ili x10 plus, X88 king i jos po neki. Ovi su provereno dobri jer sam ih i sam koristio, normalno uz Nvidiu Shealds, ali je ona preskupa. Verovatno ima jos dobrih, ali ja sam ova 4 koristio.

Znas sta je interesantno doduse bio si nedorecen jer nema tacnog naziva boksa ali koliko ja znam mozda gresim ali od najmanje ova 2 boksa koja si spomenuo imaju Allwinner procesor.Na njemu ne mozes instalirati CoreElec jer oni ne daju podrsku osim za Amlogic procesore.Sto se mene tice meni je elementum sasvim dovoljan jer nemam novca za bacanje jer razlika izmedju 4k i ful hd je minorna bar sto se tice kodija.Zero 4k sa svojom cijenom nije uopste konkurentan jednom Edision mio 4k na kome radi kodi 18.9,pa cak i na octagonu 4k,ustumu 4k,axas 4k como enigma2 i android. .Da li tebi radi kodi na zeru?

Ima li šta besplatno a solidno za box, fire tv koristim.

Balkan green fina opcija svakako

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Imaju free liste kao Stalker portali

Znas sta je interesantno doduse bio si nedorecen jer nema tacnog naziva boksa ali koliko ja znam mozda gresim ali od najmanje ova 2 boksa koja si spomenuo imaju Allwinner procesor.Na njemu ne mozes instalirati CoreElec jer oni ne daju podrsku osim za Amlogic procesore.Sto se mene tice meni je elementum sasvim dovoljan jer nemam novca za bacanje jer razlika izmedju 4k i ful hd je minorna bar sto se tice kodija.Zero 4k sa svojom cijenom nije uopste konkurentan jednom Edision mio 4k na kome radi kodi 18.9,pa cak i na octagonu 4k,ustumu 4k,axas 4k como enigma2 i android. .Da li tebi radi kodi na zeru?

Poslednja izmena:

Coreelec radi preko micro sd kartice, treba znati to instalirati jer ima puno zackoljica u zavisnosti od boksa, ali je vrhhhhhh. pusti elementum, to ubacujem klijentima kada im prodam boks, zavrsava im posao jer za bolje i neznaju, jer addonse sa placenim real debridom to je za moju licnu upotrebu. Kodi, brat moj na satelitskom resiveru nije to to, gubljenje zivaca i vremena, probelmi sa subtitlovima i td, jednostavno, radi ali nije to to. Upravo gledam TENET u 4K HDR, 89gb, audio Master HD, film onako, ali zvuk ubija, e, sad, bacanje para ili ne, kako za koga, ali sve trazi svoje. Slika jeste mozda minorna, zavisi od filma ali zvuk je neminoran na filmovima u 4k i 1080p. Dugo se bakcem sa ovim stvarima, pa kome treba savet, slobodno nek pita, sve isprobano, nista ono neko rekao, onde pise onako, itd, pun mi je kofer takvih sveznalica i svi se u sve razumeju. Se se uzivo koristi, dakle sve iz licnog iskustva.

Svašta smo naveli, ali prednost manje kablova nismo, al' nema veze. :)
jeste, ovde:
I nezamenjiva stvar je što to sve radi putem daljinca a ne tastature i miša, ne čuje se, ne vidi se, ne greje se i nema gomile kablova, a sve može da uradi što i ti na računaru, i bez problema će prepoznati tekst koji izdiktiras.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

ja mogu da razumem da kazu ljudi ok su te kutijice, mogu da posluze... ali da mi neko kaze: bolje je od kompjutera? zasto sam ja sprcao soma i po evra u komp, mogo sam da uzmem android box. kakva vodena hladjenja kakve pi*ke materine :d

Pa android boxevi su ok za neku laganu varijantu,daleko su od potpune zamene za pc,mada ima maloumnika koji tvrde da im android telefoni menjaju kompjutere.

@levca501 vidim da si stvarno edukovan.Za info prije CoreEleca bio je libreelec,i openelec.Zato sam ti i napisao da on radi samo na amslogic procesorima.Vecina od nas zna postupak instalacije CoreEleca na sd karticu kako i cim treba zaprziti imidz i u zavisnosti od vrste boksa i velicine rama zamijeniti dtb.img" u device tree tako da ni ti a ni ja nikom nismo otkrili toplu vodu.Poenta je da za sto manje novca dobijemo sto svrsishodniji ugodjaj.Sto se tice realdebrida jeftiniji ti je alidebrid cisto da znas.Kupi sebi bolji sat resiver pa ces i sam da se uvjeris da kodi isto radi kao na android boksu sa svim subtitlovima(titlovi master zip i opensubtitle)jer na tvom zeru 4k na black holu ili openblackholu to mozes da sanjas.Tek toliko od mene

Neko je pomenuo dečije kanale tj. Problem sa sinKROnizacijom. Reddevils je 'domaći' pirat. Kod njega su dečiji kanali sinhronizovani na srpski. Nema ih puno ali dobro. Samo se Maša i edved sa Cro ili Ru sinhronizacijom

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

jeste, ovde:

ja mogu da razumem da kazu ljudi ok su te kutijice, mogu da posluze... ali da mi neko kaze: bolje je od kompjutera? zasto sam ja sprcao soma i po evra u komp, mogo sam da uzmem android box. kakva vodena hladjenja kakve pi*ke materine :d

Pogledaj još jednom naziv teme u kojoj pišeš, pa ako si sprco soma i po u tu mašinu da bi gledao IPTV i multimediju realno si se zeznuo....
Svi mi imamo PC, ali teško da neki slabiji PC ispod i5 procesora može da radi ono što radi neki box od 40$

Pogledaj još jednom naziv teme u kojoj pišeš, pa ako si sprco soma i po u tu mašinu da bi gledao IPTV i multimediju realno si se zeznuo....
Svi mi imamo PC, ali teško da neki slabiji PC ispod i5 procesora može da radi ono što radi neki box od 40$

ne znam zasto si toliko zadrt i zasto toliko potenciras na ceni. ljudi kupuju 80" televizore i posle hoce da ustede tako sto ce da uzmu android box. vazi.

pritom, taj ko hoce da ustedi nece da kupi nov komp za te svrhe, nego ce da nadje nesto polovno i povoljno. kompjuteri su bar sada dostupni svima. ja sam pre pola godine uzeo ceo komp sa i5 8600 i 16gb rama za manje od 100 evra, i to u sff formatu, niti zauzima puno mesta, niti se greje u idle (za multimediju ta masina fakticki radi u idle), niti je bucan. a sta sve moze da uradi u odnosu na budjavi box da ne navodim. doduse ja ga nisam uzeo za svrhu htpc jer vec imam laptop koji sluzi za to. eto jos jedne opcije- svako od nas ima bar neki laptop koji mu stoji bezveze koji moze da posluzi za to. bilo koji laptop od 2012. pa na ovamo ce moci da se koristi u te svrhe. pises o tome kao da je to quest ybt, napraviti htpc kompjuter, a to je bukvalno reciklaza nekog tresa koji ne moze da sluzi ni za sta drugo.

i nema potrebe da pisemo vise o ovome. svako ima neku preferenciju. opet ponavljam ja razumem da ti dodjes i kazes: pa ybg ono kad ne mozes drugo bolje i box nego nista, ali da ti dodjes i tvrdis kako je box BOLJI od punokrvnog kompjutera? to mi vec ne ide u glavu nikako. pa cak i kad je glavni argument u pitanju a to je cena, jer kao sto kazem neki polovni i5 ili i7 do 100 evra ez mod - to ljudi bacaju sad, daj sta das i nosi, kako ti to nije jasno?

Poslednja izmena:
@levca501 vidim da si stvarno edukovan.Za info prije CoreEleca bio je libreelec,i openelec.Zato sam ti i napisao da on radi samo na amslogic procesorima.Vecina od nas zna postupak instalacije CoreEleca na sd karticu kako i cim treba zaprziti imidz i u zavisnosti od vrste boksa i velicine rama zamijeniti dtb.img" u device tree tako da ni ti a ni ja nikom nismo otkrili toplu vodu.Poenta je da za sto manje novca dobijemo sto svrsishodniji ugodjaj.Sto se tice realdebrida jeftiniji ti je alidebrid cisto da znas.Kupi sebi bolji sat resiver pa ces i sam da se uvjeris da kodi isto radi kao na android boksu sa svim subtitlovima(titlovi master zip i opensubtitle)jer na tvom zeru 4k na black holu ili openblackholu to mozes da sanjas.Tek toliko od mene
Ma uživaj brate, izgleda da sam teška *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ali *mjau**mjau**mjau*, ubediste me da je i satelitski resiver bolji od boksa, PC takodje, ali ok, neka bude tako, jer neko ovde samo piše što je pročitao negde, a sada da ne objašnjavam razlike u odnosu na PC, kako je ta kutijica bolja, kako dobiti sa PC- jem True hd 7.1, master hd audio itd, itd, ja koristim onaj MAD VR ali na njemu to ne mogu izvući, plus bežični miš plus da mi u pozadini radi PC, mislim sve ali sve sam to radio. Za tvoju informaciju brat moj jebavam se sa cardseringom 15 godina i pričati meni o satelitskim resiverima a montirao ih *mjau**mjau**mjau**mjau*m li ga koliko i da kodi bolje radi nego na libre ili coreelecu, auuu, onda sam naišao na gromadu. Da te pitam samo nešto, da li ti sve to koristiš, da li sve to posedujes od opreme ili pišemo tek onako. Ako imaš sve to, svaka čast, povlacim svaku reč.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno