Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Ovo je poenta cele price oko (ne)uvodjenja optike od strane Telekoma.

Vrlo zanimljive diskusije koje prevazilaze okvire ovog foruma i prelaze u politicka nadmudrivanja. Mislim da bi trebalo da predjete u neki drugi forum.

Ali tek da ne ostane nedorecno - kojom to intelektualnom operacijom se dolazi do zakljucka da osavremenjivanje infrastrukture jedne kompanije uspropascava drugu kompaniju?! Kompanija upropascava samu sebe.

U konkretnom primeru, SBB upropascava sam sebe jer vise od decenije nije nista ulagano u infrastrukturu! Prosto su se samo preuzimali manji provajderi a zatecena infarstruktura nije ni pipana. Tako je bilo kod mene. 2006 SBB je kod mene preuzeo Radijus Vektor infrastrukturu (kablovi preko krovova i drveca) i do sada nije niti jedan kabal zamenjen. Sta vise, samo su dovlaceni preko krovova novi samonoseci kablovi i uvlaceni u zgradu busenjem zida, gde je rupa postajala sve veca i veca. Svuda je tako, bar po prici ljudi koje licno poznajem, ni evro nije ulozen. Poslednjih bar desetak godina sam slao bezbroj imejlova i pitanja u inbox kada ce SBB dovuci optiku u zgradu i uvek isti odgvor - nema tehnickih uslova. SBB nikada nije imao u planu da zaista ulaze u svoju infrastrukturu. Prica o ulaganju od nekoliko storina miliona evra je cista laz. To je potpuno jasno jer SBB naprasno odustaje od optike (ne zvanicno, naravno) i svoju mrezu "unapredjuje" budzenjem DOCSIS 3.0 na DOCIS 3.1 is stvara GIGA gradove! Bombastican naziv, a zapravo cela mreza ostaje ista uz zanemarivo novcano ulaganje. Naravno, to je njihova stvar kao ce svoju kompaniju da razvijaju, ali i drugi provajderi imaju svoje planove. Nas ne treba da zanima ko sta radi, ko koga "unistava" vec samo koju uslugu dobijamo i za koji novac! Ja sam sa 6.100 din (5.399 SBB i 650 din MTS) mesecno presao na 2.600 din prosek (8x1 + 3899 x16 MTS) mesecno tj. sa 200/12 (kabal) na 400/160 (optika). Cak i da nisam imao popust, to je sa 6.100 na 3900. To je ono sto mene zanima i samo to.

Sto se tice samog uvodjenja MTS optike, da to traje. Mi smo u zgradi (Vozdovac, deo oko crkve) flajere dobili negde u septembru prosle godine, optika je usla u zgradu negde tokom novembra, a pustena tek u februaru ove godine. Tri ili cetiri puta sam zvao da pitam dok nisu pustili. dakle, traje. I to je to. Ako SBB nakon dve godine uvede otpiku, ponudi bolji protok za manje pare, necu ni da trepnem i vraticu se na SBB. I to je to. I jedino to svakog normalnog treba da zanima. Kako da dam sto manje para a da imam sto bolju uslugu.

A bilo bi lepo da politicka prepucavanja i insinuacije - na nekom drugom forumu. :)

Poslednja izmena:
Ovo moje nije bilo politicko prepucavanje niti insinuacija. Uzecu takodje uslugu onoga ko ponudi najbolju cenu. Kod mene su 3(slovima tri)provajdera i ni jedan ne nudi optiku. A samo da napomenem da je takodje prosle godine MTS provlacio optiku u mojoj ulici(nekako sam vise u centru Beograda ali to nista ne znaci) ali ja ni flajer nisam dobio za razliku od tebe. Toliko o tome i ne zelim da ulazim sa tobom u dalju raspravu imenjace.

Poslednja izmena:
Jesi ti presao sa adsl-a na kabl?

Nisam jos. Hteo sam SN ali posle toliko postova gde se ne pise bas u hvalospevima o njoj trenutno sam odustao. Ali da ne idem u off ovo je tema o MTS optici.

Poslednja izmena:
postovani pocelo je 12 meseci free ko ima pristup optici i ko ima samo fixni a ima mogucnost da predje na optiku

Super ponuda realno ko ima mogućnosti.

To je samo za box pakete. Box 3 je max 200mbps. Box4 je samo zbog akcije jeftiniji od konkurencije.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Kako je box3 max 200 kada ja imam 400?

može bilo ko ko prelazi na optiku
svakako će mu uvesti fiksni

Uh, danas su mi bile promoterke, ja sam bio nesto u zurbi, pa sam ih nazalost otkacio...
Sad gledam Box4, 12 meseci za din, omorika 2 + 100gb neta... jeste 200/80 za 5000din...
Ne zvuci lose, pogotovo uu kombinaciji s eon sport klub+porodicni

Sad vidim.

6e487c7b3737f636be9bf711af751b72.jpg

Meni ističe UO kod SBB u 29. decembra, a ovo važi do kraja godine.

1900 din box 3 (tv, net, tel) prosek na 2 godine je stvarno odlična ponuda.

Pisao sam već na SBB temi. Ljudima počinje da ističu UO iz 2018te kad je počela EON kampanja. Moraće da izađu sa nečim ozbiljnim da ovome pariraju.

Preključe sam pustio email poruku na [email protected] sa zahtevom da puste signal za optiku do kutije koja je u zgradi.
Trenutno je signal do razvodnog šahta, tj tako su nam rekli radnici podizvođača koji je stavljao kablove, kutije i koji je
povezao kutiju u zgradi sa šahtom.

Na email su mi odgovorili ovi iz mts-a i rekli su mi da vrše proveru i da sačekam dalje obaveštenje.
Da li ima neko ovde slično iskustvo ? Da li su mu ubrzo pustili signal nakon što je poslao zahtev ?

Poslednja izmena:
Istekao mi je ugovor za box 3,podneo zahtev pre ove promocije od 12 meseci za plavi box 4 ali mi jos nisu istalirali optiku niti su me zvali za potpisivanje ugovora,da li imam ipak prava na promociju od 12 meseci sobzirom da nista jos nije montirano niti sam potpisao ugovor samo sam podneo zahtev za ugradnju?

@Qaxentius: puštanje signala (šta god to bilo na optici) će se desiti kad MTS odluči, nevezano za tvoj zahtev. Mail koji si poslao neće imati nikakav uticaj na to kad će vam zgrada biti priključena.
Iskustva sa foruma su u rasponu od par meseci do ~∞
Pozdrav

.
278ea65f9f7e144e01c087ecfb4303ed.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
I znaci ja posto mi za 2 meseca istice UO a na Box4 na optici sam ja samo 1 mesec free.
Jadno, jadno. A da se nagradi vernost koga briga za lojalnost i vernost u ovoj zemlji, vec svi gledaju kako da preotmu nove korisnike(sto je sasvim u redu) ali niko da nagradi dugogodisnje.
Sta sad ja trebam da predjem na SBB(imam i to u zgradi kao mogucnost) na 2 god i posle da se vratim kao novi korisnik da bi mi nesto korektno dali a ova ponuda od 12 meseci je odlicna.

Pravo da ti kažem upravu si. Ali ja bih se snašao već nekako i mislim da bi za dan sve završio. Potpisala bi žena ugovor, tast, tašta na primer, pre toga bih i sam pitao da li postoji šansa da sam opet postanem novi.

Nekad je moglo za televiziju. Nisam ni vraćao opremu, a postao sam novi. Žena u poslovnici, deaktivirala, pa aktivirala za par minuta mi završila. Sve zavisi i na koga naletiš.

"Sve" (ili svasta) moze a nekad i ne moze...
Zato bi ja, da sam vlasnik ili rukovodeci kadar cija je poslednja, dao svima isto, minimum cene za sve usluge, ko hoce hoce, kome valja uzece, kome ne valja nece,
Ujednacenom i narocito kvalitetnom uslugom (da sve uvek radi, a ako i ne radi da se resi problem najvecom mogucom brzinom) bi zadrzao i privukao klijente...
Mene ovo pijacno, sitno i pilicarsko cenkanje nekako vredja i ponizava.
Mada ja nisam nista od toga pa uludo i pricam o tome...

Poslednja izmena:
Istekao mi je ugovor za box 3,podneo zahtev pre ove promocije od 12 meseci za plavi box 4 ali mi jos nisu istalirali optiku niti su me zvali za potpisivanje ugovora,da li imam ipak prava na promociju od 12 meseci sobzirom da nista jos nije montirano niti sam potpisao ugovor samo sam podneo zahtev za ugradnju?

Promocija od 12 meseci je samo za nove korisnike. Mislim da bi u tvom slucaju dobio promociju 6 meseci po din. Mogu proveriti, pisi mi na priv ukoliko zelis :)

@Qaxentius: puštanje signala (šta god to bilo na optici) će se desiti kad MTS odluči, nevezano za tvoj zahtev. Mail koji si poslao neće imati nikakav uticaj na to kad će vam zgrada biti priključena.
Iskustva sa foruma su u rasponu od par meseci do ~∞
Pozdrav

Hvala, znam da je iskustvo mnogih ovde da su čekali baš dugo ili da još uvek čekaju.
Nemam reči, ugovor mi ističe 26 septembra, radove oko optike su završili oko 20 avgusta, još uvek nisu pustili signal.
Ugovor treba sada da stavim na kevu, a ona u oktobru ide za inostranstvo. Pakao.

Jedino ako ne požure sad, nova akcija ubijanje konkurencije bla bla.

Godinu dana je neki optimalni rok. Barem je tako kod mene bilo.

MTS-u fali samo CAM, sto se mene tice, dok SN fali optika (uglavnom, uz klasicne probleme lose organizacije, spore tehnicke podrske, neznanja operatera u kontakt centru...).
Da samo MTS hoce poceti davati tv kroz CAM pa da se moze koristiti svoj daljinski od svog televizora a ne da moramo jos jedan uredjaj imati (fuuuj) i njegov daljinski (FUUUUUUJ)...

Ne može iptv kroz cam, tako da nikada ništa od toga

Ma[emoji2400 je napisao(la):
e;6184986]Pravo da ti kažem upravu si. Ali ja bih se snašao već nekako i mislim da bi za dan sve završio. Potpisala bi žena ugovor, tast, tašta na primer, pre toga bih i sam pitao da li postoji šansa da sam opet postanem novi.

Nekad je moglo za televiziju. Nisam ni vraćao opremu, a postao sam novi. Žena u poslovnici, deaktivirala, pa aktivirala za par minuta mi završila. Sve zavisi i na koga naletiš.
Znam to al mi se to ne radi jer moram da cimam zenu da ide u poslovnicu da prebacuje tel na svoje ime i ostale gluposti a zena nema vremena nizasta takav joj posao da ne smaram gde i sta radi.
Uglavnom, zasto bih ja morao bilo kakvu gimnastiku da radim i cimam bilo koga, zar nije logicno da posle vernosti od preko 8 godina dobijes nesto kao "nagradu" za vernost a ne onaj koji ni din jos nije ostavio toj kompaniji?
Kakva je to logika? Da su na zapadu sa takvom logikom bi propali za cast, tamo kompanije cene svoje verne potrosace bar velike i ozbiljne kompanije, jer znaju da mozes preci kod konkurencije, kao sto mogu i ja ako zelim.
Kako god, videcu sta cu moci da izboxujem kad dodje vreme pa cu odluciti sta dalje.

U kapitalizmu nema mesta vernosti već samo navlačenju novih korisnika.

A sve ove fore sa "popustima" su u slovo prepisane sa tog bajnog zapada samo što naši kasne par godina u odnosu na njih sa forama i foricama.

U kapitalizmu nema mesta vernosti već samo navlačenju novih korisnika.

A sve ove fore sa "popustima" su u slovo prepisane sa tog bajnog zapada samo što naši kasne par godina u odnosu na njih sa forama i foricama.
Gresis i te kako te cene i imas popuste kad si lojalan kupac/potrosac.
Al da ti ja sad ne pisem dalje otici ce tema u pogresnom pravcu.

Zasto se cudite, sve je to normalno. Prvo su udarali po usima cim su poceli da uvode optiku, da izmuzu sto vise one sto vole da budu prvi, da probaju ili im jednostavno treba bolja usluga zbog posla. Onda ide normalizacija cena, privlacenje sto vise korisnika, promocije. Sada imamo bas agresivnu kampanju, kapiram da racunaju da ko jednom proba optiku tesko ce nazad na koaksijal ili ne daj boze paricu (sto zbog vecih brzina i stabilnosti sto zbog toga sto ce ljude da mrzi da se bakcu opet sa starim instalacijama).

Ono sto ce nama kao korisnicima faliti jesu treci i po mogucstvu cetvrti jak igrac da jos malo razmrdaju trziste, omoguce bolju dostupnost, vecu pokrivenost optikom, neke normalne cene uz mogucnost izbora. To jedino mogu biti Telenor ili Vip, ako uopste imaju ambicija da ulaze u tako nesto. SBB ocigledno hoce da drzi premium cene i kupi kajmak dok se ne proda. Ostalo je sitna riba pljuckavica...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

12 meseci gratis nećeš sigurno dobiti kao stari korisnik. Razumem te ali nažalost je tako, jer sam i sam stari korisnik.

Imaš mogućnosti da odradiš to i dobiješ ovu akciju, uz već pomenute primere, od kukanja nema vajde.

Vrh Dno