Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Da je to istina, telefon bi ti se raspao, jer je lepljen.
Nisam mislio da je ekran uključen 24h druže, nego da ne moram da ga otključavam svaki čas. Ručno ga isključim. Ti misli da to nije takp, ja pričam priču iz prve ruke i ne znam zašto bih lagao. Iznosim onako kako jeste što se tiče tog telefona.

Pritom pored njega imam Honor 8 Pro, Samsung A9, iPhone 8 i iPhone Xr i nijedan se ne greje tako.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Telefon se grije kao lud.
Obican pregled fejsbuka preko google chromea i citanje vijesti preko app.
Prije neki dan bio mi tel ladicu od auta. Ne direktno na suncu, temperatura 43°C.

Na YT, chrome, exlorer... na obicno koriscenje telefona, popne se temp do 35-37 stepeni. Nisam zahtjevan korisnik.

Kakav promasaj od telefona od skoro 1000€.

Procezor prepreprelos. Jede 60% baterije. Moram 2x dnevno da ga punim, iako sam pogasio sve sto se moglo pogasiti sa Package disablerom.

koji audio kabel na 3,5mm koristite (ako ga koristite)?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

U 21. Vijek đe je screenshot dostupan na "klik" ljudi pričaju da se nešto grije ili ne.
Postavite screenshot pa da vidimo.

Na 30 stepeni napolje neko kaže taman je, neko kaže vruće je, a neko ne može da diše.
Vrućina je subjektivna stvar ali brojevi nisu.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

U 21. Vijek đe je screenshot dostupan na "klik" ljudi pričaju da se nešto grije ili ne.
Postavite screenshot pa da vidimo.

Na 30 stepeni napolje neko kaže taman je, neko kaže vruće je, a neko ne može da diše.
Vrućina je subjektivna stvar ali brojevi nisu.

+1

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Zar je moguce, nakon ovoliko tvrdnji od razlicitih ljudi, pomisliti da je neistina o grijanju telefona?

Grijanje mi se upravo i desava u klimatizovanim prostorijama, autu i kuci. Prekjuce kad sam napisao taj post, bio sam u autu i cekao, klima je radila a ja gledao YT. Na sunce kad se grije, o tome nije rijec. Logicna je ta prica.

Imam A71 u kuci, kupljen u skoro isto vrijeme, nikad se do sad zagrijao nije a baterija mnogo vise drzi od ove na S20+. Jeste da je u odnosu na S20+, A71 low budget, ali razlika je 400€.

Da ne govorim da na autobrightness, i 4g, napolju, baterija se topi na oci.

Ja da napomenem, telefon ne koristim napolju nikada, samo kod kuce i na wifi, pa se opet greje.

Jel to pregrejavanje na + varijanti ili se greje i obican s20?

Ja pričam za S20 običan, druge nisam imao priliku da testiram.

I niđe screenshot [emoji41][emoji41]
All phones have a normal temperature range of 37-43 degrees Celsius, or 98.6-109.4 degrees Fahrenheit.

Normalno je da 43 stepena nekom bude vruće a nekom ne.

Brate je li ti shvatas i cemu ti pricamo? Da je telefon toliko topao da se osjeti vrelina u ruci i da to ne moze biti normalno i logicno kad se i preko zastitne maske osjeca vrelina.

Moj sin koristi A70, sve super radilo dok nisu krenule vrućine. Sad upali Instagram i krene telefon da laguje.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

I niđe screenshot [emoji41][emoji41]
All phones have a normal temperature range of 37-43 degrees Celsius, or 98.6-109.4 degrees Fahrenheit.

Normalno je da 43 stepena nekom bude vruće a nekom ne.

Nikakav meni screenshot ne treba. Nijedan telefon mi se nije grejao u leru, pri uključenom ekranu samo. Čak ni S2, a i on je imao Exynos. Ruku na srce sve telefone sam imao sa SD procesorom do sada, ali opet. Telefon koji toliko košta ne sme da ima takav problem, ja to tako vidim.

Znate sta me zanima od ovih sto kukaju na tempereturu,koji to telefon nece preci 40c napolju kad je 30+ stepeni i max osvetljenje?Svaki ima da se usija posle kratkog koriscenja prvenstveno zbog spoljne temperature.

Moj sin koristi A70, sve super radilo dok nisu krenule vrućine. Sad upali Instagram i krene telefon da laguje.

A70 koristi Snapdragon, nije to problem sa njegovim telefonom. Nije čak ni ovoliko sa Exynos-om ranije, nema medija koji ne piše o tome sada, tolika je razlika sa ovim 990. Jednostavno nisu uspeli da pariraju Qualcommu sa ovom generacijom pa su pribegli overkloku I sve ovo što mu se dešava je posledica toga.

Sećamo se SD810 i fijasku modela koji su imali taj SOC (HTC M9 kao najbolji primer zbog metalnog unibody kućišta).

Nije ovo nista čudno, dešavalo se.

Znate sta me zanima od ovih sto kukaju na tempereturu,koji to telefon nece preci 40c napolju kad je 30+ stepeni i max osvetljenje?Svaki ima da se usija posle kratkog koriscenja prvenstveno zbog spoljne temperature.

A ja ceo dan kod kuće, osvetljenje na auto, znači ispod 50% uglavnom i wifi ceo dan. Šta ćemo s tim?

Pa koja ti je temperatura telefona kuci?

Nisam merio, ali greje se, osetim kada ga uzmem u ruku. Honor 8 Pro, Galaxy A9 i dva iPhone telefona se ne greju. Ne greje se ni moj stari Nexus 5. A svi se isto koriste i na isti način.

Ajde ja da ti kazem iskustvo od pre neki dan,uzmem drugarovu s20 uktra i krecem da se igram sa njom,nista spec,malo kamera settings ,browser i yt,nista zahtevno i to se za 10min toliko ugreje da nije bilo prijatno drzati ga . Nakon toga uzimam moj n10 plus sd varijanta, sve isto radim i apsolutno nikakvo povecanje temp nisam osetio.

Ajde ja da ti kazem iskustvo od pre neki dan,uzmem drugarovu s20 uktra i krecem da se igram sa njom,nista spec,malo kamera settings ,browser i yt,nista zahtevno i to se za 10min toliko ugreje da nije bilo prijatno drzati ga . Nakon toga uzimam moj n10 plus sd varijanta, sve isto radim i apsolutno nikakvo povecanje temp nisam osetio.
Pa ja ne znam kako vam to uspeva,ja sam bas s20 ultra vise puta bas forsirao i nije presao 38c,napolju max osvetljenje.Za ova druga dva navedena modela ne mogu da tvrdim nista al kod ultre nisam video da se ista vise greje od mog n10+.

Evo ja više od dva meseca koristim S20U i to mi se još nije desilo mada ga ne štedim pri korišćenju. Ovde sam postavljao dijagram temperature tokom celodnevnog korišćenja telefona i temperatura je bila između 30 - 35 stepeni. Taj dan je spoljna temperatura bila preko 30 stepeni. S obzirom da S seriju koristim od Samsunga S3, tvrdim da se S20U ne zagreva više a ni manje od svojih prethodnika, bar kada je ovaj moj primerak u pitanju.

Samsung S10+.
Koristio sam ga, u mnogo tezim uslovima. I na 35°C, auto brightness, slikanje, pa onda muzika u pozadini, pa video pozivi i tel je bio ladan kao spricer.

Na S20+ nakon minut razgovora na video call na viber/whatsapp i to na WiFi, se užari.
Temperatura dodje oko 38-40°C, naravno u hladovini/klimatizovanom prostoru.

Prvi dan kad sam ga kupio, osjetilo se da je lose podesen. Spasio me package disabler koliko toliko.

Tacno ima da me odgovorite od s20 a trebam sutra da idem po njega.Nemoj danas vise nista da pisete

Alal vera ako ga kupiš. :) Ja sa ovog mog ne bih prešao na taj telefon. Jedino što mi je top je 120Hz, tako da će sledeći telefon moj morati da ima bar 90Hz. Ostalo me ništa nije oduševilo, čak me je razočaralo.

Meni je factory reset najbolji pokazatelj koliko se koji tel muci sa zagrevanjem. Samsung ne mozes da izdrzis da drzis u ruci ni kad je na 50% uradjenog reseta. Nije vazno koji , svaki je bezobrazno vruc, toliko da ja licno osecam trnce po rukama i moram da ga ostavim sa strane. Koriscenje 3/4g na velikoj vrucini takodje zagreva jako telefon, i tu je opet Samsung taj koji posle nekog vremena moras skloniti u dzep jer ti se smuci da te peku sake. Kako to nekome ne smeta ne znam, ali sam ih promenio bas mnogo i na svakom uvek ista prica.

Vrh Dno