Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Šta će mu Chromecast za strimovanje sa PC?

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Ne treba ni Serviio, Kodi preko SMB protokola ima pristup mrežnim folderima. Moje iskustvo je da to radi bolje i stabilnije od UPnP. UPnp/DLNA je po defaultu isključen u Kodiju, treba ga aktivirati u Settings / Services.

Ja imam Serviio na PC (moj dumb Panasonic TV podržava DLNA), ali ovo što kaže Mitar - za Android box koristim samo Samba share. Kao plejer koristim MX player, on sam vidi deljene foldere sa svih računara u mreži.

^Jedna od dobrih stvari kod androida je upravo ta sloboda gde mozes da biras i da odaberes ono sto ti se najvise svidja....ali fora je u tome sto 90% ljudi ne menja svoje navike niti zeli da se prilagodjava iako se u medjuvremenu pojavila i bolja opcija .

Ne treba ni Serviio, Kodi preko SMB protokola ima pristup mrežnim folderima. Moje iskustvo je da to radi bolje i stabilnije od UPnP. UPnp/DLNA je po defaultu isključen u Kodiju, treba ga aktivirati u Settings / Services.

Normalna stvar, najjednostavnije resenje.

Slazem se da za smart televizore moraju gimnastike ali za Android boksove sve je tako jednostavno, ali zasto jednostavno kad moze i komplikovano :trust:

Nakon toga treba da se instalira neki client u Kodiju?

Ne mora ništa da se instalira. Bitno je da su računar (server) i box na istoj mreži, i računar treba da ima fiksnu lokalnu ip adresu da ne bi morao da podešavaš Kodi više puta. Na računaru se sharuju folderi i podese dozvole za pristup (privatna mreža, pristup bez username i password - nisam siguran da li je neophodno...) . Na Kodiju se doda izvor kao SMB share, ukuca se IP adresa računara i to je to.

Kome je to cim ima Plex kao foolproof rešenje.

Neko voli sve iz Kodija ali meni je Kodi rogobatan i nepouzdan. Eto pukao trakt i ne radi elementum. Sreća pa je stremio tu kao backup.

Kome je to cim ima Plex kao foolproof rešenje.

Neko voli sve iz Kodija ali meni je Kodi rogobatan i nepouzdan. Eto pukao trakt i ne radi elementum. Sreća pa je stremio tu kao backup.
Trakt radi sad proverio. Jedno vece imao problem. Tek iz treceg pokusaja mi otvorio sajt. Mozda su imali problem sa serverom. Ponekad je i potrebnu u opciji elementuma uptejtovati trakt.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

@mitar1982
Zahvaljujem druže:Klanjanje

Da li postoji neko resenje da na xiaomi mi box s-u preko aplikacije eon budu dostpuno svi kanali kada je android box konektovan nor na mts mrezu ili neku drugu mrezu?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da li postoji neko resenje da na xiaomi mi box s-u preko aplikacije eon budu dostpuno svi kanali kada je android box konektovan nor na mts mrezu ili neku drugu mrezu?

@toda81,
Imas resenje, a to je Urban Vpn i postavis croatian i svi kanali fprecaju bez problema

Koja verzija EON app radi na Fire tv stiku?

Instalirao jednu al nece da prokine. Gresku mi javi app

naštimao :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koja verzija EON app radi na Fire tv stiku?

Instalirao jednu al nece da prokine. Gresku mi javi app

naštimao :D

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Na fire sticku samo android tv verzija koja se aktivira kodom.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Treba mi preporuka za neki Android TV Box.
Primamljivo mi deluje Mi Box S.

Da li nesto valja od ovih drugih boksova sto se prodaju kod nas?

Mi box s je provereno dobar. Nije savrsen, ali je dobar i sve bitne aok funkcionisu odlicno na njemu kao sto su eon, hbo go, stb emu, netflix

Sinoć sam imao problem dok sam gledao utakmicu preko mi box s-a na eon aplikaciji.
Slika je seckala na većem kvalitetu, pa sam morao da spustim kvalitet slike. Preko mobilnog eon radio sasvim normalno, nisam primetio problem u internetu, a Box je bio na pola metra od rutera na istom stolu.

I ranije se dešavalo, ispada kao da box ne može da povuče dobar protok i da konstantno opada. Ne znam dal je do njega problem ili rutera ali na drugim uređajima nisam imao problema.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ja nisam imao takav problem sa mi box s-om i eon apk.
Ako se koristi modovana eon apk sa kojom se loguje pomocu mejla i lozinke i koji se koristi uz pomoc misa, onda je malo teze kretanje kroz meni, ali ni tu nisam imao kocenje

Mi box s je provereno dobar. Nije savrsen, ali je dobar i sve bitne aok funkcionisu odlicno na njemu kao sto su eon, hbo go, stb emu, netflix

Hoce li biti u skorije vreme neka nova verzija Mi Box-a? Mozda sa malo vise RAM memorije.

Ne znam za sta ti treba ali sasvim solidno pliva i sa 2 gb rama.

Hoce li biti u skorije vreme neka nova verzija Mi Box-a? Mozda sa malo vise RAM memorije.
To ne znam, ali nemoj da ti brojevi u karakteristikama uredjaja budu merilo njegovog kvaliteta jer imas kineske krseve koji imaju na papiru i po 4 gb ram memorije, a o radu bolje da ne pricamo

To ne znam, ali nemoj da ti brojevi u karakteristikama uredjaja budu merilo njegovog kvaliteta jer imas kineske krseve koji imaju na papiru i po 4 gb ram memorije, a o radu bolje da ne pricamo

toda81, koliko ti telefon ima RAM-a?
Ispada da je za boks dosta 2gb a za telefon nije!

Da na boxu redovno koristim FB,Viber,povremeno cepam fortnite dok mi u pozadini radi torrent...bez 12gb necu ni da gledam box(sarcasm off)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Pa na boxu se 99.99% vremena vrti jedna aplikacija, i nema gomile aplikacija koje rade sinhronizacije u pozadini.
2GB je dovoljno za pristojan rad Android TV uredjaja, iako više ne bi škodilo.
Ko misli drugačije nek baci pare na kineske uredjaje sa šurnajst GB rama, poludovršenim OS-om i podrškom za Netflix u CGA rezoluciji...
Pozdrav

Upravo to.Koristim Eon,Hbo Go,Netfllix,Tubi Tv,Crunchyroll.
Kad mi je dosadno poteram nesto na Geforce now ili u Retroarch.
Nisam primetio da mi nesto od toga laguje stuca ili ispada iz memorije.Za moje potrebe je npr 2gb sasvim ok.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Sinoć sam imao problem dok sam gledao utakmicu preko mi box s-a na eon aplikaciji.
Slika je seckala na većem kvalitetu, pa sam morao da spustim kvalitet slike. Preko mobilnog eon radio sasvim normalno, nisam primetio problem u internetu, a Box je bio na pola metra od rutera na istom stolu.

I ranije se dešavalo, ispada kao da box ne može da povuče dobar protok i da konstantno opada. Ne znam dal je do njega problem ili rutera ali na drugim uređajima nisam imao problema.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Imao isti problem sinoc za vreme utakmice. Eon u toku dana radio normalno. Ali negde od 80 min utakmice totalno negledljivo cak i sa smanjenim kvalitetom slike. Gledao na miboxu. Pustim jednu listu preko iptv smarters isti problem, pustim preko racunara eon isti problem. Na telefonu malo bolje ali strim na momente bufferuje. Utakmica preko eona negledljiva. Merim net, sve normalno. Ali cim sam ugasio modem i po ponovnom pokretanju problema nije bilo. Inace sam na telekom vdsl-u 20/4. Izgleda internet pravio problem.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno