Jasno. Ja uopšte ne bih razmatrao 1080p monitore. Uskoro bi trebalo da se pojavi u prodaji Dell S2721DGF, premda ne očekujem cenu manju od 550€. (Nešto najsličnije popularnom LG 27GL850 modelu, možda i bolji sudeći po najavama. Naravno, pomenuti LG model je i sam odličan izbor. Doduše, nisam siguran da li je dobavljiv na našem tržištu.) S druge strane, imaš i jeftinije opcije u vidu AOC G1 modela. (Ako ti 32" nije previše, AOC CQ32G1.)
Edit:
Da, i taj model je sasvim solidan za taj novac.
Trenutno moze da se nabavi za oko 385e u DE/AT uz odredjene kodove (420e je inace, a taj "vanila" LG je vec oko 450e pao)... Ja se lomim izmedju S2721 i S3220 da pazarim ovih dana, 385e vs 360e...
Sudeci po iskustvima korisnika S2721 prevelika panel lutrija je u pitanju - poprilicno veliki BLB i IPS glow, pritom kada se ekran kalibrira realni kontrast bude ispod 800 (~700-780), prakticno dolazi i do shifta kvaliteta prikaza slike prilikom promene uglova gledanja u panel kao kod VA i TN... (
slobodno prosvrljajte kroz komentare, poslednje 20 stranice).
Boljke koje recimo nema S3220 (Samsungov VA panel iz 2019), a crne su pritom crne, ali kod koga postoji screen flickering sa Nvidia karticama (ukljucenim gsync-om, iako nije sertifikovan za isti) koji se javlja prilikom velikih shiftova u frejmovima, gde prakticno mora manuelno da se limitira fps na 70-144hz/164hz kao jedino moguce resenje...
Taj 1ms je na kraju vise marketinski gimmick (overdrive na "fastest" je neupotrebljiv), mada generalno jeste trenutno najbrzi IPS monitor i znacice onima koji igraju fps shootere i jure 144hz a ne zele TN panel.
Tako da iste boljke koje ima i 27GL850b ima i ovaj Dell, jedino sto je na strani Della je izrada koja je mnogo bolja od LG-a, 3 godine garancije i prilicno dobar customer service...
Mada opet sa druge strane do 350e, gledam nema nista u ponudi od konkurecije kao solidna all-around opcija (gaming+mm+office/rad sa tekstom)...Na kraju se svede prica da je bolje imati 2 namenska monitora