Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ovde ima najnoviji firmware. Probaj sa ovim, vidim da je verzija .901 kao na onom modelu u radnji gde je bio EON instaliran.

https://hisense.fr/produit/55a7500f/

Javi obavezno kako je proslo

Poslednja izmena:
Koliko vidim ista verzija sw je i za A7300F i A7500F

Hvala za link, sutra ce da se proba

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
Mislim da su kod nas vec instalirane novoje verzije, ne tvrdim 100%,ali bih rekao po datumima, za A7300f i A7500f, i da je verzija sw 0901
I jos jedno pitanje, sta bi se desilo tv-u kad bi se ubacio sw od nekog drugog, najpribliznijeg tv-a, mislim na hisense [emoji4]
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Borise evo i za tebe link

https://hisense.fr/produit/50a7500f/

Javi da li ima EON-a

Skinuo sam verziju od linka malo pre istu tu .901 i ima EON!!!
Vazno za sve ostale koji hoce da instaliraju update, svi podaci sa tv ce biti obrisani odnosno sve gde ste bili ulogovani, podesavanja kao i sifra za wifi. Ali nakon sto se to sve opet podesi, samo je potrebno promeniti zemlju u podesavanjima na Srbiju i EON je tu!!
Hvala svima na pomoci, definitivno je potreban .901 ili noviji softver za EON.

Vazno za sve ostale koji hoce da instaliraju update, svi podaci sa tv ce biti obrisani odnosno sve gde ste bili ulogovani, podesavanja kao i sifra za wifi. Ali nakon sto se to sve opet podesi, samo je potrebno promeniti zemlju u podesavanjima na Srbiju i EON je tu!!
Koji si region stavio prilikom apdejta?

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Jel ima neko da je dobio eon na H55u7b i koja vam je verzija sftvera na njemu
709e8943955faaf737a988b14ff32924.jpg

Sent from my Mi MIX 3

Kao si prebacio novu verziju 901 na TV?

Neka Boiris objasni proceduru.
Update skinite sa linka odakle je i on (imate u mojim prethodnim postovima).
Radi se sa USB-a samo nek on kaze kako je uradio.

Ja sam probao i preko USB-a i ne vidi ga (novo ažuriranje), preko pretraživača nece da ga skine na TV, sa telefona ne mogu da prebacim, pa ako moze pojasnjenje, bilo koga ako je neko to radio.

a fleš mora da bude fat, ne ntfs. ima uputstvo u nekom folderu na tom linku

Jel zna neko šta je razlika između modela sa poslednjim karakterom oznake ''F'' i bez nje?
Vidim da imaju dosta sličnih modela od 40'' FHD, pretpostavljam da je razlika u panelima, samo gde mogu da se provere informacije o tipu panela pošto na web stranici ne piše ništa o tome?

EDIT: Mislim da sam skontao, F je oznaka za boju i to neku sivu!?

Poslednja izmena:
ne. napisano već, F na kraju je oznaka za godinu. od ove godine je promenjeno označavanje modela.
F je 2020 (u Evropi, da ne bude zabune. za Ameriku, koja inače ima drugačije označavanje, je G ako se ne varam)

Poslednja izmena:
Uspeo sam da instaliram .901 sa linka koji je ostavljen na 55A7500F.
Kao što je napisano mora da bude fat fleš, link je već zipovan samo ga prebacite na fleš.
Ja sam ga pre svega vratio na fabrička podešavanja i isključio iz struje.
Kada sam ga ponovo uključio, preskočio sam sva podešavanja, i onda išao na meni-podrska-azuriranje sistema. Tada neće biti omogućena opcija nadogradite sa USB-A, ali kada ga ubacite posvetlece i tada možete da ažurirate. Nakon toga će se ugasiti i onda možete kada se upali da postavite sva podešavanja vezana za kanale, sliku, wi-fi, itd.
Meni je prebacio na Nemački region i nisam imao EON, ali kao što je Boris napisao kada se prebaci na Srpski on će se pojaviti.
I ono što je najvažnije radi EKSTRA kao preko TV-a, odziv je dobar i sve je jednostavno i lako preko daljinskog.

Uspeo sam da instaliram .901 sa linka koji je ostavljen na 55A7500F.
Kao što je napisano mora da bude fat fleš, link je već zipovan samo ga prebacite na fleš.
Ja sam ga pre svega vratio na fabrička podešavanja i isključio iz struje.
Kada sam ga ponovo uključio, preskočio sam sva podešavanja, i onda išao na meni-podrska-azuriranje sistema. Tada neće biti omogućena opcija nadogradite sa USB-A, ali kada ga ubacite posvetlece i tada možete da ažurirate. Nakon toga će se ugasiti i onda možete kada se upali da postavite sva podešavanja vezana za kanale, sliku, wi-fi, itd.
Meni je prebacio na Nemački region i nisam imao EON, ali kao što je Boris napisao kada se prebaci na Srpski on će se pojaviti.
I ono što je najvažnije radi EKSTRA kao preko TV-a, odziv je dobar i sve je jednostavno i lako preko daljinskog.

Sad me mami sve ovo da probam da drknem taj firm na b7500 non f!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno