serbiansky
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.12.2004
- Poena
- 304
Planiram da iskoristim fiksnu liniju na Q2 za kucnu VoIP centralu. Da li je moguce nekako iskoristiti direktno Q2 za VoIP umesto kupovine gateway-a sa FXO portom?
koristi putty:
telnet na IP rutera port 23
login:
root
adminHW
ukucaj komandu:
display access system info
trazi [email protected]
i videces pass
na kraju postavi static WAN IP na svom ruteru, ako je telekom 192.168.0.1 (posto sam svoj ruter stavio na 192.168.1.1) onda 192.168.0.2 na svom, mozes i bilo koji drugi osim 2 ali ja sam tako postavio
@daxyco: Heh, pa kako to da ti je bilo šta na RouterOS lako a da ti za bridge-ovanje rutera treba uputstvo sa foruma?
Huawei interfejs je za to pojam intuitivnosti..
Meni Mikrotik stoji u kutiji jer ne mogu ni da ga podesim da radi kao WiFi repeater a kamo li nešto egzotičnije i nešto još dalje od ovih Quick Setup preset-a koje nudi RouterOS![]()
Pošto se radi bridge samo WAN konekcije pretpostavljam da IPTV radi i dalje normalno.Jel može pomoć kako ubaciti ovaj HG8245Q2 u bridge mod?
Uspeo sam da izvučem podatke preko telnet pristupa, ali nisam siguran šta dalje da uradim?
koristio sam uputstvo od @darkony još iz prošle godine
EDIT: Uspeo sam, ako nekoga zanima ponoviću ovde uputstvo i šta dalje uraditi.
Posle toga, treba ONT ubaciti u bridge mode, to se radi tako što se logujete kao admin na ont, user admin, pass 20HWont17. (sa tačkom na kraju). Idete na opciju WAN (gore na vrhu, desno od status) pa pod WAN configuration odaberete prvu konekciju (kod mene je 1_INTERNET_B_VID_100). Levo od toga ima mali check box, kliknite na njega (možda može i bez toga, nisam probao). Ispod u Basic information ima opcija WAN mode, iz Route mode, prebacite u bridge mode. I to je to. Ostatak je da na svom ruteru ostvarite pppoe konekciju, kod mene na Mikrotiku je bilo lako, sva podešavanja na default osim user i pass novi.
... Zanima me jer kad budu uvodili optiku u stan da li će moći da se 'umota' 10-ak metara kabla za evntualno kasnije razvlačenje na drugo mesto u stanu, pa koliki kotur najmanje mora da bude.
Meni prodavac iz mts pre neki dan rece da ce oni da podnesu zahtev sbb-u za prebacivanje tj vracanje broja telefona koji je ranije inace bio telekomov. Sa sbb mi sutra istice ugovorna obaveza (trio silver). Danas u 12h dolaze iz mts da mi uvedu optiku a za fiksni telefon ce mi dati neki privremeni broj dok mi ne vrate onaj is sbb. Ne treba mi ni jedan ni drugi al ajde...
Zdravo, drugari. Verovvatno je već neko pisao o tome, ali ako nije problem da ponovi iskustva sa uvođenjem optike u kuću. Konkretno me interesuje koliko se buše zidovi, sprovođenje kablova i kakva je situacija kada kuća ima dva odvojena stana?
I da, koji se stb dobija uz optiku? Standardni ili neki novi?
Sent from my motorola one macro using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari