Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Sad sam tek provalio da mi se cuje i S20+ i Note 10+. Ali Note 20 Ultra se cuje kao ova dva zajedno pa x2 :D

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Cuje se od s6. Uvijek se culo. Dodatna opcija za 1300 evrica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
U kameri zvecka, a to nije kao nikakva greska vec tako mora. Peca Benchmark je o tome govorio u testu. Zvecka i moj Note 9, a to sam primetio kada je on rekao za ultru.

Poslano sa mog SM-T725 koristeći Tapatalk

ma nema veze, zoom na Ultra je super, kad ima svetla ima dosta detalja... samo da srede raj proccesing slike. To je imao canon u ozbiljnim serijama aparata... vrhunski senzori itd. a prejak proccesing slike i sve deluje *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski blurovano, a mozda i štampi ok.
posle su iz izbacili podesavanja za JPEG...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Boze, zvecka OIS. Uzmi bilo koji losiji tel koji nema OIS, nema ni zveckanja :D

Kao prvo ne zvrcka nego zveci i samo komentarisemo,i ostali imaju ois a ne cuje se ovoliko,ne znam u cemu je problem
Jel imas nesto o telefonu da prokomentarises ili pises cisto onako?

Poslednja izmena:
Зар није то што звецка неки микрофон приликом видео записа да може да снима звук на даљину? Ако сам разумео, можда грешим нзм..

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Pa evo upravo i komentarisem xD vidim da par ljudi nije znalo sta je u pitanju. Slazem se da kod Samsunga ipak najvise "zveci" OIS. Inace i dan danas pojedini prijatelji misle da je neki fizicki kvar u pitanju :D

Zvecka OIS i kod mene na P30pro, to je normalna pojava.
Nije intenzivan zvuk, čuje se samo u tišini kad protresem telefonom.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Na N20 Ultra se baš posebno čuje, daleko glasnije nego na ranijim telefonima, tako da razumem zabrinutost pojedinaca koji nisu upućeni.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Kad ste kod Samsunga i zveckanja OIS-a, secam se da se zveckanje solidno culo na S9+, a na S10 lite ne cujem uopste (sad ga tresem).

Gledajte na to sa lepse strane,ko ima bebu ne mora zvecku da kupuje[emoji6]

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Nađoh u TC Ušće Nilkin case, predobar je.
2e7e2fded7e1879608f6d2562ea8d992.jpg

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Što veći senzor jače i zvecka OIS. Ništa zabrinjavajuće.
Kakve veze ima senzor? Senzor se ne miče nego optika [emoji848]

Ako niste znali izgleda da je Exynos verzija zakinuta i za pravilno hlađenje procesora...Exynos ne da nema bakarne "cijevi" za odvod toplote nego nema niti termalnu pastu...što izgleda nije slučaj sa SD verzijom...[emoji2960]

https://youtu.be/nIgu1Ge1llI?t=304s

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Menjao je neko hladjenje sa sd- a na ex i nista nije dobio. Ostale su iste temperature

Znači samo placebo efekat?! Ako nema razlike zašto onda ugrađivati skuplji bakar u SD varijante...moraju imati neki razlog [emoji848]

P40Pro+ & Tapatalk

Ako niste znali izgleda da je Exynos verzija zakinuta i za pravilno hlađenje procesora...Exynos ne da nema bakarne "cijevi" za odvod toplote nego nema niti termalnu pastu...što izgleda nije slučaj sa SD verzijom...[emoji2960]

P40Pro+ & Tapatalk
Otkud znam. Meni se na Mi 10 (108mpx) dosta jače čuje to zveckanje nego na Mi 8 (12mpx).

Čekaj čojk, ti sa veličine senzora na broj MP? Kakve veze imaju MP sa zveckanjem [emoji849]

Sam senzor se ne pomiče tj. nije stabiliziran (osim na iPhone 12Pro Max koji su to kako znam prvi napravili) tako da veličina senzora ne utječe na glasnoću zveckanje a broj MP nema ama baš nikakvog značenja u cijeloj priči. Broj MP nije povezan sa veličinom senzora. Sve što ima mehanički IS mora zveckati a ako nema onda sigurno zveckaju power i volume tipke [emoji52]

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam mislio na broj mpx, on je totalno irelevantan. Rekao bih da ima veze sa samom veličinom senzora jer je primetna razlika u jačini zveckanja. Mada nisam ni obratio pažnju na to dok nisam pročitao ovde. :d

P40Pro+ & Tapatalk
А извини ко није знао? Ја сам оваквих клипова и рецензија гледао 280,па нисам луд ваљда да наручује телефон са пола света и плаћам преко 1000е док нисам све истражио и проверио, а верујем и већина са теме, јер колико видим много је више са СД Н20У...

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

Zasto je note 20 ultra tako nisko kotiran na dxomark po pitanju fotografije?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

^Kao ni bilo koje druge sajtove, You Tubere...

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno