Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kvalitet "slike" je isti browser ili Windows 10 app jer koriste 100% isti stream. Dakle, razlike bez. Samo SmartTV app ima nešto bolji stream.

Samo zbog te app nema svrhe da instaliraš Windows 10.

To je i suština mog pitanja, ako je isti kvalitet nema potrebe da se zezam i instaliram Windows 10 (stariji laptop, pitanje drajvera...).

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja uvek odgovaram suštinski :D :D a ne "sve radi super, kupi/koristi/instaliraj bez brige".

To je i suština mog pitanja, ako je isti kvalitet nema potrebe da se zezam i instaliram Windows 10 (stariji laptop, pitanje drajvera...).

Ja mislim, da nije vredno maltretiranja, da reinstaliras OS, samo zbog Eon aplikacije. Jeste nesto zgodnija za korisćenje, pogotovu ako koristiš bežičnu tastaturu ili telefon kao daljinski, dok se na kvalitetu slike ne dobija nista. Pogotovu znam koliki je problem, ako nema odgovarajućih drajvera za tvoj model. Na kvalitetu slike se stvarno dobija, ako se koristi Android Tv aplikacija na Android boxu (Mi box S u mom slučaju), dok će za Smart tv da kažu oni, koji imaju Smart televizore.

AndroidTV aplikacija = SmartTV aplikacija = interlaced stream = bolji od dva dostupna stream-a :p

Hvala puno svima na informacijama! :)

Ima li neko editovanu eon aplikaciju koja radi bez koda na xiaomi mi box s-u?

Jel istina da slabo ima povoljnije alternative za EON box ili me lazu i zavlace?

Ta 2 uređaja po specifikaciji baš i nisu za poređenje. MI Stick je osakaćen poprilično.

Verujem da je i cena osakacena. Ali za Eon i YouTube sasvim okej zar ne?

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Ne bih znao kako Eon SmartTV app radi na uređaju sa 1GB ram-a , nisam bio nikad u prilici da testiram na nekom Android SmartTV sa tako malo ram.
S obzirom da su na KAON modelu Eon boxa pre koji mesec povećavali količinu ram-a koje rezerviše za Eon app da bi aplikacija manje često crash-ovala... nisam optimističan :D

Moje neskromno mišljenje je da taj stick ne vredi novaca ni koliko originalni Chromecast :D

Firestik gen 2 sa 1gb rama vozi eon smat tv aplikaciju bez ikakvih promlema. Imam utisak da bolje radi od Mi box s

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

I, jel ima nesto jeftinije od 6500 sa funkcionalnim daljinskim a da EON trajno radi bez problema?

Verujem da je i cena osakacena. Ali za Eon i YouTube sasvim okej zar ne?

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Vidim kod nas košta 6000. Eon box 6500.

@antena I ja sam gledao da uzmem nekog kineza, medjutim odustao i kupio eon box i mirna Bačka.

I ja cu izgleda, ustede izgleda ili nema ili je minorna, jedino ako bi se dobio hw bolji box ali tesko za te pare

^ EON box kada se kupuje, kupuje se kao EON brendovan (nečiji, prodaje na KP, recimo), ili se kupuje kinez kojeg su brendovali u EON?

Gde se može naći EON za 6.500din?

Da li je to onda najbolja varijanta ako nemaš SBB TV a želiš da gledaš EON sve kanale na TV? (Koristeći user/pass koji ti neko ko ima EON da.)

Ili pomenuti Firestick ili neki drugi?

I kako sa daljincem, može li daljinac drugog TV Box-a (ili dongle-a) da preuzme sve funkcije izvornog EON daljinca (da se mapiraju tasteri) ili je tome se teško nadati, posebno zato što neki daljinci imaju manje tastera od EON daljinca?

Kako se u EON-u, recimo iz brauzera, direktno skače na određeni broj kanala, recimo 250 - VH1?

Sve ovo pitam i za osobe koje se slabo snalaze sa tehnikom, da ih ne uvalim u problem. Hvala svima! :)

Ukratko: slika je na EON boxu (ili na EON TV aplikaciji) bolja nego u browseru.
EON TV app na Android Box-u ili Windows app?

Maločas se vodila diskusija i kažu da je svuda jednak kvalitet slike. Meni je na 23" monitoru iz broser-a savršena (iz podešavanje Auto za kvalitet).

Poslednja izmena:
Kupuje se legalno direktno od SBB-a uz neki od prepaid paketa. Ovaj "Porodični" mini paket od 499 din je najjeftiniji paket uz koji je moguće kupiti Eon box. Dakle ukupan trošak ti je 6.500 za box + 500 din za 1 mesec tog mini paketa.

https://sr.eon.tv/paketi/eon-porodicni-paket/

Naručiš online, platiš karticom i stigne ti box kući. I ti onda ako već imaš drugi MojSBB nalog re-aktiviraš Eon app na tom Eon boxu na taj drugi nalog da bi imao dostupno 150+ kanala a ne samo ovih 14 iz "Porodični" paketa.

Baš tako. Tako sam ja uradio, a shaman predložio. Radi odlično eon, hbo go itd. Dobiješ uredjaj sa 2 god garanacije.

To je ott box i ima wifi?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Jeste i ima.

Prilozi

• 546E63A9-B975-4C33-A483-D89601C71E1C.jpeg
    546E63A9-B975-4C33-A483-D89601C71E1C.jpeg
    849.9 KB · Pregleda: 206
Kupuje se legalno direktno od SBB-a uz neki od prepaid paketa. Ovaj "Porodični" mini paket od 499 din je najjeftiniji paket uz koji je moguće kupiti Eon box. Dakle ukupan trošak ti je 6.500 za box + 500 din za 1 mesec tog mini paketa.

https://sr.eon.tv/paketi/eon-porodicni-paket/

Naručiš online, platiš karticom i stigne ti box kući. I ti onda ako već imaš drugi MojSBB nalog re-aktiviraš Eon app na tom Eon boxu na taj drugi nalog da bi imao dostupno 150+ kanala a ne samo ovih 14 iz "Porodični" paketa.
Bogomi, nije loša ova kombinacija. Dobiješ regularan uredjaj, sa garancijom, dobar daljinski i podržan je 100% za EON.
Još i da ima Netflix, bio bio best-buy za te pare :)
Pozdrav

Nisam se do sad interesovao za EON uređaj, da li se može prikačiti eksterni HDD na njega i odatle puštati filmovi? Takođe da li se mogu instalirati aplikacije sa GP?

@rafiki: Jedini minusi su:

1) po paljenju uređaja uvek će da ti startuje Eon app.
2) ako nekad uradiš factory reset a nemaš MojSBB nalog sa kojim da aktiviraš Eon app uređaj ne može da se koristi ni za druge aplikacije :D
2b) ako SBB kao firma bankrotira ili za par godina promene platformu i Eon prestane da postoji (i Eon backend serveri prestanu da postoje) a uradiš factory reset možeš da se slikaš :D

Ovo #1 može da se reši ako ti app više ne treba / ne koristiš je tako što disable-uješ sve UnitedCloud apps koje su dodate na uređaj ali tek kad prođeš prvi korak aktiviranja te EOn aplikacije. Onda tek možeš da aktiviraš ADB i USB Debugging i da disable-uješ aplikacije i miran si do factory reset.

#2 u slučaju te apokalipsa situacije (da ne možeš čak ni ponovo da platiš 1 mesec Porodični paket jer niko od poznanika i rodbine više nema MojSBB nalog sa aktiviranom Eon uslugom) možeš da se slikaš jer uređaj nije moguće root-ovati i onda baš pobrisati sve UnitedCloud apk fajlove i na taj način "očistiti box" da bude kao i svaki drugi AndroidTV box.

Ženini roditelji uzeli EON van mreže čini mi se polovinom prošle godine, pošto ne koriste web i smart tv aplikaciju, rešim da to iskoristim. Danas probam da se registrujem na moj sbb app, kad ono izbacuje "greška probajte ponovo"... i tako svaki put.

Da li je moguće da je neko kad je video da "matorci" ne koriste godinu dana to prisvojio?
Moraću da ih zovem sutra...

Čini mi se 1500 da plaćaju... Iako sam držao račun u ruci nisam gledao u cifru, već u zaglavlje gde su podaci potrebni za moj sbb app tako da nisam 100% siguran.

Vrh Dno