Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Da li neko ima hydrogel zastitu ekrana i kakvi su utisci? Sta bi ste mi preporucili za ekran da se ima uzeti kod nas?

Ja imam hydrogel, ali je jos nisam zalepio, jos uvek koristim ovu fabricku foliju.

ako nekoga zanima, i Indijski Global MIUI rom podrzava dual sim. Otkljuca se bootloader, i moze fastboot indijski global rom da se instalira preko mi flash tool-a za dual sim, sve ostalo je isto kao i na ostalim global miui romovima. Znaci ne mora Xeu rom.

Da li imate problem da posle minut razgovara sagovornik prestaje vas cuje?
Ne desava se pri svakom pozivu ali na 4/10 poziva sigurno se desi.

Koristim sistemski caller i telenor mrezu.

Ja sam imao taj problem na onom originalnom firmwareu koji je stigao uz njega, bio je miui 11, kad sam updejtovao problem je nestao, ni posle na xeu romu nemam vise taj problem.
i ja sam Telenor mreza.

citao sam na internetu da moze biti problem i do mreze tj predajnike ili stanice .

Imam često razgovore koji su i do desetak minuta. Nisam primetio nikakav problem ni sa moje ni sa druge strane.
XEU MIUI 12.0.8
mt:s

Imam često razgovore koji su i do desetak minuta. Nisam primetio nikakav problem ni sa moje ni sa druge strane.
XEU MIUI 12.0.8
mt:s
Kod mene je Global MIUI 12.0.1.

Da li mozda pravi problem sto je moj gllobal a ne EU?

Pazi, pre je moguće da XEU ima probleme jer je global ipak zvanični proizvođačev Rom.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Uzeo sam novu telenor karticu pa cu videti sta ce biti.

Nadam se da je do kartice.

Ne mora nužno ni do kartice da bude. Može da bude do mreže, antena.

Kod mene je Global MIUI 12.0.1.

Da li mozda pravi problem sto je moj gllobal a ne EU?

Ja sam imao problema slicnih kao ti na poco f2 pro ali se nije desavalo na minut razgovorra.Tacnije nije bilo pravila.Nekad se desi da me sagovornik odmah ne cuje a nekad posle pola sata.Nema pravila.I desava se da razgovor i dalje tece a sagovornik prestaje da me cuje.Ja njega sve vreme cujem.
Meni je isto kao tebi na fonu pisalo global 12.0.3 ali kad se na sajtu detaljno pogleda oznaka softvera ispise mi EEA.
To je koliko mi je user @Tomiprunet objasnio softver iskljucivo za evropu ali je kod mene i kod sestre i kod jos jednog clana sa bencha iz nekog razloga bagovao.

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/

Ovde sam nasao tacnu oznaku mog softvera i za njega je pisalo EEA a u samom fonu je pisalo global.
Onda sam otkljucao fon i upucao obican global i problemi prilikom razgovora su prestali.Sad sam trenutno na xeu romu android 11 verziji i isto nemam problema.
Tako da si i ti mozda na tom EEA softveru koji je iskljucivo za evropu ali iz nekog razloga baguje.Pa probaj da otkljucas fon i da upucas obican global rom ili xeu rom i trebalo bi problemi da nestanu.U pitanju ti je samo softver koji iz nekog razloga baguje.
Inace sam i ja na telenoru i isto sam menjao sim karticu ali definitivno nije do sim kartice nego do samog softvera koji je u telefonu.
Ti si rekao da si na 12.0.1
Da li je mozda ovo tvoja oznaka softvera?

Mi 10 EEA Stable Recovery V12.0.1.0.QJBEUXM 10.0 2.9 GB 2020-07-28
Ako je ova oznaka softvera QJBEUXM onda si na EEA verziji.

Poslednja izmena:
Ubise ove reklame na yt pogotovo. Sta je sad aktuelno u borbi protiv reklama?

Ja sam na Vanced verziji 14.21.54,vec dugo vremena, provereno nema reklama.

Ja sam na Poco f1 imao taj problem sa mikrofonom, resilo se kad sam instalirao istu verziju softvera ali skinutu sa interneta.

Baterija je takva da sam u subotu ceo drndao telefon, napravio 6 h SoT i uveče zaspao sa 30%.
Baterija je bolja nego na Honor Play sigurno.

Kakva je baterija? Dajte neki ss. :d
Je l ima neka ispeglana Gcam?
Nema gcam. Pravicu ja moj Mi8 od blata :d

Nema modera koji rade na 865 uredjajima, a uz to je i Samsungov senzor i eto propasti :(

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Ima GCam, kako nema. :) Na telegramu ima grupa koja se bavi samo kamerom. :)

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ali ni blizu ne izvlači rezultate kao kod Mi8.

Ima ona Burial beta 8 jel?

Ja sam imao problema slicnih kao ti na poco f2 pro ali se nije desavalo na minut razgovorra.Tacnije nije bilo pravila.Nekad se desi da me sagovornik odmah ne cuje a nekad posle pola sata.Nema pravila.I desava se da razgovor i dalje tece a sagovornik prestaje da me cuje.Ja njega sve vreme cujem.
Meni je isto kao tebi na fonu pisalo global 12.0.3 ali kad se na sajtu detaljno pogleda oznaka softvera ispise mi EEA.
To je koliko mi je user @Tomiprunet objasnio softver iskljucivo za evropu ali je kod mene i kod sestre i kod jos jednog clana sa bencha iz nekog razloga bagovao.

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/

Ovde sam nasao tacnu oznaku mog softvera i za njega je pisalo EEA a u samom fonu je pisalo global.
Onda sam otkljucao fon i upucao obican global i problemi prilikom razgovora su prestali.Sad sam trenutno na xeu romu android 11 verziji i isto nemam problema.
Tako da si i ti mozda na tom EEA softveru koji je iskljucivo za evropu ali iz nekog razloga baguje.Pa probaj da otkljucas fon i da upucas obican global rom ili xeu rom i trebalo bi problemi da nestanu.U pitanju ti je samo softver koji iz nekog razloga baguje.
Inace sam i ja na telenoru i isto sam menjao sim karticu ali definitivno nije do sim kartice nego do samog softvera koji je u telefonu.
Ti si rekao da si na 12.0.1
Da li je mozda ovo tvoja oznaka softvera?

Mi 10 EEAStableRecoveryV12.0.1.0.QJBEUXM10.02.9 GB2020-07-28
Ako je ova oznaka softvera QJBEUXM onda si na EEA verziji.
Da, na toj sam verziji.

Da li ce se ta verzija promeniti na sledecem update ili to mora rucno da se menja?

Ne smem da diram software na telefonu jer cu izgubiti garanciju...

Poslednja izmena:
Nema gcam. Pravicu ja moj Mi8 od blata :d

Nema modera koji rade na 865 uredjajima, a uz to je i Samsungov senzor i eto propasti :(

Ja više i nemam predstavu kakva je stock kamera na Mi 10. Pogotovo u poređenju sa Gcam na Mi 8. Negde mi deluje dosta bolje, negde lošije. Skoro sam poredio stock Mi 8 i Redmi Note 8 Pro i 8 Pro pravi mnogo bolje slike u svim uslovima. Prednja kamera 3x bolja. Čak su mi i neke slike sa Gcam na Mi 8 bile lošije od onih na 8 Pro. Evo ne znam. :d
Menja mi se telefon već neko vreme, a do 500e ne vidim ništa drugo da valja i da ima krštenu bateriju.

Na p40 Lite si prešao?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
To mi je drugi telefon / poslovni već dugo, malo sam ga koristio kao i prvi telefon da vidim kako je bez Google-a.
Ja više i nemam predstavu kakva je stock kamera na Mi 10. Pogotovo u poređenju sa Gcam na Mi 8. Negde mi deluje dosta bolje, negde lošije. Skoro sam poredio stock Mi 8 i Redmi Note 8 Pro i 8 Pro pravi mnogo bolje slike u svim uslovima. Prednja kamera 3x bolja. Čak su mi i neke slike sa Gcam na Mi 8 bile lošije od onih na 8 Pro. Evo ne znam. :d
Menja mi se telefon već neko vreme, a do 500e ne vidim ništa drugo da valja i da ima krštenu bateriju.
Ja ga kaparisao :d
Ne treba gcam za mi 10.

Ma gde ne treba, baš je katastrofa stock, doduše ne kao pre, ali opet ne može da se meri sa gcam i tom tehnologijom obrade fotki.

Pogotovo low light.

Sad sam ponovo na android 10 miui. Ali na android 11 je mnogo bolja stock kamera. Bukvalno ne treba gcam.
Plus imas kad odaberes nocno snimanje da biras izmedju nekoliko modova kao zvezdano nebo, pa zvezdani trag, pa za ono kad slikas automobile i svetlo od auta nocu da budu kao linije. Znas na sta mislim

Vidjao sam to na Anx kameri za aosp.

Što si se vratio na Android 10? Miui 11 ili 12?

Miui 12 android 10.

Bio sam na stable android 11 xeu i hteo sam instalirati globe miui. Medjutim desio se bootloop pa sam morao fleshovati fastboot rom.
Cekam sutra xeu weekly

Edit.
Kod telefona koji dolaze sa android 10 postoje neke plivajuce particije koje se nalaze u jednoj super particiji. I ako se nesto cacka u systemu preko root explorera, tel ode u bootloop ne moze da se mount system particija u twrp i da se odradi format data. A twrp vidi kao da nema os instaliran

Poslednja izmena:
Jel loša baterija na 11, pa si se zato vratio ili?

E pa kad cackas mecku :d

No dobro važno da si sredio, sad znaš za ubuduće.

Sećam se nešto pre da li na globalu ako se obrise Google home app ili tako nešto, telefon je išao u bootloop.

Moze da se obrise google home app.
Obriso sam ja i google asistenta, i mi cloud, i one xiaomi sim activation , [emoji16]

Edit.
Nije losa baterija na android 11

Nazad
Vrh Dno